Jump to content

Gălăţeanca Adina Meiroşu - liderul naţionalei de handbal


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cum se "fură" o handbalistă. Stratagemă pentru Meiroşu

* Pentru a o putea lua pe Adina de la Galati, la numai 14 ani, Oltchim a adus-o la Vâlcea cu un an înainte pe sora sa, Diana

Adina Meirosu este la numai 22 de ani una dintre vedetele handbalului românesc. Viitorul lider al nationalei feminine, cum o vede Petre Berbecaru, vicepresedintele Oltchimului, a ajuns la Râmnicu Vâlcea pe când avea 14 ani. ”Am vazut-o prima oara jucând la un campionat al scolilor generale. Era clasa a sasea si desi avea numai 12 ani facea instructie cu jucatoare din clasa a opta. Atunci am spus ca va fi o mare valoare si ca trebuie sa o luam la Oltchim înainte de a pune si altcineva ochii pe ea”, povesteste Petre Berbecaru. Cum sa iei însa de lânga parinti o jucatoare ce abia facea ochi? ”Ne-am gândit la o strategie. Anul urmator am ofertat-o pe Diana, sora ei, care era si ea handbalista. Tocmai terminase clasa a 12-a si i-am propus sa vina la Oltchim. A acceptat fara retineri, deschizând astfel usa si pentru Adina. A mai trecut un an si ne-am prezentat la parintii ei, cu oferta de transfer. Nu au mai spus nimic, pentru ca avea cine sa aiba grija de ea la Râmnicu Vâlcea. Diana se acomodase atât de bine la noi ca nu ar mai fi plecat. Nici nu a mai facut-o. S-a maritat cu un baiat de pe la noi si acum s-a stabilit la Vâlcea”, rememoreaza Berbecaru.

Adina a intrat la Liceul Energetic si a continuat sa priveasca handbalul ca pe o parte importanta din viata ei. Seriozitatea si valoarea au impus-o încet-încet în loturile nationale, ca pe o jucatoare determinanta. La Campionatul European de junioare din 2003, unde nationala României a cucerit medaliile de argint, ea a fost aleasa cea mai valoroasa jucatoare a competitiei. Confirmarea venise! Evolutiile de la nationala au fost dublate de evolutii pe masura si la Oltchim, în cadrul unei echipe tinere, reconstruite în jurul Adinei si a altor doua-trei jucatoare dupa ”cutremurul” din 2002. Atunci, dupa ce Oltchim a jucat finala Cupei Cupelor, dubla mansa pierduta în fata adversarului de azi, Lada Togliatti, conducerea clubului a permis plecarea tuturor veteranelor.

Zborul Adinei a fost însa frânt de accidentari. ”A tras mult cu accidentarile de la picioare. Am avut rabdare cu ea si acum este OK din toate punctele de vedere. Va spun cu mâna pe inima si fara nicio tenta subiectiva, ea va fi viitorul lider al echipei nationale feminine. Are tot ce-i trebuie pentru aceasta postura: valoare, inteligenta, charisma si o bucurie a jocului pe care nu o ascunde niciodata”, a mai spus Berbecaru.

Adina Meirosu a debutat la nationala de senioare în 2003. De atunci a adunat 53 de selectii, înscriind 134 de goluri.

http://www.prosport....ndex.php?sectio ... 7452&rss=1

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Cea mai sexy handbalistă din România e singură!

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea nu au deloc noroc în dragoste, destule dintre ele trecând prin despărţiri dureroase.

Ultima dintre ele este Adina Meiroşu, fostă pe timpul căsătoriei şi Fiera. Aceasta era măritată cu un om de afaceri din Galaţi, alături de care a trăit trei ani. Conform stl.ro, cei doi s-au separat în vara anului trecut, iar zilele acestea Judecătoria din Rm. Vîlcea ar fi pronunţat divorţul.

Adina, socotită una dintre cele mai sexy şi frumoase handbaliste din România, a pierdut la începutul anului 2011 o sarcină cu doi gemeni.

Prin necazul pe care îl are acum Adina Meiroşu au trecut şi Ada Nechita, Oana Manea şi Oana Şoit, toate fiind divorţate.

emediabacau.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.