Jump to content

TVG - o evaziune fiscală de un milion de euro


dcp100168

Recommended Posts

Ministrul de Interne Nica a butonat o evaziune fiscală de un milion de euro

În 2001, după ce a devenit parlamentar de Galaţi şi ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica a ajuns la concluzia că o televiziune de partid pentru PSD, la Galaţi, ar fi cea mai potrivită inaugurare de mandat. Aşa a apărut TV Galaţi SA, ai cărei acţionari fuseseră Şantierul Naval Galaţi, Sidex, ICMRSG (trust de reparaţii siderurgice), Atlas (firmă de transport) şi TCINF (firmă din domeniul tehnologiei informaţiei). La ordinul ministrului Comunicaţiilor Dan Nica, cele cinci firme au vîndut 90% din acţiuni omului de casă al aceluiaşi Nica, Florin Pîslaru. Acesta din urmă, vrîncean ca şi Nica, era doar omul din faţă, la butoanele televiziunii lucrînd, de fapt, actualul ministru de Interne. Împreună, cei doi au reuşit performanţa ca, pînă în 2005, să devalizeze TV Galaţi SA. Un control al Finanţelor locale, efectuat în 2005, a scos la iveală o evaziune fiscală de 44 de miliarde de lei vechi. Aproape jumătate din suma totală a evaziunii fiscale este reprezentată de stopaj la sursă. Adică, pentru filologi, Pîslaru şi Nica le-au oprit angajaţilor cotizaţiile către asigurările de sănătate şi pensii, dar nu au mai virat banii la stat. Şi cum stopajul la sursă este faptă penală, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Galaţi a prezentat Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliţia Galaţi rezultatul controlului. Rezultatul: de peste trei ani, dosarul penal întocmit pe numele lui Florin Pîslaru se plimbă între Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Galaţi şi Poliţie. Şi nu dă semne că ar obosi.

Din evazionist, la Parlament culturist

Între timp, Pîslaru a abandonat firma TV Galaţi, iar televiziunea funcţionează acum sub administrarea firmei Prim Plan. Noua societate este deţinută de fiul lui Pîslaru, Alexandru, şi îl are ca administrator pe şoferul televiziunii, Alexandru Lăcătuş, semn că se mai pregăteşte un tun. Sau un accident. Fiscal, desigur. Iar pentru meritele sale în umflarea imaginii lui Nica şi pentru sumele aduse la partid, Florin Pîslaru a primit permisiunea să candideze într-un colegiu bun. Şi, astfel, a ajuns deputat PSD de Galaţi. Iar ca să vedeţi că viaţa lor e mai ironică decît a noastră, trebuie spus că experienţa devalizării TV Galaţi i-a prins bine lui Pîslaru. Care este acum secretarul executiv al Comisiei de Cultură, Culte şi Mass-Media din Camera Deputaţilor. Firma prin care Nica şi Pîslaru şi-au tras zeci de miliarde de lei prin evaziune fiscală, TV Galaţi, a rămas în patrimoniu doar cu o masă de montaj din secolul trecut şi cu o antenă metalică. De trei ani, finanţiştii gălăţeni dau anunţuri prin ziare, în speranţa că vor vinde masa de montaj şi antena şi vor recupera, astfel, cele 44 de miliarde de lei vechi pe care le aşteaptă bugetul de stat.

http://www.catavencu.ro/ministrul_de_in ... -6224.html

Link to comment
Share on other sites

ma intreb cat este ghinion pentru orasul asta sau cat suntem de retardati ca votam astfel de oameni.hai sa facem o recapitulare sa vedem cu ce personaje este "vizibil" orasul nostru....ce personaje sunt "fruncea" Galatiului? niculai , paslaru, boldea, necula....scuze daca am uitat pe cineva sa le-au luat fata peronajele de mai sus.sa fie ghinion? sa fie legea electorala cu paradoxurile ei? sa fie imbecilitatea alegatorilor? sa fim in "tendinte" cu restul romaniei care este condusa de baselu,boc,nutzi si prostanacu' ? uite nu m-am gandit la asta dar poate ca urbea noastra face moda.....

Link to comment
Share on other sites

Eu as puncta imbecilitatea alegatorilor, chiar daca iar o sa-mi sara in cap majoritatea membrilor forumului, dar resubliniez ca este o simpla parere :d

In ceea ce priveste afirmatia cu "urbea noastra face moda", mi se pare potrivita pentru Romaniei.

Link to comment
Share on other sites

Ministrul Nica şi-a impus la Galaţi prefectul: un perfect evazionist penal

Bivalentul Dan Nica, vicepremier şi ministru de Interne, a fost sîmbătă la Galaţi, oraşul lui de domiciliu. Nu avea cine ştie ce treabă, dar trebuia să-i dea unui bun prieten ceva de la Guvern: numirea în funcţia de prefect al judeţului. Aşa că s-a dus, mai ales că noul prefect, Claudiu Brânzan, nu e vreun zgîrie-brînză şi l-a ajutat şi el pe Nica atunci cînd a fost nevoie. Şi cînd credeţi că a fost mai multă nevoie? Nu, nu neapărat cînd Brânzan era adjunct al Administraţiei Zonei Libere Galaţi (poziţie pe care a părăsit-o pentru cea de prefect), ci cînd s-a oferit voluntar să ia un dosar penal pe numele lui. Mă rog, vorba vine „voluntar“, că a fost o decizie liber impusă de procurori, deci cu asta nu te baţi. Bineînţeles, te poţi bate cu dosarul, pînă-l închizi într-un fişet din care nu mai iese cîte zile o avea. Ceea ce s-a întîmplat şi în cazul lui Brânzan (Cleo, pentru prieteni), al cărui dosar s-a-ntrupat din fapte de stopaj la sursă şi evaziune fiscală. Este vorba, aşa cum am scris şi-n numărul trecut al revistei voastre favorite, de inginerii comise la TV Galaţi, devenită în 2001 televiziunea locală a PSD (după ce fusese a statului) şi administrată de Claudiu Brânzan şi Florin Pâslaru. Pînă în 2005, s-a ales praful de televiziunea de partid, care a fost descoperită de Finanţele locale cu o evaziune fiscală de 44 de miliarde de lei vechi. Inspectorii fiscali au constatat că tandemul de administratori a scurs din televiziune vreo 17 miliarde de lei vechi din asigurările sociale, de sănătate şi de şomaj ale angajaţilor, faptă penală numită „stopaj la sursă“. Brânzan şi Pâslaru au mai ţepuit şi bugetul, prin TVA şi impozite neplătite, nişte mărunţiş de vreo 27 de miliarde de lei vechi, după care au abandonat firma devalizată în braţele primitoare ale Fiscului. La televiziune nu au renunţat, numai că au creat o altă firmă, Prim Plan SRL, care să administreze fabrica de imagine a filialei PSD Galaţi. Drept pedeapsă, dosarul penal al celor doi băieţi de casă ai mustăciosului a fost blocat. Şi asta nu a fost tot, fiecare a mai primit cîte o extra-penalizare: Pâslaru a prins un mandat de deputat PSD şi este secretarul executiv al Comisiei de Cultură, Culte şi Mass-Media, iar pentru Brânzan nu s-a mai găsit decît un loc de prefect, acasă, la Galaţi.

http://www.catavencu.ro/ministrul_nica_ ... -6368.html

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Deputatul PSD Florin Costin Pâslaru a luat bani de la popor şi i-a băgat în televizor

Academia Caţavencu a depus la Parchetul General o plîngere penală împotriva a peste 500 de demnitari care şi-au completat în fals declaraţia de avere. Unii şi-au ascuns conturile, alţii vilele, cîţiva afacerile, cei mai mulţi pe toate acestea. Unde anume, numai Parchetul ne poate spune, cu legea în mînă. Cine sînt ei, făptaşii, vă spunem noi. Din păcate, unii au fost realeşi deja în noul Parlament. Aşa că vouă, cititorilor noştri – care sînteţi mai inteligenţi decît votanţii lor –, nu vă rămîne decît să-i mai suportaţi patru ani.

Fost consilier local în Galaţi, pesedistul Florin Costin Pâslaru a ajuns în 2008 în Parlament prin intermediul televizorului. Şi nu pentru că ar fi cumpărat prea multă publicitate, ci, dimpotrivă, pentru că a vîndut publicitate la postul lui de televiziune, TV Galaţi. De altfel, prin 2003 şi 2004, actualul vicepreşedinte al PSD Galaţi a fost acuzat că a direcţionat nişte contracte de publicitate de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos, unde era membru în Consiliul de Administraţie, spre televiziunea controlată de familia lui.

Apoi, un an mai tîrziu, a fost găsit incompatibil cu funcţia de consilier local.

Aceste lucruri nu l-au oprit însă din ascensiunea sa spre politica la nivel înalt şi, în 2008, şi-a obţinut un transfer uninominal din Galaţi direct în Casa Poporului. Şi, odată ajuns la Bucureşti, proaspătul ales a completat şi o declaraţie de avere, precum şi una de interese. Şi cum interesul lui era să nu bată nimic la ochi, n-a prea trecut mare lucru în declaraţia respectivă. Un teren, două clădiri, o maşină, nişte bijuterii şi nişte datorii. Nu tu bani, nu tu conturi, nu tu părţi sociale sau acţiuni la firme. Ce mai, dacă te uiţi pe declaraţia lui de avere de la început de mandat – rescrisă identic şi în vara acestui an –, ai zice că deputatul pesedist e vreun profesor de chimie de la un liceu industrial şi nu ditamai baştanul posesor de televiziune şi şmenofag de nivel judeţean.

E drept, a amintit niscaiva acţiuni în declaraţia de interese. Fără, însă, să menţioneze şi dividende încasate. Totodată, a uitat însă să declare firma Maddox International SRL, unde deţine părţi sociale, alături de fiul său. Ca să fie mîrlănia completă, Pâslaru a uitat să ne spună şi că, în 2008, a donat la partid 117.500 de lei. Din venituri de numai 80.000. Normal, doar a fost campanie. Iar în campanie nu se fac doar promisiuni fără acoperire, se fac şi donaţii fără acoperire.

http://www.catavencu.ro/deputatul_psd_f ... 11353.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.