Jump to content

Blocaţi în Caraiman


dcp100168

Recommended Posts

Tineri recuperaţi de salvamontişti de pe Valea Caraimanului, unde rămăseseră blocaţi

Doi tineri din Galaţi au fost recuperaţi de salvamontişti, miercuri seară, din Munţii Bucegi, după ce s-au rătăcit pe Valea Caraimanului şi au ajuns într-o zonă de unde nu mai puteau înainta, dar nici nu se puteau întoarce, transmite corespondentul MEDIAFAX. Potrivit lui Gheorghe Haiduc, şeful Serviciului Salvamont Buşteni, cei doi turişti, în vârstă de 20 de ani, i-au sunat de pe telefoanele mobile pe salvamontiştii din Buşteni, care au reuşit după trei ore să-i repereze şi să-i readucă la baza muntelui. "Cei doi tineri veniţi din Galaţi cu cortul la munte au dat dovadă de inconştienţă în momentul când au abordat un traseu de pe Valea Caraimanului. Au ajuns la un moment dat într-o zonă în care cu o oră înainte fusese avalanşă, zăpada căzută blocând practic accesul spre vârf. Tinerii au sunat atunci de pe mobil la noi. I-am găsit complet neechipaţi pentru o drumeţie pe munte, îmbrăcaţi subţire şi cu bascheţi în picioare", a declarat Gheorghe Haiduc. După o acţiune care a durat peste trei ore, tinerii au fost aduşi la baza muntelui, în Buşteni, de către echipele de salvamontişti.

Link to comment
Share on other sites

Sint plini muntii de idioti din astia... la Diham (sus, nu la Gura Diham) venisera unii odata, pe 24 decembrie, in trening si pantofi, iar tipele erau pe tocuri. Noaptea, prin zapada. Si au plecat si inapoi catre Busteni.

Sincer, ar trebui sa le dea o amenda zdravana si sa plateasca si toate costurile de deplasare ale salvamontistilor.

Parerea mea...

Link to comment
Share on other sites

Pai si in decembrie, in plina iarna am vazut "pantofari" de genul asta. Oameni care habar n-au cum se "mananca" muntele, indivizi care au vazut muntele dupa ce au devenit majori. Defapt profilul majoritatii de genul asta este cel al cocalarilor manelisti ce polueaza tot pe unde trec... :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.