Jump to content

Sindicaliştii de la Solidaritatea se bat pe creioane!


dcp100168

Recommended Posts

Sindicalistii de la combinatul siderurgic Galati se cearta pe creioane!

Scandal de tot rasul intre sindicalistii de la combinatul siderurgic de la Galati. Membrii sindicatului Solidaritatea, scindati in doua grupuri s-au luat la harta pentru ca au inceput sa fure unii de la altii. Scandalul a pornit in decembrie, anul trecut in timp ce presedintele sindicatului era plecat la Bruxelles. Atunci cativa membri s-au revoltat pentru ca, spuneau ei, liderul s-ar fi plimbat pe banii din cotizatii. Au urmat mai multe adunari generale in cadrul carora membrii s-au tot certat pana cand s-au impartit in doua tabere. Miercuri marul discordiei a fost faptul ca unii dintr-o grupare au schimbat yalele si au luat calculatoarele din sediu. Presedintele a facut plangere penala impotriva adversarilor sai din sindicat pentru violarea sediului si furt calificat.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/sin ... ioane.html

Conflict în interiorul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi

Preşedintele sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi, Gheorghe Tiber, reclamă că sediul sindicatului pe care îl conduce a fost jefuit de un grup de membri ai aceluiaşi sindicat, care îi contestă poziţia de şef, însă liderul acestui grup respinge acuzaţiile respective

Ilinca Diaconu, reprezentantul grupului acuzat de către Tiber spune că acesta nu mai reprezintă sindicatul după ce, în 5 februarie, a fost organizată o Adunare Generală, iar conducerea şi statutul sindicatului s-au schimbat, astfel că sindicaliştii nu au făcut nimic altceva decât să intre efectiv în posesia unor bunuri ce le aparţin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În această dimineaţă (n.r. - miercuri) un grup de persoane care contestă poziţia mea în sindicat se postaseră în faţa uşii sediului şi spuneau că nimeni nu va intra. I-am întrebat dacă au un ordin judecătoresc sau un act oficial care să îmi interzică intrarea în sindicat. Mi-au spus că nu, dar că nu mi se va permite intrarea pentru că oamenii nu mă mai vor la conducere. Am anunţat Poliţia prin 112, iar oamenii legii s-au prezentat la locul respectiv. În prezenţa lor, am rupt sigiliile pe care aceştia le puseseră pe uşi, am spart uşile, pentru că broaştele fuseseră schimbate. După ce am intrat, am constatat că se furaseră din birouri un computer cu toate anexele, imprimanta, copiatorul, aparatul de fax cu telefon, câteva scaune, două dulapuri cu diverse documente, 18 plicuri care conţineau documente ale sindicatului şi două dosare cu diverse formulare. Din biroul meu fusese luată o valiză cu microfoane fără fir, un mixer de la staţia de amplificare pe care o foloseam la acţiunile sindicatului", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Gheorghe Tiber. Acesta a mai precizat că a făcut o sesizare la postul de Poliţie din combinat, în care a reclamat furtul mai multor obiecte şi devastarea secretariatului sindicatului.

În replică la cele reclamate de către Tiber, contestatara lui, Ilinca Diaconu, a precizat că Tiber nu mai reprezintă sindicatul Solidaritatea după ce Adunarea Generală a sindicatului ce a avut loc în 5 februarie a hotărât schimbarea conducerii şi modificarea statutului şi că nu este vorba despre un furt, ci despre faptul că sindicaliştii au intrat în posesia unor obiecte ce le aparţin de drept. "Instanţa nu a luat încă la cunoştinţă modificarea statutului şi a conducerii. Însă avem termen de 30 de zile să facem lucrul acesta. Noi am luat acele obiecte pentru că ele aparţin acestui sindicat, şi nu lui Tiber Gheorghe. În plus, Adunarea Generală a stabilit că Tiber nu mai reprezintă pe nimeni, iar voinţa salariaţilor este instanţa noastră supremă", a mai spus Diaconu.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.