Jump to content

Se "naşte" staţiunea Terra


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Statiunea Terra, din nou in carti

* Primarul din 23 August este convins ca lucrarile vor incepe in vara acestui an.

Desi in februarie viceprimarul din 23 August anunta ca unii dintre investitorii care urmau sa construiasca noua statiune Terra s-au retras, primarul localitatii, Mugurel Mitrana, a declarat ca acesta se va construi, in cele din urma. "Intarzierea in demararea acestui proiect este cauzata de neeliberarea unui aviz de catre Consiliul Judetean Constanta (CJC)", a declarat primarul Mugur Mitrana. Acesta sustine ca proiectul statiunii Terra a fost intarziat cu 8 luni de zile, administratia publica locala actionand in judecata CJC pentru eliberarea avizului necesar. "Procesul a fost castigat, dar acum trebuie sa asteptam pana pe 24 martie ca sa ni se elibereze documentele necesare de la instanta. Dupa ce vom avea hotararea judecatoreasca, voi supune aprobarii Consiliului Local (CL) PUZ-ul si apoi se va trece la eliberarea certificatelor de urbanism", ne-a explicat Mitrana, care a precizat ca aceste demersuri vor fi facute pentru zona turistica aflata in sudul si nordul lacului Tatlageac, pentru zona de coasta asteaptandu-se un alt aviz de principiu.

Zona costiera, ce se intinde pe o suprafata de 480 de hectare din totalul de 1.000 de hectare al zonei turistice de la 23 August, va cuprinde doua campusuri ce vor avea 8 hoteluri si 150 de vile turistice. Intr-o prima faza, in primii 3 ani de la demararea constructiilor, aici vor fi investiti 200 de milioane de euro dintr-un total de 600 de milioane de euro cat sunt dispusi sa cheltuiasca reprezentantii unui fond austriac de investitii. Acestia nu sunt singurii investitori dispusi sa puna bani pentru ridicare Terrei, administratia publica locala fiind curtata, potrivit autoritatilor locale, de peste zece concerne din diverse tari.

Desi criza imobiliara a distrus multe investitii in teren, loturile de la Terra au fost prea putin afectate. Aici, in functie de distanta de primul lot construibil de la mare, terenul se vinde cu 35-150 de euro/mp, pretul variind foarte putin fata de anul trecut. De altfel, administratia publica locala a depus deja documentatia necesara pentru finantarea lucrarilor privind realizarea infrastructurii in zona.

http://www.romanialibera.ro/a148297/sta ... carti.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Aviz pentru realizarea staţiunii Terra

Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a emis miercuri avizul de legalitate asupra Planului Urbanistic Zonal (PUZ) "Zona Faleza Marea Neagra-intravilan comuna 23 August", prin care Consiliul Local al comunei 23 August a aprobat constructia celei mai noi si moderne statiuni turistice de pe litoral, informeaza Agerpres. Zona vizata este situata intr-un areal cu pronuntat caracter turistic, pe malul marii, intre statiunile Costinesti si Olimp.

Conform Planului Urbanistic Zonal, terenul va putea fi utilizat exclusiv pentru servicii si functiuni pentru turism, restaurante si alte spatii pentru alimentatie publica, baze de agrement, spatii pentru comert - acoperite si descoperite, terase, piscine, spatii verzi, parcari, platforme si constructii aferente retelelor edilitare. Noua statiune, de tip all-inclusive, va cuprinde doua hoteluri cu 13 etaje, 40 de vile, un heliport si terenuri de minigolf. Proiectul Terra va beneficia si de o baza de tratament, pentru odihna si refacere, dotata cu aparatura ultramoderna.

Pentru punerea in opera a acestui proiect, retelele tehnico-edilitare din localitatea 23 August vor fi extinse si completate cu retele de canalizare, apa potabila, gaze si telecomunicatii, ce vor deservi noua statiune.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7727816-prefectul-constanta-dat-aviz-pentru-realizarea-statiunii-terra.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.