Jump to content

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare, astăzi, la Catedrală


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Astăzi, la Catedrală

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare

Astăzi, 16 martie, în jurul orei 16.00, Înalt Prea Sfinţitul Dionisie de Corint - Grecia - va reveni între creştinii gălăţeni, la invitaţia Arhiereului Dunării de Jos, Prea Sfinţitul Casian Crăciun. Distinsul ierarh al Bisericii Ortodoxe din Grecia - care ne-a bucurat în noiembrie 2008 de binecuvântarea Sfântului Sofronie al Ierusalimului - zilele acestea, va oferi gălăţenilor spre închinare Moaştele Sfântului Vasile cel Mare (+379) şi veşmântul Sfântului Patapie (+463), cuvios egiptean care s-a nevoit mulţi ani la mănăstirea din Loutraki (Corint – Grecia).

http://www.viata-libera.ro/articol-Moas ... are_2.html

Link to comment
Share on other sites

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare au fost depuse la Episcopia "Dunării de Jos"

Aproximativ 1000 de gălăţeni au venit azi, doar în primele două ore, să vadă moaştele Sfântului Vasile cel Mare, aduse din Grecia pentru câteva zile în oraşul de la Dunăre, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Moaştele au fost aduse la Galaţi de către Înalt Prea Sfinţitul Dionisie din Corint (Grecia). De altfel alături de osemintele lui Vasile cel Mare, la Episcopia “Dunării de Jos” mai este depusă şi veşmântul Sfântului Patapie, cuvios egiptean.

Conform cărţilor bisericeşti viaţa sfântului Vasile cel Mare cuprinde următoarele informaţii. A trăit între anii 330-379, în vremea Sfântului şi marelui împărat Constantin şi, până în zilele împăratului Valens, cel căzut în rătacirea lui Arie. S-a născut în Cezareea Capadochiei, din părinţi dreptcredincioşi şi înstăriţi, Emilia şi Vasilie, tatăl său fiind un luminat dascal în cetate. A murit la vârsta de 50 de ani, în ziua de 1 ianuarie, plâns de credincioşi şi de necredinciosi, care-l iubeau şi-l cinsteau pentru bunătatea şi înţelepciunea lui. Cei zece ani ca arhiepiscop în Cezareea Capadochiei i-au fost deajuns, pentru ca el să intre în istorie cu numele de Sfântul Vasile cel Mare.

Link to comment
Share on other sites

Sfântul Vasile şi Cuviosul Patapie ne aşteaptă la închinare

Moaştele Sfântului Vasile cel Mare şi veşmântul Sfântului Patapie sunt oferite la închinare astăzi, mâine şi poimâne, împreună cu Moaştele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Atanasie al III-lea Patelarie, ale Tuturor Sfinţilor care odihnesc în centenara Catedrală Episcopală a Galaţilor. Se vor adăuga celor doi aleşi oaspeţi Moaştele celor cinci Mucenici din Insula Samotracia - Grecia, motiv pentru care nu ocoliţi zilele acestea întâlnirea cu Sfinţii lui Dumnezeu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Moas ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Sute de credincioşi au stat în frig şi ploaie, la Galaţi, ca să atingă moaştele Sfântului Vasile cel Mare

Sute de gălăţeni au stat ore întregi în frig şi ploaie pentru a putea atinge moaştele Sfântului Vasile cel Mare. Racla cu o parte din rămăşiţele Sfântului a fost adusă din Corint şi va sta în faţa Catedralei Episcopale de la Galaţi timp de trei zile. Credincioşii veniţi în număr mare la eveniment speră să aibă în 2009 noroc şi să fie feriţi de boli. Credincioşii au format cozi de sute de metri în faţa Catedralei în care au fost depuse moaştele Sfântului Vasile cel Mare. Oamenii au îndurat frigul şi ploaia ore bune ca să sărute sfintele moaşte. La Galaţi a fost adusă şi o bucată din veştmântul Sfântului Patapie, considerat vindecător de cancer. Oamenii au atins şi această raclă în speranţa că puterea divină îi va feri de boli. Moaştele Sfântului Vasile cel Mare vor mai rămâne la Galaţi încă două zile, după care vor fi duse înapoi în Grecia. Astăzi, la catedrala episcopală din oraşul de la Dunăre vor fi aduse şi moaştele celor cinci mucenici din insula Samatrocia din Grecia.

http://www.realitatea.net/sute-de-credi ... 77217.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.