Jump to content

Trefo s-a mutat la Brăila


dcp100168

Recommended Posts

Profitul Trefo a crescut de 19 ori!

Trefo Galaţi a raportat pentru anul trecut un avans de 60% al veniturilor, la 115,6 milioane lei, de la 72,1 milioane lei în 2006 şi o creştere de 19 ori a profitului net estimat, la 6,6 milioane lei. Firma a obţinut în 2006 un profit net de 348.748 lei. Cheltuielile Trefo au urcat cu 50%, de la 71,7 milioane lei la 107,7 milioane lei, se arată într-un comunicat al firmei transmis pieţei Rasdaq. În aceeaşi perioadă, cifra de afaceri a firmei a crescut la 85,05 milioane lei, de la 67,1 milioane lei în anul anterior. La finele anului trecut firma avea 112 angajaţi, faţă de 190 la sfârşitul anului 2006. Trefo produce şi comercializează produse metalurgice, printre care cuie, oţel beton, sârmă şi lanţuri industriale. Firma este controlată de Ukrom Intertrade, cu 96,93% din acţiuni.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Trefo are nevoie de credite

Producătorul metalurgic Trefo Galaţi, controlat de firma Ukrom Intertrade, ar putea contracta în acest an credite în valoare maximă de zece milioane de euro. Decizia a fost aprobată de acţionarii Trefo la 20 martie, se arată într-un comunicat al firmei remis pieţei Rasdaq. O parte din suma totală a creditelor, respectiv 400.000 de euro, va fi împrumutată de la Banca Românească şi va fi destinată cumpărării unui imobil în Galaţi, pentru care Trefo va plăti 559.000 de euro. Firma de consultanţă pentru afaceri şi management Ukrom Intertrade controlează 96,9% din capitalul Trefo.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Veniturile Trefo au crescut de 2,5 ori în primul trimestru

Producătorul metalurgic Trefo Galaţi a înregistrat în primele trei luni venituri în creştere de 2,5 ori, de la 14,53 milioane lei la 36,59 milioane lei, şi un profit net de 2,54 milioane de lei, după pierderile de 556.124 lei din intervalul similar din 2007, a anunţat, marţi, firma. Rezultatele firmei au fost influenţate pozitiv în primele trei luni de avansul pieţei construcţiilor. "Boom-ul imobiliar se reflectă în rezultatul Trefo", a declarat directorul general al firmei, Carmen Pîrvan.

Potrivit raportului trimestrial remis pieţei Rasdaq, cheltuielile producătorului metalurgic au crescut în intervalul ianuarie-martie de 2,2 ori, la 33,57 milioane de lei. Totodată, afacerile firmei au urcat de la 15,56 milioane lei la 35,01 milioane lei.

Trefo a încheiat anul trecut cu un profit net de 6,6 milioane lei, faţă de câştigul de 348.748 de lei din 2006. În acelaşi timp, veniturile au crescut cu 60%, de la 72,1 milioane lei la 115,6 milioane lei. Conform celor mai recente raportări, firma de consultanţă pentru afaceri şi management Ukrom Intertrade controlează 96,9% din capitalul producătorului metalurgic.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Trefo şi-a majorat creditele

Acţionarii Trefo au aprobat la adunarea generală din 19 iunie creşterea împrumuturilor în euro la 1,9 milioane, de la 400.000 şi creşterea creditelor în dolari până la 6 milioane dolari, de la 4,5 milioane dolari, potrivit unui comunicat al companiei transmis pieţei Rasdaq. Creditele în euro vor fi acordate de Banca Românească, iar cele în dolari de UniCredit Ţiriac Bank.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Profitul Trefo a crescut în primul semestru de 17 ori

Producătorul metalurgic Trefo Galaţi a încheiat primul semestru cu un profit de 10,7 milioane lei (2,9 milioane euro), de 17,5 ori mai mare faţă de câştigul de 616.000 de lei din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului financiar al firmei remis, vineri, Bursei. Veniturile firmei s-au majorat în primele şase luni de 2,5 ori, de la 40,5 milioane lei la 103,9 milioane lei (28,3 milioane euro), în timp ce cheltuielile au crescut de 2,3 ori, de la 39,7 milioane lei la 91,1 milioane lei (24,8 milioane euro). De asemenea, cifra de afaceri a crescut de 2,7 ori, de la 38,1 milioane lei la 102,2 milioane lei (27,8 milioane euro).

Trefo este listată pe piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti şi are un capital de 2,4 milioane lei, divizat în 969.101 de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei. Conform celor mai recente raportări, firma de consultanţă pentru afaceri şi management Ukrom Intertrade, din Galaţi, controlează 96,93% din acţiunile producătorului metalurgic. Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Trefo a fost realizată în şedinţa bursieră din 12 august, când titlurile au scăzut cu 33,77%, la 7,55 lei, însă pe un rulaj redus, de 302 lei. La această cotaţie, capitalizarea firmei este de 7,3 milioane lei.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Trefo şi-a dublat veniturile şi profitul în primele nouă luni

Producătorul metalurgic Trefo Galaţi şi-a dublat veniturile în primele nouă luni, de la 90,8 milioane lei la 182,8 milioane lei, şi profitul net a crescut de 2,15 ori, la 19,77 milioane lei, de la 9,15 milioane lei în acelaşi interval din 2007. Cheltuielile au urcat în mod similar, cu aproximativ 99%, de la 79,9 milioane lei la 159,2 milioane lei, potrivit raportului trimestrial al firmei, remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti. Trefo a consemnat în perioada analizată afaceri de 174,7 milioane lei, în urcare de 2,7 ori comparativ cu intervalul ianuarie-septembrie din 2007, când indicatorul a avut o valoare de 64,9 milioane lei. Firma, listată pe piaţa Rasdaq, are un capital de 2,4 milioane lei, divizat în 969.101 acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei. Conform celor mai recente raportări, firma de consultanţă pentru afaceri şi management Ukrom Intertrade, din Galaţi, controlează 96,93% din acţiunile producătorului metalurgic.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Trefo Galaţi vrea să relocheze producţia şi caută un teren pentru acest proiect

Producătorul metalurgic Trefo din Galaţi vrea să relocheze capacităţile de producţie şi caută un teren pentru această operaţiune, a anunţat, vineri, firma. Subiectul va fi discutat de acţionari la 25 februarie, se arată într-un comunicat al Trefo, transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.

Trefo a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 174,7 milioane lei, în urcare de 2,7 ori comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007. Firma, listată pe piaţa Rasdaq, are un capital de 2,4 milioane lei, divizat în 969.101 acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei. Conform celor mai recente raportări, firma de consultanţă pentru afaceri şi management Ukrom Intertrade, din Galaţi, controlează 97,3% din acţiunile producătorului metalurgic. Acţiunile firmei erau cotate la 16 ianuarie la un preţ de 15,6 lei, în creştere cu 0,65% faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea Trefo este de 15,11 milioane lei.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Acţionarii Trefo Galaţi au aprobat relocarea activităţilor în Brăila şi contractarea unui credit

Acţionarii producătorului metalurgic Trefo din Galaţi au aprobat relocarea capacităţilor de producţie, în Zona Liberă Brăila, şi contractarea unui credit în valoare de 1,5 milioane de euro pentru achiziţia unor construcţii situate pe terenul din Brăila, a anunţat, miercuri, firma. Trefo va achiziţiona zece construcţii, în valoare totală de 1,24 milioane de euro, şi va concesiona terenurile aferente acestora. Creditul va fi acordat de Banca Românească şi va fi utilizat, de asemenea, pentru finanţarea activităţii de relocare a capacităţilor de producţie, se arată într-un comunicat al Trefo, transmis Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, firma va concesiona pe o perioadă de 49 de ani un teren cu o suprafaţă de maxim 30.000 de metri pătraţi, situat tot în Zona Liberă Brăila, în schimbul unei redevenţe anuale de 2,7 euro pe metru pătrat.

Link to comment
Share on other sites

ASTA PENTRU CA ADMINISTRATIA GALATI A OFERIT SUPER AVANTAJE PENTRU INVESTITORI IN ZONA LIBERA GALATI.SI EU AM HALA SI ACTIVITATEA TOT IN BRAILA DESI SUNT GALATEAN.PREFER SA FAC NAVETA DECAT SA MA LUPT CU IMBECILITATEA SI INCOMPETENTA ADMINISTRATIEI LOCALE GALATI.BANUIESC CA "ZONA LIBERA GALATI" ESTE BIFAT CA O MARE REUSITA A EPOCII NICIOLAIE.

Link to comment
Share on other sites

Tratative pentru Zona Liberă

* Conducerea Zonei Libere Brăila îi aşteaptă cu braţele deschise pe cei de la „Trefo” Galaţi. Directorul firmei cu profil metalurgic spune că discuţiile nu s-au finalizat şi dacă vine la Brăila nu exclude posibilitatea de a angaja localnici.

Conducerea „Trefo” Galaţi se află în tratative cu conducerea Zonei Libere Brăila pentru a-şi muta capacitatea de producţie aici. Se pare că „Trefo” Galaţi a contractat un credit de 1,5 milioane de euro, necesar pentru achiziţionarea mai multor clădiri din Zona Liberă estimate la peste 1,2 milioane de euro. Florin Mircea, directorul comercial al Zonei Libere Brăila, spune că a fost contactat de cei de la „Trefo” Galaţi. „Am fost contactaţi şi le-am spus că pot veni cu dragă inimă. După ce-şi vor termina treburile la Galaţi, pot veni aici. În Zona Liberă există o hală de producţie care a aparţinut cândva celor de la «Celhart» şi care a fost vândută şi mai apoi revândută. Cu acest ultim proprietar trebuie să se înţeleagă la preţ cei de la «Trefo». Din câte am înţeles, actualul proprietar al halei este tot din Galaţi. Va urma apoi procedura de concesiune pe terenul de sub clădire şi pe cel de jur împrejur, deoarece au nevoie de foarte mult spaţiu, dat fiind tipul de activitate pe care-l desfăşoară această firmă”, a precizat directorul comercial al Zonei Libere.

Contactat, directorul general al „Trefo” Galaţi, Carmen Vîlsan, spune că şi-a exprimat interesul pentru a veni la Brăila, dar pentru moment nimic nu este definitiv, tratativele fiind în desfăşurare. „Deocamdată nu putem şti ce se va întâmpla. Suntem încă în faza de discuţii şi deşi ne dorim foarte mult să venim la Brăila nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla”, a precizat Carmen Vîlsan. Totodată, directorul general „Trefo” Galaţi spune că dacă vor veni la Brăila, nu este exclusă varianta de a angaja forţă de muncă locală: „Noi avem în acest moment salariaţi cu vechime din Brăila care lucrează la Galaţi şi fac naveta”, adăugând că este din ce în ce mai greu să găsească muncitori calificaţi pentru ceea ce au nevoie, mai ales că şcolile din zilele noastre nu mai pregătesc personal calificat în meserii din domeniul metalurgic de care „Trefo” Galaţi are nevoie. „Pe lângă angajaţii calificaţi avem şi angajaţi necalificaţi şi lucrăm uneori, la comenzile mari, şi cu forţă de muncă temporară. Aşadar, există oportunitatea de a face angajări şi din Brăila. Vom vedea cum vor evolua lucrurile după tratative”, a încheiat directorul general „Trefo” Galaţi.

http://www.ziaruldebraila.ro/eveniment/ ... ibera.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Trefo Galaţi vrea să contracteze o linie de credit de până la 15 milioane de euro

Producătorul metalurgic Trefo Galaţi intenţionează să contracteze o linie de credit de până la 15 milioane de euro şi să împrumute de la Unicredit Ţiriac Bank suma de 1,5 milioane de euro pentru investiţii. De asemenea, compania are în vedere să contracteze, tot de la Unicredit Ţiriac Bank, suma de 419.000 de euro pentru tranzacţii cu instrumente derivate, potrivit unui comunicat al Trefo transmis, marţi, Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, firma intenţionează să prelungească o serie de credite de la BRD şi Banca Românească.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Acţionarii Trefo Galaţi au aprobat contractarea unor credite de până la 15 milioane de euro

Acţionarii producătorului metalurgic Trefo Galaţi (TREF) au aprobat, joi, contractarea unor credite cu o valoare totală de până la 15 milioane de euro. Suma include prelungirea unor facilităţi de credit contractate de la BRD-GSG în valoare de 700.000 de euro, respectiv 650.000 de euro. În plus, acţionarii firmei au aprobat prelungirea unor contracte aferente liniilor de credit totalizând trei milioane de euro deschise la Banca Românească. De asemenea, compania are în vedere să contracteze, de la UniCredit Ţiriac Bank, 419.000 de euro pentru tranzacţii cu instrumente derivate, potrivit unui comunicat al Trefo transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti. Acţionarii au respins însă contractarea unui credit de investiţii de până la 1,5 milioane euro de la UniCredit Ţiriac Bank.

Link to comment
Share on other sites

Cifra de afaceri a companiei Trefo Galaţi a crescut de peste două ori anul trecut, la 192,3 mil. lei

Producătorul metalurgic Trefo Galaţi (TREF) a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 192,3 milioane lei (52,2 milioane euro), valoare de peste două ori mai mare decât în exerciţiul financiar anterior, când afacerile au fost de 85 milioane lei. Majorarea este explicată de conducerea Trefo prin condiţiile favorabile de piaţă, strategia comercială şi dezvoltarea portofoliului de produse, se arată în raportul anual al companiei remis, miercuri, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. Compania a vândut anul trecut produse de 25 milioane lei pe piaţa externă, în timp ce în România valoarea vânzărilor a fost de 167,2 milioane lei, respectiv 86,9% din cifra de afaceri. Veniturile au crescut cu 72%, de la 115,6 milioane lei la 199,2 milioane lei (54,1 milioane euro), în timp ce cheltuielile au avut o dimanică mai alertă, de 78%, majorându-se de la 107,7 milioane lei la 192,3 milioane lei (52,2 milioane euro). Astfel, Trefo a avut un profit de 5,9 milioane lei (1,6 milioane euro), cu 11% mai redus faţă de câştigul din 2007, de 6,6 milioane lei.

Trefo produce mai multe tipuri de sârmă, cuie pentru construcţii şi speciale, oţel beton, precum şi plasă de gard. Compania are o capacitate de producţie anuală de circa 60.000 de tone. O parte dintre produsele Trefo sunt exportate în Ungaria, Spania, Israel şi Serbia. La finele anului trecut compania avea de recuperat 20,1 milioane lei (5,4 milioane euro), cu 8,9% mai puţin faţă de creanţele din 2007, de 22,1 milioane lei. În acelaşi timp, Trefo avea datorii de 75,3 milioane lei (20,4 milioane euro), de peste două ori mai mari decât în exerciţiul financiar anterior, când avea de rambursat 35 milioane lei. Cea mai mare parte a datoriilor, respectiv 72,4 milioane lei (16,9 milioane euro), trebuie returnate în mai puţin de un an.

Numărul salariaţilor a crescut anul trecut cu 23 de persoane, de la 111 angajaţi la finele anului 2007, la 134 de oameni.

Trefo are un capital social de 2,4 milioane lei, divizat în 969.101 de acţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei. Potrivit celor mai recente raportări, Trefo este controlată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Saverio Frisardi, cetăţean italian. El deţine prin intermediul firmei de consultanţă pentru afaceri şi management Ukrom Intertrade din Galaţi acţiuni reprezentând 97,31% din capitalul social al Trefo.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Trefo Galaţi a trecut pe pierderi în primul trimestru, cu un rezultat negativ de 1,09 milioane lei

Producătorul metalurgic Trefo Galaţi (TREF) a trecut în primul trimestru pe pierderi, înregistrând un rezultat negativ de 1,09 milioane lei, după ce în perioada similară a anului trecut a raportat un profit net de 2,54 milioane lei, potrivit raportului firmei remis, miercuri, Bursei de Valori. Veniturile au scăzut cu 44,6%, de la 36,59 milioane lei la 20,26 milioane de lei, şi cheltuielile au coborât cu 36,3%, de la 33,57 milioane de lei la 21,36 milioane de lei. Cifra de afaceri s-au diminuat cu 46,3%, de la 35,01 milioane lei la 18,79 milioane lei.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Afacerile Trefo Galati au scazut cu 60% in S1, la 10 mil. euro

Producatorul de suruburi Trefo Galati (TREF) a inregistrat in primul semestru din acest an afaceri cu circa 60% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut, in scadere de la 102,2 mil. lei la 43,5 mil. lei (10,4 mil. euro). In acelasi timp, compania a consemnat o pierdere de 0,9 mil. lei (215.000 de euro), fata de profitul de 10,8 mil. lei inregistrat in primele sase luni din 2008.

Compania este controlata in proportie de 97,3% de firma Ukrom Intertrade. Capitalizarea societatii se ridica la 13,6 mil. lei (3,2 mil. euro), ultima tranzactie realizandu-se in iulie la un pret de 14 lei/actiune.

http://www.zf.ro/zf-24/afacerile-trefo- ... o-4834284/

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Investiţiile „cu cap” au scos Trefo din criză

În timp ce mii de firme au fost doborâte de criza economică, Trefo Galaţi a reuşit să facă faţă cerinţelor clienţilor şi să investească în retehnologizare astfel încât societatea a scos pe piaţă noi produse metalurgice cerute, în special, de firmele de construcţii. Mai mult, pentru menţinerea comenzilor,venite în proporţie de 60% din străinătate, administraţia întreprinderii gălăţene a scăzut preţurile produselor proprii cu circa 10%.

Trei utilaje în valoare de 150.000 de euro

„Ultima investiţie a fost făcută chiar luna aceasta când s-a cumpărat o maşină de fibră metalică, însă în vara acestui an la Trefo au mai fost aduse din Italia şi o maşină de plasă împletită şi maşina bobinelor mici de sârmă moale neagră şi sârmă moale zincată la cald. Costul total al utilajelor a fost de circa 150.000 de euro", a spus Doru Marinescu directorul tehnic al firmei. În urma acestor investiţii, productivitatea muncii a crescut până la 2.500 de tone de produse metalurgice pe lună, astfel încât Trefo va încheia şi acest an cu rezultate pozitive.

Un lucru e sigur: nu vor fi pierderi

„A fost un an bun, nu foarte bun. Important este că nu vom încheia 2009 cu pierderi", a adăugat directorul tehnic.

Fondată în 1955 sub denumirea de „Întreprinderea de sârmă, cuie şi lanţuri Galaţi", Trefo a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 192 de miliioane de lei, dublă faţă de cea din 2007, când s-a obţinut doar 85 de milioane de lei. Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi a clasificat Trefo pe locul şapte în topul celor mai profitabili mari contribuabili din judeţul nostru.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Ga ... 82117.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Trefo vrea să acceseze o facilitate de factoring de 2 milioane de euro

Acţionarii producătorului metalurgic Trefo Galaţi au aprobat, vineri, contractarea unei facilităţi de factoring în sumă maximă de două milioane de euro de la UniCredit Ţiriac Bank. De asemenea, acţionarii au fost de acord cu contractarea unei facilităţi de credit, tot de la UniCredit Ţiriac Bank, de un milion de euro, pentru finanţări de creanţe garantate cu acreditive şi scrisori de garanţie, se arată într-un comunicat al companiei transmis pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti. În general, factoringul se realizează prin vânzarea creanţelor acumulate de o companie către o entitate, de multe ori o filială a unei bănci, cu un anumit discount. Banca începe demersurile pentru recuperarea sumelor datorate, obţinâd profit atunci când reuşeşte să strângă o sumă mai mare decât preţul pe care l-a plătit pentru creanţe.

Potrivit celor mai recente rezultate financiare publicate de Trefo, pentru primul semestru din 2009, firma a înregistrat afaceri de 43,52 milioane de lei, în scădere 57,4% faţă de rezultatul consemnat în intervalul ianuarie-iunie 2008, şi a trecut pe pierderi, cifrate la 944.112 lei, de la un profit net de 10,75 milioane de lei în urmă cu un an. Trefo produce mai multe tipuri de sârmă, cuie pentru construcţii şi speciale, oţel beton, precum şi plasă de gard. Compania are o capacitate de producţie anuală de circa 60.000 de tone. O parte dintre produsele Trefo sunt exportate în Ungaria, Spania, Israel şi Serbia.

Link to comment
Share on other sites

Un lucru e sigur: nu vor fi pierderi

„A fost un an bun, nu foarte bun. Important este că nu vom încheia 2009 cu pierderi", a adăugat directorul tehnic.

...

Potrivit celor mai recente rezultate financiare publicate de Trefo, pentru primul semestru din 2009, firma a înregistrat afaceri de 43,52 milioane de lei, în scădere 57,4% faţă de rezultatul consemnat în intervalul ianuarie-iunie 2008, şi a trecut pe pierderi, cifrate la 944.112 lei, de la un profit net de 10,75 milioane de lei în urmă cu un an.

"Managerul" asta mai e in functie??? :))

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Suspiciuni de fraudă vamală la Trefo

* vameşii au efectuat un control la fabrica pe care compania o deţine în Zona Liberă Brăila, în urma căruia a rezultat un prejudiciu estimat la circa 10 miliarde de lei vechi, obligaţii vamale neonorate * în plus, fabrica şi-ar fi demarat activitatea de producţie fără o notificare prealabilă a Biroului Vamal Brăila, aşa cum cere legea * firma gălăţeană riscă amendă sau chiar suspendarea activităţii din Zona Liberă *

Inspectorii vamali brăileni au efectuat un control la firma gălăţeană ce şi-a mutat recent activitatea de producţie în Zona Liberă şi au descoperit o întreagă listă de nereguli pentru care firma riscă să i se suspende activitatea. La o primă evaluare ar fi vorba despre un prejudiciu estimat de aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Inspectorii vamali brăileni au descoperit că firma gălăţeană "Trefo" SA Galaţi, care de câteva luni a deschis o fabrică de cuie şi plase din sârmă de tip industrial în Perimetrul 3 al Zonei Libere Brăila ar fi eludat zona obligaţiilor vamale prin neevidenţierea corectă a mişcării bunurilor în documentele de înregistrare contabilă a activităţii de producţie. Controlul s-a desfăşurat în cursul săptămânii trecute în cadrul acţiunii de monitorizare continuă a activităţii agenţilor economici din petrimetrul Zonei Libere Brăila. Aşa cum au explicat surse apropiate verificărilor de la "Trefo", una dintre problemele descoperite s-a legat de faptul că firma gălăţeană nu ar fi ţinut evidenţa separată şi în depozite distincte a materiei prime aduse din spaţiul comunitar scutită de obligaţii vamale şi a celei provenite din zona extracomunitară, care se supune regimului vamal. Regula de zonă liberă este aceea că mărfurile intră fără probleme în perimetru şi abia la ieşirea din zonă, indiferent că este vorba despre materii prime ori mărfuri, se face operaţiunea de vămuire pentru bunurile provenite din afara spaţiului comunitar. În cazul firmei gălăţene, materia primă, de acelaşi tip, adusă atât din afara spaţiului comunitar cât şi din interiorul acestuia era utilizată, fără o evidenţă clară, în activitatea de producţie din fabrica pe care "Trefo" o deţine în Zona Liberă Brăila. Suspiciunea celor de la control a fost aceea că, în acest mod, societatea putea declara că a utilizat mult mai puţină materie primă cu regim vamal decât în realitate, pentru a plăti taxe mai mici. De altfel, evaluarea vameşilor a indicat că ar fi vorba despre un prejudiciu estimat la circa 10 miliarde de lei vechi. Mai mult, echipa de control nu s-a lămurit clar cum de şi-a început activitatea de producţie la fabrica din Zona Liberă fără a anunţa Biroul Vamal Judeţean, aşa cum cere legislaţia în domeniu. Iar ca lista să fie completă au descoperit că în perimetrul concesionat de "Trefo" se efectuau lucrări de construcţie fără autorizaţie. Una peste alta, vameşii brăileni au dispus sistarea lucrărilor şi au invitat reprezentanţii conducerii companiei gălăţene să lămurească toate aspectele sesizate în urma actului de control. În cazul în care toate aceste suspiciuni se vor verifica, societatea gălăţeană riscă amenzi ce pot merge până la 8.000 lei sau chiar suspendarea activităţii, în paralel cu achitarea notei de plată de 10 miliarde lei vechi, calculată de vameşii brăileni ca reprezentând obligaţii vamale neonorate. "În perimetrul Zonei Libere, potrivit legislaţiei în domeniul vamal, autoritatea vamală de control, în cazul de faţă Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Brăila, desfăşoară acţiuni de supraveghere vamală. Prin această supraveghere se înţelege atât controlul direct la firmele ce îşi desfăşoară activitatea în perimetrul Zonei Libere cât şi verificarea evidenţelor contabile primare care trebuie să coincidă cu datele menţionate în registrele speciale precum şi cu evidenţele Administraţiei Zonei Libere. Alte informaţii legate de cazul «Trefo» vor putea fi făcute publice abia după finalizarea acţiunii de control", a punctat directorul coordonator adjunct al Biroului Vamal Brăila, Adriana Drăgan.

http://www.obiectivbr.ro/economic/42492-suspiciuni-de-frauda-vamala-la-qtrefoq-galai.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Industria gălăţeană fuge la Brăila

Galmopan şi Trefo sunt cele mai mari firme din Galaţi care au ales să-şi mute afacerile oraşul vecin. Finalizarea Parcului Industrial ar putea constitui un sprijin şi o invitaţie la întoarcere pentru firmele gălăţene. Principalele motive pentru care patronii din Galaţi aleg să-şi mute afacerile în oraşul vecin sunt, pe de o parte, lipsa infrastructurii din oraşul nostru şi, pe de altă parte, taxele mai reduse din Brăila. „La noi în municipiu nu se face nimic în interesul mediului privat şi din acest motiv, mediul economic are de suferit", ne-a declarat Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Galaţi.

Brăilenii, bucuroşi că adună

Cei de la Brăila sunt încântaţi de migraţia de capital către oraşul lor. „Trefo este una dintre firmele gălăţene care şi-au mutat afacerile integral la Brăila. O altă societate importantă este Galmopan, care a făcut aici o fabrică de prăjituri de 2 milioane de euro. Sigur mai sunt şi unităţi mai mici care au investiţii aici, dar acestea sunt sume mai reduse", ne-a declarat Mircea Florin, directorul Administraţiei Zonei Libere Brăila.

Trebuie precizat că Trefo, un producător important de cuie şi sârmă din ţară, cu peste 120 de angajaţi, s-a mutat la Brăila din cauza terenului mai ieftin din oraşul vecin, dar şi din cauza reglementărilor legale privind poluarea. „Firma gălăţeană a trebuit să-şi mute platforma de producţie din de locuit pentru a respecta normele europene legate de amplasarea în afara oraşelor a platformelor industriale", ne-a explicat anlisrul economic Ionuţ Alexandru.

Infrastructura mai bună din Zona Liberă din oraşul vecin este o altă explicaţie a acestei „migraţii". „Este adevărat că infrastructura este un atu important, dar cu siguranţă aici sunt mai multe avantaje decât în alte oraşe", ne-a mai precizat Mircea Florin.

Galaţiul nu reuşeste să-şi păstreze firmele şi din cauza amânării realizării Parcului Industrial. „Parcul Industrial era un loc foarte bun pentru dezvoltarea economiei locale. În alte judeţe s-au atras numeroase fonduri şi s-a reuşit să se ofere un impuls economiei locale. La noi nu s-a întâmplat astfel", ne-a mai spun Marian Filimon.

Investiţie fără sfârşit

Parcul industrial a început să fie pusă în practică la începutul anilor 2000, dar investiţia nu a fost finalizată. Este amplasat în interiorul Zonei Libere, prin urmare firmele care investesc aici se beneficiază de reduceri şi scutiri de taxe.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Industria_galateana_fuge_la_Braila_0_322767767.html

Link to comment
Share on other sites

Trefo este una dintre firmele gălăţene care şi-au mutat afacerile integral la Brăila

Adevarul e ca, de fapt, si-au mutat afacerile pentru ca in primul rand nu mai aveau voie sa functioneze IN ORAS si, cel mai important, au vrut sa traga un mare tun imobiliar cu terenul ce-l detineau in Galati (costructie de blocuri, vanzare apartamente etc. - schema clasica).

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Amendă de 100.000 de lei pentru Trefo

Poluarea se plăteşte! Societatea gălăţeană Trefo a fost amendată de Garda de Mediu cu nu mai puţin de 100.000 de lei după ce a poluat aerul din oraş cu vapori de acid şi emisii de fum.

Potrivit inspectorilor de Mediu, sesizarea a venit din partea mai multor oameni care locuiesc în apropierea de fabrica Trefo, respectiv în cartierele Aurel Vlaicu şi Micro 40. „Am primit sesizări din partea mai multor vecini care locuiesc pe o stradă alăturată societăţii Trefo. De altfel, nu este prima dată când acel grup de cetăţeni reclamă firma. Societatea a fost amendată pentru nesupravegherea instalaţiilor tehnologice şi poluare", ne-a declarat Mihai Turcu, prim comisar al Gărzii de Mediu Galaţi.

Mai mult, comisarul Vasile Parâncu, cel care s-a deplasat la faţa locului pentru constatare, ne-a mărturisit că gălăţenii aflaţi în vecinătatea Trefo nu mai aveau mult până să îl sechestreze. Şi asta pentru că oamenii au nemulţumiri pe bandă rulantă în ceea ce priveşte impactul asupra mediului al activităţii societăţii gălăţene.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Poluare_Fabrica_de_sarma-amendata_de_Garda_de_Mediu_0_462554194.html

Link to comment
Share on other sites

 • dcp100168 changed the title to Trefo s-a mutat la Brăila

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.