Jump to content

Candidaţi gălăţeni pentru alegerile europarlamentare


dcp100168

Recommended Posts

Adriana Ţicău candidează pentru PSD

Geoana le-a promis femeilor din PSD ca, pe lista de europarlamentare, le vor reveni 50 la suta dintre posturile eligibile. Printre “amazoanele” lui Geoana cu loc asigurat se mai afla si vechea amazoana a ministrului Dan Nica, Adriana Ticau. Ea va candida pentru PE tot pe lista organizatiei de Galati a PSD condusa tot de Nica.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... pean-.html

Link to comment
Share on other sites

La Europarlamentare,

Partidele mizează pe notorietate

* Adriana Ţicău, Constantin Dumitriu şi Mircea Răzvan Cristea sunt trei dintre candidaţii gălăţeni ce vor intra în cursa pentru Europarlamentare

Deşi data alegerilor europarlamentare încă nu a fost stabilită, filialele gălăţene ale celor mai importante partide din ţară şi-au stabilit deja candidaţii pentru alegerile europarlamentare, care vor avea loc, cel mai probabil, în luna iunie.

Pe mâna Adrianei Ţicău

Social-democraţii gălăţeni îl vor susţine în cursa pentru alegerile parlamentare pe actualul europarlamentar, Adriana Ţicău, pentru un nou mandat în Parlamentul European. Gălăţeanca Adriana Ţicău reprezintă unica propunere a filialei, care urmăreşte să o poziţioneze pe un loc eligibil. ”Noi avem un singur candidat, europarlamentarul în exerciţiu, Adriana Ţicău, care este al doilea europarlamentar român în clasamentul făcut de Parlamentul European, în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată. De asemenea, facem lobby pentru a o poziţiona pe Adriana Ţicău pe un loc eligibil”, a declarat deputatul Florin Pâslaru.

Cu Dumitriu înainte

Ca şi social-democraţii, democrat liberalii gălăţeni au nominalizat un europarlamentar în exerciţiu, pentru un nou mandat în Parlamentul European. Este vorba de Constantin Dumitriu. El este unica propunere a filialei, care urmăreşte să îl poziţioneze pe Dumitriu pe un loc eligibil, de asemenea. ”Propunem un singur candidat fiindcă dorim să fie pe un loc eligibil, având în vedere experienţa pe care a acumulat-o şi activitatea pe care a desfăşurat-o în Parlamentul European pentru promovarea agriculturii româneşti. Sper că are şanse pentru că la solicitarea noastră organizaţiile din regiunea sud-est să îl sprijine. Mă refer la Buzău, Tulcea, Brăila, Vrancea plus Călăraşiul şi Vasluiul", a declarat Mircea Toader, preşedintele PDL.

Viceprimarul se vrea europarlamentar

Dacă PSD şi PD-L Galaţi merg pe mâna europarlamentarilor în exerciţiu, filiala locală a Partidului Naţional Liberal îl va susţine în cursa pentru câştigarea unui fotoliu la Bruxelles pe viceprimarul municipiului, Mircea Răzvan Cristea. Informaţia a fost confirmată şi de către deputatul Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, care a declarat că Mircea Răzvan Cristea este singurul liberal gălăţean care şi-a depus candidatura în interiorul partidului.

PC aşteaptă verdictul de la Centru

Dacă PSD, PD-L şi PNL şi-au desemnat deja candidaţii pentru Europarlamentare, Partidul Conservator Galaţi este nehotărât în ceea ce priveşte desemnarea unui posibil candidat. Purtătorul de cuvânt al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciucă, a declarat că o hotărâre se va lua abia la sfârşitul săptămânii viitoare, în condiţiile în care conservatorii vor analiza o candidatură proprie sau una comună, împreună cu social-democraţii.

Guvernul va stabili, miercuri, data alegerilor europarlamentare

Guvernul va stabili data alegerilor europarlamentare în şedinţa de săptămâna aceasta, printr-o Hotărâre de Guvern, a anunţat premierul Emil Boc, precizând că scrutinul va avea loc la începutul lunii iunie, în vreme ce prezidenţialele ar putea avea loc înainte de 15 decembrie. Comisia Europeană a stabilit ca alegerile pentru Parlamentul European să aibă loc la începutul lunii iunie, cel mai probabil data desfăşurării acestora urmând să aibă loc, în România, la 7 iunie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

Filiala PNL Galaţi va avea doi candidaţi la eroparlamentare

Senatorul liberal Paul Ichim, a anunţat, vineri, că filiala Galaţi va merge cu doi candidaţi la alegerile europarlamentare de pe 7 iunie, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Senatorul liberal a afirmat că viceprimarul PNL Mircea Răzvan Cristea şi-a depus candidatura pentru un mandat de deputat în Parlamentul European, având sprijinul şi acceptul organizaţiei municipale PNL Galaţi, în timp ce Csibi Magor a primit sprijinul organizaţiei de tineret. La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, filiala Galaţi nu obţinut niciun mandat de eroparlamentar, deşi a avut doi candidaţi pe liste: Tania Bogdan, fost şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, actual vicepreşedinte CJ, şi avocatul Mihai Manoliu. În urma rezultatelor slabe obţinute, doar un procent de 11,58% , Victor Paul Dobre si-a depus demisia de onoare.

Link to comment
Share on other sites

Start oficial pentru Europarlamentare

* De ieri, au început oficial pregătirile pentru alegerile europarlamentare de pe 7 iunie. Prefectul judeţului Galaţi a aprobat componenţa nominală a comisiei tehnice care se va ocupa de buna desfăşurare a procesului electoral.

Comisia tehnică judeţeană are ca atribuţii coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce le revin autorităţilor publice locale şi serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor în domeniul alegerilor membrilor din România în Parlamentul European. Potrivit Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerile europarlamentare de pe 7 iunie 2009, aprobat prin HG 217/4.03.2009, până pe 23 martie 2009 trebuie delimitate secţiile de votare, iar până cel târziu pe 8 aprilie vor fi desemnaţi judecătorii în Biroul Electoral Judeţean. "Facem precizarea că toţi cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, care au reşedinţa sau domiciliul pe teritoriul României, au dreptul de a vota şi de a fi aleşi ca membri din România în Parlamentul European în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, cu îndeplinirea cerinţelor prevăzute de lege. Cetăţenii comunitari care doresc să îşi exercite dreptul de vot în România trebuie să solicite primarilor înscrierea pe listele electorale speciale până cel târziu pe 8 aprilie. Cetăţenii statelor membre care doresc să fie aleşi ca membri din România pentru Parlamentul European trebuie să prezinte la depunerea candidaturii şi o declaraţie pe propria răspundere că nu mai candidează şi în alt stat membru", a declarat Petrica Paţilea Crângan, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

PC va merge alături de PSD

Preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă, face parte din comisia care va negocia cu PSD stabilirea componenţei listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. Duminică, la Palatul Parlamentului, conservatorii din toată ţara au decis că e mai bine să participe în alegerile pentru Parlamentul European la braţ cu PSD. PC Galaţi a avut la Bucureşti o delegaţie de aproape 30 de persoane. Durbacă ne-a declarat că delegaţia gălăţeană a avut un cuvânt greu de spus în luarea deciziei de a merge pe aceleaşi liste cu PSD. "La vot au fost 32 de voturi pentru a merge mai departe cu PSD, şase voturi împotrivă şi patru abţineri. Pe parcurs s-au convins că orice ar vota, majoritatea va decide că e mai bine pe listele PSD”, ne-a declarat Durbacă. Politicianul este, de o lună şi jumătate, preşedintele departamentului organizatoric la nivel naţional.

Un conservator gălăţean pe loc eligibil?

Potrivit lui Durbacă, PC va avea două locuri pe lista de candidaţi a Alianţei PSD+PC. Dorinţa liderului gălăţean este ca unul dintre cele două locuri să fie eligibil, iar acesta să fie ocupat de un conservator din filiala locală: „Eu voi susţine ca persoana pe care o propun să fie pe loc eligibil, în primii zece”, a declarat Durbacă. În toamna anului 2007, PC a obţinut la Galaţi un scor foarte bun: 12,15 la sută. Atunci consilierul local Picu Apostol Roman a candidat pentru Parlamentul European de pe poziţia a şaptea a listei de candidaţi a PC.Durbacă nu îl va susţine pentru o nouă candidatură la Parlamentul European: „Pe Picu Roman nu pot să-l pun pentru că nu ştie o limbă străină. Condiţia pe care am pus-o eu a fost să ştie o limbă străină. Nu ai cum să te duci acolo dacă nu ştii limbi străine. Ce faci, vorbeşti singur? Avem şi noi pretenţii de acum încolo, punem şi noi un om de calibru”, a declarat liderul PC.

În condiţiile în care mai mult ca sigur PSD Galaţi o va avea pe eurodeputata Adriana Ţicău pe loc eligibil pe lista pentru PE, pare greu de crezut că un conservator din Galaţi ar putea prinde un loc în primii zece. Dar totul se negociază.

http://www.viata-libera.ro/articol-Durb ... PSD_2.html

Link to comment
Share on other sites

Baronii PDL vor face „epurările” de euroalegeri

După mutări şi permutări pe lista neoficială pentru europarlamentare, liderii PDL au decis ieri să-i lase pe maimarii judeţelor să liciteze pentru 9 dintre cele 11-12 locuri eligibile. Preşedintele PDL, Emil Boc, a dat termen filialelor până duminică să se grupeze în cele opt regiuni de dezvoltare şi să vină cu o ierarhizare a primilor cinci candidaţi pe care îi susţin în fiecare zonă. Fiecare regiune va intra pe lista scurtă a eligibililor cu un candidat, excepţie făcând Bucureşti-Ilfov care va da doi europarlamentari. Din cele trei locuri rămase pe dinafară, două sunt deja ocupate de capul de listă Theodor Stolojan şi de Monica Macovei. Dincolo de reprezentarea naţională invocată de liderii de la centru, strategia va trage pentru moment pe dreapta nume ca Alina Mungiu, Andreea Vass, Irina Schrotter, Maria Petre, care nu pornesc cu şansa de a fi numărul unu în regiunile în care şi-au depus candidatura. În schimb, li se dă un loc mai sigur altor protejaţi ca Iosif Matula (Arad - regiunea Vest), Rareş Niculescu (Cluj - Nord-Vest), Petru Luhan (Suceava - Nord-Est), Constantin Dumitriu (Galaţi - Sud-Est), Dragoş Dincă (Braşov - Centru), Traian Ungureanu (Giurgiu - Sud), Marian-Jean Marinescu (Dolj - Sud-Vest). La Bucureşti, un loc îi va reveni lui Cristian Preda, al doilea fiind încă în negociere. Ca să susţină favoritul, ceilalţi sunt momiţi cu un post de consilier la Bruxelles. „Nu înseamnă că 100% din ce vine din teritoriu trecem pe hârtie”, a avertizat ieri vicepreşedintele Gheorghe Flutur. Potrivit unor surse din partid, ultima variantă de listă se va trasa la Palatul Cotroceni.

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... roalegeri/

Link to comment
Share on other sites

Ţărăniştii au candidat la europarlamentare

Filiala judeţeană a Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi-a desemnat candidatul pentru alegerile europarlamentare. În cadrul conferinţei de presă organizate ieri, preşedintele Marian Popa, a anunţat numele celui care va candida pe listele pentru Parlamentul European. Acesta se numeşte Cristian Biru, este membru al formaţiunii din anul 1995 şi este moderator la un post de televiziune locală. “Sunt membru al PNŢCD-ului din 1995, şi am ales acest partid datorită regretatului om politic, Corneliu Coposu. Vreau să fiu alături de Marian Popa, care susţine fizic acest partid. La domnul Popa apreciez în primul rând caracterul. Eu nu vreau să fiu un politician, ci vreau să fiu o voce care să se audă“, a declarat Cristian Biru, candidatul partidului pentru alegerile europarlamentare. În ciuda entuziasmului afişat, cei doi reprezentanţi PNŢCD au declarat că nu doresc victoria la aceste alegeri. “Eu nu vreau să câştig nicio alegere, candidez la iniţiativa lui Marian Popa, pentru că aşa vrea dumnealui. Cu alte cuvinte, nu mă aştept să câştig“, a spus Biru.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=11

Link to comment
Share on other sites

Candidatul PDL Galaţi, reprezentantul euroregiunii de Sud-Est

Secretarul executiv al PDL, deputatul Mircea Toader, a declarat, vineri, la Galaţi, că europarlamentarul Constantin Dumitriu va fi reprezentantul euroregiunii de Sud-Est la alegerile pentru Parlamentul European (PE), stabilite pentru data de 7 iunie, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Biroul Permanent Naţional (BPN) al Partidului Democrat Liberal a decis, luni, 16 martie, ca fiecare euroregiune să-şi stabilească un reprezentant cu şanse mari de a fi pe un loc eligibil. „Ne-am întâlnit toţi preşedinţii de organizaţii din euroregiunea Sud –Est (Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Constanţa, Tulcea) şi am stabilit de comun acord ca primul pe listă să fie gălăţeanul Constantin Dumitriu, pentru că a demonstrat că este un bun parlamentar. Mă bucur că toate celălalte organizaţii judeţene ne-au susţinut şi am reuşit să demonstrăm că Dumitriu poate reprezenta euroregiunea în PE” , a spus Mircea Toader. Liderul grupului parlamentar PDL din Cameră, Mircea Toader, a ţinut să menţioneze că Dumitriu Constantin se bucură de susţinere din partea mai multor preşedinti ai comisiilor de specialitate din PE, dar şi din partea unor lideri importanţi ai Grupului Partidului Popular European din care PD-L face parte. În prezent, Constantin Dumitriu este membru în Comisia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din PE, din partea PDL Galaţi. Lista finală a candidaţilor PD-L pentru PE urmează să fie aprobată în Biroul Permanent Naţional până la 23 martie.

Link to comment
Share on other sites

Mircea Răzvan Cristea s-a retras

Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a anunţat, luni, că viceprimarul Mircea Răzvan Cristea, candidatul desemnat pentru alegerile europarlamentare, şi-a retras candidatura, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Victor Paul Dobre a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că filiala PNL Galaţi nu mai are candidat la alegerile pentru Parlamentul European, deoarece acesta şi-a retras candidatura. Demnitarul nu a vrut însă să comenteze motivul pentru care viceprimarul Mircea Răzvan Cristea s-a retras. Întrebat dacă nu este o bilă neagră pentru filiala PNL Galaţi faptul că nu are un candidat pentru alegerile europarlamentare, Victor Paul Dobre a răspuns că „un europarlamentar la Bruxelles înseamnă România, nu judeţul Galaţi”.

Link to comment
Share on other sites

Evaluarea activităţii europarlamentarilor

* Contribuţia gălăţenilor: Constantin Dumitriu – medie, Adriana Ţicău - deosebită

Institutul European pentru Democraţie Participativă – QVORUM a realizat un studiu privind activitatea, pe o perioadă de un an, a europarlamentarilor români. Studiul are ca scop informarea publicului cu tot ce au făcut aceştia în perioada mandatului lor, datele adunate ducând şi la alcătuirea unui clasament şi cotarea la un anumit nivel a acestei activităţi. Se doreşte, de asemenea, informarea românilor în vederea desfăşurării apropiatelor alegeri pentru PE, din 7 iunie 2009, când României îi vor reveni 33 de mandate dintr-un total de 751. Pentru informarea dumneavoastră imediată, vă facem o scurtă prezentare a modului în care au fost cotaţi cei doi parlamentari europeni din Galaţi.

Constantin Dumitriu (PD-L – Grupul PPE-DE)

Este membru titular în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală şi membru supleant în Comisia pentru pescuit, Delegaţia pentru relaţiile cu Japonia, Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek.

Gradul de prezenţă la lucrările în plen: 55 din 71, sau 77,46%.

Gradul de prezenţă la lucrările de comisie: 16 din 17, sau 94,11%.

Lui Constantin Dumitriu i s-a atribuit 1 raport, privind acţiunile de informare şi promovare pentru produsele agricole pe piaţa internă şi în ţările terţe (promovarea imaginii produselor agricole; deschiderea unor noi pieţe de desfacere cu un efect de multiplicare a iniţiativelor naţionale şi private). I s-au atribuit 0 avize.

Domnul Constantin Dumitriu a depus un număr de 62 de amendamente, pe parcursul perioadei monitorizate a adresat: Întrebări: 5; Propuneri de rezoluţie: 1; Intervenţii în şedinţă plenară: 14; Declaraţii scrise: 0

În urma acestor observaţii precum şi a informaţiilor disponibile din surse publice rezultă că domnul eurodeputat Constantin Dumitriu a avut o contribuţie medie la stimularea democraţiei participative.

Silvia-Adriana Ţicău (PSD – Grupul PSE)

Adriana Ţicău este vicepreşedintă a Comisiei de Transport şi Turism. Este de asemenea membră titulară în Delegaţia pentru relaţiile cu India, Comisia Temporară pentru Schimbari Climatice ( ian 2007-feb 2009), Grupului de coordonare a implementarii strategiei de la Lisabona. Este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare şi energie, Delegaţia pentru relaţiile cu Mercosur.

Gradul de prezenţă la lucrările în plen a fost de 94%, cu 64 de prezenţe din 71 de şedinţe plenare.

Prezenţa la lucrările comisiilor unde este membru titular a fost de 100%, participând la toate cele 27 de şedinţe ale acestor comisii ce au avut loc în perioada analizată.

Conform informaţiilor oficiale aflate pe pagina de internet a PE, Adrianei Ţicău i s-a atribuit 1 raport cu o importanţă deosebită, referitor la: reglementarea profesiei de operator de transport rutier şi deţine calitatea de raportor la alte 2 rapoarte.

Adriana Ţicău a fost de asemenea raportoare pentru 4 avize, ale căror subiecte au fost comerţul internaţional şi internetul, politica agricolă comună şi securitatea

alimentară globală, dreptul de autor şi drepturile conexe în societatea informaţională, promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic.

Adriana Ţicău a depus 671 de amendamente în perioada analizată, a căror importanţă a fost, în ansamblu, una deosebită. Per ansamblu, se poate spune despre calitatea intervenţiilor Adrianei Ţicău că a fost una bună.

Adriana Ţicău a adresat, pe parcursul perioadei analizate: Întrebări: 27; Propuneri de rezoluţie: 0; Intervenţii în şedinţă plenară: 159; Declaraţii scrise: 0.

Pe baza acestor observaţii şi a informaţiilor disponibile din surse publice, putem concluziona că doamna eurodeputat Silvia-Adriana Ţicău a avut o contribuţie deosebită la stimularea democraţiei participative.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cont ... ita_2.html

Link to comment
Share on other sites

Eurolista PD-L

Pe prima poziţie pe lista PD-L pentru europarlamentare figurează Theodor Stolojan. Locul doi este rezervat pentru Monica Macovei, în condiţiile în care mai mulţi lideri democrat-liberali spun că ea ar putea totuşi să nu accepte să candideze. Poziţia a treia este ocupată de fostul editorialist Traian Ungureanu, iar a patra de consilierul prezidenţial Cristian Preda. Locul cinci a fost adjudecat de Marian Jean Marinescu, în vreme ce pe locul şase va figura arădeanul Iosif Matula, cel care a avut-o drept stagiară pe Elena Băsescu. Poziţiile 7 şi 14 revin organizaţiei Bucureşti, o decizie finală urmând să fie luată luni, între Sebastian Bodu şi Alexandru Nazare. Vicepreşedintele Gheorghe Flutur l-a impus pe 8 pe Petru Luhan, urmat de Rareş Niculescu, din partea Clujului. Un lobby puternic a făcut şi preşedintele CJ Dâmboviţă, Florin Popescu, pentru Oana Antonescu, expert în Parlamentul European, care ocupă poziţia a 10-a. Pe locul 11 va candida actualul parlamentar Constantin Dumitriu, susţinut de organizaţia Galaţi, urmat de Elvira Andronescu, propulsată de PD-L Alba, în dauna PD-L Braşov, care îl susţinea pe Dragoş David. Totodată, Gheorghe Ştefan insistă să o impună pe controversata Irina Schrotter, în ciuda faptului că aceasta nu este dorită de o parte a partidului şi a fost criticată de societatea civilă, din cauza unor probleme cu Justiţia. Fosta consilieră a lui Theodor Stolojan, Andreea Vass, figurează pe poziţia 23. Varianta finală a listei va fi aprobată luni de Colegiul director al PD-L.

http://www.gandul.info/politica/eurolis ... 28;4109767

Link to comment
Share on other sites

Constatin Dimitriu - locul 11 pe lista PD-L

Liderul PDL Emil Boc a declarat, luni, că prim-vicepreşedintele partidului, Theodor Stolojan va ocupa prima poziţie pe lista pentur euroalegeri, iar fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei se va înscrie în formaţiunea democrat-liberală şi va candida şi ea.

Primele cinci locuri din listă, stabilite de conducerea partidului, sunt ocupate de Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu. Pe locul şase pe lista PDL pentru euroalegeri se află Iosif Matula, susţinut de regiunea Vest, urmat pe şapte de Sebastian Bodu, din partea Bucureştiului. Pe locul opt este poziţionat Constantin Petru Luhan, din partea regiunii de Nord- Est, iar pe locul nouă, Rareş Niculescu, din partea Centrului – filiala Cluj. Pe locul zece în lista PDL se află Oana Antonescu, susţinută de organizaţia Dâmboviţa, iar pe locul 11, Constantin Dimitriu, susţinut de regiunea de Sud, filiala Galaţi. Pe locul 12 se află propunerea Braşovului, Florin Dragoş David, iar pe locul 13, Elvira Andronescu (Alba). Pe locul 14 se află creatoarea de modă Irina Schroter, susţinută de filiala Neamţ. Pe locul 15 este situat Alexandru Nazare, pe locul 16- Călin Flavius Rus iar pe 17, Daniel Funeriu.

Consiliera premierului Boc, Andreea Vass, se află pe locul 24 în lista PDL, iar Maria Petre, pe locul 30, în timp ce Graţiela Iordache se află pe locul 32. Un alt europarlamentar cu activitate intensă în PE, Nicolae Vlad Popa, susţinut la euroalegeri de filiala Covasna-Harghita, se află pe ultimul loc al listei PDL pentru PE.

Potrivit declaraţiei vicepreşedintelui Gheorghe Flutur, PDL speră să obţină la euroalageri 15 mandate.

Link to comment
Share on other sites

Adriana Ţicău - locul 4 pe lista PSD

Eurodeputatul Adriana Ţicău se află pe locul al patrulea pe lista PSD pentru Parlamentul European. În comparaţie cu alegerile europarlamentare din 2007, gălăţeanca Adriana Ţicău a mai urcat două locuri, de pe şase, pe patru. Vestea că ocupă un loc atât de important - după trei nume grele ale PSD, Adrian Severin, Rovana Plumb şi Mircea Paşcu - nu constituie o surpriză. Ordinea pe lista PSD a fost decisă joi dimineaţă, iar la Bruxelles, informaţia despre eurolista PSD a fost deconspirată chiar înainte să înceapă votul din cadrul minisesiunii plenare a PE. Adriana Ţicău ne-a declarat la finalul reuniunii din capitala Europei: "Candidatura mea înseamnă că toţi gălăţenii sunt în Parlamentul European. Îmi place să cred că modul în care am acţionat, faptul că am încercat să mă implic, să fac cât mai multe lucruri pentru cetăţenii României, a contat. România are de recuperat 50 de ani. Trebuie să fim foarte serioşi şi mai ales trebuie să ne implicăm. Iar dacă vom fi mai fermi, mai serioşi şi mai hotărâţi, îi vom putea determina şi pe alţii să ne trateze aşa cum merităm”. Adriana Ţicău îşi doreşte să continue activitatea în cele două comisii în care a activat şi până acum, Comisia de Transporturi şi Comisia de Industrii, două domenii cu activitate vastă, care afectează viaţa fiecărui cetăţean.

http://www.viata-libera.ro/articol-Adri ... ean_2.html

Link to comment
Share on other sites

Au fost aleşi judecătorii BEJ pentru alegerile europarlamentare

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan, în judeţul Galaţi au fost aleşi prin tragere la sorţ cei trei judecători ai Biroului Electoral Judeţean. Este vorba despre Luminiţa Benescu -preşedinte, Carmen Coşug - locţiitor, Anişoara Cucoş - membru, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). „Programul calendaristic de realizare a acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România pentru Parlamentul European a fost respectat punctual până la această dată. În judeţul Galaţi, au fost organizate 435 de secţii de votare, în cele 65 de unităţi teritorial administrative”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi. Materialele consumabile necesare tipăririi listelor electorale permanente şi a copiilor de pe acestea (hârtie, toner, plicuri burduf) au fost achiziţionate şi predate Biroului Judeţean Galaţi de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor. În ceea ce priveşte Biroul Electoral Judeţean Galaţi, acesta va funcţiona în Palatul Administrativ, iar dotarea cu aparatura necesară bunei desfăşurări a activităţii este asigurată de Instituţia Prefectului. Mâine, 9 aprilie, Biroul Electoral Judeţean va fi completat cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente.

Link to comment
Share on other sites

Eurocandidatura PNŢCD Galaţi - „O sinucidere filosofică”

Scriitorul Cristian Biru este candidatul PNŢCD Galaţi (aripa Miluţ), la alegerile pentru Parlamentul European, din 7 iunie. Biru, care este şi purtătorul de cuvânt al filialei, ocupă locul al 13-lea pe lista ţărăniştilor. Deşi liderul organizaţiei, Marian Popa, a declarat că şi-ar fi dorit pentru Biru un loc între primii zece, e mulţumit că gălăţeanul figurează totuşi printre candidaţi. „Candidatura mea este o sinucidere filosofică. Sunt aici pentru a plăti o datorie. Vocea acestui partid trebuie să se audă. Acest partid merită să rămână măcar sub forma unei societăţi civile”, a declarat Cristian Biru. Cât priveşte campania, Biru aşteaptă fonduri, afişe şi bannere de la centru. Eurocandidatul nu-şi va permite postere, ci doar cărţi de vizită. Sloganul său electoral va fi „Nu-ţi pierde speranţa, suntem încă aici”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Euro ... %9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Patru candidaţi gălăţeni, la startul europarlamentarelor

Zilele sunt numărate până când reîncepe oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Pe 7 iunie suntem chemaţi la vot pentru a ne alege cei 33 de deputaţi europeni, din numărul total de 736. Pe 8 mai 2009 începe campania electorală propriu-zisă. La linia de start s-au postat deja, gata de luptă, opt concurenţi – şase formaţiuni politice şi doi candidaţi independenţi, Elena Băsescu şi Abraham Pavel. Ne vor îndemna să le votăm candidaţii, în ordinea numerelor de pe tricou: PD-L, PNL, PRM, UDMR şi PNŢCD. Iniţial, au vrut să intre în cursa pentru europarlament 12 competitori, fiecare dintre aceştia înscriindu-şi semnul electoral la Biroul Electoral Central. Partidul Verde, Forţa Civică şi candidata independentă Mihaela Mihai n-au mai prins însă un loc în trenul spre Bruxelles.

La aceste alegeri se vor vota liste de partid, liste depuse la nivel naţional. Cetăţenii din judeţul nostru au însă ocazia să îşi susţină proprii candidaţii având în vedere că între aspiranţii la Bruxelles se află şi gălăţeni, unii cu şanse foarte mari de a ne reprezenta în Parlamentul European. Cea mai bine plasată este eurodeputata Adriana Ţicău, locul patru pe lista de candidaţi a Alianţei PSD+PC. Eurodeputatul Constantin Dumitriu ocupă locul 11 pe lista PD-L şi are şanse să obţină, măcar prin redistribuire, un nou mandat european.

Următorul gălăţean inclus pe listele electorale este ţărănistul Cristian Biru. De pe locul 13 al PNŢCD, acesta nu prea are şanse să intre în Parlamentul European, câtă vreme partidul său n-a mai trecut pragul electoral din 2000 încoace. Dacă în 2007 liberalii au propus doi gălăţeni pe listele europarlamentare, anul acesta n-a ajuns nimeni printre candidaţi. Eurodeputatul PNL Magor Csibi, plasat pe locul opt pe lista PNL, care şi-a deschis birou parlamentar şi la Galaţi, poate fi însă considerat candidat local.

http://www.viata-libera.ro/articol-Patr ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Averile eurocandidaţilor din Galaţi

Doar o zi a mai rămas până la debutul oficial al campaniei electorale. Vă invităm să aflaţi împreună cu noi cât de avuţi sunt şi ce interese au eurocandidaţii gălăţeni.

Adriana Ţicău - PSD

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău, plasată pe locul 4 pe lista candidaţilor la Parlamentul European, deţine împreună cu soţul două apartamente, unul de 64 de metri pătraţi, în Galaţi, achiziţionat în 1998, celălalt, de 98 de metri pătraţi, în Franţa, dobândit în 2008. Se cuvine să precizăm că soţul eurodeputatei este inginer la o firmă din Paris. Adriana Ţicău posedă patru depozite bancare în valoare totală de 14.366,5 euro, trei conturi curente (dintre care unul al cabinetului europarlamentar) în valoare totală de 25.022 de euro şi un depozit asigurare de 3.259,59 de euro. Europarlamentara va trebui să plătească până în 2018 un credit de 130.000 de euro. Alocaţiile generale pentru cabinetul său de membră PE s-au ridicat la suma de 16.652 de euro. Parlamentul European i-a decontat 142.117 de euro pentru cheltuieli de cazare şi transport, iar veniturile sale pe anul trecut, din indemnizaţia de europarlamentar, s-au ridicat la 56.243 de lei. Trebuie să vă spunem că soţul politicienei câştigă mult mai bine.

La capitolul interese, Adriana Ţicău declară că este acţionar la Ispat Sidex, unde are un cupon egal cu 40 de acţiuni în valoare de 100 de lei (N.R. Poate la ArcelorMittal?). Politic, Ţicău este vicepreşedinte PSD şi membră în Consiliul Naţional al partidului.

Constantin Dumitriu – PD-L

Eurodeputatul PD-L Constantin Dumitriu ocupă locul 11 pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare. Potrivit declaraţiei de avere, Dumitriu deţine un teren intravilan de 1100 metri pătraţi, dobândit în 2007, un apartament şi un garaj cumpărate în 2002, şi ceasuri de mână şi bijuterii în valoare de 30.000 de euro. În cele patru conturi curente, eurodeputatul are 63.094 de euro şi 48.872 de lei. Dumitriu mai posedă în patru depozite bancare o valoare totală de 91.000 de euro, şi în alte cinci, o sumă totală de 216.558 de lei. În ceea ce priveşte plasamentele, europarlamentarul declară părţi sociale la cinci firme, dar şi un împrumut în valoare de 210.000 lei acordat în nume personal unei societăţi. Venitul anual al lui Dumitriu pe anul trecut a fost de 64.516 lei. Dividendele i-au mai adus 1.393.107,64 de lei.

Interesele eurodeputatului sunt legate de politică şi de sport. Constantin Dumitriu este liderul interimar al organizaţiei municipale a PD-L Galaţi. În acelaşi timp, este vicepreşedintele FC Politehnica Galaţi, vicepreşedinte CS Karate Club Galaţi şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Şah, funcţii care nu-i aduc vreun beneficiu.

Scurt pe doi

Cristian Biru, locul 13 pe lista PNŢCD deţine doar un apartament. Venitul său de scriitor s-a ridicat la 6.000 de lei.

Liberalul Magor Csibi, plasat pe locul opt pe lista PNL, nu este gălăţean, dar şi-a deschis cabinet europarlamentar la Galaţi, deci nu este străin de oraşul nostru. Magor Csibi deţine un apartament cumpărat în 2008. în acelaşi an şi-a vândut autoturismul Volkswagen Golf cu 11.000 de euro. Magor Csibi îşi ţine banii în două conturi curente în valoare totală de 35.400 de euro. Venitul său de europarlamentar a fost de 37.147 de lei, la care s-au adăugat 84.864,97 de euro, indemnizaţie de transport, 22.292 de euro, indemnizaţia de distanţă şi 44.198 de euro, diurnă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Aver ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Optimism la început de campanie electorală

Astăzi s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Optimismul pare să fie cuvântul de ordine în rândul liderilor principalelor partide. Cu toţii speră ca timp de o lună să convingă electoratul să se prezinte la urne şi să voteze lista de candidaţi înscrişi în această cursă. Mai ales că pe listele pentru Parlamentul European se regăsesc şi trei gălăţeni: Adriana Ţicău (PSD), Constantin Dumitriu (PDL) şi Cristian Biru (PNŢCD).

De departe, cei mai încrezători par a fi social-democraţii. Vicepreşedintele PSD Galaţi, Florin Pâslaru, speră ca în urma alegerilor partidul pe care îl reprezintă să deţină nu mai puţin de 14 fotolii de europarlamentar. ”Avem încredere în electorat mai ales că pe lista noastră este un europarlamentar recunoscut cu o activitate apreciată în Parlamentul European. Este vorba despre Adriana Ţicău care ocupă locul patru pe listă. Noi vom duce o campanie curată, bazată pe realizări, dar şi pe promisiuni. Sperăm să avem 14 europarlamentari”, a spus Pâslaru.

Democrat-liberalii cred şi ei că vor obţine un scor bun la euroalegeri. Preşedintele PDL Galaţi, Mircea Toader, îşi doreşte ca şi la Galaţi partidul să obţină cel puţin 30 la sută din voturi. ”Vrem să obţinem în media pe ţară adică în jur de 30 la sută. Important este să aducem oamenii la vot. Avem un avantaj că îl avem pe Titi Dumitriu care are deja o experienţă în Parlamentul European. În acest fel avem un atu faţă de celelate partide”, a spus Mircea Toader.

Şi liberalii privesc cu optimism euroalegerile. ”Am încredere într-un rezultat mult mai bun al PNL decât cel înregistrat la precedentele alegeri de acest tip”, a declarat preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre.

Optimismul pluteşte şi în rîndul partidelor mai mici. Prim-vicepreşedintele PRM Galaţi, Marin Costel, speră ca partidul să depăşească pragul electoral. ”Ne dorim să depăşim pragul electoral de 5 la sută, dar ne propunem să obţinem 10 la sută din voturi. Trebuie să revitalizăm partidul după eşecul din alegerile parlamentare. Avem la Galaţi relaţii şi cu cei care au mai rămas în PNG-CD”, a spus Marin Costel.

Şi ţărăniştii îşi doresc să atingă măcar pragul electoral. ”Vom obţine exact cât vom munci. În sondaje PNŢCD nici nu apare. Cred că sunt unele interese care dirijează într-o anumită direcţie opinia publică. Eu sper ca măcar 5 la sută din electorat să dea dovadă de moralitate şi să voteze candidaţii noştri”, a declarat liderul PNŢCD Galaţi, Marian Popa.

Alegerile europene vor avea loc simultan în toate cele 27 de state membre UE în perioada 4-7 iunie. România va avea 33 de deputaţi europeni din totalul de 736.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.