Jump to content

Dispută pe Complexul "Siderurgistul"


dcp100168

Recommended Posts

Soarta complexului Siderurgistul, în ceaţă

* Complexul sportiv Siderurgistul, care include şi Sala Siderurgistul, reprezintă obiectul tratativelor dintre Primăria Galaţi şi conducerea Combinatului. Municipalitatea pune condiţii la concesionare, în timp ce oficialilor Clubului de fotbal Oţelul vor să fie ei titularii noului contract de concesionare şi nu ArcelorMittal.

Complexul sportiv Siderurgistul, din care face parte şi sala de sport şi terenul de fotbal, s-a aflat în ultimii 10 ani în ograda ArcelorMittal Galaţi, care l-a concesionat în anul 1998 de la municipalitate pe un deceniu. Potrivit primarului Dumitru Nicolae, municipalitatea a pus la dispoziţie terenul pe care Combinatul a construit baza sportivă. Odată cu finalizarea perioadei de concesionare, reprezentanţii municipalităţii şi cei ai colosului siderurgic au început tratativele pe marginea viitorului nou complex. Edilul şef al urbei a declarat că municipalitatea doreşte să concesioneze complexul sportiv pe o perioadă de 5 ani colosului siderurgic, dar cu o condiţie: ca baza sportivă să fie folosită, ca şi până acum, de cluburile care îşi desfăşoară activitatea la Galaţi. Condiţia impusă de municipalitate nu este suficientă, acest lucru impunându-se a fi făcut şi în ceea ce priveşte investiţiile. Şi asta dacă ţinem cont că în ultimii ani în complexul sportiv nu s-a investit mare lucru, iar Sala Siderurgistul este ameninţată de tasare, acest lucru văzându-se cu ochiul liber. În condiţiile în care nu se vor lua unele măsuri, respectiv nu se vor executa o serie de lucrări, este posibil ca surparea să fie o chestiune de timp. Se pare că mărul discordiei îl reprezintă dorinţa oficialilor Clubului de fotbal Oţelul de a fi ei titularii noului contract de concesionare şi nu ArcelorMittal Galaţi, aşa cum era în vechiul contract.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

  • 8 years later...

Primăria Galaţi preia gratuit Baza Sportivă Siderurgistul

Consiliul Local Galaţi urmează să aprobe în şedinţa din data de 31 mai trecerea Bazei Sportive Siderurgistul în domeniul public al municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local Galaţi.

Baza Sportivă Siderurgistul, amplasată pe str. Cloşca, aparţine Fundaţiei ArcelorMittal România şi a fost construită cu scopul de a asigura o bază sportivă salariaţilor combinatului siderurgic. Combinatul a primit în concesiune terenul de 42.800 mp în Valea Ţiglinei, dar în luna octombrie 2016 ArcelorMittal a solicitat începerea demersurilor de preluare a Bazei Sportive. Contractul prevedea obligaţia ca Fundaţia ArcelorMittal România, la termenul de încetare a concesiunii, să predea terenul ce a făcut obiectul concesiunii precum şi cele ce au rezultat în urma investiţiilor făcute pe el, gratuit şi libere de orice sarcini.

După ce Baza Sportivă va fi preluată de municipalitatea, în scurt timp se vor face formalităţile necesare pentru predarea acesteia către Fundaţia Sportul Gălăţean, entitate aparţinând Primăriei municipiului Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Baza „Siderugistul”, preluată de Primărie

Noul administrator al Bazei Sportive Siderurgistul este Primăria Municipiului Galaţi, prin Fundaţia Sportul Gălăţean, după ce ieri au semnat procesul verbal de predare/primite Bruno Ribo, din partea combinatului Arcelor Mittal, respectiv primarul Ionuţ Pucheanu.

Baza sportivă cuprinde cunoscuta sală cu două zone distincte, una amenajată în special pentru handbal, iar cealaltă pentru volei şi badminton, terenul de fotbal cu suprafaţă sintetică, terenuri de tenis şi fundaţia unei construcţii care s-a dorit a fi un complex de nataţie.

Baza „Siderurgistul” a fost construită de combinatul siderurgic pe baza unui contract din 1998 prin care Primăria punea la dispoziţie terenul, iar după zece ani devenea proprietar al întregului complex. Totuşi, a rămas în administrarea Fundaţiei ArcelorMittal, care astfel a continuat până acum să sprijine comunitatea sportivă gălăţeană prin plata utilităţilor, suma ajungând la aproximativ 100.000 de euro pe an, conform primarului Ionuţ Pucheanu. Practic, prin preluarea în totalitate de către Primărie, singura schimbare importantă este plătitorul utilităţilor, de acum municipalitatea. Ionuţ Pucheanu a spus că baza va funcţiona exact ca şi până acum, fiind gratuit la dispoziţia structurilor sportive din Galaţi, dar şi a angajaţilor din combinat ce obişnuiesc să aibă activităţi sportive aici.

Totodată, primarul Pucheanu a mai spus că pe termen lung se intenţionează lucrări de consolidare, atât la sală, cât şi la terenul de fotbal, în zona tribunei a doua, unde sunt probleme din cauza tasării terenului, urmând în prealabil să fie făcut un studiu de fezabilitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.