Jump to content

Croazieră în Caraibe


dcp100168

Recommended Posts

Croazieră în stil american

Gălăţeni în Caraibe

Florida, Bahamas, Aruba, Curaçao, Costa Rica, Panama, locuri minunate, exotice, unde cine nu şi-ar dori o vacanţă? Ei bine, un grup de 40 de gălăţeni şi brăileni au luat criza peste picior şi s-au bucurat de o croazieră în Caraibe. Despre această incredibilă vacanţă ne-a povestit, unul dintre eroii aventurii, Florin Constantinide, directorul agenţiei de turism „Hobby Tour”.

Insula privată

După un zbor Bucureşti-Paris-Miami, gălăţenii şi brăilenii au petrecut două zile în Miami. Impactul termic a fost uriaş, au ajuns din plină iarnă la plus 32 de grade Celsius în aer şi 28 de grade în apa mării.

Florin Constantinide spune că turiştii au fost fascinaţi de tururile în celebrele Miami Beach şi South Beach. Din Florida s-au îmbarcat pe vasul „Zuiderdam”, un veritabil oraş plutitor cu 1918 pasageri la bord, plus 900 de membri ai echipajului.

Gălăţenii au descoperit cu încântare un ofiţer român printre olandezi, un tip foarte simpatic cu care s-au împrietenit şi chiar au luat masa. Personalul vasului, format din indonezieni şi filipinezi, nu ştia cum să-i mai răsfeţe.

Prima oprire a fost în Bahamas, pe o frumuseţe de insulă privată a companiei. Peisajul nemaipomenit era condimentat cu surprize de tot felul: barbeque, plimbări cu bărcuţa cu fundul de cleştar, parapantă, şi, cel mai spectaculos, turul insulei, călare pe armăsari. Caii au urcat pe înălţimile insulei, iar la coborâre, în galop, au intrat în apă. „Înotau în mare, cu noi călare. A fost un tur plin de adrenalină”, povesteşte Florin Constantinide.

Pentru turişti, zilele petrecute pe mare sunt nemaipomenite: competiţii, concursuri la piscine, show-uri, cazino, discoteci, petreceri, karaoke, happy hour, polo, se întâmplă mereu câte ceva.

Antilele Olandeze - Aruba, Bonaire şi Curaçao - sunt un paradis cu plaje private, şi tururi încântătoare, o lume multicoloră, graţie caselor specific olandeze. Turiştii au trecut canalul Panama la şase dimineaţa şi au fost treziţi şi chemaţi pe punte pentru un pitoresc ritual, o sărbătoare cu şampanie. Nici prin cap nu le-ar fi trecut gălăţenilor să renunţe la un tur Panama City. Au urmat Costa Rica, Puerto Limon, şi apoi o incursiune în junglă. „În junglă, ne-am întâlnit cu leneşul. Ghiduşii costaricani l-au dat jos pe unul. A fost distractiv să-l vezi cum se urca înapoi în copac. Cred că a durat o oră, noroc că n-am stat. Nu era bucuros deloc! Am văzut iguane, aligatori mai mici, maimuţe de toate neamurile, păsări. După o minicroazieră în zona de estuar a râului Limon, înconjuraţi de junglă şi de atmosfera tropicală, au luat masa în mijlocul junglei”, povesteşte Florin Constantinide.

Acesta e cuvântul de ordine într-o croazieră în care eşti înconjurat de americani. Florin Constantinide povesteşte că românii au fost uimiţi de atitudinea americanilor: „Te urci cu ei în lift şi intră în vorbă cu tine: «Îmi place tricoul tău», sau «Vezi că te-ai tăiat puţin când te-ai bărbierit». Te întrebi uimit: «Ce-i cu turbatul ăsta?» Dar ei aşa sunt, intră în vorbă cu tine. Când află că eşti din România, sunt încântaţi, chit că habar n-au unde vine. Îi spui Europa, şi sunt fericiţi că te-au localizat. Sunt nişte copii mari care călătoresc şi vor să se simtă bine. «Have fun!», asta vrea toată lumea, trag de ei să se distreze, şi le şi iese, antrenându-te şi pe tine în distracţie!”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... be__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.