dcp100168 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 PNL Galati, filiala pro-Tariceanu, conditioneaza votul in Congres de obtinerea unor functii in BPCVicepresedintele PNL, Victor Paul Dobre, merge la Congres cu o delegatie pro-Tariceanu, dar amana stabilirea mandatului deoarece vrea sa negocieze cu taberele Tariceanu si Antonescu obtinerea de functii in Biroul Politic Central. Filiala PNL Galati nu a hotarat inca pe cine va sustine pentru presedintia partidului la Congresul din 20-21 martie: pe Calin Popescu Tariceanu sau pe Crin Antonescu. Liderul Victor Paul Dobre, supranumit "ministrul dezastrelor" in Cabinetul Tariceanu deoarece se ocupa de inundatii, le-a cerut membrilor Delegatiei Permanente de la Galati sa ii permita sa negocieze pana in ziua Congresului cu ambele tabere, Tariceanu si Antonescu, in scopul obtinerii cel putin unei functii in Biroul Politic Central al partidului, potrivit unor surse din partid citate de Newsin. Vicepresedinte in exercitiu, Dobre a recunoscut ca mai vrea un mandat in BPC. "Probabil ca voi candida pentru o functie in Biroul Politic Central. Vor fi candidaturi unice, iar primii 15 vor fi vicepresedinti", a afirmat Victor Paul Dobre. Liderul liberal a confirmat si faptul ca mandatul cu care vor merge la Congres cei 31 de delegati de la Galati va fi stabilit in perioada urmatoare. "Toti delegatii vor respecta mandatul Biroului Permanent Judetean, care urmeaza sa fie stabilit", a spus Dobre. Cu toate ca rezultatul negocierii sustinerii la Congres contra functiilor politice la nivel central este in continuare deschis, liderul PNL Galati si-a conturat deja o delegatie pro-Tariceanu, au aratat surse din interiorul filialei. "Doar doi sau trei delegati au o viziune diferita si vor schimbarea la varful partidului, dar probabil ca vor fi tinuti din scurt", au adaugat sursele liberale. De altfel, Crin Antonescu a ocolit Galatiul in campania sa de atragere a sustinerii din partea organizatiilor judetene, preferand o intrevedere cu liberalii din Iasi.http://www.frontnews.ro/politic/partide ... -bpc-25680
dcp100168 Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 Galaţiul votează cu Tăriceanu Călin Popescu Tăriceanu şi Crin Antonescu sunt convinşi, fiecare, că vor fi aleşi de Congres pentru funcţia de preşedinte, primul afirmând că liberalii îi vor vota din nou pentru modul în care a condus PNL, al doilea anunţând că e susţinut de 27 de organizaţii şi sprijinit în alte câteva. Conform ultimelor "numărători", surse din tabăra lui Crin Antonescu au declarat pentru MEDIAFAX că, în varianta pesimistă, Antonescu se bazează pe aproximativ 900 de voturi din totalul de 1.460 de delegaţi, lui Călin Popescu Tăriceanu rămânâdu-i în acest caz în jur de 560 de voturi. În varianta optimistă, Crin Antonescu s-ar baza pe circa 1.000 de voturi ale delegaţilor la Congresul extraordinar, iar Tăriceanu numai pe 460. Sursele citate au precizat că Antonescu este sprijinit de un număr de 29 de filiale judeţene, având susţinere majoritară în încă cinci organizaţii.De cealaltă parte, actualul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu ar obţine la Congres, conform numărătorilor efectuate de liberalii din tabăra sa, cu 150-180 mai multe voturi decât Crin Antonescu. Surse apropiate preşedintelui PNL susţin că Tăriceanu s-ar baza, în varianta optimistă, pe sprijinul a 790-820 de liberali, dar că în varianta pesimistă ar avea aproximativ 100 de voturi înaintea lui Antonescu, actualul lider fiind susţinut de şapte dintre primele zece organizaţii cu cei mai mulţi delegaţi.Susţinerea candidaturii lui Tăriceanu a fost anunţată public de liderii a 16 filiale - Bacău, Buzău, Constanţa, Neamţ, Ilfov, Giurgiu, Dolj, Vaslui, Cluj, Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Galaţi, Olt, Sălaj, Bihor şi Mureş.
dcp100168 Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Crin Antonescu este noul presedinte al PNLCrin Antonescu este noul preşedinte al PNL, obţinând 873 din voturile delegaţilor la congres, Călin Popescu Tăriceanu având 546 de voturi, iar 12 voturi fiind nule.
riaji Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Era de asteptat o schimbare de culise, mai ales pentru ca Tariceanu era un om mort din punct de vedere politic. Dar stiti vorba aia: s-au schimbat paturile, c*****e au ramas: tot omu` lu Patriciu e si Crin Antonescu..
dcp100168 Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Victor Paul Dobre nu mai este vicepreşedintePreşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, care a candidat pentru un post de vicepreşedinte, dar a pierdut cu scor mic, rămânând însă membru în Biroul Politic Central, a făcut un „mic film” a acestei poveşti: „În filiala Galaţi s-a luat decizia ca Biroul Permanent Teritorial să hotărască susţinerea a unuia din cei doi candidaţi. În cadrul şedinţei acestui birou, votul exprimat a fost 11 la 11…Fiecare delegat a votat la Bucureşti. Eu, am făcut o analiză şi trebuie să spun că sunt un om de echipă; am fost şi în echipa de conducere a partidului şi în echipa guvernamentală… Dar s-a ales o nouă echipă. Îmi voi face datoria în continuare, cu onestitate şi loialitate, pentru că, nu trebuie uitat, în partid sunt oameni cu care sunt coleg şi prieten de aproape 20 de ani”. Nici faptul că nu a mai fost ales vicepreşedinte nu pare să îl afecteze prea mult pe liderul liberalilor gălăţeni: „Faptul că nu am fost ales vicepreşedinte este şi din cauză că votul s-a dat târziu, în noapte, când unele filiale care mă susţineau plecaseră acasă… Dar şi pentru calitatea de membru în Biroul Politic Central s-a dat o luptă aprigă şi mulţumesc celor 33 de delegaţi de la Galaţi care m-au susţinut”. http://www.viata-libera.ro/articol-Vict ... L___2.html
dcp100168 Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Dobre (PNL): Am avut o funcţie importantă în echipa Guvernului Tăriceanu şi de aceea votul meu a fost ca atareLiderul filialei PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a declarat, luni, că a votat pentru Tăriceanu la Congres deoarece a ocupat o funcţie importantă în echipa Guvernului Tăriceanu, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). „Am avut o competiţie la vârful partidului între doi lideri autentici, doi oameni care sunt produsul Partidului Naţional Liberal. Nu a fost o alegere simplă. A fost o alegere între certitudine şi un nou început, între competenţă şi speranţă. Cred că liberalii şi-au dorit un nou început şi îşi pun mari speranţe în candidatura lui Crin Antonescu la alegerile prezidenţiale. Din punctul meu de vedere, am rămas loial faţă de echipa cu care am lucrat timp de patru de zile, am colaborat foarte bine cu Călin Popescu Tăriceanu, am avut o funcţie importantă în echipa de guvernare, şi de aceea votul meu a fost ca atare”, a spus Dobre. Demnitarul a mai punctat faptul că fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, are o serie de competenţe care decurg din experienţa sa profesională şi de care Partidul Naţional Liberal nu se poate lipsi. De asemenea, Dobre a mai spus că factorul cheie care a contat în decizia Congresului au fost evenimentele din decembrie 2008, în urma cărora PNL a rămas în opoziţie.
dcp100168 Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 Decapitarea filialelor lui Tariceanu* Comitetul Executiv National al liberalilor a adoptat ieri cu 30 de voturi "pentru" si 26 "impotriva", inregistrandu-se si un vot nul, suspendarea senatorului Liviu Campanu din functia de presedinte al liberalilor botosaneni.Presedintele Crin Antonescu a precizat ca "din motive care tin de istoria eterna a acestei organizatii si care nu au inceput la Congres, s-a ajuns la aceasta decizie statutara". Numai ca surse din partid ne-au spus ca prim-vicepresedintele Ludovic Orban a vrut sa ii plateasca polita senatorului Campanu, care l-a sustinut pe Calin Popescu Tariceanu. Aceleasi surse din PNL ne-au precizat ca aceeasi soarta vor avea si sefii organizatiilor din Galati, Tulcea, Buzau si Constanta. Presedintele organizatiei judetene a liberalilor de la Constanta, deputatul Gheorghe Dragomir, isi va depune singur mandatul de presedinte in cadrul Delegatiei Permanente de astazi, ne-au mai precizat sursele citate, care au adaugat ca si presedintele organizatiei municipale Constanta, Constantin Matei si-a scris deja demisia in urma cu doua saptamani si va fi inlocuit cu fostul parlamentar PC Andrian Mihei.http://www.ziua.net/display.php?data=20 ... ord=Galati
Recommended Posts