Jump to content

Preţul medicamentelor rămâne neschimbat trei luni


dcp100168

Recommended Posts

Preţul medicamentelor rămâne neschimbat trei luni

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a semnat, vineri, un Ordin prin care a dispus ca preţurile la medicamente să rămână neschimbate încă trei luni, începând cu 1 martie. "Ordinul prin care au fost îngheţate încă trei luni preţurile la medicamente nu este altceva decât o prelungire a unui alt ordin, din mai 2007", a declarat ministrul.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Preţurile medicamentelor rămân neschimbate până în 30 iunie

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a hotărât, joi, menţinerea preţului la medicamente la acelaşi nivel până la 30 iunie, aceasta fiind a treia îngheţare a preţului la medicamente din 2008. "Am hotărât să păstrăm neschimbate preţurile la medicamente până la 30 iunie, iar în acest interval de timp vom analiza valorile produselor farmaceutice din ţările europene şi preţul lor de intrare în ţară", a declarat ministrul Eugen Nicolăescu. "Măsura are o singură raţiune, şi anume nu dorim îngrădirea accesului cetăţenilor la tratament prin scumpirea medicamentelor. Importatorii şi distribuitorii solicită calcularea preţurilor medicamentelor la cursul actual euro-leu, ceea ce ar însemna o scumpire a medicamentelor cu aproximativ 10 la sută", a mai spus demnitarul.

Importatorii şi distribuitorii au comunicat că vor debloca depozitele şi nu vor mai sista livrările către farmacii deoarece "acestă formă de protest nu a impresionat pe nimeni", după cum au declarat chiar reprezentanţii companiilor prezente la discuţii. În plus, importatorii şi distribuitorii au recunoscut că, din raţiuni economice, blocarea livrărilor către farmacii nu-i avantajază, precizează MSP. Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente din România (ADMR) şi Asociaţia Distribuitorilor şi Importatorilor de Medicamente (ADIM) anunţau, în aprilie, că opresc livrările către farmacii şi spitale în semn de protest faţă de refuzul ministrului Sănătăţii de a ajusta preţul medicamentelor în funcţie de cursul valutar.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.