Jump to content

Au furat parapeţii de pe marginea drumului!


dcp100168

Recommended Posts

Sărăcia împinge la gesturi disperate

* De foame, au lăsat circa 70 de metri de drum fără elemente de protecţie. Doi tineri din Galaţi, au fost prinşi ieri în timp ce smulgeau parapeţii de pe marginea unui drum de la periferia comunei Smârdan pentru a-i vinde la fier vechi.

Profitând de faptul că porţiunea de drum din vecinătatea Gării Smârdan nu este prea circulată mai cu seamă duminica, cei doi tineri, Mihai B., de 20 de ani, şi George C., de 25 de ani, s-au apucat de treabă ieri pe la prânz. Au smuls din pământ zeci de parapeţi care mărgineau drumul, fără a conştientiza nicio clipă că lipsa elementelor de protecţie ar putea periclita circulaţia autoturismelor. Au reuşit să ia 35 de parapeţi, fiecare cu lungime de circa 2 metri, şi să-i încarce într-o căruţă, când au dat nas în nas cu o patrulă a Jandarmeriei, aflată în misiune de combatere a furturilor de materiale feroase la Smârdan. În apărarea lor, cei doi au spus că au luat parapeţii pentru a face rost de bani pentru mâncare, asta în condiţiile în care niciunul nu are loc de muncă. Sperau ca din vânzarea parapeţilor, care cântăreau circa 500 de kilograme, să obţină cel mult două milioane de lei la un centru de colectare. S-au ales în schimb cu un dosar penal pentru furt calificat şi distrugere, iar cei 35 de parapeţi au fost predaţi primăriei din Smârdan, care va trebui să ia măsuri pentru montarea lor la loc.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

Pentru furturile de genul acestuia as da pedeapza maxima. Mi se pare un act criminal sa furi elementele de protectie sau de semnalizare. Acum un an o tanara a murit pentru ca niste "hoti marunti" au furat 10-15kg de suruburi de la calea ferata.

Link to comment
Share on other sites

daca cineva este atat de redus mintal incat sa puna in primejdie viata unor oameni pentru un castig derizoriu , si ma refer in general la cei care fura indicatoare rutiere, plasa din gardul de pe autostrada, diverse componente de la cfr, cred ca persoanele respective sunt mult prea decazute ca sa mai aiba dreptul sa traiasca.daca cineva nu se gandeste la viata unor nevinovati si polul de parale imediat este mai important pentru ei, atunci din punctul meu de vedere , persoana respectiva trebuie impuscata imediat dar costul cartusului respectiv trebuie imputat familiei.daca este sa ma intrebati pe mine jandarmul care l-a impuscat mortal pe hotul din vagoane de la constanta trebuie ridicat in grad si medaliat imediat.gestul lui nu ar trebuie lasat nerecompensat pentru a incuraja si pe alti.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.