Jump to content

Raziile Poliţiei - "Strada 2009"


dcp100168

Recommended Posts

Peste 300 de sancţiuni contravenţionale, într-o singură zi

Un număr de 284 de poliţişti din judeţul Galaţi au fost mobilizaţi, sâmbătă, în cadrul unei acţiuni de diminuare a fenomenului infracţional soldată cu aplicarea a 337 de sancţiuni contravenţionale, relevã Agerpres. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de poliţie(IJP) Galaţi, subcomisar Cristina Tatulici, pe parcursul acestor acţiuni a crescut numărul echipelor de patrulare în mediile şi zonele de interes, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în mediul stradal şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele de risc. La aceste activităţi au fost mobilizaţi 284 de poliţişti de pe raza întregului judeţ, 205 din cadrul efectivelor de ordine publică, 40 de poliţişti rutieri şi 29 de la investigaţii criminale. Au fost efectuate 132 de controale şi au fost constatate 17 infracţiuni, dintre care şase în flagrant. Au fost aplanate 21 de stări conflictuale şi cercetate 55 de persoane, dintre care trei au fost arestate. Din totalul infracţiunilor constatate două au fost de natură economico-financiară şi şase de natură judiciară. În urma organizării acestei acţiuni au fost aplicate 337 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 48.455 de lei, iar a bunurilor confiscate la 32.824 de lei.

http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... ra-zi.html

Link to comment
Share on other sites

«Strada 2009». Dan Nica ii da afara din MAI pe toti cei care nu-si fac treaba

Ministrul de interne Dan Nica a declarat, ieri, într-o conferinta de presa, în care au fost prezentate rezultatele actiunii „Strada 2009“, demarata in 23 februarie, timp de o luna, ca numai cine îsi face treaba în MAI ramâne, cine nu, pleaca, el apreciind ca prezenta politistilor ar trebui sa fie mai ferma pentru asigurarea sigurantei. Nica a spus ca a cerut ca interventia patrulelor de politie sa fie de un nivel deosebit, iar unde exista date ca actioneaza grupuri interlope, actiunile Politiei si ale Jandarmeriei sa fie zilnice si sa existe o prezenta sporita în aceste zone. Totodata, Nica a sustinut ca trebuie sa fie o prioritate pentru politisti cei care îi pun în pericol pe batrâni si cei care detin ilegal arme albe sau de foc. „Am cerut abordare profesionista, nu una heirupista. (...) Am cerut ca politia sa actioneze cu mai multa fermitate. Am cerut tututor judetelor sa actioneze cu suflet si cu profesionalism pentru ca actiunea «Strada» o fac pentru ei“, a spus ministrul de interne. El a adaugat ca îi va premia pe cei care îsi fac exemplar datoria si ca îi va da afara pe cei care nu îsi fac treaba. „Cine îsi face treaba în MAI ramâne, cine nu, pleaca“, a afirmat Dan Nica.

7.000 de infractiuni constatate

Actiunea se desfasoara la nivel national si are ca principal scop coordonarea în sistem integrat a actiunilor structurilor de ordine si siguranta publica. Aproximativ 100 de ofiteri specialisti din aparatul central al MAI, IGPR si IGJR au fost detasati în teritoriu, în misiune, pentru a coordona actiunile comune ale politiei, jandarmeriei si politiei de frontiera. În fiecare judet au fost desfasurate actiuni de amploare, razii, perchezitii si controale. Zilnic, dispozitivele curente ale Politiei au fost suplimentate, în medie, cu 3.000 de cadre, cei mai multi din jandarmerie. Media actiunilor cu efective sporite a fost de 13/zi – razii, perchezitii, controale si filtre politienesti. Au fost constatate 7.000 de infractiuni, jumatate dintre acestea fiind în flagrant. Au fost prinsi 4.559 de infractori, jumatate dintre infractiunile constatate fiind în flagrant. Au fost date amenzi în cuantum de 24 milioane de lei. La aceasta operatiune au participat în fiecare zi peste 18.000 de angajati ai Ministerului de Interne. Un alt segment vizat a fost cel al urmaritilor generali. În doua saptamâni au fost identificati si prinsi 250 de urmariti, cei mai multi în Bucuresti si în judetele Timis, Bacau, Botosani, Galati si Iasi. Cu ocazia perchezitiilor, raziilor si verificarilor efectuate în contextul acestei actiuni, au fost descoperite 489 de arme detinute ilegal, 69 dintre acestea fiind arme letale – pistoale sau arme de vânatoare, unele chiar confectionate artizanal. Pentru fiecare dintre acestea, conform procedurilor, se realizeaza expertize balistice care stabilesc daca acestea sunt functionale, iar în acest caz, daca au fost folosite în anumite cazuri aflate în instrumentarea Politiei. Au fost confiscate si foarte multe arme albe, dar si 392 arme neletale detinute ilegal. Pentru detinerea ilegala de arme s-a început cercetarea penala fata de 564 de persoane.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... reaba.html

Link to comment
Share on other sites

la 284 de politisti 337 sanctiuni? Inseamna ca fiecare a primit norma sa nu se intoara fara sa dea macar o amenda.

Exact.. gandirea socialisto-comunista a lui Dan Nica se vede in numarul de sanctiuni.. "ca sa arate ei la sefu' ca nu-si iau leafa degeaba". Daca Politia Romana s-ar apuca de treaba, cu siguranta nu s-ar vedea asta intr-o luna..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Peste 200 de infractori capturaţi şi mii de amenzi aplicate în cadrul operaţiunii "Strada 2009"

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, alături de cea a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi a Inspectoratului Poliţiei de Frontieră au prezentat, joi, primele rezultatele de până acum ale operaţiunii „Strada 2009”, acţiune iniţiată la nivel naţional de către vicepremierul, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Potrivit poliţistilor, până la această dată, s-au constatat 222 de infracţiuni, din care în flagrant - 164, 213 de infractori prinşi, 99 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 894 de persoane cercetate, 21 de urmăriţi prinşi, 559 de stări conflictuale aplanate, 8424 de sancţiuni contravenţionale aplicate, amenzi aplicate în valoare de 1.262.624 lei şi bunuri confiscate în valoare de 792.072 lei.

Acţiunea „Strada 2009” a debutat pe 23 februarie, va continua până la finele acestui an şi are drept scop coordonarea acţiunilor tuturor structurilor de ordine şi siguranţă publică. În acest sens, au fost detaşaţi în întreaga ţară circa 100 de ofiţeri specialişti ai aparatului central al MAI.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.