Jump to content

Festivalul tecucean de muzică populară "Baladele Siretului"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Tecuci

„Omătuţa” – folclor în a XIII-a ediţie

Festivalul concurs interjudeţean de muzică populară „Omătuţa”, aflat la cea de-a XIII-a ediţie, organizat de Casa de Cultură a municipiului Tecuci, se va desfăşura în sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură, pe 27 februarie 2009, începând cu ora 16,00. Înscrierea se poate face până pe 15 februarie. Se vor acorda şase premii cu valoare cuprinsă între 200 şi 350 lei.

Din regulamentul concursului aflăm că „sunt invitaţi să participe copii şi adolescenţi, interpreţi de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 18 ani”. La cele două secţiuni ale concursului – 7-13 ani, respectiv 14-18 ani – se pot înscrie maxim doi concurenţi din aceeaşi localitate pentru fiecare categorie de vârstă. Concurenţii vor avea de interpretat câte o doină sau baladă, respectiv, cântec de joc cu acompaniament.

Fişele de înscriere, însoţite de o partitură muzicală şi de actul de naştere, cu avizul instituţiei culturale pe care concurentul o reprezintă, vor fi trimise până pe 15 februarie la Casa de Cultură Tecuci. Taxa de înscriere: 50 lei. Informaţii suplimentare la tel/fax. 0236.820.449 sau e-mail: <!-- e -->culturatecuci@gmail.com<!-- e -->.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2% ... tie_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Tecuci: „Omătuţa” – la a XIII-a ediţie

Astăzi, 27 februarie, în sala de spectacole „Ion Petrovici” din Tecuci se va desfăşura cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului – Concurs interjudeţean de muzică populară "Omătuţa", la care vor participa 34 de tineri interpreţi din judeţele Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vrancea, Vaslui, Brăila şi Galaţi. Festivalul este organizat de Casa de Cultură a municipiului Tecuci în colaborare cu Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, care prin ansamblul „Doina Covurluiului” asigură acompanierea (orchestraţia) interpreţilor – dirijor fiind cunoscutul Nicuşor Chieiuc. Se urmăreşte cunoaşterea şi promovarea folclorului din zona limitrofă ţinutului tecucean, descoperirea şi lansarea de tinere talente. Jurizarea va fi asigurată de specialişti, între care Vasile Plăcintă, directorul ansamblului folcloric „Doina Covurluiului” Galaţi, iar preşedintele juriului va fi cunoscuta interpretă de muzică populară Mioara Velicu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Tecu ... tie_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Astăzi începe festivalul muzicii populare din Tecuci

* Festivalul-concurs interjudeţean „Omătuţa” este la a XIV-a ediţie * Copii din nouă judeţe, plus „Doina Covurluiului” * Plus Mioara Velicu, plus Maria Murgoci! *

Casa de Cultură Tecuci este astăzi organizatoare celei de-a XIV-a ediţii a festivalului-concurs de interpretare muzică populară „Omătuţa”, care se va desfăşura, începând cu orele 16, în sala „Ion Petrovici”. Prezentator va fi hâtrul actor şi etnograf gălăţean Paul Buţa. Se vor înfrunta în talent foarte tineri concurenţi din judeţele: Iaşi, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Bacău, Prahova, Vrancea, Brăila şi Galaţi. Va acompania, ca de fiecare dată, reputata orchestră „Doina Covurluiului” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi şi va evolua Grupul folcloric „Omătuţa” al Casei de Cultură tecucene. Nu vor lipsi recitalurile: cel extraordinar, susţinut de Mioara Velicu, şi ofertele muzicale ale Mariei Costin Murgoci şi ale altor cântăreţi populari.

Concurenţii sunt împărţiţi în două grupe: „grupa mică”, cuprinzând copii cu vârste între 7 şi 13 ani, şi „grupa mare” – 14-18 ani. Juriul festivalului este condus de cunoscuta interpretă Maria Costin Murgoci şi este format din: interpreta de muzică populară Mioara Velicu, redactorul muzical de la TVR Iaşi - Vasile Pohoaţă, redactorul muzical de la Radio Iaşi - Laurenţiu Ursache, directorul Ansamblului folcloric „Doina Covurluiului” Galaţi - Vasile Plăcintă şi directorul Casei de Cultură Tecuci - Viorel Burlacu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Astazi_incepe_festivalul_muzicii_populare_din_Tecuci_2.html

Link to comment
Share on other sites

Laureaţii Festivalului de Folclor “Omătuţa”

Vineri, 26 februarie 2010, a avut loc la Casa de Cultură din Tecuci, cea de a XIV-a ediţie a Festivalului de Folclor “Omătuţa”. S-au prezentat un număr de 29 de concurenţi, la cele două categorii de vârstă. Premiul I, la categoria de vârstă 7-13 ani, a fost obţinut de Fusaru Andra (Brăila), iar, la categoria 14-18 ani premiul I a fost adjudecat de Hurjui Mariana (Focşani). Radio Iaşi a acordat un premiul special la categoria 7-13 ani, pentru interpretare deosebită, lui Obreja Luminiţa, din localitatea Ţepu (judeţul Galaţi).

Juriul a fost format din: Maria Murgoci – Directorul Ansamblului “Ţara Vrancei”-Focşani, în calitate de preşedinte, Laurenţiu Ursache (freelancer Radio Iaşi), Vasile Pohoaţă – TVR Iaşi, Vasile Placintă – Director al Ansamblului folcloric “Doina Covurluiului”, Galaţi, Viorel Burlacu – Director al Casei de Cultură Tecuci. Invitaţi speciali: Mioara Velicu, Mitriţa Velicu Cămară, Gabriela Andrei, Valentin Dodu şi Aurică Totolici, grupul vocal “Cununiţa Ţepului”, grupul folcloric “Muguraşii”. Acompaniamentul a fost asigurat de orchestra “Doina Covurluiului”, a Centrului Cultural “Dunărea de Jos” Galaţi, dirijor – Nicuşor Chiciuc. Prezentator: Paul Buţa, actor al Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Galaţi.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=7410&Itemid=33

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul-concurs „Omătuţa” 2011, la Tecuci

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului-concurs de interpretare a muzicii populare „Omătuţa” se va desfăşura, la Tecuci, vineri, începând cu ora 16, în sala „Ion Petrovici”. Organizat de Casa de Cultură a municipiului Tecuci, festivalul va cuprinde melodii interpretate de: Maria Costin Murgoci, Mandola Munteanu, Mitriţa Cămară Velicu, Aurică Totolici, Ansamblul folcloric „Constantin Condruz” din comuna Gemenele, judeţul Brăila, grupurile folclorice „Omătuţa” şi „Muguraşii”, precum şi un recital extraordinar al îndrăgitului Gelu Voicu. În cadrul concursului vor evolua pe scenă interpreţi din Botoşani, Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea, Brăila şi Galaţi. Prezentatorul ediţiei din acest an va fi talentatul actor şi interpret gălăţean Paul Buţa.

http://www.viata-libera.ro/articol-Festivalul_Concurs_%E2%80%9EOmatuta%E2%80%9D_la_Tecuci_2.html

Link to comment
Share on other sites

Laureaţii festivalului-concurs „Omătuţa” 2011

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului-concurs de interpretare a muzicii populare „Omătuţa” s-a desfăşurat pe 25 februarie, la Tecuci, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Tecuci şi a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

Iată câştigătorii ediţiei din acest an:

· la grupa 8-13 ani: Irava Teodora (Bacău) - Premiul I; Ioana Munteanu (Tecuci) şi Luminiţa Obreja (Ţepu, Galaţi) – Premiul al II-lea; Adina Tăbăcaru (Tecuci) şi Ecaterina Oprea (Cuza Vodă, Galaţi) – Premiul III; Lăcrămioara Roxana Cîrlioru (Spulber, Vrancea) – Menţiune;

· la grupa 14-18 ani: Elena Raluca Bobe (Ianca, Brăila) – Premiul I; Valentin Oiţă (Ţepu, Galaţi) şi Cătălina Nechita (Săveni, Botoşani) – Premiul II; Oana Nazare (Tecuci) şi Viorica Petrea (Galaţi) – Premiul III; Ecaterina Chiriac (Iaşi) – Menţiune.

S-au acordat, de asemenea, şi premii speciale din partea Radio Iaşi.

Preşedintele juriului din acest an a fost Maria Costin Murgoci, directoarea Ansamblului folcloric „Ţara Vrancei”.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EOmatuta%E2%80%9D_a_invins_nametii__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

„Omătuţa” 2012 îşi aşteaptă participanţii

Casa de Cultură a municipiului Tecuci organizează în ziua de 2 martie 2012 ediţia a XVI–a a Festivalului concurs de interpretare muzică populară „Omătuţa”.

La concurs sunt invitaţi să participe copii şi adolescenţi, interpreţi de muzică populară cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani. La cele două secţiuni pot fi înscrişi maxim doi concurenţi, din aceeaşi localitate, pentru fiecare categorie de vârstă. Repertoriul participanţilor va cuprinde obligatoriu două cântece, o doină sau o baladă, la alegere, şi un cântec de joc cu acompaniament.

Înscrierile la concurs se fac la Casa de Cultură a municipiului Tecuci. Concurenţii trebuie să trimită prin poştă sau e-mail fişa de înscriere, o copie după actul de naştere, partitura muzicală pentru cântecul de joc, înregistrarea audio (CD/miniCD) cu balada sau doina propusă pentru concurs, o fotografie (10/15) în costum popular, până la data de 20 februarie. Rezultatul preselecţiei va fi afişat pe pagina www.culturatecuci.ro începând cu data de 25 februarie. Taxa de înscriere este de 50 lei.

Festivalul – concurs se va desfăşura în sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură, în data de 2 martie, începând cu orele 16.00. Se vor acorda o serie de premii, de 200-400 lei, conform secţiunilor. Juriul concursului, constituit din personalităţi în domeniul folclorului şi etnografiei, muzicieni, artişti de prestigiu, va aprecia valoarea pieselor muzicale prezentate şi calitatea interpretării lor. Membrii juriului vor aprecia şi ţinuta artistică şi autenticitatea costumului popular din zona folclorică reprezentată de concurent.

Manifestarea se bucură de sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, care, prin Ansamblul folcloric profesionist „Doina Covurluiului” va asigura acompaniamentul concurenţilor şi al invitaţilor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Au început înscrierile pentru festivalul-concurs de folclor “Omătuţa” 2012

Ca în fiecare an, Casa de Cultură a municipiului Tecuci organizează și de această dată Festivalul Concurs de Interpretare Muzicală Folclor "Omătuța". Scopul festivalului-concurs este acela de a stimula în rândul artiştilor amatori interesul pentru receptarea, păstrarea şi punerea în valoare a creaţiilor muzicale populare, a portului tradiţional românesc, apropierea de tradiţiile populare, precum și descoperirea, cultivarea şi promovarea de noi interpreţi de muzică populară românească.

Festivalul se va desfășura în acest an în Sala "Ion Petrovici" în data de 2 martie, având sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos" Galaţi, și a Ansamblului folcloric profesionist „Doina Covurluiului" care va asigura acompaniamentul concurenţilor şi al invitaţilor.

Concursul se adresează copiilor şi adolescenţilor, interpreţi de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani. La cele două secţiuni pot fi înscrişi maxim doi concurenţi, din aceeaşi localitate, pentru fiecare categorie de vârstă.

Repertoriul participanţilor va cuprinde obligatoriu două cântece, o doină sau o baladă, la alegere, şi un cântec de joc cu acompaniament. Înscrierile se fac la sediul Casei de Cultură a municipiului Tecuci.

Concurenţii trebuie să trimită prin poştă sau e-mail fişa de înscriere, o copie după actul de naştere, partitura muzicală pentru cântecul de joc, înregistrarea audio (CD/miniCD) cu balada sau doina propusă pentru concurs, o fotografie (10/15) în costum popular, până la data de 20 februarie.

Rezultatul preselecţiei va fi afişat pe pagina www.culturatecuci.ro începând cu data de 25 februarie. Taxa de înscriere este de 50 lei. Se vor acorda mai multe premii premii, între 200-400 lei, în funcție de secțiuni.

Juriul concursului, constituit din personalităţi în domeniul folclorului şi etnografiei, muzicieni, artişti de prestigiu, va aprecia valoarea pieselor muzicale prezentate şi calitatea interpretării lor, ţinuta artistică și autenticitatea costumului popular din zona folclorică reprezentată de concurent.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Festivalul concurs “Omatuţa”, la start

Casa de Cultura Tecuci impreuna cu Centrul Cultural Dunarea de Jos Galati organizeaza Festivalul concurs de interpretare muzica populara “Omatuţa”, ajuns la editia a-XVI-a. Evenimentul are loc vineri, 2 martie, orele 16, la sala de spectacole Ion Petrovici.

Vor participa concurenti din judetele Botosani, Neamt, Tulcea, Vaslui, Bacau, Vrancea, Suceava, Galati. In program Mandola Munteanu, Aurică Topolici, Marieta Ion, Valentin Dodu, Mitriţa Velicu, Ansamblul folcloric Constantin Condruz din judetul Braila, grupurile folclorice Omătuţa si Mugurasii. In recital interpretii Constantin Enceanu si Constantin Bahrim. Vor fi acompaniati de Orchestra Covurluiului a Centrului Cultural Dunarea de Jos.

protecuci.ro

Link to comment
Share on other sites

”Omătuţa”, laureaţii ediţiei 2012

30 de tineri interpreţi de muzică populară, din 9 judeţe ale ţării, şi-au dat măsura talentului, vineri, pe scena sălii “Ion Petrovici”, în cadrul celei de-a XVI-a ediţii a festivalului “Omătuţa”.

Recitalurile susţinute de cunoscuţii solişti Constantin Enceanu şi Constantin Bahrin, alături de prestaţiile interpreţilor Mitriţa Cămară Velicu, Aurică Totolici, Mandola Munteanu şi Marieta Ion, au constituit ingredientele unui eveniment reuşit. Pe scenă au dansat şi grupurile ”Omătuţa” şi ”Muguraşii”. Festivalul a fost deschis de orchestra “Doina Covurluiului” a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” – Galaţi, cea care a asigurat acompaniamentul pe tot parcursul spectacolului aşa cum a făcut-o şi în anii anteriori.

Pe scenă şi-au dat concursul, la cele două categorii, 8-13 ani şi 14-18 ani, interpreţi din judeţele: Botoşani, Neamţ, Tulcea, Vaslui, Bacău, Vrancea, Suceava, Buzău şi Galaţi.

La prima categorie de vârstă (8-13 ani) au fost distinşi: Valentin Bertea, Fălticeni, Suceava - I; Ioana Munteanu, Tecuci - II; Ştefania Liliana Chirilă, Tudor Vladimirescu - III; Miruna Tăbăcaru, Tecuci - menţiune; Ana Elena Gheba, Tulcea - menţiune; Diana Ramona Lupu, Cudalbi - premiu special.

La cea de-a doua categorie au fost premiaţi: Ioana Claudia Ţibichi, Liteni, Suceava - I; Elena Cazacu, Vlăsineşti, Botoşani - II; Petronela Alina Puiu, Tecuci - III; Lăcrămioara Roxana Cîrlioru, Spulber, Vrancea - III; Andreea Luminiţa Mănăstireanu, Săveni, Botoşani - menţiune; Ecaterina Oprea, Cuza-Vodă, Galaţi - menţiune.

Radio Iaşi şi infotecuci.ro au acordat diplome de excelenţă.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul concurs “OMĂTUŢA” - Ediţia a XVII-a
CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI TECUCI organizează FESTIVALUL - CONCURS DE INTERPRETARE MUZICĂ POPULARĂ OMĂTUŢA Ediţia a XVII-a. Participă concurenţi din judeţele: Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Brăila, Buzău, Galaţi. Acompaniază: Orchestra ,,Doina Covurluiului’’ a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos’’- Galaţi. Prezintă: Paul Buţa - actor.
In program:Grupurile folclorice:,,Omătuţa’’, ,,Cununiţa Ţepului’’şi ,,Movilenii’’
Recital: Maria Costin Murgoci, Constantin Bahrim, Mandola Munteanu, Marieta Ion. Vineri, 1 martie 2013, orele 16:00 la Sala ,,Ion Petrovici’’. Parteneri media: Radio Tecuci, Radio Iasi, TVR Iasi, si portalul www.tecuci.eu

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

Câştigătorii celei de-a 17-a ediţii

Festivalul interjudeţean de muzică populară ”Omătuţa”, organizat de Casa de Cultură din Tecuci, a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie. Copii şi adolescenţi din 8 judeţe ale ţării au interpretat cu foc şi dor creaţii muzicale populare, îmbrăcaţi aşa cum îi şade bine unui român get-beget. Competitorii sosiţi la Tecuci din Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Vrancea, Brăila, Buzău, Galaţi, au fost acompaniaţi pe scena sălii ”Ion Petrovici” din Tecuci de orchestra ”Doina Covurluiului” a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galaţi. Repertoriul participanţilor a cuprins în mod obligatoriu două cântece, o doină sau o baladă şi un cântec de joc.

Pentru a delecta publicul iubitor de folcor au cântat în recital: Maria Costin Murgoci, Constantin Bahrin, Mandola Munteanu, Marieta Ion şi Aurică Totolici. Festivalul a fost prezentat de actorul Paul Buţa.
Câştigătorii celei de-a XVII-a ediţii au fost:
Grupa 8-13 ani
Premiul I: Marta Oprea (Brăila)
Premiul II: Mihaela-Denisa Apetrei (Suceava), Andreea Grozav (Vrancea)
Premiul III: Maria-Roberta Vişan (Brăila), Andrada-Petronela Netedu (Botoşani)
Menţiune: Mihaela Gheorghiţă (Vrancea), Diana-Ramona Lupu (Galaţi)
Premiul Radio Iaşi: Beatrice Ciolan (Tecuci)
Grupa 14- 18 ani
Premiul I: Teodora Bârsan (Buzău)
Premiul II: Andreea-Luminiţa Mănăstireanu (Botoşani)
Premiul III: Loredana Răduţă (Buzău)
Menţiune: Ecaterina Oprea (Galaţi)
Premiul Radio Iaşi: Andreea-Luminiţa Mănăstireanu (Botoşani)
Premiul TVR Iaşi: Ionuţ-Laurenţiu Sîrghe (Galaţi)
Ocupanţii primelor trei locuri de la fiecare categorie au fost recompensaţi cu premii între 200 şi 400 de lei. Tecuciul a fost reprezentat în cadrul festivalului de către: Miruna Tăbăcaru, Adina Tăbăcaru, Teodora Chilian şi Beatrice Ciolan.
Juriul festivalului: Constantin Bahrin - preşedinte juriu, Maria Costin Murgoci - director ansamblul folcloric "Ţara Vrancei", Carmen Târnoveanu - realizator programe TVR Iaşi, George Vamvu - compozitor/ realizator programe Radio Iaşi, Ion Chiciuc - dirijor ansamblul ,,Doina Covurluiului’’, Viorel Burlacu - director festival.

tecuci.eu

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

"Omătuţa" s-a transformat în "Baladele Siretului"

Casa de cultură a municipiului Tecuci, cu sprijinul Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos’’ Galaţi, a organizat vineri, 28 februarie 2014, la sala de spectacole ,,Ion Petrovici’’, prima ediţie a Festivalului concurs de interpretare muzică populară ,,Baladele Siretului’’. Am putea spune că aceasta a fost ediţia de majorat a concursului ,,Omatuţa’’, concurs unde evoluează tineri interpreţi de muzică populară. Organizatorii au decis însă schimbarea vechii titulaturi.

Concursul a adunat anul acesta un număr de 45 de concurenţi din judeţele: Suceava, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Vrancea, Brăia, Bacău, Galaţi, Giurgiu şi  Bucureşti. Aceştia au fost împărţiţi în două grupe, respectiv grupa mică 8-13 ani şi grupa mare 14-18 ani. Au fost 30 de concurenţi la grupa mică şi 15 la cea mare. Premiile au fost în valoare de 400 lei pentru premiul I, 300 lei pentru premiul II şi 200 lei pentru premiul III. Ca de obicei, concurenţii au fost acompaniaţi de Orchestra ,,Doina Covurluiului’’ a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos’’ Galaţi, condusă de dirijorul Ion Chiciuc.

Juriul festivalului a fost format din: George Vanvu - preşedinte al juriului- realizator de programe la Radio Iaşi, solista de muzică populară Viorica Macovei, Mariana Buruiană - reprezentant al Direcţiei Judeţene de Cultură Galaţi, Ion Chiciuc - dirijor al Ansamblului ,,Doina Covurluiului’’ şi Mircea Călianu - director al Casei de cultură Tecuci, acum şi în postura de director al Festivalului.

Au intrat, rând pe rând, concurenţii primei grupe, în pauza dintre grupe urmărind frumoasa evoluţie a formaţiilor de dansuri ale Casei de cultură, pregatite de coregrafele Nicoleta Cucoaneş şi Mariana Enache, pentru ca în continuare să urmărim un excelent microrecital al tinerei soliste sucevene Viorica Macovei. După ce am urmărit şi concurenţii de la grupa mare, scena a revenit talentaţilor dansatori din Movileni şi apoi au urmat mult aşteptatele premii.

Acestea au fost următoarele:

 

Categoria 8-13 ani:

Menţiuni - Vasile Emanuel Munteanu - localitatea Holt Bacău şi Amalia Şarpe - localitatea Tudora Botoşani

Premiul special - Iuliana Chirica - Dumbrăveni Suceava

Premiul de popularitate - Briana Georgiana Olteanu - Bacău

Diploma de Onoare din partea ziarului ,,Tecuceanul’’ Iuliana Chirica - Dumbrăveni Suceava.

Premiul III - Emilia Georgiana Tănase - Costişa Neamţ şi Beatrice Ciolan - Tecuci

Premiul II - Denisa Apetrei - Dolhasca Suceava şi  Lorena Carmen Acatrinei - Tupilaţi Neamţ

Premiul I şi Trofeul la această categorie a fost obţinut de Miruna Avasiloei - Dobreni Neamţ

 

Categoria 14-18 ani:

Premiul special al juriului - Ecaterina Oprea - Cuza Vodă Galaţi şi Georgiana Răduc - Movileni Galaţi

Diploma de onoare a ziarului ,,Tecuceanul’’: Teodora Chilian - Tecuci

Premiul III: Miruna Adelina Damian - Adâncata Suceava, Geta Rotaru - Tecuci

Premiul II: Teodora Chilian - Tecuci şi Camelia Andreea Crăciunescu - Bucureşti

Premiul I şi trofeul la această categorie a revenit concurentei Andreea Lenuţa Mănăstireanu - Săveni Botoşani.

tecuceanul.ro
 

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

Festivalul „Baladele Siretului” 2015, pe 14 martie

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului-concurs Interjudețean de muzică populară ,,Baladele Siretului”, organizat de Casa de Cultură a Municipiului Tecuci și având ca parteneri Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos” Galați, TVR Iași, Ziarul Tecuceanul, Radio Iași, Radio Tecuci, Viața Liberă Galați, se va desfășura în data de 14 martie. Festivalul se va desfășura la Sala de spectacole ,,Ion Petrovici” a Casei de Cultură Tecuci.

La festival pot participa copii și adolescenți, membrii ai cercurilor artistice din palatele și cluburile copiilor, școli gimnaziale și licee, cu vârsta cuprinsă între 8 – 18 ani. Concursul se va desfășura pe două categorii: Secțiunea I (8 – 13 ani), Secțiunea II (14–18 ani). Repertoriul participanţilor va cuprinde obligatoriu două cântece: o doină sau o baladă; un cântec de joc (cu acompaniament).

Înscrierile la concurs se fac la Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 62, cod 805300, tel/fax 0236.820.449 sau e-mail: casa_cultura@municipiultecuci.ro. Preselecția va avea loc între 3 – 5 martie 2015 pe baza materialelor audio trimise.

Festivalul propriu-zis se va desfăşura, în Sala de spectacole „Ion Petrovici” a Casei de Cultură Tecuci, în data de 14 martie 2015, sub formă de spectacol cu public începând cu ora 16,30.

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Laureaţii Festivalului "Baladele Siretului" Tecuci 2015

Sâmbătă, 14 martie, sala ,,Ion Petrovici’’ din Tecuci a găzduit cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului interjudeţean de interpretare a muzicii populare ,,Baladele Siretului’’. Concursul, organizat de Primăria municipiului Tecuci, Casa de cultură Tecuci şi Centrul Cultural ,,Dunărea de Jos’’ Galaţi, a adunat un număr de 24 concurenţi, împărţiţi în două categorii de vârstă, respectiv 8-13 ani şi 14-18 ani. Interpreţii au fost din judeţele Bacău, Brăila, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea, Bucureşti şi Tecuci.

Concursul a fost deschis cu o piesă de orchestră a celor 11 instrumentişti ai Ansamblului ,,Doina Covurluiului’’, a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos’’ Galaţi, condus de dirijorul Ion Chiciuc. Prezentatoarea festivalului a fost Aida Zaharia, de la Casa de cultură, iar prof. Mircea Călianu a fost director al festivalului. Din juriu  au făcut parte: Sergiu Dumitrescu, director al CCDJ Galaţi – preşedinte al juriului; Ion Chiciuc, dirijor al Ansamblului ,,Doina Covurluiului’’ Galaţi; Geta Postolache, interpretă de muzică folclorică; prof. Marcel Lazăr, inspector şcolar ISJ Galaţi; George Vamvu, realizator de programe Radio Iaşi; prof. Marcela Călianu şi Daniela Grigoraş, director la Biblioteca ,,Ştefan Petică’’ Tecuci.

S-a dat  startul concursului începând cu interpreţii grupei mici, în număr de 15 concurenţi. Majoritatea concurenţilor sunt deţinători de  premii şi menţiuni la diferite concursuri naţionale şi chiar internaţionale la care micuţii au participat.

În  pauze publicul a urmărit evoluţia  Grupurilor folclorice ,,Omătuţa’’ şi  ,,Cununiţa Ţepului’’ pregătite de Mariana Enache şi  Marcela Călianu, apoi  s-au ascultat microrecitalurile soliştilor Silviu Covaci, Geta Postolache şi al îndrăgitului interpret Grigore Gherman.

Au intrat apoi în concurs interpreţii grupei mari, în număr de nouă.

Invitat pe scenă, pentru oferirea premiilor mult aşteptate, preşedintele juriului a început prin a spune că acest concurs a avut un nivel ridicat, cu foarte multe note mari. Au fost oferite diplome de participare tuturor concurenţilor iar premiile au fost următoarele:

Grupa mică

Premiul de popularitate – Gabriela Sînziana Odor din Tazlău – Neamţ

Premiul juriului – Beatrice Ciolan – Tecuci

Menţiune – Luiza Andreea Boţu – Com. Ştefan cel Mare – Neamţ

Premiul III -  Gabriel Ghiorghe – Bucureşti

Premiul II – Mihaela Petrache – Bucureşti

Premiul I şi Diploma din partea Radio Iaşi – Maria Roberta Vişan – Brăila.

Grupa Mare

Premiul de popularitate – Vlad Constantin Ursachi- Iaşi

Premiul juriului – Laurenţiu Ionuţ Sîrghie – Galaţi

Menţiune – Tatiana Alexandru – Năneşti – Vrancea

Premiul III -  Livia Elena Brădăţeanu – com Baia, Suceava

Premiul II şi Diploma Radio Iaşi – Paula Florescu – Bacău

Premiul I şi Diploma Radio Iaşi – Geta Rotaru – Tecuci.

Premiile au fost în valoare de 50 lei pentru menţiune, 200 lei premiul III, 400 lei pentru premiul II şi 500 lei pentru locul 1.

În 2016 urmează ediţia jubiliara a Festivalului cu numărul 20.

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Festivalul „Baladele Siretului”, la ediţie jubiliară

În data de 4 martie 2016, Casa de Cultură a municipiului Tecuci, județul Galați organizează cea de-a XX-a ediție a Festivalului concurs interjudețean de muzică populară „Baladele Siretului”.

Organizator: Casa de Cultură a municipiului Tecuci. Locul desfășurării: Sala de spectacole ,,Ion Petrovici” a Casei de Cultură Tecuci.

La festival pot participa copii și adolescenți, membrii ai cercurilor artistice din palatele și cluburile copiilor, școli gimnaziale și licee, cu vârsta cuprinsă între 8 - 18 ani.
Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra ,,Doina Covurluiului” a Centrului Cultural ,,Dunărea de Jos” Galați.

Înscrierile la acest concurs se fac la Casa de Cultură a Municipiului Tecuci, str. 1 Dec. 1918, nr. 62, cod 805300, tel/fax 0236 820449 sau e-mail: casa_cultura@municipiultecuci.ro, festivaltecuci@yahoo.ro

Preselecţia va avea loc între 22-23 februarie 2016 pe baza materialelor audio trimise.
Festivalul propriu-zis se va desfășura sub formă de spectacol cu public începând cu ora 16,30.

Informații suplimentare puteți obține la numerele de telefon: 0236820449, 0725802250 (manager, Mircea Călianu), 0725802257 (referent, Aida Zaharia), e-mail: casa_cultura@municipiultecuci.ro, web site www.culturatecuci.ro.

tecuceanul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...
 • 6 years later...

Festivalul „Omătuța” Tecuci, la a XXIII-a ediție

Sâmbătă, 12 martie, la Tecuci, pe scena Sălii de spectacole „Ion Petrovici” s-a desfășurat cea de a XXIII-a ediție a Festivalului Național de interpretare a muzicii populare „Omătuța” (fost festival Baladele Siretului). Organizarea a fost realizată de Casa de cultură a Municipiului Tecuci, cu sprijinul Primăriei locale. Acest festival s-a desfășurat pe categorii de vârstă, 6-8 ani, 9-10 ani și 11-13 ani, 14-18 ani, fiind înscriși în concurs mai mulți concurenți, însă, după selecția dosarelor au rămas 43 participanți din județele Neamț, Vaslui, Bacău, Botoșani, Buzău, Brăila, Giurgiu, Ialomița, Harghita și Galați.

Prezentator al Festivalului a fost actorul Teatrului gălățean „Nae Leonard”, maestru Paul Buța. Acompaniamentul a fost realizat de Orchestra „Doina Covurluiului” a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galați, condusă de dirijor Ion Chiciuc. În foaierul sălii de spectacole organizatorul a pregătit o expoziție de etnografie, care să încânte privirea spectatorilor, piesele expuse aparținând Casei de cultură, Muzeului Tecuci și unele din comuna Movileni. Din juriu au făcut parte interpretele de muzică populară: Maria Murgoci, Ana Maria Botezatu, Teodora Panainte, dirijorul Ion Chiciuc și Claudiu Vișan – prof. de canto din cadrul Casei de cultură. Introducerea a fost făcută de managerul instituției culturale, Gabriel Călugăru, care a făcut o scurtă retrospectivă a edițiilor anterioare, amintind de inițiatorii festivalului, numele interpreților care au evoluat în acest festival sau care au participat făcând parte din juriu, etnografii, muzicologii, compozitorii, etc. 

 Au fost pregătite Premii I, II, III și două mențiuni pentru fiecare categorie de vârstă, diplome de participare fiecărui concurent și Trofeul Festivalului „Omătuța” – alături de suma de 600 lei.

Deoarece s-a întârziat cu două ore începerea festivalului, actorul Paul Buța a fost nevoit să își scurteze prezentările despre costumațiile interpreților, regiunile din care provin și melodiile interpretate.

După cântecele participanților, categoriile 6-10 ani cu o singură piesă, iar celelalte cu câte o baladă și un cântec popular, au urmat dansurile populare realizate de Grupul folcloric „Altița” Tecuci – coordonat de coregraf Nicoleta Cucoaneș. În timp ce s-a făcut jurizarea, au intrat pe scenă în recital extraordinar solistele muzicii populare românești: Ana Maria Botezatu, Teodora Panainte și Maria Murgoci. 

Toți interpreții și-au dat silința să presteze cât mai frumos, în urma jurizării fiind premiați următorii: 

Categoria 6-8 ani 

– Barbu Iustin din Iași, Premiul I 

– Iordache Sara din com. Bolotești Vrancea, Premiul II 

– Iftimie Anais din Tecuci, Premiul III 

– Ghiorghiu Nikolas din Tecuci, Mențiune 

– Alexandru Antonia Ștefania din Gugești Vrancea, Mențiune 

Categoria 9-10 ani 

– Tucan Maria din Tg. Frumos Iași, Premiul I 

– Lungeanu Nectaria Maria din Tecuci, Premiul II 

– Pîntia Iustina Maria din Ungheni Iași, Premiul III 

– Ivan Robert Ioan din Brăila, Mențiune 

– Vișan Iustin din Golești Vrancea, Mențiune 

Categoria de vârstă 11-13 ani 

– Darie Maria Adelina din Voinești, Iași, Premiul I 

– Racovițeanu Andreea Carmen din Bolotești de Vrancea, Premiul II 

– Sahaidac Alexia Teodora din Vaslui, Premiul III 

– Van Andreea din Vrancea, Mențiune 

– Orășanu Giulia din Brăila, Mențiune 

Categoria 14-18 ani 

– Mirică Iuliana Bianca din com. Siliștea, Brăila, Premiul I 

– Crețu Andreea Daniela din Focșani, Premiul II 

– Grumeza Teodora Ștefania din Botoșani, Premiul III 

– Tarău Elena din Buzău, Mențiune 

– Sănduleac Denisia Georgiana din Concești, Botoșani, Mențiune. 

Trofeul Festivalului „Omătuța” 2022 a fost câștigat de Elisabeta Șeremet din Botoșani. 

A fost un spectacol reușit datorită efortului depus de toți cei implicați. Felicitări atât câștigătorilor și în egală măsură tuturor participanților! 

ziarultecucean.com

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.