Jump to content

Comparaţii Canada - România: Cartea de Muncă


sandus

Recommended Posts

Comparatie Canada -Romania:Cartea de Munca

Ha sa va uimesc…in Canada nu exista institutia stalinista a cartii de munca!

Ganditi-va cate resurse financiare si umane sunt irosite pentru o asemenea aberatie..ce costuri implica mentinerea lor la zi,cati oameni nu fac altceva decat sa scrie cu pixul si sa puna stampile(alt lucru care in Canada nu exista, semnatura fiind de ajuns),cati nervi, cate frustrari, cata alergatura inseamna cartea de munca.Stiu ca in fiecare institutie exista o persoana care se ocupa de asta, exista oficii judetene, teritoriale, nationale, exista un minister la muncii…pentru ce?

In Canada exista sistemul referintelor si se merge foarte mult pe incredere…cand aplici pentru o pozitie, in resume(varianta nord Americana a CV-ului)pui numele angajatorului anterior cu adresa si numarul de telefon al celui care a fost superiorul tau direct.Daca firma care urmeaza a te angajeze are curiozitati privioare la activitatea ta anterioara, suna persoana respective.Mai exista si recomandarile, superiorul tau iti scrie o “caracterizare” pe care o prezinti la noul loc de munca…interesant de mentionat ca persoana care iti scrie referinta o va face doar daca are de scris lucruri bune despre tine…niciodata nu va scrie de rau…daca intr-adevar activitatea ta a fost sub standarde, superiorul va refuza pur si simplu sa iti dea referinte, ceea ce va ridica un semn de intrebare noului potential angajator.

Sa nu credeti ca se poate minti…cel putin la un anumit nivel, minciuna merge doar o singura data iar daca esti descoperit ca ai mintit, nu vei mai fi crezut niciodata.

La inceputurile fiecaruia in Canada a existat cel putin o persoana sau macar o incercare de a obtine o referinta falsa…ca sa iei un job de supravietuire la inceput, poti cere unui prieten,unei cunostinte sa te recomande ca si cand ai lucrat la aceeasi institutie , dar cand incepi sa uric, nu risca nimeni…nici sa ceara , nici sa dea referinte false.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.