Jump to content

Parlamentarii gălăţeni au obţinut bani pentru biserici


dcp100168

Recommended Posts

Topul deputaţilor care şi-au tras partea leului la împărţirea bugetului

* Bogdan Ciucă, PSD-PC: „Normal că avem un avantaj regional în condiţiile în care preşedintele Comisiei de buget din Cameră este din Galaţi”

Judeţele care au norocul de a avea aleşi în Comisiile pentru buget o duc mai bine decât celelalte. Pe primele locuri din punctul de vedere al mărinimiei se află tocmai episcopiile din judeţele din care fac parte şi cei doi preşedinţi ai Comisiei de buget. Episcopia Ardealului, Sibiu, a primit 1.120.000 de lei – cea mai mare sumă dintre cele alocate într-o singură tranşă- în condiţiile în care preşedintele Comisiei pentru buget din Senat, Ion Ariton, PD-L, este sibian.

Viorel Ştefan, ales deputat în colegiul 4 Galaţi, preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor, intră şi el în top cu 1.000.000 pentru Episcopia Dunării de Jos. La acestea se adaugă 215.000 de lei pentru patru biserici din comune situate în colegiul său. Deputatul Bogdan Ciucă, ales şi el pe listele PSD-PC la Galaţi, ne-a declarat că îi mulţumeşte lui Viorel Ştefan pentru sprijinul dat Episcopiei şi recunoaşte că judeţul pe care îl reprezintă are un avantaj. “Până la urmă despre asta este vorba – fiecare regiune se bate să îşi pună oameni în poziţii cheie. Faptul că domnul Viorel Ştefan este preşedintele Comisiei este un avantaj regional”, spune Ciucă, subliniind că suma pentru Galaţi este însă perfect justificată. “Statistic luat în judeţul nostru există mai multe construcţii care trebuie finalizate decât în oricare altă episcopie. Nu poţi să dai egal la toţi, este normal să fie şi nemulţumiţi”, a încheiat el.

http://www.gandul.info/politica/topul-d ... 28;3950527

Link to comment
Share on other sites

Bani cheltuiti fara rost... Ce judecata de om 'telectual: daca niste nebuni s-au apucat de facut o prostie, acum trebuie sa dam noi bani sa finalizam tampeniiile altora... 11 miliarde aruncate-n vant. In rest, e criza.

Link to comment
Share on other sites

Tara arde si baba se piaptana...

Azile pentru batrini ioc, case de copii la fel, cantine pentru saraci ca si inexistente...

Spitalele sint vai de capul lor, scolile la fel, dar daca altele sint prioritatile...

Era o zicala despre Frederic, regele Prusiei, precum ca seamana cu o groapa: pe masura ce pierdea pamint in razboaie, si-a adaugat numele de "cel Mare".

La fel si noi, cu cit sintem mai rupti in fund, cu atit mai fuduli si cheltuim banii pe prostii... Cel mai mare pom de Craciun din Europa, Catedrala Mintuirii, concerte de Revelion cu All stars, mici si bere...

In fine, poate sint eu defazat si de fapt, totul e ok...

Link to comment
Share on other sites

:roll: Se duce Ghio la un partid; -donmule ,prezidente am familie mare ,trait-ar ,da mi si mi ceva de munca! N'-m ma GHio da mai incearca ,s-o ivi el ceva,cin-va!PLeaca Ghio suparat se duce la alt partid;D'om prezidente trait-ar familia si mie ca moare de fome fa-ti o pomana ai tititia priteni ,gaseste-mi si mie ceva de munca!Asta magulit de frumoasele vorbe ii zice lu Ghio ;ma Ghio au trecut vremurli alea acu, alta-i treaba!fiind si fosti colegi alta data ii spune;Ma, mai dutwe si tu pe la o biserica ,o minastire de te roaga, poate so gindi si la :) tine dunnezau... :X Si ghio pleca!Poate s-au gindit bine alesii nostri :d .Sunt putine, biserici! :P

Link to comment
Share on other sites

Plenul Parlamentului a aprobat astăzi, cu 210 voturi pentru şi 72 împotrivă, bugetul Ministerului Culturii, în care, faţă de forma iniţială propusă de Guvern, s-a introdus în comisii suma de 55.062 mii lei pentru 806 unităţi de cult, precum şi suma de 4.665 mii lei pentru 37 de cămine culturale. Printre cele mai "înzestrate" unităţi de cult se numără Mitropolia Ardealului, Sibiu - 1.120 mii lei, Catedrala "Învierea Domnului" din Caransebeş - 1.120 mii lei, Episcopia Dunării de Jos, Galaţi - 1.000 mii lei, Biserica Adorimirea Maicii Domnului, Argeş - 1.000 mii lei.

http://www.realitatea.net/parlamentul-a ... 62257.html

Link to comment
Share on other sites

Bani de la buget pentru Centura Tecuciului

După un mandat întreg în care au fost neglijaţi de guvernanţi, tecucenii au toate motivele să-şi scoată pârleala şi au intrat pe lista de investiţii a noului buget. După cum am aflat de la deputatul PC de Galaţi Bogdan Ciucă, pentru Şoseaua de Centură a Tecuciului – investiţie pe care municipiul a îmbătrânit aşteptând-o – au fost alocaţi în bugetul de stat 491.000 de lei. Alocarea bugetară s-a făcut în urma amendamentelor susţinute de parlamentarii gălăţeni.

Tot de la Bogdan Ciucă am aflat că, graţie amendamentelor susţinute de aleşii noştri, pentru şcolile din judeţul Galaţi au fost alocaţi 745.000 de lei. Printre instituţiile de învăţământ care vor primi bani se numără Şcolile 10, 12, 13 din municipiul Galaţi, Şcolile 1 şi 2 şi grădiniţa din Cudalbi, şcoala din Matca şi altele. Pentru biserici s-au repartizat de la bugetul de stat 2.765 de lei.

Bogdan Ciucă ne-a mai spus că parlamentarii gălăţeni au trecut peste orgoliile de partid şi şi-au susţinut reciproc amendamentele. Deputatul PSD Florin Pâslaru a solicitat bani pentru Festivalul Scrumbiei, având şi susţinerea lui Bogdan Ciucă. Amendamentul a fost respins, pentru că, spune Ciucă, într-un an de criză, nu s-au alocat bani pentru niciunul dintre festivaluri, cu atât mai puţin pentru sărbătoarea populară de la Galaţi. Aleşii au considerat că este mai important să repartizeze banii către investiţii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bani ... lui_2.html

Link to comment
Share on other sites

Misto de tot... Pentru scoli s-au obtinut ceva mai mult de jumatate din banii popilor. Si apoi- vezi pe toti politicienii astia de doi bani vorbind la toc-soaie de strarea proasta a invatamantului, de nivelul redus de cunostinte al tinerilor etc., etc. Mda.

Link to comment
Share on other sites

ce este asa de greu de inteles? cu biserica tii oamenii in evul mediu, cu scoala in mileniul trei.nu este normal sa bage astia bani in prosteala neamului?un popor educat si instruit parca voteaza altfel.asa cu un popa platit de partid si un card de babe bisericoase cate voturi nu castigi? ca si asa astia mai scoliti sunt scarbiti si nu merg la vot.si votul unuia cu creierul in ceata este egal cu al unui profesor universitar

Link to comment
Share on other sites

Si ce e pacat, sint bisericile si manastirile de patrimoniu, care n-au mai vazut un ban de la buget de ani de zile...

In loc sa tot faca altele, mai bine ar pompa ceva bani in reconditionarea lor. Tin de Ministerul Culturii, si ca tot ce tine de acest mirific minister, sortite sa dispara cit de curind.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

În plină criză, 7 milioane de lei pentru 48 de biserici

Printr-o hotărâre de guvern din iunie, bugetul Ministerului Culturii şi Cultelor a fost suplimentat pentru 48 de locaşuri de cult din ţară. Oltenia conduce în top cu aproape 3,5 milioane de lei acordaţi pentru o catedrală şi două centre pastorale. Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) cu 7,3 milioane de lei pentru finanţarea unor cheltuieli ale unităţilor de cult, în ciuda faptului că, după rectificarea din aprilie, mai multe proiecte culturale au rămas fără banii necesari pentru a putea continua. Dintre cele 48 de locaşuri de cult care vor beneficia de aceşti bani, majoritatea se află în Buzău (14) şi în Teleorman (13), muntenii câştigând nu doar ca număr de unităţi, ci şi ca pondere a fondurilor. Pe locul trei e judeţul Mureş, cu cinci locaşuri de cult, urmat de Bihor, cu trei. Cea mai mare parte a judeţelor (Bacău, Cluj, Dolj, Galaţi, Suceava) primesc bani pentru câte două biserici, iar Gorjul, Hunedoara şi Oltul pentru una singură. Numărul unităţilor nu este însă cel mai reprezentativ, ci sumele repartizate, capitol la care Oltenia conduce detaşat. Centrul Pastoral Misionar „Renaşterea“ din Craiova primeşte un milion de lei, Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul“, tot din Craiova, beneficiază de 1,22 milioane de lei, iar Centrul Pastoral „Academia Tismana“ din Gorj - de 1,2 milioane. La acestea se adaugă 1,5 milioane de lei destinaţi Mănăstirii Buna Vestire din Grădinari, Olt.

http://www.cotidianul.ro/print.php?id=92553

Link to comment
Share on other sites

De suplimentarea cu bani de la buget beneficiaza si celelalte culte inregistrate in Romania ? In ce proportie in Galati :?:

Poate e mai bine sa se numeasca in loc de ,,Ministerul Culturii şi Cultelor'', ,,Ministerul Culturii şi Cultului Crestin Ortodox'' :roll:

Cum este aparata si sustinuta de catre parlamentarii galateni libertatea de constiinta?

Link to comment
Share on other sites

Bani pentru 37 de biserici din Galaţi

* Consiliul Local a alocat anul acesta 1.657.000 lei unor lăcaşuri de cult *

Consiliul Local Galaţi a alocat, în 2009, pentru 37 de sfinte locaşuri de cult - din care trei nu aparţin bisericii majoritare - 1.657.000 lei. Sunt sume cuprinse între 22.000 lei şi 97.000 lei, alocate unor biserici care derulează lucrări serioase de zidire sau restaurare.

Între locaşurile cu cele mai mici alocaţii ne-a atras atenţia Biserica „Sfântul Dimitrie” din cartierul Bădălan, sfânt locaş aflat în mare suferinţă şi care a intrat într-un program de restaurare de câţiva ani. Cele mai multe biserici din municipiul Galaţi au primit câte 47.000 lei. Unele desfăşoară lucrări de zidire, în noile parohii, altele sunt în plină restaurare, cum e cazul Bisericii „Sfântul Mc. Pantelimon”. Pentru bătrâna Biserică „Sfântul Haralambie” din Piaţa Centrală s-au alocat 97.000 lei, aproximativ 1 miliard de lei vechi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Bani ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

De altfel ne place cand suntem vizitati de straini sa ne mandrim cu traditiile si locasurile de cult ortodoxe....dar cand e vorba de dat bani toti carcotim ca "de ce"? Grija asta pentru altii ne omoara... :mrgreen: Ma gandesc cu ce ne mai putem mandri in afara de manastirile moldovene, mancarurile si traditiile pastrate de Biserica..si ma refer la traditiile adevarate care ne arata identitatea. Ca de sarbatori imprumutate si "libertati de constiinta" sau "liber cugetatori" suntem satui... Habar nu avem ce inseamna sa ai identitate proprie..pastrata peste veacuri.. :|

Link to comment
Share on other sites

este doar un punct de vedere...personal ma bucur mai mult de libertatea de constiinta si de faptul ca sunt liber cugetator decat de traditiile pastrate de biserica sau de lacasuri de cult.daca analizezi un pic lucrurile si mai dai si o raita pe alte meleaguri ai sa constati ca biserici mai au si altii si arta culinara si traditii...si nu mai fac atata caz din asta.cat despre faptul ca eva a spus ca foarte bine ca s-au obtinut bani....am si eu o intrebare : de unde s-au obtinut? au picat din cer? nu cumva sunt bani platiti din taxe si impozite? adica din aia munciti de noi? chiar era o prioritate sa bagam bani in lacasuri de cult acum?chiar tre sa omoram toata economia cu taxe si impozite aberante ca sa aiba un card de babe o locatie unde sa mearga la barfa? nu ca lipseau....a fost vreodata cineva la biserica si nu a gasit loc? vreodata cineva a trebuit sa faca rezervare la biserica sa aiba un loc unde sa se roage? din punctul meu de vedere biserica nu este altceva decat cea mai mare afacere din istoria omenirii.cand ceva ma enerveaza rau trec de limitele ironiei si ajung la sarcasm.acum fac eforturi mari sa nu depasesc anumite limite pentru ca nu vreau sa lovesc in credinta oamenilor.mereu am stiut ca tre sa dau bani la popi si am privit asta ca...nu stiu....un fel de bani pe care ii arunci degeaba ( era sa spun ca este la fel cu mersul la femei dar nu este adevarat ptr ca aia sunt bani cheltuiti cu folos) ...dar in perioada asta cand te dor ficatii cand tre sa dai salarii ,contributii la stat la diverse fonduri,chirii,impozite si taxe generale,impozite si taxe locale exact de palmieri si de biserici noi aveam nevoie.daca tot votam cu ...partea dorsala... macar sa avem un loc unde sa ne rugam la barbosul sef sa ne scape.

Link to comment
Share on other sites

De altfel ne place cand suntem vizitati de straini sa ne mandrim cu traditiile si locasurile de cult ortodoxe

Problema este ca acesti bani au venit de la Consiliul Local si nu de la Biserica. Care ARE BANI destui, dar si nesimtire cit cuprinde.

Are conturi in banca, terenuri, post de radio, TV... Daca isi inchipuie cineva ca Biserica e saraca si chiar era nevoie de banii de la CJ... sa doarma si pe mai departe....

Da, ma mindresc cu lacasurile de cult ortodoxe. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa inchid pios ochii la ticaloseniile care se intimpla sub nasul meu.

Parerea mea... care este...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.