Jump to content

Poliţiştii i-au amendat pe florari


dcp100168

Recommended Posts

Florarii,

Lăsaţi fără marfă!

* Chiar înainte de Ziua Femeii, Garda Financiară împreună cu Poliţia gălăţeană au făcut mai multe controale la florăriile ambulante. Mulţi dintre comercianţi s-au ales cu amenzi serioase, dar şi cu marfa confiscată. Oamenii spun că preferă florile vândute la colţ de stradă în detrimentul florăriilor amenajate datorită preţurilor mici.

Sute de flori confiscate, amenzi de peste o sută de milioane lei vechi, dar şi suspendarea activităţii în cazul celor care nu aveau casă de marcat. Sunt măsurile luate de Garda Financiară Galaţi care, împreună cu poliţiştii gălăţeni, au efectuat mai multe controale la comercianţii de flori din mai multe zone ale oraşului cu doar două zile înainte de Ziua Femeii. Cei mai afectaţi au fost comercianţii din Ţiglina 1, după ce aproape toţi s-au ales cu flori confiscate şi amenzi serioase. "Au fost verificaţi 2 agenţi comerciali şi 3 persoane fizice autorizate. În urma neregulilor depistate, s-au dat amenzi în valoare de 120 de milioane de lei vechi. De asemenea, s-au confiscat flori în valoare de 12 milioane lei vechi", a declarat Cătălin Găinaru, cms. şef divizie în cadrul Gărzii Financiare Galaţi. În plus, activitatea florarilor le-a fost suspendată până în momentul în care îşi vor achiziţiona case de marcat. Florarii spun că acţiunea i-a luat prin surprindere, mai ales că totul s-a întâmplat în preajma uneia din cele mai profitabile zile din an. "Doi ani de zile ne-au spus că noi nu avem nevoie de case de marcat, iar acum vin şi ne suspendă activitatea până când ne luăm case. Nu este deloc corect cum au procedat, mai ales că vine o zi în care ar fi trebuit să facem bani mulţi", ne-a declarat Vasile Pârjol, florar. Gălăţenii spun totuşi că de cele mai multe ori preferă florăriile de la colţ de stradă pentru preţurile mici practicate în comparaţie cu florăriile amenajate. În plus, ei sunt de părere că dacă ar respecta legea întru totul, puţini şi-ar mai permite să cumpere flori. "Am luat o orhidee de aici cu 5 lei, mai ieftin decât ar fi fost normal la o florărie amenajată. Este mult mai convenabil, şi aşa mai fac şi ei un ban", a declarat un client.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.