Jump to content

Drumul Galaţi - Brăila este plin de gunoaie


dcp100168

Recommended Posts

Drumul care face legătura între Brăila şi Galaţi este plin de gunoaie

În stanga gunoi, în dreapta gunoi. Asta se poate vedea de o parte şi de alta a Drumului Naţional 22 B, care face legătura între Brăila şi Galaţi, şi asta pe o suprafaţă de aproape zece hectare. Pe marginea drumului se găsesc de la mormane de moloz până la resturi menajere care odată cu venirea căldurii fac ca aerul să devină irespirabil. Gunoiul este adus în zonă de cei care îşi curăţă grădinile sau fac lucrări de reabilitare a locuinţelor şi nu vor să plătească pentru depozitarea legală a resturilor. Administraţia locală a încercat să stăpânească fenomenul. Anul trecut chiar a ecologizat terenul şi le-a dat poliţiştilor comunitari dreptul de a-i amenda pe cei prinşi că încalcă legea. “În cursul lunii februarie am aplicat 1.000 de somaţii şi 200 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 17.000 de lei, însă există în continuare zone unde se depozitează ilegal gunoiul”, a spus viceprimarul din Brăila, Doiniţa Ciocan. La mijlocul lunii martie primăria va începe curăţenia de primăvară a oraşului, însă ecologizarea costă milioane de lei din bugetul local şi ar putea avea ca efect majorarea tarifelor pentru populaţie.

http://www.ecomagazin.ro/drumul-care-fa ... e-gunoaie/

Link to comment
Share on other sites

Eu intreb din nou: de ce nu se poate folosi o forta de munca ce sta absolut degeaba pe banii nostri? E vorba de detinuti. Mai ies si ei la aer, mai fac si un lucru util.

Si, nu in ultimul rind, poate nu ar fi rau de reintrodus munca patriotica. Daca te spetesti o zi la adunat gunoaie, poate te mai gindesti si a doua oara inainte sa faci mizerie...

Plus ca putina miscare nu a facut rau nimanui pina acum...

Uite-asa, azi trimite Combinatul 100 de oameni sa curete Faleza bec, miine Santierul curata Gradina Publica, poimiine 5 firme private fac luna Parcul CFR... ca tot e criza si cica nu-i activitate... Si pe linga asta, toate administratiile de bloc sa fie obligate sa aiba luna in sector. Daca nu, amenda... Tiglina 1 si 2, cele mai inverzite zone, gem de gunoaie... Nu e pacat?

Link to comment
Share on other sites

E pacat...

Insa nu se rezolva decat efectul... si asta pentru o scurta perioada de timp.

Cauzele trebuie cautate in alta parte, in fiecare dintre noi in educatia primita in mentalitate.

Insa e o idee buna.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.