Jump to content

Oţelul va colabora cu Sparta Rotterdam


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul ia lecţii de olandeză

* Sparta Rotterdam, clubul cu cea mai mare vechime în Olanda, va colabora cu principala echipă a Galaţiului * Conducerea grupării dunărene, invitată în ţara lui Cruyff şi van Basten, a rămas profund impresionată de atenţia pe care o are aici sportul – „este o religie, pur şi simplu” *

Cea mai „bătrână” grupare fotbalistică din Olanda a pus ochii pe Oţelul şi pare hotărâtă să fiinţeze o relaţie de durată cu suflarea roş-alb-albastră. Agenţii Clubului Sparta Rotterdam, „născut” în 1888 (Federaţia Română a făcut ochi abia în 1909!), s-au arătat interesaţi de faptul că formaţia dunăreană este reprezentată la toate categoriile de vârstă ale naţionalei României – de la copii sub 15 ani până la nivelul seniorilor – şi, pe nepusă masă, i-au luat la întrebări pe capii „oţelarilor”. Directorul general Marius Stan şi şeful Centrului de Copii şi Juniori, Ilie Hagioglu, au fost invitaţi în Olanda pentru a pune bazele unui parteneriat, ştiut fiind faptul că în această ţară mai degrabă se pune accent pe creşterea valorilor din pepiniera proprie, decât să se arunce remorci de bani pe transferuri extravagante.

Zece terenuri pentru juniori!

„Este o altă lume! În jumătate de Rotterdam cred că sunt mai multe terenuri de sport decât avem noi în toată ţara”, a declarat vădit impresionat Hagioglu, oficialii gălăţeni remarcând totodată condiţiile excelente de pregătire pentru orice nivel şi o organizare germanică. „Copiii şi juniorii de la Sparta beneficiază de zece terenuri gazonate şi iluminate cu nocturnă. Noi abia ne chinuim să facem Baza „Ancora”, trebuie să mai investim 100.000 de euro pentru a termina lucrările. Ce mai, suntem în lumea a cincea a fotbalului!”, a adăugat preşedintele sectorului juvenil de la Oţelul.

Cei doi reprezentanţi ai grupării locale au participat la meciuri oficiale, antrenamente, chiar şi la conferinţele de presă susţinute de oficialii Spartei Rotterdam. „Este civilizaţie pură de la A la Z. Pe stadion vin femei şi copii ca la teatru. M-am simţit copleşit. Acolo sportul este o religie”, a concluzionat Ilie Hagioglu.

Batavii vin la meciul cu Gaz Metan

Schimbul propriu-zis de experienţă dintre cele două cluburi va începe în vară, când toate grupele de copii şi juniori de la Oţelul vor fi cantonate la Rotterdam, pentru ca vizita să le fie întoarsă la începutul toamnei. Conaţionalii lui Johan Cruyff şi Marco van Basten au discutat şi strategii de management cu Stan şi Hagioglu, aşa că lecţia de olandeză ar putea avea efecte în cel mai scurt timp.

„Vom încerca să furăm meserie, cum se spune, avem multe de învăţat de la fotbalul olandez”, a admis directorul Centrului de Copii şi Juniori. care trimite la loturile naţionale 15-16 jucători.

Pentru moment nu s-a pus în discuţie un eventual schimb de jucători (n.r. - Sparta ocupă momentan locul 14 în prima ligă olandeză), dar este foarte probabil ca gruparea batavă să vină la Galaţi pentru un meci amical. Până atunci însă, o delegaţie de la Rotterdam va veni în Galaţi pentru a urmări primul meci din retur al Oţelului, cel cu Gaz Metan Mediaş.

http://www.viata-libera.ro/articol-Otel ... za__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.