Jump to content

Gara de Nord - Otopeni, cu trenul


dcp100168

Recommended Posts

Gara de Nord-Otopeni, cu trenul, 45 de minute

CFR Calatori va deschide in urmatoarele zile o ruta intre Gara Bucuresti Nord si Aeroportul Otopeni pe o cale ferata deja existenta. "Am facut deja probele pentru trenul care va merge intre Bucuresti Nord si Otopeni, iar durata calatoriei va fi de 40-45 de minute. Nu este o solutie pe termen lung, insa este o solutie sigura, la care nu trebnuie facuta nicio investitie", a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Trenul va pleca de la Gara de Nord si va merge pana in punctul cel mai apropiat de Aerorportul Otopeni, pe linia de cale ferata 700, care leaga Bucuresti de Galati; din acel punct se va merge cu un autobuz pana la terminalul Plecari al Aeroportului Otopeni, costul transportului fiind inclus in valoarea biletului. La Aeroportul Otopeni se va face un ghiseu pentru vanzarea de bilete CFR, unde vor putea fi vandute de exemplu bilete Otopeni-Iasi.

http://www.zf.ro/zf-24/gara-de-nord-oto ... e-3890130/

S-a introdus, nu demult, si autobuz...

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a înfiinţat linia expres de autobuze, între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Otopeni. "Ca urmare a numeroaselor solicitări din partea călătorilor, pentru asigurarea unei relaţii de transport între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional «Henri Coandă», va circula linia expres 780", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei. Costul unei călătorii va fi de 3,5 lei, zece călătorii vor costa 27 de lei, iar un abonament lunar - 80 de lei.

Link to comment
Share on other sites

Mai exista un autobuz (parca 681, daca tin bine minte), care are cursa express Piata Unirii - Otopeni. Circula de la 5 dimineata la 11 noaptea si un drum costa 2 RON. Ca idee, la prima cursa de dimineata, am facut 20 minute pana la Victoriei din Otopeni, insa probabil ca la ora de varf, se face mai bine de o ora pana in acelasi punct, si mult mai bine pana la capat. Oricum, partea foarte proasta este ca nu circula si in intervalul 23-5..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Trenurile Bucureşti - Galaţi nu opresc la Otopeni!

În iuncinta aeroportului a fost amenajată o casă de bilete CFR. Costul unei călătorii este de şase lei, în care intră şi transferul cu autocarul, dar sunt puse la dispoziţie şi abonamente lunare, contra sumei de 100 de lei. De la ghişeul CFR se pot cumpăra bilete nu numai pentru Bucureşti, ci, de exemplu, şi pentru Braşov sau Constanţa, cu schimbare în Gara de Nord. Ceva probleme apar pentru cei care, de la aeroport, vor să ajungă la Urziceni sau la Galaţi. Teoretic, ar putea să ia trenul chiar de la aeroport, direct către aceste oraşe. Şi totuşi, cele două accelerate, un rapid şi patru personale care circulă chiar pe această linie nu opresc în halta amenajată în apropierea aeroportului. În consecinţă, iei expresul, te duci în Gara de Nord, schimbi trenul şi pleci înapoi spre Galaţi, tot pe la aeroport. Oficialii spun că vor fi programate opriri la aeroport şi pentru celelalte trenuri abia după intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor, la mijlocul lunii decembrie.

http://www.gandul.info/viata/trenul-de- ... 31;4020793

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Linia feroviara Gara de Nord - Otopeni se va inchide, pentru ca inregistreaza pierderi

Linia feroviara Gara de Nord - Otopeni inregistreaza pierderi si va fi inchisa, a declarat, marti, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Acesta nu a precizat cand va fi inchisa linia respectiva, informeaza Mediafax. "Trenul e pe pierdere si ca orice lucru care merge pe pierderi va fi inchis. Nu atrage suficient trafic", a spus Berceanu.

Primele curse pe traseul Bucuresti-Otopeni au avut loc in luna februarie. Trenul merge pe traseul Gara de Nord Bucuresti-Triaj-Chitila-Mogosoaia-Balotesti, de unde pasagerii isi continua calatoria cu autobuze, pana la aeroportul Otopeni. Pretul unui bilet, care acopera si transportul cu autobuzul, este de sase lei.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Linia feroviara Gara de Nord - Otopeni nu se desfiinteaza

CFR Calatori nu va inchide ruta de cale ferata Gara de Nord-Aeroportul Henri-Coanda pe termen scurt, pentru ca in ultimele luni traficul a crescut constant cu circa 6-8%, relateaza Mediafax. In urmatoarele saptamani va fi instalat si acoperisul statiei de la Otopeni, a carui lipsa a generat numeroase plangeri. In luna mai, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu anunta ca linia feroviara Gara de Nord - Otopeni inregistreaza pierderi si va fi inchisa pentru ca nu atragea suficient trafic. Primele curse pe traseul Bucuresti-Otopeni au avut loc in luna februarie. Trenul merge pe traseul Gara de Nord Bucuresti-Triaj-Chitila-Mogosoaia-Balotesti, de unde pasagerii isi continua calatoria cu autobuze, pana la aeroportul Otopeni. Pretul unui bilet, care acopera si transportul cu autobuzul, este de sase lei.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.