Jump to content

Spălătoriile auto, verificate şi amendate de ITM


dcp100168

Recommended Posts

Spălătoriile auto, verificate de ITM

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi au demarat la sfârşitul săptămânii trecute o amplă actiune de control la spalătoriile auto de pe raza municipiului, transmite corespondentul Informaţia (AMOS News). Acţiunea de control a făcut parte dintr-o campanie naţională şi a avut ca principal obiectiv verificarea condiţiilor de muncă şi a modului în care se respectă prevederile legale de securitate şi sănătate în muncă aplicabile pe perioada anotimpului rece, pentru lucrătorii angajaţi în cadrul unităţilor ce au ca obiect de activitate servicii de spălătorie auto.

În judeţul Galaţi au fost controlaţi 35 angajatori care au un număr de 490 salariaţi, din care 328 femei. Pentru neregulile depistate au fost aplicate 47 sancţiuni contravenţionale, din care nouă amenzi în valoare totală de 30.500 lei. În cadrul aceleiaşi acţiuni s-a desfăşurat identificarea şi combaterea muncii fără forme legale în domeniul spălătoriilor auto, prilej cu care inspectorii ITM au aplicat patru amenzi în valoare de 7.500 lei pentru: SC Zamcris SRL (1 persoană fără forme legale de angajare/amendă în valoare de 1.500 lei); SC Optim Serv SRL (1 persoană fără forme legale de angajare/amendă în valoare de 1.500 lei) , SC Marbarty SRL (1 persoană fără forme legale de angajare/amendă în valoare de 1.500 lei), SC Zoolact Coman SRL (2 persoane fără forme legale de angajare/amendă în valoare de 3.000 lei). Alte trei societăţi gălăţene au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 5.000 pentru pentru încălcarea altor prevederi legale în domeniul relaţiilor de muncă.

Potrivit directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi, Ionel Petrea, din punct de vedere al relaţiilor de muncă au fost constatate 70 deficienţe, fiind dispuse 70 măsuri cu termene de intrare in legalitate. Principalele deficienţe constatate au fost: neîntocmirea documentelor de angajare conform prevederilor Legii nr.53/2003 pentru persoanele depistate fără forme legale, nerespectarea drepturilor privind munca pe timp de noapte; neacordare drepturilor pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal, netransmiterea, în termenul legal, a modificărilor aduse la contractele individuale de muncă, în aplicaţia Revisal (registrul general de evidenţă a angajaţilor, în format electronic.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

SC Marbarty SRL (1 persoană fără forme legale de angajare/amendă în valoare de 1.500 lei), SC Zoolact Coman SRL (2 persoane fără forme legale de angajare/amendă în valoare de 3.000 lei)

Sa inteleg ca tariful amendei e de 1500 lei/pers neangajata cu forme legale? Daca avea 10 persoane neangajate cu forme legale platea 15 000 lei? :d

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.