Jump to content

Cernat: "Îmi voi încheia cariera la Oţelul"

Recommended Posts

Posted

Cernat: "Îmi voi încheia cariera la Oţelul"

Cu toate ca la Dinamo Kiev a petrecut cele mai frumoase momente ale carierei de fotbalist, internationalul roman Florin Cernat este decis sa se desparta definitiv de echipa ucraineana. Galateanul al carui imprumut la Hajduk Split expira in aceasta vara, afirma ca este indragostit de Croatia, iar ambele cluburi s-au inteles in privinta transferului sau definitiv la echipa din Coasta Adriaticii. “Diamantul”, cum a fost supranumit Cernat dupa transferul de la Otelul la Dinamo in 2000, ne-a mai marturisit ca nu are de gand sa se intoarca foarte repede nici in tara, chiar daca echipele din campionatul Croatiei sunt de acelasi nivel cu cele din Liga I.

-Cum este campionatul in Croatia?

- Este slab. Cam la acelasi nivel cu al nostru, insa presedintii de cluburi nu ies in fata sa dea declaratii cum se intampla la noi.

- Pe ce loc sunteti in clasament?

- Pana acum suntem pe locul trei. Mai este mult de jucat oricum. La un moment dat echipele care se afla pana pe locurile sapte-opt joaca intr-un sistem play-off. Este un fel de superliga.

- Dupa ce se termina imprumutul, te intorci in Ucraina?

- La Dinamo Kiev nu mai vreau sa ma intorc. Imi place aici si vreau sa continui la Hajduk. Am inteles ca ambele cluburi s-au inteles in privinta trasferului meu definitiv la Hajduk Split, inca din aceasta iarna.

- Ce parere ai de Ghioane?

- Ma bucur foarte mult pentru el. Chiar a revenit miraculos dupa acea comotie. Cu Tibi am fost prieteni atata timp la Dinamo Kiev si nu stie nimeni mai bine decat mine cat a tras de el. Nimeni nu s-ar fi asteptat. Am vazut ca a dat si goluri in ultima vreme. Bravo lui!

- Te mai gandesti la echipa nationala?

- Acum nu ma mai gandesc. Lotul este deja facut, nu cred ca se mai poate apela la mine.

- Patronul lui Hajduk candideaza la presedintie?

- La fel ca si finantatorul stelist Gigi Becali, conducatorul clubului la care evolueaza fostul international Florin Cernat va candida pentru presedintie, anul viitor cand vor avea loc noile alegeri in Croatia. “Are sanse mari sa castige. Pana acum este favorit in sondaje. Va fi foarte bine si pentru echipa noastra deoarece va investi mult mai multi bani decat acum”.

Mario, urmasul lui Florin

Pentru ca evolueaza in Croatia, iar fiul sau trebuie sa mearga la gradinita la Galati, Florin Cernat nu are timp sa se joace prea mult cu Mario. Totusi unul dintre cei mai talentati fotbalisti pe care i-a dat Romania ne-a povestit ca baiatul sau a mostenit foarte mult din talentul tatalui: “Loveste mingea foarte bine inca de la varsta asta. Ii place foarte mult fotbalul insa vom vedea ce va fi. Important este ca ii place”.

http://www.click.ro/Sport/imi-voi-inche ... -la-otelul

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.