Jump to content

Arestaţi pentru vânzarea de motorină contrafăcută


dcp100168

Recommended Posts

Poliţiştii din cadrul B.C.C.O.A. Galaţi au destrămat un grup de infractori

Acţionând pentru combaterea criminalităţii economico-financiare, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Galaţi, au identificat şi destructurat un grup compus din 5 persoane : N.P., de 52 ani, asociat al unei societăţi comerciale din Galaţi, N.V., de 28 ani, administrator al unei societăţi comerciale din Tulcea, M.D., de 41 ani, administrator al unei societăţi comerciale din Tulcea, toţi cunoscuţi cu antecedente penale, S.F., asociat la o societate comercială din Brăila şi I.A., de 21 ani, administrator al unei societăţi comerciale din Galaţi, ambii fără antecedente penale.

Din cercetările efectuate a rezultat că aceştia, în perioada martie 2005-martie 2008, folosind firmele pe care le administrau sau la care erau asociaţi, au achiziţionat din ţară, precum şi din Republica Moldova şi Ucraina, uleiuri minerale, pe care le-au amestecat în spaţii special închiriate din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, produsul obţinut fiind vândut prin aceste firme fantomă ca motorină, creându-se un prejudiciu bugetului de stat prin neplata accizelor de aproximativ 9.500.000 RON. Pentru probarea activităţilor infracţionale s-au organizat şi realizat concomitent 9 percheziţii domiciliare (una în Constanţa, 4 în judeţul Tulcea, 2 în Brăila, una în judeţul Vrancea şi una în Galaţi).

La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Galaţi, Curtea de Apel Galaţi a emis pentru cei cinci mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, faptă prev. şi de art. 7 din Legea 39/2003, pedepsită cu închisoare de la 5 la 20 ani, evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 9 din Legea 241/2005, pedepsită cu închisoare de la 2 la 8 ani şi spălare de bani, faptă prev. şi ped. de art. 23 din Legea 656/2002, pedepsită cu închisoare de la 3 la 12 ani.

http://gl.politiaromana.ro/index.php?ac ... iu&id=1905

Ei sunt evazioniştii

Din surse proprii, avem ca sigure numele celor cinci persoane arestate. Acestea sunt: Petro Nicon, Valentin Nicon, Adriana Iordache, Florin Simion şi Dan Marinescu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Moto ... ma__2.html

Link to comment
Share on other sites

„Actorii” din cazul motorinei botezate de 95 de miliarde nu sunt uşă de biserică

Revenim cu câteva amănunte la articolul publicat miercuri de „Viaţa liberă” sub titlul „Motorină botezată de 95 de miliarde”.

De la procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Galaţi am aflat că, prin arestarea grupului format din Nicon Petro, Nicon Valentin, Iordache Adriana, Simion Florin şi Marinescu Dan, a fost parcursă doar o altă etapă importantă într-un dosar de o complexitate deosebită, aflat încă în plină fază de urmărire penală, o cauză în care persoanele implicate au desfăşurat activităţi ilegale prin firme de pe raza mai multor judeţe. În acest dosar, după cum ne-au confirmat procurorii DIICOT, cercetările continuă pentru stabilirea detaliilor întregii activităţi infracţionale.

Din aceeaşi sursă am aflat că, cel puţin o parte din cei cinci nu au fost şi nu sunt nici pe departe uşă de biserică. Nicon Valentin, de exemplu, este cercetat într-o cauză similară de Serviciul Teritorial Galaţi al DNA, dosar aflat în prezent pe rolul Curţii Supreme de Casaţie şi Justiţie. În acelaşi timp, Nicon Petro şi Nicon Valentin, tată, respectiv fiu, mai sunt trimişi în judecată pentru tâlhărie, dosar aflat pe rolul Judecătoriei Măcin, judeţul Tulcea. De asemenea, Marinescu Dan mai e condamnat definitiv pentru înşelăciune şi mai are pe rol un dosar în care este acuzat de comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. În acest dosar, care se află în acest moment pe rolul Curţii de Apel Galaţi, e vorba de un alt prejudiciu fabulos, de circa 19 miliarde de lei vechi.

http://www.viata-libera.ro/articol-_%E2 ... ica_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Eliberarea pe cauţiune a fost respinsă

O gălăţeancă a plătit o cauţiune de 5.000 de lei pentru a ieşi din arest, dar Curtea de Apel a revocat în ultima clipă eliberarea. Dosarul „Nicon" priveşte contrafacerea de produse petroliere, prejudiciul cauzat bugetului de stat ridicându-se la peste 70 de miliarde de lei vechi.

Adriana Iordache a făcut parte din grupul infracţional care a pus pe picioare una din cele mai profitabile afaceri de ţepuire a statului român din ultimii 20 de ani. Ea a colaborat cu celebrul de acum Petro Nicon, care a înfiinţat societatea Gasequip SRL Galaţi, ce folosea drept paravan pentru afacerile sale clandestine cu combustibil. Gruparea cumpăra uleiuri minerale de pe piaţă şi apoi le transforma în benzină şi motorină, pe care le vindeau fără să mai plătească accizele şi celelalte taxe către stat.

După câteva luni de zile petrecute în închisoare, femeia a reuşit să îi convingă pe judecătorii de la Tribunalul Galaţi să o pună în libertate, cu toate că era acuzată de spălare de bani şi evaziune fiscală. „Instanţa a dispus liberarea provizorie pe cauţiune a inculpatei", ne-a declarat preşedintele Tribunalului Galaţi, judecătoarea Carmen Sandu. De menţionat este că liberarea pe cauţiune se acordă foarte rar în justiţie, la Galaţi măsura fiind dispusă doar de două ori în cursul anului 2009. Cauţiunea a fost stabilită la 5.000 de lei, iar banii au fost plătiţi de o rudă a acesteia, dar Adriana Iordache a rămas a rămas tot după gratii.

Curtea de Apel Galaţi i-a stricat bucuria lui Adriana Iordache şi a revocat imediat măsura luată de Tribunal şi a dispus restituirea banilor. „O cunoştinţă a inculpatei, Caterina Paulevit, a primit înapoi chitanţa originală prin care s-a făcut dovada plăţii cauţiunii de 5.000 de lei", ne-a declarat vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea.

Judecătorii au decis astfel ca toată gruparea responsabilă de prejudicierea statului cu peste 70 de miliarde de lei vechi să rămână la răcoare.

Metoda aleasă de Petro Nicon, Valentin Nicon, Dan Marinescu, Florin Simion şi Adriana Iordache a fost pe cât de originală, pe atât de păguboasă pentru bugetul de stat. Aceştia se foloseau de societăţi fantomă pentru a rula combustibilii obţinuţi din tranformarea uleiurilor minerale, diluanţi şi dizolvanţi, iar dacă erau luaţi la întrebări de organele fiscale, nu exista nici o dovadă care să îi lege de firme. Gruparea a fost trimisă în judecată pentru spălare de bani şi evaziune fiscală iar pedepsele pot ajunge până la 15 ani.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/A_platit_cautiunea-dar_a_ramas_la_puscarie_0_215978487.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Capul grupării „Nicon“, trimis după gratii

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale l-au identificat, în municipiul Tulcea, pe Nicon Petro (55 de ani), urmărit la nivel naţional pentru tâlhărie. Pe numele său a fost emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe o perioadă de trei ani.

„Gruparea Nicon“, aşa cum era cunoscută în Galaţi, este de notorietate în judeţul vecin. Conform colegilor de la Adevărul Galaţi, metoda aleasă de Petro Nicon, Valentin Nicon, Dan Marinescu, Florin Simion şi Adriana Iordache a fost pe cât de originală, pe atât de păguboasă pentru bugetul de stat: Aceştia se foloseau de societăţi fantomă pentru a rula combustibilii obţinuţi din tranformarea uleiurilor minerale, diluanţi şi dizolvanţi, iar dacă erau luaţi la întrebări de organele fiscale, nu exista nicio dovadă care să îi lege de firme.

„Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au reuşit să îl prindă pe raza municipiului Tulcea. Bărbatul de 55 de ani, din Măcin, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru tâlhărie, dar mai are şi infracţiuni comise. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Tulcea“, spune Daniela Condrea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Afacerea „Nicon”, o poveste fără sfârşit în justiţie

Grupul infracţional condus de Petro Nicon a pus pe picioare una din cele mai profitabile afaceri de ţepuire a statului român din ultimii 20 de ani, dar, cel puţin înt-o primă fază, a scăpat destul de ieftin. Bărbatul a înfiinţat societatea Gasequip SRL Galaţi, ce folosea drept paravan pentru afacerile sale clandestine cu combustibil. Gruparea cumpăra uleiuri minerale de pe piaţă şi apoi le transforma în benzină şi motorină, pe care le vindeau fără să mai plătească accizele şi celelalte taxe către stat. În morişca infracţională au mai apărut şi administratorii unor firme precum Arlati e Rava şi Bravoly Oil. Produsele erau fabricate din amestecurile amintite într-un depozit din comuna Traian, satul Traian, judeţul Brăila, şi erau facturate către SC Nykon & Multex SRL Carcaliu - Tulcea, societate care le vindea mai departe către diferite societăţi cointeresate ori direct prin cele două staţii de vânzare a carburanţilor din Cerna şi Slava Cercheză, din judeţul Tulcea. Uneori erau valorificate drept motorină sau benzină, prin intermediul societăţilor Arlati e Rava şi Bravoly Oil.
Pedepse minime pentru spălare de bani şi evaziune fiscală
Petro Nicon, Valentin Nicon, Dan Marinescu, Florin Simion şi Adriana Iordache au fost condamnaţi de Tribunalul Galaţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală la pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de închisoare. Judecătorii au stabilit ca Nicon Petro, Marinescu Dan şi Nicon Valentin, pe ultimul în solidar cu S.C.Nykon & Multex S.R.L. Galaţi, să plătească despăgubiri civile de 2.432.578 lei către A.N.A.F. Galaţi, urmând ca Nicon Petro şi Iordache Adriana, dar şi S.C. Gasequip S.R.L. Galaţi, să achite 1.439.667 lei tot către  A.N.A.F. Un alt inculpat din dosar, Simion Florin, a fost obligat la plata de despăgubiri civile în cuantum de 648.753 lei către A.N.A.F. Brăila, însă de remarcat este faptul că judecarea procesului nu s-a finalizat nici la patru ani după trimiterea lui în instanţă. După mai bine de jumătate de an în care nu s-a făcut mai nimic la Curtea de Apel, magistraţii au amânat judecarea dosarului pentru luna februarie 2013, dar este puţin probabil ca acesta să fie finalizat la acea dată.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Protagonistul dosarului „Nykon” va sta 10 ani în închisoare
Petro Nicon, Valentin Nicon, Dan Marinescu, Florin Simion şi Adriana Iordache au fost condamnaţi de Tribunalul Galaţi pentru spălare de bani şi evaziune fiscală la pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de închisoare, pentru ca vineri, 22 febuarie, Curtea de Apel să decidă majorarea substanţială a pedepsei în cazul principalului acuzat din acest dosar.

Grupul infracţional condus de Petro Nicon a pus pe picioare una din cele mai profitabile afaceri de ţepuire a statului român din ultimii 20 de ani. Bărbatul a înfiinţat societatea Gasequip SRL Galaţi, ce folosea drept paravan pentru afacerile sale clandestine cu combustibil. Gruparea cumpăra uleiuri minerale de pe piaţă şi apoi le transforma în benzină şi motorină, pe care le vindeau fără să mai plătească accizele şi celelalte taxe către stat. În „afacere” au intrat şi administratorii unor firme precum Arlati e Rava şi Bravoly Oil. Produsele erau fabricate din amestecurile amintite într-un depozit din comuna Traian, satul Traian, judeţul Brăila, şi erau facturate către SC Nykon & Multex SRL Carcaliu - Tulcea, societate care le vindea mai departe către diferite societăţi cointeresate ori direct prin cele două staţii de vânzare a carburanţilor din Cerna şi Slava Cercheză, din judeţul Tulcea.
Judecătorii i-au menţinut pedeapsa iniţială de 7 ani de închisoare lui Petro Nicon, dar au stabilit ca sancţiunea penală să fie cumulată cu alţi trei ani de închisoare, pe care protagonistul afacerii „Nykon” îi primise într-un alt dosar şi care fusese graţiată condiţionat. Paradoxal este că Nicon este judecat în libertate, deşi a primit cea mai mare pedeapsă, iar Dan Marinescu a ajuns după gratii, în urma unei decizii recente a Curţii de Apel Galaţi.

Judecătorii au stabilit şi ca Petro Nicon, Dan Marinescu şi Valentin Nicon, pe ultimul în solidar cu S.C.Nykon & Multex S.R.L. Galaţi, să plătească despăgubiri civile de 2.432.578 lei către A.N.A.F. Galaţi, urmând ca Nicon Petro şi Iordache Adriana, dar şi S.C. Gasequip S.R.L. Galaţi, să achite 1.439.667 lei tot către A.N.A.F. Un alt inculpat din dosar, Simion Florin, a fost obligat alături de Petro Nicon la plata de despăgubiri civile în cuantum de 648.753 lei către A.N.A.F. Brăila.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.