dcp100168 Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Unui elev i-a căzut o fereastră în cap în timpul orelorUn elev de clasa a IX-a din Galaţi şi-a petrecut noaptea de joi spre vineri în Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce joi, în timpul orelor, i-a căzut în cap o fereastră a clasei, transmite NewsIn. Elevul, Claudiu Sohoreanu, are 15 ani şi este în clasa a IX-a G la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate din Galaţi. Joi, în timpul orei de informatică, o colegă a ieşit să ude buretele şi, din cauza curentului creat în momentul deschiderii uşii, fereastra superioară din dreptul băncii lui Claudiu s-a deschis şi s-a lovit violent de fereastra inferioară, după care s-a desprins şi a căzut în capul băiatului. Adolescentul a fost transportat imediat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei" din Galaţi, fiind internat în Secţia de Neurochirurgie, unde a stat peste noapte. Potrivit cadrelor medicale, elevul a suferit un traumatism închis la nivelul capului, care i-a produs ameţeli. De asemenea, fragmentele de sticlă care au sărit din geamul spart l-au tăiat la mână. Băiatul a fost externat vineri.Inspectoratul Şcolar Judeţean susţine că nu este necesară anchetarea incidentului produs la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate. "La CFR sunt două ferestre jos şi una sus, care glisează în jos. Probabil că cea de sus nu a fost închisă bine şi, din cauza curentului, s-a deschis şi a căzut. Nu vom face o anchetă, pentru că incidentul s-a produs în mod clar din cauza curentului şi nu din cauza unei altercaţii între elevi", a declarat, vineri, inspectorul general adjunct Magdalena Gaiu. Totuşi, oficialul ISJ a recunoscut că ferestrele de la Grupul Şcolar CFR sunt vechi şi periculoase şi a promis că ele vor fi înlocuite. "CFR este pe lista noastră de reparaţii capitale. Toate aceste ferestre, care sunt greu de întreţinut şi de igienizat, vor fi schimbate în acest an şcolar", a spus Magdalena Gaiu.http://www.adevarul.ro/rss/articol/gala ... relor.htmlUn geam vechi de 47 de ani a bagat în spital un liceanLipsa fondurilor necesare reabilitarii complete a unitatilor scolare a fost cauza care a dus la accidentarea unui licean de 15 ani de la Grupul Scolar CFR Galati. Un geam exterior cu diagonala de peste un metru, cu tâmplaria putrezita si fara balamale, a cazut în capul unui elev care statea pe rândul de la geam si ai carui colegi deschisesera accidental în pauza geamul interior. Incidentul nefericit în urma caruia elevul a ajuns la Spitalul de Urgenta din pricina unei comotii si a unei taieturi la mâna stânga s-a petrecut la ora de informatica. „Facusem prezenta si le-am spus elevilor sa îsi deschida caietele. Baiatul care s-a accidentat deja îl deschisese pe al lui când au intrat în clasa alte doua eleve, care întârziasera. S-a creat curent si, cum geamul interior era deschis, cel de la exterior nu a mai avut în ce se tine si a cazut peste elev. I-am spus sa nu se miste, ca era plin de cioburi, si l-am scos usor din banca”, a povestit Maria Lia Alexandri, profesoara de informatica în ora careia s-a petrecut accidentul. Claudiu Sohoreanu, elevul ranit, a fost preluat de catre directorul liceului si dus la spital. „Am asteptat pâna a venit mama elevului si acesta a fost dus la sectia Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta, unde a ramas internat si de abia apoi am plecat. Tâmplaria geamului este veche, are 47 de ani, iar noi, desi suntem într-un program de reabilitare, nu am mai ajuns sa punem tâmplaria de termopan, ca s-au oprit fondurile”, sustine Constantin Ariton, directorul liceului. Vasile Ciuchina, inspectorul scolar general al ISJ Galati, a precizat ca acest incident reprezinta un semnal de alarma în situatia în care multe unitati scolare galatene au astfel de probleme legate de vechimea cladirilor. Va fi convocata o sedinta cu toti directorii unitatilor scolare si se vor verifica toate geamurile cu tâmplarie veche din judet. Din pacate, singura solutie pe care o vad acum directorii acestor unitati de învatamânt este sa bata geamurile exterioare în cuie deoarece sigur va mai dura pâna când vor putea pune termopane.http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... icean.html
Recommended Posts