Jump to content

Paul Paltanea - Istoria orasului Galati


Mikka

Recommended Posts

A aparut editia a doua a lucrarii "Istoria orasului Galati de la origini pana la 1918", autor Paul Paltanea (editie completata si revizuita, cum se spune). Costul este de 50 lei pentru ambele volume. Conditii grafice excelente, coperta ok.

Lucrarea a fost lansata aseara la Biblioteca VA Urechia. Pentru cei interesati de istoria orasului acesta, este cea mai completa si competenta sursa. In mod normal, ar trebui sa se mai poata achizitiona de la VA Urechia, sau macar cei de acolo va pot indruma.

Despre autor, pe scurt, pentru cei care nu au auzit de Paul Paltanea:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_P%C4%83lt%C3%A2nea

Despre lansarea propriu-zisa: destul de slabuta. Cu exceptia a catorva vorbitori (dna. Lucretia Buruiana si nora dl. Paltanea - imi pare rau ca nu i-am retinut numele - care chiar erau emotionate si au evocat cateva momente din viata autorului), aproape toti ceilalti - talpa. Lemn. Ma rog, limba de lemn. Totusi, un moment interesant a mai fost atunci cand, dupa terminarea prelegerilor, s-a facut invitatia la o prjitura, suc, etc. Nu mai va dau amanunt, cred ca va imaginati si singuri.

Alte momente penibile: un domn popa a zis de vorbit de 2-3 de lucrare aceasta ca de lucrarea pe care a "elaborat-o" ??!! Omul nu a scris evident niciun rand, decat cuvantul inainte. Poate s-a ocupat de tehnoredactare, editare etc., dar e alta mancare de peste.

Alt mare cap: lucrarea de astazi, o lucrare "inedita" - "Istoria..." a fost teza de doctorat a dl. Paltanea, teza sustinuta in 1973. Prima editie a fost scoasa prin 1995... Deci, e super inedita. Poate doar completarile aduse la prima editie. Altfel, un mare nea actor a trantit o hiper-exprimare cum ar fi "ca colegi"... Si au mai fost si altele :d

Oricum, lasand la o parte cele de mai sus, lucrarea merita achizitionata de oricine care doreste sa afla mai multe (daca nu aproape totul) despre Galati.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.