Jump to content

Student în anul I la 76 de ani


dcp100168

Recommended Posts

Student în anul I la 76 de ani

Un bărbat din municipiul Botoşani s-a înscris la facultate la vârsta de 76 de ani. Mircea Vizitiu, care este pensionar de 20 de ani, a devenit student în primul an la Facultatea de Drept a Universităţii “Danubius” din Galaţi, relateazã Agerpres. Prin decizia luată, el vrea să demonstreze că, indiferent de vârstă, omul trebuie să înveţe şi să se perfecţioneze. “Vreau să obţin o diplomă şi să arăt că se poate. Se poate învăţa la orice vârstă. Dreptul este o ştiinţă foarte frumoasă şi interesantă. Am toate cursurile pe care le-am citit din scoarţă în scoarţă”, a declarat Vizitiu. Studentul de 76 de ani are şi două motive subiective pentru care urmează studiile superioare la o vârstă atât de înaintată. El este nemulţumit de modul în care sunt aplicate şi respectate legile în România şi, în acelaşi timp, el se află într-o competiţie cu nepoţii săi, unul student la Iaşi, iar celălalt masterand la Bucureşti. Bărbatul, care a terminat un liceu cu profil economic şi care a lucrat 42 de ani în funcţia de contabil la Direcţia de Drumuri şi Păduri, susţine că examenele sunt dificile, însă nu atât de dificile încât să nu ia note de trecere. El susţine că înscrierea la facultate îl face să se simtă mai tânăr, aşa cum sunt cei mai mulţi dintre colegii săi de grupă.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/boto ... e-ani.html

Studiază Dreptul la 75 de ani

La vârsta când alţi pensionari joacă şah sau table în parc, botoşăneanul Mircea Vizitiu studiază sârguincios Dreptul. Cu cei 75 de ani bătuţi pe muchie, el este cel mai vârstnic student al Universităţii Danubius din Galaţi, Filiala Botoşani. Vrea să fie un exemplu pentru cei tineri. „Am ambiţia să termin această facultate şi să le demonstrez celor tineri că se poate. Sunt mulţi cei care nu sunt interesaţi să facă o facultate, iar mai târziu, regretă acest lucru”, spune Mircea Vizitiu. El s-a înscris la facultate în toamna trecută, a fost la cursuri şi a terminat prima sesiune. Vizitiu spune că nu studiază pentru cultura sa generală şi intenţionează să profeseze, după terminarea facultăţii. „După ce voi absolvi facultatea, mă gândesc să îmi deschid un birou notarial”, mărturiseşte studentul. Mircea Vizitiu a început să lucreze de la vârsta de 14 ani. Provenea dintr-o familie cu cinci copii, iar tatăl său era plecat pe front. „Atunci începeau să se construiască fabricile. Era foarte greu. Căram cărămizile în spate, pentru că pe atunci erau puţine macarale”, îşi aminteşte Mircea Vizitiu. În paralel, învăţa la Liceul Economic. Ulterior, a intrat la Facultatea de Energetică din Bucureşti, dar a renunţat după doi ani pentru că s-a căsătorit. A lucrat ca economist până a ieşit la pensie, în 1987. "Mă ajută mult şi soţia. În perioada de sesiune, mă închid într-o cameră iar soţia face toată treaba şi mă lasă să învăţ"

http://www.adevarul.ro/articole/studiaz ... e-ani.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.