Jump to content

Cine ne conduce si incotro?

Recommended Posts

Posted

Cine ne conduce si incotro? Intrebarea este baza acestui topic si totodata motivul incadrarii acestuia in forumul Politica-Administratie. Va fi un cumul de linkuri (fara o clasificare anume) care traseaza, poate, niste linii in legatura cu un eventual raspuns al intrebarii de baza.. Rog, asadar, a nu-mi fi aduse acuzatii pe baza diferitelor site-uri postate aici si a informatiilor pe care acelea le cuprind si pun accent pe ideea formarii unei pareri obiective a fiecaruia dintre cei interesati.

http://www.miscarea.net/1-a-treia-lovit ... eiasca.htm

http://www.jurnalul.ro/articole/120485/ ... in-romania

http://htdig.informatia.ro/tricolorul/a ... isez=local

http://www.frontpress.ro/?p=1708

http://forum.astazi.ro/index.php?s_id=419

http://www.noidacii.ro/Noi%20Dacii%20nr ... gubiri.pdf

Posted

Eu, din cite am vazut si am inteles din 90 incoace, la care se adauga in proportie de 100% parerile tuturor persoanelor cunoscute care au legatura cu economia, Mugur Isarescu este omul care a gestionat BNR la modul superlativ, evitind crize mult mai puternice, ca cele din Bulgaria.

Eu personal am o parere foarte buna despre dumnealui si cred ca este unul din foarte putinii care stie ce face.

Un invitat la The Money Channel spunea ca daca ar exista premii Nobel pentru Bancile Nationale, atunci BNR l-ar cistiga cu siguranta.

Posted

1. Isarescu mi se pare ok.

Si sa-l incluzi si la "autorii loviturii de stat şi ai preluarii puterii" e cam prea trasa de par.

2. Io unul inteleg din toata insiruirea asta, cu toti evreii astia (daca ar fi, sa zicem), ca totusi daca nu erau ei, inca-l mai aveam pe Ceasca - marele conducatori in fruntea tarii???? Sau pe Nicusor?? :o

Coreenii aia din Nord, cred ca suspina din greu dupa niste "evrei" :lol:

3. Toti "e" evrei, tigani, masoni sau unguri. Bre, da' oare mai sunt romani verzi p-acilea? Din aia, "pusca si cureaua lata"... Btw, daca scutura cineva arborele genealogic a 99,9% din "romani" e aproape imposibil sa nu se gasesca vreo "uscatura": rus, lipovean, evreu, ungur, tigan, tatar, bulgar etc. Se mai pot adauga pentru culoare: masoni, iluminati, etc.

La urma-urmei n-am aparut ca popor din neant. Chiar daca parintii au fost Decebal si ... Traian. :lol:

Posted
1. Isarescu mi se pare ok.

Si sa-l incluzi si la "autorii loviturii de stat şi ai preluarii puterii" e cam prea trasa de par.

Aici n-as putea sa fiu de acord cu tine, si asta chiar nu are legatura cu "febra anti-sistem" care se vrea a cuprinde lumea in ultimii ani, insa.. desigur, fiecare cu parerea lui.

2. Io unul inteleg din toata insiruirea asta, cu toti evreii astia (daca ar fi, sa zicem), ca totusi daca nu erau ei, inca-l mai aveam pe Ceasca - marele conducatori in fruntea tarii???? Sau pe Nicusor??

Coreenii aia din Nord, cred ca suspina din greu dupa niste "evrei"

Cam asta ar trebui sa fie ideea, insa cu siguranta ca, daca nu-l sapau astia, il sapau altii (nu stiu daca evrei :)). Oricum.. Coreenii, Iranienii si inca vreo 2 state africane ce mai "suspina" dupa evrei si democratie. Si asta in gura mare. Dar probabil ca o sa le vina si lor randu curand, nu prea mai au de ales.

3. Toti "e" evrei, tigani, masoni sau unguri. Bre, da' oare mai sunt romani verzi p-acilea? Din aia, "pusca si cureaua lata"... Btw, daca scutura cineva arborele genealogic a 99,9% din "romani" e aproape imposibil sa nu se gasesca vreo "uscatura": rus, lipovean, evreu, ungur, tigan, tatar, bulgar etc. Se mai pot adauga pentru culoare: masoni, iluminati, etc.

La urma-urmei n-am aparut ca popor din neant. Chiar daca parintii au fost Decebal si ... Traian.

Sunt sigur ca mai sunt si neamuri de romani sadea, dar aici probabil ca vorbim exclusiv de neamurile de tarani liberi, fara o istorie de sute de ani. Desigur, daca scuturi arborele genealogic, vei gasi undeva, la a 5-a, sau a 6-a speta a fiecaruia cate ceva ce ar putea sa-ti trezeasca suspiciuni, dar sunt sigur ca nu la asta se refereau in articolele alea, cum de altfel au si punctat: "ca pe o nefericita coincidenta" in conditiile in care evreii erau cati erau la vremea respectiva. Sincer, eu am acelasi tip de convingeri despre lipoveni, unguri, tigani sau evrei ca si despre.. olteni daca vrei :d Nu sunt genul de persoana care arata cu degetul o semintie si nu generalizez dupa faptele uscaciunilor, insa aici vorbim despre un aspect care, poate, tine de constiinta, cultura si religia lor. Asa cum pe noi, crestinii, Biblia ne invata sa dam, sa ajutam, sa fim intelegatori si sa intoarcem si celalalt obraz (romanii s-au cam intors cu totu`..), pe ei ii invata sa stranga pentru ei, sa reziste, sa se pregateasca pentru venirea Apocalipsei.. etc.

Posted
Eu, din cite am vazut si am inteles din 90 incoace, la care se adauga in proportie de 100% parerile tuturor persoanelor cunoscute care au legatura cu economia, Mugur Isarescu este omul care a gestionat BNR la modul superlativ, evitind crize mult mai puternice, ca cele din Bulgaria.

Eu personal am o parere foarte buna despre dumnealui si cred ca este unul din foarte putinii care stie ce face.

Un invitat la The Money Channel spunea ca daca ar exista premii Nobel pentru Bancile Nationale, atunci BNR l-ar cistiga cu siguranta.

Cu ce ti se pare ca suntem mai departe in fata Bulgariei..? Mugur Isarescu a avut toate parghiile in mana din 1990 pana astazi, in conditiile in care Romania statea foarte bine la capitolul lichiditati si nu avea datorii. Cum de inca ne zbatem ca pestele pe uscat si suntem nevoiti sa facem, de ani buni incoace, acorduri cu FMI, BERD, etc? Si-acolo exista un corespondent al lui Mugur Isarescu, daca vrei: Petar Stoyanov.

Nu contest cunostintele sale despre economie, la urma urmei, asta e motivul pentru care a fost cooptat. Parerea si-o face fiecare, dupa cum spuneam si mai sus, insa, eu nu m-as grabi sa aduc un argument de genul aceluia cu parerologii din televiziuni (scuza-ma, dar astfel ii consider pe toti cei care se perinda pe-acolo pe baza unor subiecte de genul, unde vin legati la ochi si gura si fara argumente).

Posted

@riaji

Ref.: Isarescu - ramane cum am stabilit, fiecare cu a lui. :d

In privinta originilor celor ca ne conduc/ne-au condus: sa fim rezonabili. Ori fi unii evrei, sau tigani, dar de furat fura si romanii cu o placere nemaipomenita, in orice domeniu. Iar apoi au minunatul motiv sa arunce vina pe "jidani", "bozgori", "ciori". Ca asa suntem noi, astia, romanii verzi.

Iar daca mira pe cineva prezenta evreilor in diverse structuri, nu e vina evreilor, parerea mea. O comunitate de evrei e o chestie unita, se ajuta inclusiv dintr-o tara in alta, au mereu o organizatie care-i reprezinta etc. La noi, romanii adevarati, pur-sange, prima grija e invidia, capra vecinului, smecheria ieftina. Ei reusesc sa-si faca un plan, un tel, noi nu reusim sa organizam o asociatie de locatari...

Altfel, am avut domni fanarioti - care ne-au furat de ne-au rupt (cel putin asa sustin multi, nu e neaparat si parerea mea).

Apoi l-am pus pe Cuza domn. Roman... Dupa sapte ani nu mai stiam cum sa scapam de el si tipam dupa domn strain... ;)

P.S.: La pariu ca daca am munci - vb aici de natie - cat muncesc evreii, nu prea ne-ar mai interesa asa tare cine-cu-cine neam?? :d

Posted

Nu contest ca romanii fura la randul lor (adica isi fura caciula singuri..). De fapt, romanii sunt, pana la urma, singurii vinovati pentru situatia in care se afla tara in momentul asta, prin indiferenta si prin prostie. Adevarata si chestia cu domnii straini, si cealalta cu smecheria ieftina. Departe, insa, de adevar ideea ca persoanele din functiile cheie nu au nicio vina in ceea ce priveste statutul lor si situatia de acum. Or fi romanii nesabuiti, dar nu te invita nimeni sa vii sa vinzi o tara intreaga pe nimic; nu te invita, si mai ales, nu te obliga nimeni sa furi (e adevarat ca la cum suntem noi ca neam, nici nu prea te impiedica).

Cat despre evrei, cunosc destui si, la capitolul asta (din ce am observat), poti sa ma crezi sau nu pe cuvant: muncesc la fel de mult si de constiincios ca si romanii..

Posted

Departe, insa, de adevar ideea ca persoanele din functiile cheie nu au nicio vina in ceea ce priveste statutul lor si situatia de acum.

Draga prietene (daca se poate),

Daca oamenii astia (aproape ca numai moartea-i schimba...) sunt alesi cu osardie de 20 de ani, fara a intelege unde e problema, e vina evreilor? A Budapestei? A cui naiba o mai fi?? Nu vreau sa spun ca unii din ei nu beneficiaza de sprijin "extern", dar cand la noi Iliescu chema minerii si era ovationat, pupat si ales de 80% din "popor" - romani verzi -, cehii alegeau pe Havel. In '79 sau '8o, Ioan Paul al II-lea, intr-o vizita in Polonia comunista, a spus la vreo 500.000 (!!!) de oameni "NU VA FIE TEAMA!", iar oamenii aia au inteles si au schimbat, dupa greve crancene, cu legea martiala instituita, cu general la conducerea tarii etc., etc., conducerea comunista.

Nu cred, sincer, ca e cineva care vrea raul romanilor, decat romanii insasi. Dar, totdeauna e mai usor sa dai vina pe altcineva pentru incapacitatea si prostia proprie. Noi avem grija sa construim biserici, sa ne facem cruci, sa ne taiem craca unul altuia. Altii s-au apucat de munca, de facut un drum, un port, un sistem coerent de legi, si-au promovat valorile. Si printre picaturi au mai trimis la parnaie si unii reprezentanti care care au calcat pe alaturi.Si cred ca au facut bine... Parerea mea.

Posted
Draga prietene (daca se poate),

Daca oamenii astia (aproape ca numai moartea-i schimba...) sunt alesi cu osardie de 20 de ani, fara a intelege unde e problema, e vina evreilor? A Budapestei? A cui naiba o mai fi?? Nu vreau sa spun ca unii din ei nu beneficiaza de sprijin "extern", dar cand la noi Iliescu chema minerii si era ovationat, pupat si ales de 80% din "popor" - romani verzi -, cehii alegeau pe Havel. In '79 sau '8o, Ioan Paul al II-lea, intr-o vizita in Polonia comunista, a spus la vreo 500.000 (!!!) de oameni "NU VA FIE TEAMA!", iar oamenii aia au inteles si au schimbat, dupa greve crancene, cu legea martiala instituita, cu general la conducerea tarii etc., etc., conducerea comunista.

Despre asta am vorbit si mai sus: da, romanii isi merita soarta.. (iar cancerul cu numele Ion Iliescu inca ne afecteaza). Dar ceea ce subliniez este ca oamenii respectivi sunt la randul lor raspunzatori pentru mentinerea caracatitei si utilizarea acesteia. In plus.. din cate stiu (n-aveam nici 2 ani la Revolutie, dar din cate am vazut, citit si auzit), au fost cateva momente ale revolutiei in care Ilici a fost ocarat de catre multime, dar succesul lui in viitorii ani s-a datorat tocmai acelor nimicuri de oameni din spatele cortinei. De la generali, securisti, oamenii din TVR sau din presa scrisa si pana la guvernatorul de acum al BNR. Pe respectivii nu i-a ales si nu i-a vrut nimeni, timp indelungat. Si astazi, desigur, cei cu functii sunt imposibil de inlocuit, iar situatia e cu mult mai grava.

Nu cred, sincer, ca e cineva care vrea raul romanilor, decat romanii insasi. Dar, totdeauna e mai usor sa dai vina pe altcineva pentru incapacitatea si prostia proprie. Noi avem grija sa construim biserici, sa ne facem cruci, sa ne taiem craca unul altuia. Altii s-au apucat de munca, de facut un drum, un port, un sistem coerent de legi, si-au promovat valorile. Si printre picaturi au mai trimis la parnaie si unii reprezentanti care care au calcat pe alaturi.Si cred ca au facut bine... Parerea mea.

Eu, sincer, cred ca este cineva care vrea raul, nu doar al romanilor, ci al muritorilor de rand in general in toata lumea la ora actuala. Si cred ca eu, care nu am avut un cuvant de spus la timpul potrivit pentru simplul fapt ca eram un copil (sau pentru ca nu existam), am dreptul si obligatia sa ma plang si sa incerc sa atrag atentia celorlalti acum, atat pentru binele meu cat si pentru a celor care vor veni dupa, iar asta nu are de a face nici cu romanii verzi, nici cu aia rosii, ci intai de toate cu mine si cu ai mei. Pentru ca nici eu si nici parintii, bunicii sau strabunicii mei la randul lor, n-am taiat craca de sub picioare altora, nici n-am stat la mila cuiva, ba din potriva, si am avut de suferit de pe urma acestor neajunsuri ale celorlalti. Si, da, am avut in familie persoane care au muncit la un canal (fortat, pentru ca proprietatile si bunurile le-au fost confiscate) si au facut si puscarie de au garait (degeaba.. sau mai bine zis.. pentru ca au muncit si-au incercat sa faca ceva pentru ei si chiar si pentru ceilalti care nu au inteles ca daca nu te zbati, nu ai) si au fost romani get-beget. De asta si pentru ca acei reprezentanti la care te referi, care au calcat pe alaturi si nu au ajuns sa sufere si sa fie pedepsiti, cred ca raul nu si-l mai fac romanii cu mana lor si cred ca ar fi cazul sa incepem sa ne uitam si mai departe de coltisorul nostru (si-aici nu ma refer la capra vecinului).

Posted

@riaji

Ok. Cred ca putem continua sambata, sa nu mai ocupam spatiul admin-ului :d

@galateni.net

E chiar atat de neinteresant subiectul?

Posted
Ok. Cred ca putem continua sambata, sa nu mai ocupam spatiul admin-ului

Pai acum, pentru ca vad ca nu se implica in discutie, tot ce vreau e sa-i ocup spatiul de pe forum :))) :P

Posted

@riaji

Tot respectul pentru parintii si bunicii tai.

Am avut si eu un bunic care a fript cativa ani de parnaie pe motiv de culoare necorespunzatoare a camasii :lol:

Revenind: nu cred in teoriile cu dominarea lumii de catre evrei. Si nici nu sunt de acord cu multe din cele spuse pe site-urile indicate. Evreii au fost sute de ani "vinovatii de serviciu" pentru toate neimplinirile sau nereusitele mondiale. Crestinismul nostru - de care multi fac parada, inclusiv in prea-frumosul oras Galati -, iubirea de aproapele tau etc. etc. au facut ca de multe ori evreii sa sfarseasca cam trist. Ruguri, exiluri, pogromuri si finalul apocaliptic din vremea WW2. Au fost haituiti prin toate tarile pe unde se aciuasera, jigniti, umiliti. Pe vremea aia toata lumea se simtea bine cand izbea in ei. Rege sau plavan habotnic, era o datorie sa dai vina pe niste oameni aproape fara drepturi. Sau in momentul in care le-au avut, s-a gasit calea "legala" sa fie deposedati de ele si apoi directia Oswiecim.

A venit apoi vremea si si-au facut statul lor, care e reusit sa supravietuiasca. Nu discut de problemele cu populatia araba. Au devenit puternici, au putut sa-si apere conationalii de pe tot mapamondul, au o voce puternica in lume. E vina lor?

Ne impiedica cineva sa facem ca ei?? Pentru un soldat israelian rapit pe undeva prin zona lor, au inceput un intreg razboi. La noi Crulic a murit in Polonia (stat UE, nu?) in urma unei greve a foamei de cateva luni, ignorat de toate autoritatile statului era obligat sa-l apere. Si nu e singurul caz.

Ca au fost - parte din ei - comunisti? Da, e adevarat. La fel cum si nemtii au fost mari fani intr-o vreme ai NSDAP si au facut prapad prin lumea larga, inclusiv prin zona asta.

De ce nu ne recunoastem problemele? De ce incercam sa aruncam vina pe altii? Pe evrei, pe tigani, pe unguri? De ce nu suntem sinceri? Cand au venit nazistii la putere, am devenit (majoritatea) de extrema dreapta - era de bon-ton. Au venit rusii, ne-am colorat rapid in rosu. Ne-am bagat in puscarii si ne-am ucis valorile cu o incredibila ura. Ne-am turnat la Securitate intr-o veselie. Copiii pe parinti, fratii intre ei, vecinii, nu conta. Nu mai vorbesc de prigonirea celor care erau de exemplu de alte convingeri religioase- greco-catolicii sunt cel mai la indemana exemplu. Au infundat puscariile soldati si ofiteri care au crezut in tara asta si care au luptat pentru ea.

Ne laudam ca suntem aici de doua mii si ceva de ani. Bun, ce dracu' am facut atata vreme??

Posted
Ne laudam ca suntem aici de doua mii si ceva de ani. Bun, ce dracu' am facut atata vreme??

Se pare ca asta e pretul pe care-l platim pentru faptul ca inca mai suntem aici ca popor: starea natiunii..

Resubliniez (probabil s-a perceput aiurea, pentru ca primele 3 siteuri erau cu legionari si cu un mesaj inclinat spre evrei): nu am nimic nici cu evreii (cu atat mai mult cu cat au fost decimati, la drept vorbind intr-o perioada neagra a istoriei), nici cu tiganii, nici cu ungurii, ci mai degraba cu romanii, si asta pentru ca, asa cum am tot spus: ne meritam soarta in primul rand. Problema o am cu cei care intretin actualul sistem monetar international, indiferent ca sunt la origine evrei, americani, nemti, englezi sau francezi, cu cei care sunt responsabili de haos-ul economi in situatii de criza ca acestea, si cei care ordona jocurile de culise pentru marionete ca presedinti, ministri, monarhi, etc. Pe de alta parte, daca e sa punem problema crestinilor, si-au trait la randul lor drama cu multe sute de ani in urma, incepand de la aparitia religiei crestine si pana in zilele noastre.

Ne impiedica cineva sa facem ca ei??

Nu ne impiedica decat lipsa de vointa si prostia. Dar cine admite ca ceea ce fac ei e bine? Era bine sa fi fost in locul palestinienilor? Ei ce vina au, ca s-au trezit peste noapte, la vointa unor super-stare ca SUA, Rusia, Franta sau China fara jumatate din teritorii, din vointa unei maini de oameni care au in buzunar toate aceste natiuni si altele, de aproape o suta de ani? Romania ce vina a avut cand i s-au anexat teritorii? Nu am vrut nici razboi, nici sa fim obisnuiti sa ii improscam cu noroi pe altii. Inca odata afirm: e drept ca am avut si avem uscaciunile noastre.. ca fiecare alta natie, insa fara vointa externa, nu suportam la randul nostru deportari, anexari de teritorii, crime si persecutii - chiar si in ziua de azi, iar aceste chestii nu trebuiesc trecute cu vederea, pentru ca riscam sa ne afundam si mai mult in mocirla.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.