Jump to content

Mihai Boldea este avocatul lui Gregorian Bivolaru


dcp100168

Recommended Posts

Avocatul lui Guru Bivolaru, incompatibil cu cauza

* Gregorian Bivolaru poate sta liniştit în Suedia. Cazul său se află pe mâinile avocatului Boldea, membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupţiei şi Petiţii din Camera Deputaţilor

Avocatul Boldea i-a reprezentat, după ce a devenit parlamentar, la două termene din ianuarie şi februarie pe inculpaţii din dosar. Conform legii, parlamentarul care doreşte să-şi exercite profesia de avocat nu poate să pledeze în cauzele care se judecă la instanţele inferioare şi nici nu poate acorda asistenţă la parchetele de pe lângă aceste instanţe. De asemenea, parlamentarul care vrea să-şi exercite profesia de avocat nu poate acorda asistenţă juridică şi nici nu poate asista în instanţe pe cei acuzaţi de corupţie, de trafic şi consum de droguri, de trafic de persoane. Or, tocmai aceasta este acuzaţia adusă celor în dosarul Bivolaru. Iar parlamentarul Boldea ar fi trebuit să ştie acest lucru, mai ales că este membru în Comisia juridică şi în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi petiţii din Camera Deputaţilor.

Explicaţiile lui Boldea

Prins cu mâţa-n sac, avocatul Boldea, viceliderul grupului parlamentar PD-L din Cameră şi lider de frunte al PD-L Galaţi, a invocat excepţia de neconstituţionalitate a acestei legi care îi interzice să pledeze în astfel de cazuri. "Îmi încalcă dreptul la muncă", a spus avocatul spunând instanţei că a mai avut şi cazuri la Galaţi unde a pledat şi că asta e profesia lui, pentru asta s-a instruit. Asta înseamnă că Boldea nu consideră că munceşte la Camera Deputaţilor sau în Comisii. Judecătorul a respins excepţia ridicată de Boldea, dar acesta a spus că va face recurs la Curtea de Apel. În timp ce dezbaterile legate de dreptul la muncă al avocatului Boldea erau în toi, la Parlament se dezbătea bugetul pe 2009. La 33 de ani, Mihail Boldea se află la primul mandat de parlamentar, fiind ales de pe locul 2 în colegiul său din Galaţi, însă a ajuns deputat prin redistribuire.

Averea deputatului-avocat

Boldea are în conturi peste 500.000 de euro pe care i-a depus la bancă în 2006. Din contractele de închirieri a celor şapte apartamente câştigă 15.000 de euro anual care se adaugă la cei 150.000 de lei, venitul anual din meseria de avocat. După ce a fost ales în Parlament, Boldea a declarat pentru presa locală că vrea să ajungă în Comisia juridică de unde va încerca să realizeze o restructurare a sistemului judiciar, mai ales în ceea ce priveşte finalizarea procedurilor penale şi civile despre care se vorbeşte de mai bine de patru ani.

Practic, legile din justiţie trebuie adaptate la situaţia economică şi politică actuală. Dar până să facă asta, avocatul Boldea a încălcat legea, drept pentru care procurorul a cerut instanţei să ceară Baroului Galaţi declanşarea unei anchete în acest caz. Tânărul parlamentar gălăţean a fost implicat, în ciuda vârstei, în câteva scandaluri pe plan local, fiind aproape să fie împuşcat de un coleg de partid în timpul unei discuţii cu scâtei.

http://www.jurnalul.ro/index.php?sectio ... tion=print

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Un parlamentar în slujba MISA

Yoghinii din Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut l-au angajat pe deputatul PDL Mihail Boldea ca să-i reprezinte ca avocat într-unul din procesele pe care le au. Mihail Boldea afirmă că faptul că a acceptat să reprezinte MISA într-un proces de trafic de persoane este perfect legal. Până să devină parlamentar, la alegerile din 2008, Mihail Boldea a activat ca avocat la Baroul Galaţi. Atunci a câştigat un client de notorietate: grupul MISA, pe care îl reprezintă într-un proces privind traficul de persoane. Boldea a candidat din partea PDL în circumscripţia 18 Galaţi şi a obţinut fotoliul de deputat. A devenit vicelider al grupului PDL şi membru în comisia juridică de disciplină şi imunităţi. Una dintre atribuţiile sale în această calitate este tocmai de a sesiza incompatibilităţile demnitarilor. În paralel, avocatul a continuat, totuşi, să reprezinte un grup important din MISA, acuzat de trafic de persoane. Printre clienţii deputatului se numără şi Catrina Nicolae, mâna dreaptă a lui Gregorian Bivolaru, liderul „Mişcării“. Despre Nicolae procurorii susţin că „a înlesnit inducerea în memoria colectivă a stării de obedienţă faţă de Bivolaru în scopul exploatării forţei lor de muncă neretribuită”.

Legea demnităţii publice nu permite

În luna februarie, apărătorul grupului de yoghini a fost acuzat, la rândul lui, de procurori. Potrivit magistraţilor, în calitatea sa de parlamentar, Boldea nu mai poate apăra în procesul în care grupul lui Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane. „Mihail Boldea, prin participarea sa ca avocat în prezenta cauză după dobândirea calităţii de deputat, a încălcat interdicţia prevăzută în legea demnităţii publice şi a comis o abatere disciplinară gravă”, a precizat Cristian Dobre, procuror DIICOT, în sesizarea trimisă instanţei. Potrivit Legii Demnităţii Publice, deputatul sau senatorul nu poate acorda asistenţă juridică învinuiţilor sau inculpaţilor şi nici nu îi poate asista în instanţe în cauzele penale privind traficul de persoane.

„Apăr pe cine mă plăteşte”

Avocatul Mihail Boldea a recunoscut că a continuat să-şi apere clienţii MISA şi după câştigarea alegerilor, însă consideră că nu a încălcat nicio lege. „Ministerul Public a fost cel care a ridicat problema incompatibilităţii mele, numai că eu am invocat excepţia de neconstituţionalitate a textului de lege cu motivarea că se încalcă dreptul la muncă”, a declarat Boldea. Un alt argument adus de parlamentar este că legea nu prevede care este modalitatea prin care trebuie rezolvate problemele contractelor încheiate anterior dobândirii calităţii de parlamentar. „În dosarul MISA nu s-a făcut nimic de doi ani. A fost lipsă de procedură. Nu este important că cei din acel grup sunt membrii MISA. Eu sunt avocat şi apăr pe cine mă plăteşte”, a mai declarat avocatul Mihail Boldea.

Profil Mihail Boldea

Este născut la 9 martie 1976 în Galaţi. Mihail Boldea a absolvit Dreptul la Iaşi. A devenit avocat în 1999, fiind specializat în drept penal. L-a apărat, printre alţii, pe Marian Ivan (cunoscut interlop din Galaţi, ucis în vara trecută în plină stradă, în urma unei reglări de conturi în stil mafiot), dar a avut şi clienţi acuzaţi de trafic de droguri, trafic de carne vie sau alte infracţiuni cu violenţă. Boldea s-a implicat şi în procese civile, atacând la Curtea Constituţională mai multe legi. De pildă, a atacat decizia Guvernului Tăriceanu de a amâna alegerile europarlamentare de acum doi ani, dar şi alegerile locale de anul trecut din comuna Pechea, unde a fost ales primar unchiul avocatului.

http://www.adevarul.ro/articole/un-parl ... -misa.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Parlamentar PDL cercetat disciplinar în dosarul „MISA”

Deputatul PDL de Galaţi Mihai Boldea - supranumit şi „avocatul Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA)”, pe ai cărei membri îi apără într-un dosar de trafic de persoane - este cercetat disciplinar de Consiliul Baroului Galaţi.

Motivul: apărătorul a încălcat Legea privind incompatibilităţile parlamentare prin faptul că, deşi este deputat, şi-a apărat personal clienţii în faţa magistraţilor bucureşteni la mai multe termene ale procesului acestora. Boldea riscă acum fie o amendă substanţială şi interdicţia de a pleda pentru o perioadă determinată, fie chiar „excluderea din profesie”. Magistraţii au sesizat, încă din februarie, Consiliul Baroului Galaţi, în cazul avocatului-parlamentar. „Instanţa sesizează Consiliul Baroului care va analiza dacă domnul avocat a săvârşit vreo abatere disciplinară, în condiţiile în care a pus concluzii la mai multe termene de judecată, încălcând legea”, au concluzionat judecătorii. Contactat de EVZ, Mihai Boldea a precizat doar că nu are de făcut niciun comentariu în privinţa anchetei disciplinare de care este vizat. Viceliderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor este cercetat şi pentru fals, el fiind acuzat de reprezentanţii Primăriei Galaţi că ar fi prezentat în faţa judecătorilor acte false care atestau dreptul de proprietate al unui client al său asupra unei clădiri de patrimoniu. „În baza acelor acte, primăria a pierdut procesul, clădirea respectivă fiind trecută în proprietatea clientului lui Boldea”, au adăugat sursele citate.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... arul-MISA/

Link to comment
Share on other sites

Deputatul Boldea a scăpat de anchetă

Deputatul PDL Mihail Boldea a scăpat doar cu un avertisment din partea Baroului Galaţi, care, la sesizarea Tribunalului Bucureşti, i-a impus să renunţe să-şi mai apere clienţii în faţa instanţei, întrucât încalcă legea privind incompatibilităţile profesiei de avocat. „Consiliului Baroului Galaţi l-a atenţionat pe domnul avocat (...) care a înţeles să rezilieze toate contractele pe care le are pe rolul instanţelor de judecată, unde are interdicţie de a pune concluzii”, se arată în rezoluţia Baroului. Mai mult, ieri, Mihai Boldea a ţinut să precizeze că, din informaţiile pe care le deţine, nu este cercetat penal de poliţişti.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... -ancheta-/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Mihai Boldea, neintegrat în absolut

*„Nu sunt membru MISA” *

Catalogat drept „Avocatul MISA” deputatul PD-L Mihail Boldea neagă că ar avea vreo legătură cu Mişcarea de Integrare în Absolut a lui Gregorian Bivolaru, în afară de cea pur profesională. Deşi unele „guri rele” susţin că l-au văzut intrând în „ashram-urile” de la Costineşti, chiar în perioadele în care se organizează spiralele, Boldea declară că nu simpatizează cu mişcarea şi nici nu s-a integrat vreodată în absolut. „Ca avocat am fost plătit ca să reprezint interesele a 19 dintre inculpaţii din dosarul MISA. Am fost angajat în 2006 în acel dosar. Am devenit parlamentar, şi, fiind incompatibil, nu îi mai reprezint. Cei 19 erau acuzaţi de trafic de persoane”, a spus Boldea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Miha ... lut_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.