Jump to content

Şi-a incendiat toate cele cinci camere ale casei!


dcp100168

Recommended Posts

Foc pe strada Portului

Şi-a incendiat fiecare cameră din casă!

Un tânăr de 33 de ani a pus foc ieri în fiecare din cele cinci camere ale apartamentului mamei lui. Nu se ştie ce l-a apucat! Cert este că ieri, la ora 12,34, Inspectoratul Situaţiilor de Urgenţă din Galaţi a fost alertat, prin apelul unic de urgenţă 112, că iese fum dintr-un apartament situat la etajul întâi al unei case de pe strada Portului, numărul 3. „La faţa locului s-au deplasat imediat două autospeciale”, a declarat locotentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al I.S.U. Galaţi. Apartamentul Catrinei Bogiu fusese incendiat, în fiecare din cele cinci camere de către fiul femeii, Marian Bogiu, de 33 ani. „În fiecare cameră fusese folosită intenţionat sursă de aprindere, focul distrugând mobilier, obiecte de îmbrăcăminte, electronice şi electrocasnice în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, a fost afectat apartamentul de la parter, al Frăsinei R. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de faptul că pereţii, construiţi cu lemn sau stuf pe dinăuntru, aveau o grosime de 45 de centimentri, iar casa a ars practic pe dinăuntru. În timp ce stingeau focul, pompierii au fost nevoiţi să şi demoleze casa, pentru a stinge flăcările din interiorul pereţilor”, a încheiat purtătorul de cuvânt. Tânărul incendiator este în acest moment cercetat de Poliţie. În casa mamei lui, numai amintirile nu s-au transformat în cenuşă...

http://www.viata-libera.ro/articol-Si-a ... asa_2.html

A dat foc la casă ca să-şi revendice moştenirea

Incendiul a avut loc în jurul orei 12, în zona centrală a Galaţiului, pe str. Navelor, la un imobil cu un nivel, abia refăcut parţial, situat la câteva sute de metri de Dunăre. Flăcările au izbucnit de la etajul 1 umplând casa dar şi curţile vecinilor de fum. Oamenii au chemat speriaţi pompierii care, iniţal, au trimis o maşină, dar, văzând amploarea incendiului, au mai cerut o autospecială, deoarece în casă totul ardea mocnit. "Nu ştim încă exact de la ce a pornit totul. Am lichidat incendiul parţial, dar încă mai sunt focare şi fumul ne îngreunează acţiunea. După ce stingem totul o să vedem de la ce a pornit", a precizat lt. col. Ionel Burlacu, de la ISU Galaţi. Vecinii celor care locuiau în casa incendiată, este vorba de o femeie de 66 de ani şi fiul ei, susţineau că focul a fost pus chiar de fiul bătrânei. "Nu ştiu ce să fac. Mi-au distrus tot în casă. Băiatul vecinei care stă la primul etaj a ameninţat-o pe maică-sa de sute de ori că îi dă foc la casă, dacă nu renunţă la împărţirea ei, la moştenire. De când i-a murit tatăl vrea totul pentru el, vrea să plece şi maică-sa din casă. Mai mult ca sigur el a dat foc", spunea Cristina Caranghelof, vecină cu familia în casa căreia a izbucnit incendiul. Proprietara casei, Ecaterina Bogiu, era în stare de şoc când şi-a văzut casa în flăcări. "M-a nenorocit cu totul" spunea printre lacrimi femeia care s-a văzut la 66 de ani fără acoperiş. Ea a leşinat şi a avut nevoie ajutorul unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. "Femeia a suferit tulburări pe fond nervos, un atac de panică fiind dusă la Unitatea Primiri Urgenţă a Spitalului Clinic de Urgenţă", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. La câteva ora de la stingerae incendiului purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi,lt.Eugen Chiriţă, a precizat că focul a fost pus într-adevăr de fiul proprietarei.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.