Jump to content

Bătrână ucisă de soba cu gaze

Recommended Posts

Posted

Ucisă de soba cu gaze

* O bătrână a murit asfixiată din cauza acumulării de gaz de la o sobă defectă. Deşi oamenii care aveau grijă de ea au chemat ambulanţa imediat ce au văzut că nu mai dă niciun semn, medicii nu au mai avut ce face. Bătrâna decedase deja la sosirea echipajului de intervenţie.

Ruxandra Moţoc a rămas văduvă de aproape 20 de ani şi se chinuia să trăiască dintr-o pensie de câteva sute de lei. Bătrâna s-a înţeles cu Dorina şi Manolache Fileru, doi prieteni de familie mai vechi, să îi plătească toate cheltuielile de întreţinere, iar după moartea ei, casa urma să rămână pe numele lor. Cei doi au fost de acord, iar din 1992 trăiesc în aceeaşi curte cu bătrâna. Ieri după amiază însă, bărbatul şi-a dat seama că bătrâna are probleme. "Când am venit din oraş m-am uitat să văd cât gaz s-a consumat, că mă uit zilnic. Am văzut 6 metri cubi de gaz şi m-am speriat. Am zis că nu are cum să consume atâta gaz pentru căldură, ne-am alarmat cu toţii", a declarat Manolache Fileru. După ce pompierii au spart uşa, şi-au dat seama că femeia a murit asfixiată din cauza gazului metan acumulat de la sobă. Oamenii spun că bătrâna nu este la primul astfel de incident de acest fel. Încă de acum doi ani, bătrâna era să îşi găsească sfârşitul după ce a uitat aragazul deschis. "În urmă cu doi ani a fost internată bătrâna. A uitat aragazul deschis şi bucătăria a sărit în aer", a continuat Dorina Fileru. Vecinii spun însă că în ciuda vârstei înaintate, femeia era foarte vioaie şi chiar astăzi dimineaţă a fost plecată să cumpere câte ceva din piaţă. "Eu am văzut-o chiar azi când s-a întors din piaţă. Era uneori mai energică decât noi. Probabil că a mâncat şi s-a culcat. Focul s-o fi stins şi gazele s-au acumulat", ne-a spus Doina Dumitraş, vecină. Pentru a evita pericolul unei explozii, pompierii au fost nevoiţi să ventileze camera în care s-a întâmplat nenorocirea. "Anunţul a fost făcut prin 112 de către un vecin al bătrânei. Când am ajuns acolo am spart uşa şi am găsit-o decedată", a spus gen. Viorel Zaharia, inspector-şef în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.