Jump to content

Detectoare de metale la Palatul de Justiţie


dcp100168

Recommended Posts

Filtre de siguranţă

Justiţia, securizată până în dinţi

Palatul de Justiţie are toate şansele să devină o fortăreaţă... Printr-o finanţare externă, Ministerul Justiţiei a dotat sediile instanţelor din ţară cu filtre pentru detectarea metalelor. La Galaţi au ajuns trei astfel de aparate, două dintre ele fiind postate la intrarea principală în Palatul de Justiţie, iar una la intrarea laterală în edificiu. Aceste aparate, alături de echipele de jandarmi zeloşi şi camerele de supraveghere formează, practic, arsenalul defensiv cu care cei de la Palatul de Justiţie încearcă să se apere împotriva unor răuvoitori rătăciţi prin sala paşilor pierduţi sau cine ştie ce sală de judecată. În principiu, toate aceste măsuri sunt binevenite şi nu au de ce să fie supărătoare, atâta vreme cât se asigură astfel desfăşurarea în bune condiţii a actului de justiţie. Însă, toate aceste aparate nu par a reprezenta în ochii oamenilor simpli din Galaţi decât un morman de bani aruncaţi fără folos, pentru că în istoria recentă nu s-au petrecut fapte care să impună atâta rigoare nicăieri în ţară.

Mai mulţi nervi?

Toate lucrurile despre care vorbeam mai sus sunt receptate de către justiţiabilii ajunşi dintr-un motiv sau altul pe holurile tribunalului, doar ca nişte invenţii inutile. În plus, ţinând cont de faptul că sute de cetăţeni trec zilnic pragul palatului, iar "cuştile" pentru detectat metale nu sunt decât trei, este clar că la orele dimineţii, când fluxul este cel mai mare, la acele porţi se vor face cozi interminabile. "Nu ştiu la ce sunt bune, dar dacă le-au pus aici pentru a verifica oamenii au făcut un lucru fără cap. Venim să ni se facă dreptate şi ei ne tratează pe toţi ca pe nişte potenţiali infractori. Nu e în regulă", ne-a spus unul dintre oamenii aflaţi ieri în sala paşilor pierduţi care ne-a cerut să nu îi spunem numele. Şi nu e sigurul de această părere.

Mai multă siguranţă

Pe de altă parte, reprezentanţii instanţelor nu pot decât să aprecieze faptul că gradul de securitate va creşte la Palatul de Justiţie. "Apreciez ca fiind oportune toate aceste măsuri. În felul acesta se elimină multe riscuri, se asigură integritatea justiţiabililor, a avocaţilor şi a magistraţilor. În plus, actul de justiţie se poate desfăşura în bune condiţii. Asta înseamnă că va fi imposibil de pătruns în incinta Palatului cu arme de orice fel şi vor fi eliminate pe cât posibil toate riscurile", ne-a declarat Carmen Sandu, preşedintele Tribunalului Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Just ... nti_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.