Jump to content

Reţeaua condusă de Mariana Cur-de-Fier a fost anihilată


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şapte pentru prostituţie

Trupa Marianei „Cur de Fier”, anihilată de procurori

Zilele trecute, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Galaţi a fost finalizat dosarul unei alte cauze grele. Numai rechizitoriul întocmit de procurori cuprinde aproape 200 de file şi se referă la fărădelegile comise, pe durata a nouă ani, de mai multe persoane printre care şi Baboş Mariana, cunoscută în Galaţi şi sub numele „Mariana Cur de Fier”. Prin rechizitoriul DIICOT, încă şase persoane (Baboş Ascanio, Lovin Anica, Blănaru Ionica Aurelia, Baboş Cătălina Loredana, Stângă Marin Dragoş şi Dumitran Nicolae Dorin), au fost trimise în judecată pentru fapte săvârşite începând încă din anul 2000. Este vorba despre trafic de persoane, tentativă la trafic de minori. Acuzaţiile au fost împărţite de procurori după contribuţia fiecărui inculpat la edificarea unei puternice reţele de prostituţie. Baboş Ascanio e fiul Marianei Baboş şi a fost căsătorit (acum e în divorţ) cu Baboş Cătălina Loredana. Baboş Cătălina şi Blănaru Ionica (concubina lui Stângă Marius Dragoş) sunt surori, ambele fiind fiicele inculpatei Lovin Aurica.

Prostituţie - din Galaţi peste frontiere

Aşa cum reiese şi din documentul întocmit de procurorii DIICOT, mentorul afacerii a fost Baboş Mariana, patru clase de şcoală, cu ocupaţie constantă prostituţia. În anul 2000, cei din grup au hotărât să racoleze tinere fete din România, să le transporte peste hotare şi să le exploateze prin practicarea prostituţiei. Până în 2002 reţeaua a funcţionat în Turcia, apoi, teatrul de operaţiuni a fost mutat în Spania, ţară europeană în care prostituţia nu este legalizată, dar este cumva tolerată. În stabilimente speciale prevăzute şi cu camere în regim hotelier, se vând băuturi foarte scumpe, doritorii practicând şi „amorul” pe bani. La început timidă, acţiunea inculpaţilor a luat amploare, cei implicaţi în afacere constituindu-se într-un grup infracţional bine organizat în cadrul căruia fiecare avea un rol, schimbat la anumite intervale de timp. Fetele erau racolate în România, apoi transportate în Spania, unde practicau prostituţia. Cvasitotalitatea veniturilor obţinute ajungea în buzunarele organizatorilor reţelei. Sumele în valută (euro, USD, lire sterline, lei) erau transferate apoi, în diferite moduri, în România. Aici erau „investite” în imobile, autoturisme de lux, bijuterii şi bunuri de larg consum. Unele sume de bani erau păstrate în numerar, iar, altele în depozite bancare. Liderul grupului era Baboş Ascanio.

Misiuni împărţite

Baboş Mariana racola fete, le caza în locuinţa sa şi le facilita obţinerea paşapoartelor. Baboş Cătălina Loredana şi Blănaru Ionica le primeau pe tinere în Spania, le cazau, le introduceau în clubul în care urmau „să lucreze”, le supravegheau în timp ce se prostituau, le „contorizau”, colectând şi sumele de bani obţinute. Lovin Anica racola tinere din România şi la caza în locuinţa sa până ce acestea plecau spre Spania. Stângă Marian Dragoş avea, în general, rolul de a transporta fetele în Spania, le însoţea până la destinaţie. Dumitran Nicolae Dorin era prietenul lui Baboş Ascanio, dar, în general, acţiona independent în vederea exploatării unor tinere românce în Spania prin determinarea acestora la practicarea prostituţiei. Uneori, însă, acţiona alături de Baboş Ascanio. Acesta din urmă avea un stil anume: le racola pe fete după care iniţia relaţii afective cu acestea, pretinzând că doreşte să aibă relaţii serioase, de lungă durată, promiţându-le că le va lua în căsătorie.

Stabilimente, tarife…

Prin mâinile inculpaţilor trimişi acum în judecată au trecut câteva zeci de tinere din România. Nu toate au putut fi duse numai cu zăhărelul, unele au fost bruscate, ameninţate, lovite, altele au fost nevoite să fugă. Unul din stabilimentele în care fetele practicau cea mai veche meserie din lume era clubul „Sanado” de lângă localitatea spaniolă El Campeio, iar altul, de pildă, era „La Salsa” din Alicante. O singură fată (T.B.) , care a şi reuşit să fugă din „La Salsa” pentru că nu mai putea îndura regimul a reuşit să producă nu mai puţin de 60.000 de euro. Tarifele erau în funcţie de tipul şi de durata prestaţiilor sexuale. Un raport sexual cost de exemplu, 65 de euro pentru o jumătate de oră. Dar, evident, fetele care erau folosite ca partenere de sex şi pentru membrii grupului infracţional românesc, nu se alegeau cu nimic din aceşti bani. În schimb, Baboş Ascanio, de pildă, se deplasa cu un Audi Q7. Pare incredibil cum nişte indivizi cvasianalfabeţi reuşeau să se mişte în Turcia, Spania, în Europa, în general, cu o uşurinţă de invidiat. Istanbul, Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Alicante şi multe-multe altele erau destinaţii pe care le aveau la degetul mic.

Patru din cei şapte inculpaţi (Baboş Ascanio, Baboş Mariana, Lovin Anica şi Blănaru Ionica) sunt arestaţi. În plus, printr-o Ordonanţă din data de 18 septembrie 2008, s-a dispus şi disponibilizarea, prin sechestru asiguratoriu, a mai multor bunuri precum autoturisme de lux (Audi Q7, BMW), bijuterii din metale preţioase, sume în euro, lire, sterline, USD, lei, imobile etc. În instanţă se va cântări cât şi cum trebuie să plătească fiecare din cei şapte pentru faptele pe care le-au comis.

http://www.viata-libera.ro/articol-Trup ... urori.html

Link to comment
Share on other sites

Trupa Marianei „Cur de Fier” - carne de tun în „aventura” spaniolă

Revenim cu alte amănunte privind aventurile de prin Turcia sau Spania ale trupei Marianei Baboş, gălăţeanca recunoscută de mulţi dintre cititorii noştri ca fiind, între altele, una dintre cele care s-a căţărat la Galaţi şi pe „meterezele” Revoluţiei de la Prefectura locală. De la început trebuie spus că în chestiunea reţelei de trafic de persoane pe care a iniţiat-o şi organizat-o împreună cu fiul său, Ascanio, „Mariana Cur de Fier”, aşa cum era cunoscută Mariana Baboş încă înainte de anii 90, nu a fost un pionier în ale celei mai vechi meserii din lume. Reţelele de trafic de persoane sau trafic de carne vie, de prostituţie au răsărit ca ciupercile după ploaie. Caracteristica cvasigenerală a acelora care s-au încumetat la astfel de mijloace de îmbogăţire era aceea că făceau parte dintr-o categorie de oameni cu un nivel de instruire mai mult decât precar. Aveau însă mult curaj, tupeu, profitau de slăbiciunile legilor mereu în schimbare în România, de libertatea de a părăsi ţara, de aiureala post-revoluţionară a autorităţilor, dar şi de o altă realitate tristă. La un deceniu de la Revoluţie, în România - Galaţiul n-a făcut excepţie – o mare parte a populaţiei a început să simtă fiorul sărăciei, al foamei. Proxeneţii au găsit un teren mănos. Tinerele provenite din familii dezmembrate sau atinse de sărăcie cădeau uşor pradă racolatorilor de genul celor din trupa condusă de Mariana şi Ascanio Baboş. De această situaţie au profitat şi ei din plin.

„Urcarea fraierului” la „lucrare pe club”

Revenind la isprăvile lor de prin Turcia şi mai ales din Spania, ce se regăsesc în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Galaţi, reţinem şi amănuntul că în stabilimentele rău famate din Peninsula Iberică fiinţează baruri, dar şi un fel de minihoteluri special destinate. Acolo, clienţii fetelor racolate din România şi obligate să se prostitueze ştiu că trebuie să cumpere unele băuturi cu preţuri exorbitante. În acele preţuri pipărate intră, chipurile, şi infima cotă-parte ce ar trebui să revină tinerelor ce oferă plăceri sexuale. În limbajul tinerelor care ajungeau să se prostitueze pe acolo, acostarea unui client era denumită „urcare”. Clientul propriu-zis era botezat ca fiind „fraier”, iar prestaţia fetelor se chema „lucrare pe club”. Cum spuneam şi în articolul de ieri, fetele nu erau în niciun moment de capul lor. Ascanio Baboş avea grijă, în afara banilor pe care-i lua, să le fotografieze pe fete în ipostaze sexuale explicite, stocând imaginile şi filmele, procurându-i astfel posibilitatea de a le şantaja, mai ales pe cele care ar fi încercat să scape de sub tutela sa. Alde Ascanio, ca să fie mai eficienţi şi să controleze în totalitate mişcările tinerelor pe care le exploatau, erau buni prieteni cu patronii spanioli ai stabilimentelor respective. Bineînţeles, la mijloc era vorba de un interes reciproc. În orice moment ştiau exact numărul „urcărilor”, numărul clienţilor cu care fetele întreţineau relaţii sexuale, sumele cu care erau plătite.

De la credulitate la „carne de tun”

Una dintre tinerele racolate de trupa Marianei, a lui Ascanio Baboş & Co, Gabriela S., se prostitua, dar a crescut în ochii „stăpânilor” din moment ce aceştia i-au delegat şi responsabilitatea de a le primi pe noile tinere achiziţii, de a le caza, de a le determina să se prostitueze şi, în final, de a le supraveghea şi de a le lua banii. O astfel de tânără achiziţie cu asemenea responsabilităţi purta denumirea de „bază”, aceasta ajungând la un moment dat şi în postura de concubină a lui Ascanio.

O altă tânără folosită din plin de trupa Baboş a fost, de exemplu, Andreea P., care, atât cât a prestat în Spania a reuşit să producă 140.000 euro. O avere, nu-i aşa?

O altă fată, „Aurora”, pentru că nu obţinea din practicarea prostituţiei sumele de bani pe care Ascanio Baboş le dorea, a fost bătută. A fost lovită cu capul de faianţă până ce s-a spart o asemenea placă. În cele din urmă, supărat şi furios pentru prestaţia slabă, a îmbarcat-o într-un autocar şi a trimis-o în România. I s-a reproşat că nu se străduieşte destul.

În schimb, Tudoriţa B. a reuşit să fugă, după ce a văzut la ce chinuri au fost supuse alte fete, dar asta după ce prestase în valoare de peste 60.000 euro.

Regimul tinerelor racolate cu relativă uşurinţă în România era cumplit în Spania. Mai toate fuseseră mai întâi amăgite, dar mai apoi, ca să se prostitueze, nu mai avea nimeni răbdarea de a se purta cu ele cu mănuşi. Prin ameninţare, înşelăciune, violenţe, şantaj, fetele ajungeau să se prostitueze.

Desigur, slăbiciunea şi credulitatea lor nu pot fi omise. Au fost folosite drept „carne de tun”, iar acum , singura lor consolare, dacă mai poate fi vorba de aşa ceva, ar fi aceea că, în calitate de martore, în faţa procurorilor au avut măcar şansa de a-şi spune păsul. Slabă consolare, într-adevăr.

http://www.viata-libera.ro/articol-Trup ... la__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Trei din patru, în libertate

Curtea de Apel Galaţi a decis ieri să-i pună în libertate pe trei dintre cei patru inculpaţi din cel mai complex caz de proxenetism şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni instrumentate de DIICOT Galaţi. Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea, instanţa a admis recursurile formulate de Baboş Mariana, Lovin Anica şi Blănaru Ionica Aurelia după ce Tribunalul prelungise cu încă 29 de zile durata arestului preventiv. Măsura arestării preventive a fost înlocuită în cazul celor trei femei cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Nu acelaşi noroc l-a avut Baboş Ascanio, faţă de care instanţa a apreciat că nu justifică măsura eliberării din arest. Cunoscuta avocată Paula Iacob i-a reprezentat pe inculpaţi la Curtea de Apel Galaţi iar efectele se văd deja. Familia Baboş este acuzată că a sechestrat 40 de tinere, pe care le-a obligat să se prostitueze în străinătate. Decizia instanţei de punere în libertate nu a fost unanimă. Judecătoarea Irina Boldea ne-a declarat că doi judecători s-au pronunţat pentru punerea în libertate a celor trei inculpate, în timp ce al treilea magistrat din complet a făcut opinie separată întrucât a apreciat că nu se justifică deocamdată o asemenea măsură.

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Martori ai acuzării deveniţi victime

* Doi membri ai familiei unui gălăţean care a depus mărturie împotriva unei reţele acuzate de trafic de carne vie au fost condamnaţi pentru că au furat banii obţinuţi din prostituţie.

O familie din Galaţi, care a depus mărturie anul trecut într-un dosar instrumentat de procurori ai Direcţiei de Investigare a In fracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împotriva unei grupări acuzate de trafic de carne vie în zona Alicante, din Spania, riscă să rămână fără locuinţă, iar doi membri ai familiei au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Familia Radu a ajuns în această situaţie după ce o persoană inculpată în dosarul aflat la Curtea de Apel Galaţi a depus o plângere penală pe numele soţiei şi fiicei lui Marian Radu, pe care le acuză de furt.

Anchetă DIICOT

În 2006-2007, procurorii DIICOT au instrumentat un dosar privind activităţile infracţionale ale unei grupări care acţiona în Spania şi avea ramificaţii şi în Galaţi. Potrivit anchetatorilor, gruparea era condusă de Mariana Baboş şi se ocupa de prostituţie şi furturi de bijuterii. Banii astfel obţinuţi ajungeau apoi la Galaţi, în apartamentul Anicăi Lovin, fiica acesteia fiind căsătorită cu băiatul Marianei Baboş. „Cred că cel puţin o dată pe lună veneau cu genţile pline şi lăsau aurul într-un apartament al Anicăi Lovin. Nu ştiu cum treceau la vamă cu atâta aur, că nu aveau acte de provenienţă. Eu ştiu toate astea, pentru că Anica este naşa mea de cununie şi ne mai povestea”, susţine Marin Radu.

Anul trecut, dosarul grupării a ajuns în instanţă, iar printre martorii DIICOT s-a numărat şi familia Radu. Aur şi bijuterii sustrase Totul a început în 2006, când vecina şi naşa lor de cununie, Anica Lovin (inculpată în dosarul instrumentat de DIICOT) a depus o plângere la Secţia 4 de Poliţie din Galaţi. Anica Lovin le acuza pe Parascheva Radu şi pe fiica ei, Irina, că i-au furat din casă câteva kilograme de aur. Cei din familia Marin susţin că aurul ar fi provenit din activităţi infracţionale derulate în Spania şi că ar fi fost amanetat de nepoata Anicăi Lovin, Liliana Cabari (prietenă cu Irina, fiica lui Marin Radu - n.r.), banii obţinuţi fiind cheltuiţi pe diferite distracţii la care ar fi participat mai multe fete din cartier. Dispariţia banilor a fost observată în anul 2006 când, panicată, tânăra Liliana Cabari ar fi dat vina pe prietena ei, Irina Radu. Urmarea: Anica Lovin a făcut plângere la poliţie atât pe numele nepotei sale, cât şi pe cel al Irinei Radu şi al mamei ei, Parascheva. Deşi nu erau acte care să dovedească provenienţa aurului, poliţiştii de la Secţia 4 au trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu soluţia de începere a urmării penale dată, potrivit actelor depuse la dosar, pe baza mărturiilor Anicăi Lovin şi a fiicei acesteia. Dosarul a ajuns apoi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, iar procurorii au dispus începerea urmării penale împotriva Paraschevei şi a Irinei Radu, acuzate de complicitate la furt. Familia Radu suţine că procurorii nu au luat în calcul faptul că Anica Lovin şi fiica sa, singurele martore ale acuzării, sunt cercetate într-un dosar penal, sub acuzaţia de trafic de persoane, şi nici faptul că aurul nu avea acte de pro ve nienţă.

„Şi-au bătut joc de mine”

La Judecătoria Galaţi, procesul i-a fost repartizat judecătoarei Mihaela Dăscălescu, care, în iunie 2007, le-a condamnat pe Parascheva Radu şi Irina Radu la 3 ani şi, respectiv, la 18 de luni de închisoare cu suspendare. În plus, Marian Radu a fost obligat de instanţă să-i plătească Anicăi Lovin despăgubiri în valoare de 8.300 de lei şi 250 de lei cheltuieli de judecată. Întrucât n-a reuşit să plătească acestă sumă, s-a început procedura de executare silită a familiei Radu, care va rămâne fără locuinţă. „Cred că şi procurorii puteau foarte uşor să anunţe că o parte din acest caz este martoră în alt dosar şi că ar avea legături cu judecătoarea. Nu ştiu sigur acum, dar nu cred că e un caz de incompatibilitate în această situaţie. Decizia de pe fond a judecătorului a fost menţinută şi la Curtea de Apel. Plus că sentinţa s-a bazat pe probele procurorilor”, susţine Robert Florea, purtător de cuvânt al Judecătoriei Galaţi.

Marian Radu e nemulţumit de felul în care l-au sprijinit autorităţile: „Am fost acum două săptămâni la prim-procurorul de la Curtea de Apel Galaţi, Dinu Gâlcă, şi i-am prezentat cazul meu şi faptul că sunt la un pas să fiu scos afară din casă. Mi-a spus că îl dă la un procuror să-l verifice”.

În schimb, avocatul grupării acuzate de trafic de persoane susţine că Marin Radu a fost subiectiv în această situaţie. „E clar că Marin Radu este subiectiv în acestă situaţie. Anica Lovin l-a reclamat acum patru ani pentru furt, iar mărturia sa în cazul DIICOT a fost anul trecut”, susţine avocatul Gigel Potrivitu.

Acuzaţi de trafic de persoane, cercetaţi în stare de libertate

În anul 2006, procurorii DIICOT au început să instrumenteze dosarul privind activităţile unei grupări conduse de Mariana Boboş care acţiona în zona Alicante, din Spania. Un an mai târziu, procurorii DIICOT au efectuat primele reţineri în acest caz, printre cei arestaţi numărânduse şi fiul Marianei Baboş, Ascanio. În anul 2009, gruparea a fost trimisă în judecată, sub acuzaţia de constituire şi participare la o reţea de pros tituţie. În dosar, au fost inculpate mai multe persoane, printre care Mariana Baboş şi său, Ascanio, Anica Lovin şi fetele ei, Cătălina Baboş (Cabari) şi Ionica Blănaru. Potrivit datelor DIICOT, gruparea a racolat peste 20 de fete din judeţele Galaţi, Ialomiţa, Vrancea şi Vaslui şi le ducea în Spania, unde le obliga se prostitueze. În prezent, procesul se judecă pe fond la Curtea de Apel Galaţi. Toţi inculpaţii, cu excepţia lui Ascanio Baboş, care se află în închisoare, sunt cercetaţi în stare de libertate.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/883732/Martori-ai-acuzarii-deveniti-victime/

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Lumea interlopă dispune cum vrea de autorităţi şi de legi

După ce au depus mărturie împotriva reţelei de carne vie condusă de Mariana Baboş, membrii unei familii sunt evacuaţi din apartamentul care va reveni proxenetei. Drept mulţumire că au ajutat-o, justiţia îi va executa silit pe martori oferind apartamentul acestora interlopilor judecaţi.

Dacă în statele civilizate martorii împotriva mafiei beneficiază de protecţie, în România aceştia ajung să fie "daţi în primire" lumii interlope împotriva căreia depun mărturie, chiar de către justiţie. În urmă cu aproape o lună, vă prezentam cazul familiei Radu care era martoră împotriva unuia dintre cele mai importante clşanuri interlope care face bani din trafic de persoane.

Este vorba de gruparea infracţională condusă de gălăţeanca Mariana Baboş (cunoscută cu numele popular de Mariana Curdefier), grupare care după cum a rezultat din ancheta efectuată de DIICOT dispune de conexiuni internaţionale, în special în Spania.

După mărturia oferită procurorilor de către membrii familiei Radu, unul dintre adjuncţiii Marianei Baboş, Anica Lovin, a reclamat la poliţie că soţia şi fiica martorului Marin Radu i-au furat din casă aur în valoare de 8.000 lei. Pentru că justiţia a dat câştig de cauză reprezentanţilor mafiei, familei Radu i se scoate locuinţa la licitaţie pentru recuperarea despăgubirii de 8.000 lei, stabilite de judecătoarea Mihaela Dăscălescu.

La scurt timp după ce executorul judecătoresc Constantin Micu a redus preţul iniţial al apartamentului fostului martor, de la 100.000 lei, la 75.000 lei, s-a prezentat să-l cumpere chiar Anica Lovin. "Anica Lovin este angajată la Salubritate şi deşi are un salariu modic ea a declarat că a cumpărat din veniturile proprii cateva kilograme de aur! În plus, acum are un miliard (n.r. - lei vechi) ca să-mi cumpere casa", ne-a mai declarat Marin Radu.

Avocatul familiei Lovin în procesul privind traficul de carne vie, este de altă părere. "Acuzaţiile sale sunt urmarea celor făcute de Anica Lovin împotriva lui. Prin urmare, eu cred că este subiectiv", afirmă Gigel Potrivitu, avocat.

CSM a început verificări în acest caz

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) analizează corectitudinea anchetei realizate de procurori în acest caz. Dinu Gâlcă, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi naşul avocatului tradiţional al lumii interlope de la Galaţi, Gigel Potrivitu, este verificat în acest caz pentru că ar fi evitat cercetarea clanului interlop.

Un alt aspect verificat de CSM se referă şi la judecătoarea Mihaela Dăscălescu, care a judecat şi condamnat martori din cauza cărora a fost reţinută şi anchetată fiica ei, Andra Juncu, şi aceasta implicată în activitatea reţelor de prostituţie din Spania.

"Ca urmare a verificărilor efectuate de Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost identificată o plângere formulată de Marin Radu şi înregistrată sub numărul 1261/IJ/2010. Cu privire la această sesizare, se efectuează verificări", ne-a declarat Carmen Georgică, de la Biroul de informare publică, din cadrul CSM.

Cine este Mariana Baboş

Gălăţeanca supranumită şi „Mariana Curdefier" este cunoscută încă din anii '80 drept lidera prostituatelor din urbea noastră. După revoluţie, ajutată de bucureşteanul Dragoş Stângă, şi-a extins reţeaua de prostituate în toată ţara, iar ulterior şi peste peste hotare, în regiunea Alicante, din Spania. Asta până în anul 2007, când reţeaua a fost distrusă de procurorii DIICOT. Actualmente, procesul împotriva întregii reţele se judecă la Tribunalul Galaţi. Cu o singură excepţie, toţi membrii reţelei de prostituţie sunt judecaţi în libertate, membrii săi nefiind consideraţi un pericol public.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Lumea_interlopa_dispune_cum_vrea_de_autoritati_si_de_legi_0_269973081.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Femeia care a transformat Galaţiul în liderul exportului de prostituate va sta nouă ani în puşcărie

Tribunalul Galaţi a finalizat luni cazul traficanţilor de persoane conduşi de Mariana Baboş, cunoscută şi sub porecla „MarianaCurdeFier", o proxenetă cu notorietate în Galaţi. Instanţa a stabilit pedepse grele pentru cei şapte inculpaţi din dosar, majoritatea acestora fiind rude. Baboş Ascanio şi Baboş Cătălina Loredana au fost condamnaţi la câte 15 ani de închisoare pentru trafic de persoane, în timp ce Baboş Mariana va avea de ispăşit nouă ani de puşcărie.

Traficanţii de carne vie acţionau în Galaţi, dar şi în Spania, în zona Alicante, şi se ocupau de prostituţie şi furt de bijuterii. Instanţa de judecată i-a trimis după gratii şi pe Stângă Marius (nouă ani de închisoare), Blănaru Ionica Aurelia (opt ani), Anica Lovin (opt ani) şi Nicolae Dorin Dumitran (cinci ani).

Cazul clanului Baboş a stabilit un precedent dramatic în istoria justiţiei gălăţene din ultimii 20 de ani. Judecătoria Galaţi i-a condamnat la pedepse cu suspendare pe doi membri ai familiei lui Marian Radu, un gălăţean care a depus mărturie împotriva acestei reţele de traficanţi de carne vie. Asta după ce unul dintre inculpaţi, Anica Lovin, a depus plângere penală împotriva fiicei şi soţiei lui Marian Radu pentru furt, iar judecătorii s-au şi grăbit să le creadă, condamnându-le la trei ani, respective 18 luni de închisoare. Mai mult decât atât, instanţa de judecată a stabilit că Anica Lovin trebuie să primească 8.300 de lei de la cele două femei în contul unei cantităţi de aur pentru care nu avea acte de provenienţă. Cum oamenii nu au avut bani să plătească, locuinţa le-a fost scoasă la licitaţie, iar la cumpărarea acesteia s-a prezentat, culmea, chiar Anica Lovin, angajată la Salubritate.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sentinta-Noua_ani_de_puscarie_pentru_cea_mai_cunoscuta_proxeneta_din_Galati_0_281371963.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Pedepse reduse în dosarul Marianei „Cur de Fier”

După mai bine de un an de zile, timp în care s-a judecat apelul în dosarul traficului de minori în care protagonişti sunt Ascanio Baboş, Mariana Baboş, supranumită „Cur de Fier”, dar şi alţi cinci inculpaţi, pedepsele date de Tribunal au fost substanţial diminuate.

Dosarul nu este încă la final, deoarece mai are calea recursului la Înalta Curte. Facem precizarea că dintre cei şapte inculpaţi, doar Ascanio Baboş mai este după gratii, restul având obligaţia de a nu părăsi localitatea şi de a face ştiut autorităţilor mijloacele prin care-şi câştigă existenţa, ar putea fi verificate.

Reamintim că, în martie 2009, Ascanio Baboş, Mariana Baboş, Anica Lovin, Aurelia Blănaru, Cătălina Loredana Baboş, Marius Dragoş Stângă şi Nicolae Dorin Dumitran au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori. Dosarul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). La acea vreme s-a vorbit despre o reţea puternică, a cărei ocupaţie era traficul de persoane. Ascanio este fiul Marianei Baboş, el a fost căsătorit cu Cătălina Loredana Baboş. Aurelia Blănaru a fost concubina lui Marius Stângă, iar Cătălina Loredana şi Aurelia sunt fiicele Anicăi Lovin.

Bani, bijuterii, maşini de lux…

Activitatea a început în anul 2000, când inculpaţii au decis să racoleze fete pentru Turcia, după care le-au schimbat destinaţia spre Spania. După ce reuşeau să le convingă să meargă peste graniţă, tinerele erau cazate în România, în locuinţele membrilor grupării, după care li se făcea rost de paşapoarte, fiind duse la destinaţie, unde erau preluate de cei care cunoşteau foarte bine teritoriul în care urmau să le arunce pe fete.

Acestea se prostituau sub ochii atenţi ai celor condamnaţi acum, care contabilizau fiecare bănuţ care le intra în buzunare prin „munca” fetelor. Dumitran a acţionat împreună cu gruparea, dar şi separat. El avea o altă tactică şi anume îşi atrăgea victimele într-o relaţie, după care acestea ajungeau să se prostitueze. Banii erau investiţi în bijuterii, maşini de lux, bunuri de consum sau erau strânşi în conturi.

După ce au fost trimişi în judecată, Tribunalul a dispus confiscarea unor sume importante de bani, aproximativ un milion de euro, apartamente şi autoturisme, punând sechestru pe alte astfel de bunuri şi bijuterii.

Pedepse mult mai uşoare pentru unii

De la 15 ani de puşcărie, Ascanio a rămas cu 11 ani şi se află în continuare în postura de inculpat cu cea mai mare pedeapsă din grupare. Lui, de altfel, i se atribuie şi calitatea de a fi format gruparea. Mariana Baboş, care fusese condamnată de Tribunal la nouă ani de închisoare, la Curte a primit trei ani cu suspendare.

Cătălina Loredana Baboş avea de executat 15 ani de detenţie, pedeapsă stabilită de prima instanţă, iar acum Curtea de Apel i-a dat zece ani şi şase luni, fără să dispună suspendarea, ceea ce înseamnă că, dacă în recurs rămâne valabilă această sentinţă, femeia ar trebui să fie închisă.

Aurelia Blănaru, care avea de executat opt ani de puşcărie, are acum trei, dar cu suspendare. Anica Lovin, care a primit, iniţial, opt ani de închisoare, s-a ales acum cu trei ani, cu suspendare. Marius Stângă, care a fost condamnat de Tribunal la nouă ani de puşcărie, a primit şase ani cu executare, în condiţiile în care nici pentru el nu s-a precizat că ar fi cu suspendare.

Dumitran a ajuns şi el de la cinci ani la trei ani, cu suspendare. Ca un mic amănunt, martorele sub acoperire din dosar şi-au ascuns identitatea sub pseudonime de genul Monica Gabor şi Andreea Pătraşcu. După mai bine de doi ani de procese, dosarul nu este la final, iar în acest interval, una dintre inculpate, Aurelia Blănaru, a fost trimisă în judecată şi în dosarul de corupţie în care a fost acuzat avocatul Sever Teodorescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

LISTA CU BUNURILE CONFISCATE REȚELEI CONDUSE DE MARIANA CUR DE FIER

În baza art. 13 din Legea 39/2003, art. 19 din Legea 678/2001, art. 118 lit. e Cod Penal, confiscă:

1) Suma de 511.250 Euro, transformată în lei la cursul de schimb valutar al Băncii Naţionale a României de la data când se va efectua plata, de la inculpatul Baboş Ascanio

2) Suma de 76.750 Euro, transformată în lei la cursul de schimb valutar al Băncii Naţionale a României de la data când se va efectua plata, de la inculpata Baboş Cătălina Loredana

3) Suma de 11.500 Euro, transformată în lei la cursul de schimb valutar al Băncii Naţionale a României de la data când se va efectua plata, de la inculpata Blănaru Ionica-Aurelia

4) Suma de 4.000 Euro, transformată în lei la cursul de schimb valutar al Băncii Naţionale a României de la data când se va efectua plata, de la inculpatul Stângă Marius Dragoş

5) suma de 149.000 Euro, transformată în lei la cursul de schimb valutar al Băncii Naţionale a României de la data când se va efectua plata, de la inculpatul Dumitran Nicolae Dorin.

În baza art. 19 al. 2 din Legea 678/2001 confiscă:

1) apartamentul cu nr. 20 situat în Galaţi, cartier I.C.Frimu, str. Siderurgiştilor, nr. 34, bl. G4, de la inculpaţii Baboş Cătălina Loredana şi Baboş Ascanio

2) apartamentul cu nr. 24 situat în Galaţi, str. Stadionului, nr. 2, bl. M 2, de la inculpata Baboș Mariana

3) apartamentul cu nr. 24 situat în Galaţi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 11, bloc A 1, de la inculpata Lovin Anica

4) autoturismul marca "Audi", model Q 7, cu numărul de înmatriculare GL 27 ASK, de la inculpata Baboș Mariana.

Menţine măsura sechestrului asigurator dispusă prin ordonanţa nr. 246/D/P/2005 din 18.09.2008 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DIICOT - Biroul Teritorial Galaţi asupra următoarelor imobile:

1) imobilul cu destinație garaj situat în Galaţi, str. 1 Decembrie 1918, dobîndit la data de 27.05.2008, aparţinînd inculpatului Baboş Ascanio

2) apartamentul cu nr. 20, situat în Galaţi, cartier I.C.Frimu, str. Siderurgiştilor, nr. 34, bl. G4, aparţinînd inculpaților Baboș Ascanio şi Baboş Cătălina Loredana

3) apartamentul cu nr. 24 situat în Galaţi, str. Stadionului, nr. 2, bl. M 2, aparţinînd inculpatei Baboş Mariana

4) apartamentul cu nr. 24 situat în Galaţi, str. 1 Decembrie 1918, nr. 11, bloc A 1, aparţinînd inculpatei Lovin Anica

5) apartamentul cu nr. 2 situat în Galaţi, str. Ionel Fernic, nr. 29, bl. A 7 aparţinînd inculpatei Blănaru Ionica-Aurelia.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

Povestea proxenetei Mariana Baboş care a făcut milioane de euro din sexul plătit

După ce a condus o reţea de prostituţie care a obţinut venituri de peste cinci milioane de euro în perioada 2000-2003, Mariana Baboş (59 ani), cunoscută sub numele de „Mariana cur de fier” sau „Marian Nebuna”, a murit săracă, miercuri la Spitalul Judeţean din Galaţi, unde era internată de câteva zile cu probleme cardiace.

În perioada comunistă, Mariana Baboş a fost una din cele mai cunsocute prostituate ale oraşului Galaţi. După revoluţşie, ea s-a reprofilat în proxenetă, cu ajutorul rudelor sale controlând traficul de femei din judeţul Galaţi. Apogeul carierei „Marianei cur de fier” a fost atins în anii 2000-2003, când reţeaua pe care o coordona, alcătuită din peste 200 de fete, a obţinut venituri de peste cinci milioane de euro, conform calculelor făcute de procurorii DIICOT.

DIICOT a pus sechestru pe conturi, maşini de lux şi vile

Banii strânşi de aceasta au fost cheltuiţi pe maşini de lux, imobile şi bijuterii. Procurorii DIICOT au pus în 2008 sechestru asigurator pe mai multe bunuri ale clanului Baboş. Două automobile luxoase, Audi Q7- proprietatea Marianei Baboi şi un BMW M5, kilograme de bijuterii din metale preţioase- găsite la domiciliul lui Ascanio Baboş.

Sechestrul a fost aplicat şi pe toate vilele şi apartamentele clanului din Galaţi.

Toate conturile membrilor familiei Baboş, în lei sau în valută au fost indipsonibilizate de DIICOT prin aplicarea sechetrului asigurator. În casele clanului, procurorii au luat banii găsiţi : 5.100 euro, 65 lire sterline, 4 USD şi 2.400 lei.

Nu avea cazier în 2008

În anul 2008, atunci când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Galaţi au început monitorizarea proxenetei aceştia au constat că nu avea cazier. Reţeaua care trafica fete în străinătatea şi se ocupa cu proxentismul în judeţul Galaţi era condusă cu o mână de fier de aceasta, prin intermediul fiului său Ascanio Baboş şi a nurorii sale Cătălina Loredana Baboş.

În acest dosar, Tribunalul Galaţi a dat pedepse grele clanului Baboş. Ascanio a primit o condamnare de 15 ani, iar Mariana Baboş - 9 ani. În septembrie 2011, Curtea de Apel Galaţi a decis reducerea pedepsei în cazul „Marianei cur de fier” după ce a denunţat la DNA mai mulţi avocaţi care se lăudau cu influenţa lor asupra unor magistraţi gălăţeni.

Au început cu prostituţia în Turcia şi au continuat în Spania

Procurorii care au anchetat acest dosar au remarcat că gruparea Baboş trăia în condiţii modeste, dar din anul 2000 au luat hotărârea să obţină sumele de bani necesare asigurării unui nivel de viaţă peste limita normalităţii prin racolarea de tinere pe care apoi să le exploateze în străinătate prin determinarea acestora la practicarea prostituţiei.” Iniţial, aceştia au desfăşurat activităţi de acest gen pe teritoriul Turciei însă, după anul 2002, au ales ca ţară ţintă a traficului de fiinţe umane Spania”, susţin procurorii DIICOT. Ei au ales această ţară ţintă, întrucât în Spania prostituţia deşi nu este legală este tolerată, putând fi practicată în stabilimente special amenajate, care funcţionează sub forma unor „cluburi”.

Gruparea Baboş era organizată după model mafiot, fiecare membru avea o poziţie bine stabilită. Astfel, “Mariana cur de fier” avea rolul de a racola tinere, de a le caza pe acestea în locuinţa sa cât şi de a le facilita obţinerea paşapoartelor. Fiul său, Ascanio îi revenea atât sarcina de a racola tinere, cât şi de a le transporta în Spania, unde le caza în imobile închiriate Cătălina-Loredana Baboş şi Ionica Blănaru aveau rolul de a le primi pe tinere în Spania, de a le caza, de a le „introduce” la club şi de a le supraveghea în timp ce practicau prostituţia, colectând de la acestea sumele obţinute. Anica Lovin avea, în general, în cadrul grupului atât rolul de a racola tinere, de a le caza pe acestea în locuinţa sa până la plecarea acestora spre Spania. Marius Stângă avea în general rolul de a transporta tinerele spre Spania, însoţindu-le pe acestea până la destinaţie, activitatea acestuia desfăşurându-se însă anterior anului 2003.

“De remarcat este că inculpata Baboş Mariana acţiona asupra tinerelor convingându-le să meargă în străinătate şi asigurându-le că <<nimeriseră pe mâini bune>> şi că-şi <<puteau face viitorul alături de fiul său>> – inculpatul Baboş Ascanio, chiar în condiţiile în care acesta era căsătorit cu inculpata Baboş Cătălina Loredana. Inculpata îşi justifica acţiunile faţă de victime prin aceea că <<ea dorea doar să le ajute>>”, au remarcat procurorii DIICOT.

Fetele erau fotografiate pentru a fi şantajate

Un alt aspect ce nu trebuie scăpat din vedere este acela că Ascanio Baboş obişnuia să le fotografieze pe victimele traficului în ipostaze sexuale explicite, stocând imaginile şi filmele, având astfel posibilitatea să le şantajeze pe tinerele care ar fi dorit să fugă de sub influenţa sa. În Spania, gruparea infracţională şi-a stabilit aria de activitate în localitatea Alicante, victimele fiind determinate să se prostitueze în anumite cluburi, în care membrii grupului infracţional puteau controla uşor activitatea tinerelor, în special ca urmare a prieteniilor pe care le legau cu patronii acestora.

Prostituţie în cluburile „La Salsa” şi „Maximo”

Astfel, s-a stabilit că membrii grupului infracţional plasau cu preponderenţă tinerele pentru a practica prostituţia în cluburile „La Salsa” şi „Maximo”, dar au existat şi situaţii când pentru a evita depistarea acestora de către raziile autorităţilor spaniole aceştia mutau tinerele în alte cluburi. “În perioada anilor 2002-2008 membrii grupării au acţionat asupra unui număr de câteva zeci de victime, dintre care în cursul urmăririi penale s-a reuşit audierea unui număr de 18 victime ale traficului de fiinţe umane, activitatea infracţională desfăşurată asupra acestora fiind întreruptă, practic, de reţinerea inculpaţilor în data de 18 august 2008”, mai arată procurorii DIICOT:

Transferuri monetare de jumătate de million de euro

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate un număr de 431 de tranzacţii reprezentând transferuri monetare efectuate prin serviciile Western Union şi Money Gramm. Aceste tranzacţii au fost identificate ca fiind efectuate fie de către o parte a tinerelor ce erau exploatate de membrii grupului infracţional, fie având ca destinatari membrii grupului infracţional.

În urma efectuării analizei transferurilor monetare s-a stabilit că au fost transferate prin serviciile specializate următoarele sume, pe de o parte între tinerele exploatate ori membri ai grupului infracţional (expeditori), iar pe de lată parte între membri ai grupului infracţional ori persoane interpuse (destinatari): 335.496 euro, 87.144 USD, 1.600 mărci germane şi 194 dolari canadieni. Cea mai mare parte a banilor au ajuns la Ascanio Baboş.

Fiul proxenetei agăţa prostituatele după metoda „lover boy”

Una din convorbirrile telefonice interceptate de SRI şi băgate în dosarul de anchetă a fost păstrată pentru a prezenta „modul insidios” în care Ascanio Baboş se purta cu tinerele exploatate, determinându-le să creadă că doar cea căreia i se adresa „prezintă importanţă” şi că avea intenţia de „a-şi face viitorul împreună”. Discuţia este din data de 17.09.2008, ora 20:02:03, când Ascanio a luat legătura cu una din prostituatele din Spania.

Ascanio Baboş: Da,da!Mai faci ce faci si vii o saptamana-doua acasă,

baba mea!

Doamnă: Da!

Ascanio Baboş: Mai stam si noi doi!

Doamnă: Ihi!

Ascanio Baboş:: Sa plece astea si sa mai stam si noi doi!

Doamnă: Numai noi doi. Nu iti mai trebuie nimeni,nu?

Ascanio Baboş: Numai noi doi! Aoleu! Tura asta daca mai vine cineva

ma duc direct la spitalul de nebuni!

Doamnă: Hi,hi,hi!

Ascanio Baboş: Bag p... de te mint! Nu mai pot!

Doamnă: M-a intrebat si mama, mi-a dat aseară mesaj! Ca sa nu ma sune,ca o expediam imediat!

Ascanio Baboş: Da,da!

Doamnă: Ma intreba ce faci? Daca ai venit? I-am zis cam pe luni, asa!

Ascanio Baboş: Da,da!

Doamnă: I-am zis ca da ai venit, mai ai o ora, ca s-a dus cineva dupa tine la aeroport!

Ascanio Baboş: Da!

Doamnă: Ca de abia aşteaptă sa...

Ascanio Baboş: Ha,ha,ha!

Doamnă:: Eu te aştept dar tu nu vii!

Ascanio Baboş: Ei vreo doua zile! Poti sa spui si tu ca a intervenit ceva in tara! A plecat el inainte si săptămâna care vine mi-a luat si mie bilet, vin si eu.. .oricum.. .sa ramana...

Doamnă: Da! Ei nu prea.. .oricum cand esti tu si iti aude vocea... in rest s-a obişnuit cu tine...

Ascanio Baboş: Da,da!

Doamnă:: Nu ma pune la incercare ca o expediez imediat!

Ascanio Baboş: Ha,ha,ha!Da, babuta mea!

Doamnă: Cand o fi mai târziu ii spun eu!

Ascanio Baboş: IhiîApai, ce dracu sa mai faci?

Doamnă: Mi-e dor de tine! De cand nu te-am mai auzit!

Ascanio Baboş: Da! He,he!Si eu ma gândeam la tine, de asta te-am si sunat!Oare ce o mai fi facand nebuna asta?Sa ii mai aud vocea!

Doamnă: Ooo, baba.. .am găsit o cartela de Italia parca...

Ascanio Baboş: Da!

Doamnă: Mesaje de cand, din aia veche,stii... din 2006...

Ascanio Baboş: Bai esti nebuna!

Doamnă:: Mesaje...ce ma mai minteai tu pe mine!Am citit acum, uite-l, ma!

Ascanio Baboş: Ce ziceam, fa nebuno?

Doamnă: Ma mai minteai la inceput...

Ascanio Baboş: Dar cu ce te minţeam, fa babo, fa!

Doamnă: Lasa ca am sa ti le arat sau am sa ti le scot!

Ascanio Baboş: Ia chiar te rog sa mi le citeşti!

Doamnă: Am sa ti le citesc!Am sa ti le arat cand o fi!Ce radeam singurica!Am făcut curat prin sertare si...am dat de ele...cu noi la inceput... din prima zi sau a doua...

Ascanio Baboş: Aha!Da!

Doamnă: Ha,ha,ha! Amintiri!Nu-mi venea sa cred!

Ascanio Baboş: Ha, ha, ha! Escroc sentimental! !

Doamnă: Da!

Ascanio Baboş: Hai ca nu te minţeam, fa baba!

Doamnă: Ce?

Ascanio Baboş: Sa mor eu daca te minţeam!

Doamnă: Da, de unde stii tu ce e in mesaj?

Ascanio Baboş: Pai, in general asa sa stii ca nu prea te-am mintit! Cu ceea ce am discutat asa de cand suntem impreunaîSa stii ca nu prea am minţit in legătura cu relaţia noastră!

Doamnă: Da?

Ascanio Baboş: Nu, pe bune!Ca nu s-a ivit sa iasa!Ca nu s-a putut, ca nu sunt bani sau nu asta, ai inteles-o, si s-a lungit, asta a fost cu totul altceva! Dar asa.. .Mare parte au fost vorbe adevărate!Poftim?

Doamnă: Vezi daca esti sincer?

Ascanio Baboş: Sunt,babuta mea!Sunt!

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Prostituată obligată de „peştele” ei din Galaţi să-şi escrocheze iubitul englez

Prostituata Bianca-Georgiana Anghel a suprins procurorii DIICOT cu mărturiile sale, după ce le-a povestit cum, la sugestia proxenetului său, l-a înşelat pe un client englez cu 80.000 de euro, dar, din milă, i-a restituit banii. Interceptările discuţiilor telefonice, realizate de SRI, au arătat că femeia era îndrăgostită de proxenetul său, dar şi de cetăţeanul englez!

Povestea inedită a Biancăi-Georgiana Anghel începe în aprilie 2006, la clubul „La Salsa” din localitatea spaniolă Alicante. Ea a povestit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) care l-au cerctat pe „peştele” ei Ascanio Baboş pentru trafic de persoane că obţinea din prostituţie aproximativ 350 de euro pe noapte. Toţi banii erau luaţi de proxenet.

Potrivit propriilor declaraţii făcute în faţa anchetatorilor, ea a obţinut din practicarea prostituţiei peste 220.000 euro, bani care i-au fost luaţi integral de acesta. În acest dosar, DIICOT a trimis in judecată mai mulţi interlopi gălăţeni, iar Tribunalul Galaţi a decis condamnarea lui Ascanio Baboş la 15 ani de închisoare.

Clientul a fost agăţat la clubul „La salsa” din Alicante

În cursul lunii iulie 2008, în timp ce practica prostituţia în clubul „La Salsa”, Bianca- Georgiana Anghel a cunoscut un cetăţean englez, care s-a îndrăgostit de ea, acesta cerându-i să se mute împreună în Insula Guernesy, situată în Canalul Mânecii.

Prostituata i-a povestit proxenetului, Ascanio Baboş, care i-a cerut să se ducă cu acesta, pentru a obţine mari sume de bani. Prostituata l-a însoţit pe cetăţeanul englez la locuinţa acestuia din insulă şi a locuit o perioadă împreună cu acesta. La scurt timp proxenetul,care ţinea telefonic legătura cu Bianca- Georgiana Anghel, i-a solicitat acesteia să-i ceară cetăţeanului englez 80.000 euro, sub pretextul că intenţiona să-şi cumpere o casă în România, sumă pe care urma să i-o remită.

Din dragoste pentru proxenet

Fiind convinsă de faptul că Ascanio Baboş o iubea şi că avea intenţii serioase în ceea ce o privea, Bianca i-a cerut cetăţeanului englez cu care locuia să-i dea suma de 80.000 euro. Pentru a-l convinge pe englez că avea „intenţii serioase” în ceea ce priveşte achiziţionarea imobilului, Ascanio Baboş a falsificat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din care rezulta că prostituata achiziţionase un imobil pe raza municipiului Galaţi şi că ar fi avut o datorie către o unitate bancară în valoare de 60.000 de euro.

Acest contract fals trebuia prezentat cetăţeanului englez pentru a-l determina să-i remită suma de bani. Realizând în cele din urmă că Ascianio Baboş nu urmărea decât să obţină banii „produşi” de ea şi fiindu-i „milă” de cetăţeanul englez, Bianca-Georgiana Anghel s-a răzgândit şi nu i-a mai cerut banii acestuia, afirmând în faţa inculpatului că acesta s-ar fi răzgândit.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Punct final în dosarul Marianei "Cur de Fier"

Dosarul celebrei prostituate Mariana Baboş, supranumită „Cur de Fier”, a ajuns la final. Decesul ei, petrecut acum aproape cinci luni, i-a făcut pe magistraţii Înaltei Curţi să dispună încetarea procesul penal în ceea ce o priveşte. Două instanţe de judecată i-au dat pedepse foarte diferite una de alta: Tribunalul - nouă ani de puşcărie, iar Curtea de Apel - trei ani cu suspendare.

Pentru ceilalţi inculpaţi, însă, judecătorii Curţii Supreme au dispus astfel: Ascanio Baboş, fiul Marianei, a rămas cu pedeapsa de 11 ani de puşcărie, pentru Cătălina Loredana Baboş, Curtea de Apel a dat zece ani şi jumătate de închisoare, dar la Bucureşti s-a decis trimiterea cauzei spre rejudecare la Curtea de Apel, Aurelia Blănaru a luat trei ani cu suspendare, Anica Lovin a rămas cu trei ani cu suspendare, iar Marius Stângă a primit cinci ani şi jumătate, tot cu suspendare. Cheltuielile judiciare provenite ca urmare a recursului au rămas să fie achitate de către stat.

În acelaşi timp, sunt criticate o serie de aspecte ale deciziei Curţii de Apel: o greşită achitare a inculpatei Blănaru, individualizarea judiciară a pedepselor, nepronunţarea instanţei de apel cu privire la săvârşirea unor infracţiuni comise de Loredana Baboş, etc.

Decizia Înaltei Curţi nu mai are cale de atac.

În martie 2009, Ascanio Baboş, Mariana Baboş, Anica Lovin, Aurelia Blănaru, Cătălina Loredana Baboş, Marius Dragoş Stângă şi Nicolae Dorin Dumitran au fost trimişi în judecată pentru trafic de minori. Dosarul a fost instrumentat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). La acea vreme s-a vorbit despre o reţea puternică, a cărei ocupaţie era traficul de persoane. Ei au racolat fete pe care le-au dus în Turcia, apoi în Spania. Banii câştigaţi din prostituţie erau investiţi în bijuterii, maşini de lux, bunuri de consum sau erau strânşi în conturi. După ce au fost trimişi în judecată, Tribunalul a dispus confiscarea unor sume importante de bani, aproximativ un milion de euro, apartamente şi autoturisme, punând sechestru pe bunuri şi bijuterii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Nora „legendei” Mariana Baboş a fost achitată pentru trafic de minori

După un proces care a durat mai bine de trei ani, nora cunoscutei prostituate Mariana Baboş s-a ales cu o reducere substanţială a pedepsei aplicată iniţial de judecătorii gălăţeni.

Într-unul din cele mai complexe dosare de prostituţie, trafic de persoane şi trafic de minori instrumentate de DIICOT şi judecate la Galaţi, Tribunalul a condamnat-o iniţial pe Mariana Baboş la nouă ani de închisoare, pentru ca judecătorii Curţii de Apel Galaţi să îi dea doar trei ani de închisoare, cu suspendare. Cea mai celebră prostituată din Galaţi nu a mai apucat sfârşitul procesului său, în 2011 aceasta decedând, astfel că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis încetarea procesului penal în cazul său.

Fiul său, Ascanio Baboş, a primit în schimb cea mai mare pedeapsă (11 ani de închisoare) dintre toate persoanele inculpate în dosar, Aurelia Blănaru a luat trei ani cu suspendare, Anica Lovin a rămas cu trei ani cu suspendare, iar Marius Stângă a primit cinci ani şi jumătate, tot cu suspendare.

Confiscări de un milion de euro

Exploatarea sexuală a fetelor s-a dovedit extrem de profitabilă pentru grupul infracţional condus de Mariana Boboş, tinerele racolate fiind obligate să se prostitueze în Turcia şi Spania, iar banii erau investiţi în case, maşini de lux sau depuşi în diverse conturi. Tribunalul Galaţi a dispus în timpul procesului confiscarea unei sume de aproape un milion de euro obţinute din prostituţie, dar şi instituirea sechestrului pe mai multe apartamente, autoturisme şi bijuterii ale clanului Baboş. Condamnată iniţial la 15 ani de închisoare, nora Marianei Baboş, Cătălina Loredana Baboş, a reuşit în cele din urmă să obţină reducerea cu o treime a pedepsei, în urma unei rejudecări recente a cazului său la Curtea de Apel Galaţi. Decizia vine pe fondul achitării surprinzătoare a acesteia pentru trafic de minori, Cătălina Loredana Baboş urmând să execute acum 10 ani şi şase luni de închisoare, iar cheltuielile judiciare de 5.400 de lei vor fi suportate de Ministerul Justiţiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Punct final în procesul unor cunoscuţi proxeneţi din Galaţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recent o contestaţie formulată de Baboş Ascanio, fiul cunoscutei prostituate Mariana Baboş, vizavi de pedeapsa pe care o execută în prezent (11 ani de închisoare), punând capăt unui proces care s-a întins pe mai bine de cinci ani.

Nora Marianei Baboş s-a ales cu o reducere substanţială a pedepsei aplicată iniţial de judecătorii gălăţeni.

Într-unul din cele mai complexe dosare de prostituţie, trafic de persoane şi trafic de minori instrumentate de DIICOT şi judecate la Galaţi, Tribunalul a condamnat-o iniţial pe Mariana Baboş la nouă ani de închisoare, pentru ca judecătorii Curţii de Apel Galaţi să îi dea doar trei ani de închisoare cu suspendare. Cea mai celebră prostituată din Galaţi nu a mai apucat sfârşitul procesului său, în 2011 aceasta decedând, astfel că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis încetarea procesului penal în cazul său. Aurelia Blănaru a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, Anica Lovin a rămas cu trei ani cu suspendare, iar Marius Stângă a primit cinci ani şi jumătate, tot cu suspendare.
Exploatarea sexuală a fetelor s-a dovedit extrem de profitabilă pentru grupul infracţional condus de Mariana Boboş, tinerele racolate fiind obligate să se prostitueze în Turcia şi Spania, iar banii erau “investiţi” în case, maşini de lux sau depuşi în diverse conturi. Tribunalul Galaţi a dispus în timpul procesului confiscarea unei sume de aproape un milion de euro obţinute din prostituţie, dar şi instituirea sechestrului pe mai multe apartamente, autoturisme şi bijuterii ale clanului Baboş. Condamnată iniţial la 15 ani de închisoare, nora Marianei Baboş, Cătălina Loredana Baboş, a reuşit în cele din urmă să obţină reducerea cu o treime a pedepsei, în urma unei rejudecări recente a cazului său la Curtea de Apel Galaţi. Decizia vine pe fondul achitării surprinzătoare a acesteia pentru trafic de minori, Cătălina Loredana Baboş urmând să execute acum 10 ani şi şase luni de închisoare, iar cheltuielile judiciare de 5.400 de lei vor fi suportate de Ministerul Justiţiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Ascanio Baboş rămâne cu 11 ani de închisoare

Fiul celei mai cunoscute prostituate din Galaţi, Ascanio Baboş, a cerut Tribunalului Galaţi să îi reducă pedeapsa primită pentru trafic de persoane în baza legii penale mai favorabile, dar magistraţii au hotărât ieri că nu există niciun temei pentru o asemenea măsură, astfel că infractorul va executa cei 11 ani de închisoare la care a fost condamnat iniţial.

adevarul.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.