Jump to content

ArcelorMittal Galaţi a încheiat anul 2008 cu profit


dcp100168

Recommended Posts

Cati bani pierde Mittal la Galati dupa profitul de 154 mil. € din 2008

ArcelorMittal Galati, cel mai important activ din piata locala al liderului global in siderurgie controlat de magnatul Lakshmi Mittal, a incheiat 2008 cu un profit de 226 milioane de dolari (154,1 mil. euro), cu aproape 70% mai mare decat rezultatul raportat in anul anterior, si o cifra de afaceri de 2,7 miliarde dolari (1,84 mld. euro), in scadere fata de 2007, au declarat pentru Business Standard surse din piata de specialitate. Conducerea companiei nu a dorit sa comenteze informatiile, fiind vorba despre rezultate financiare preliminate, si nu despre rezultate finale auditate. “Anul 2008 a fost unul de exceptie pentru ArcelorMittal Galati, asa incat aceasta criza izbucnita in ultima parte a anului nu a putut influenta major rezultatul pe intreg anul”, au explicat pentru Business Standard specialisti din piata de profil. Situatia pare ca s-a schimbat radical anul acesta, cand prabusirea principalelor piete-client ale industriei siderurgice globale (industria auto, a santierelor navale sau a bunurilor de folosinta indelungata) incepe sa-si arate insa efectele din plin pe piata locala. Deja de la finele anului 2008, administratia ArcelorMittal a anuntat ca ia in calcul reducerea cu o treime a productiei in 2009 si redimensionarea personalului.

Rezultatele din Romania nu confirma trendul la nivel global afisat recent de grup. Conform raportului financiar dat publicitatii la mijlocul lunii trecute, in 2008, grupul ArcelorMittal a raportat un profit net de 9,4 mld. dolari, in scadere cu 9% fata de anul anterior, pe fondul cresterii vanzarilor. Ultimul trimestru al anului a fost cel care a tras mult in jos rezultatul final, ArcelorMittal anuntand in T4, la nivel global, pierderi de 2,63 mld. dolari si o scadere cu 40% a comenzilor.

http://www.standard.ro/articol_85094/ca ... _2008.html

Link to comment
Share on other sites

Profit record la Combinat

Deşi în ultimele două luni ale anului trecut criza economică a afectat activitatea Combinatului într-o măsură care reprezintă o cunoscută doar pentru conducere, ArcelorMittal Galaţi a reuşit să obţină un profit consistent, cel mai mare din ultimii patru ani, care, din păcate, nu se regăseşte parţial în salariile siderurgiştilor sau în investiţiile făcute. "Pot să vă spun că profitul obţinut anul trecut a fost unul consistent, de peste 200 de milioane de dolari, iar scăderea producţiei din ultimele luni ale anului trecut nu a influenţat situaţia financiară per ansamblu, de anul trecut, a Combinatului. Criza va fi resimţită în acest an mai puternic", ne-a declarat telefonic Petru Ianc, director în cadrul Ministerului Economiei, specialist în probleme siderurgice. Secretarul general al FSS Metarom, Nicolae Coman, ne-a declarat că anul trecut Combinatul a obţinut cel mai mare profit din ultimii patru ani, în condiţiile în care cifra de afaceri a scăzut comparatriv cu anul 2007.

Dacă ar fi să analizăm profitul obţinut în ultimii patru ani, ar rezulta că a produce oţel şi tablă a fost o afacere rentabilă, şi asta şi datorită conjucturii favorabile de pe piaţa oţelului, preţurile de vânzare fiind mari. Astfel, dacă în anul 2005 profitul net a fost de 44 milioane de dolari, în anul 2006 acesta a fost de 47 milioane de dolari, în anul 2007 s-a ridicat la 97,3 milioane de dolari iar în anul 2008 la nu mai puţin de 154 milioane de dolari. Dublarea profitului s-a făcut pe fondul reducerii cifrei de afaceri.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=9

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

2008 - un an foarte profitabil

Anul 2008 s-a dovedit un an foarte profitabil pentru ArcelorMittal Galaţi. Cel puţin aşa reiese din datele Ministerului Finanţelor Publice, care arată că profitul obţinut anul trecut de colosul siderurgic s-a ridicat la nu mai puţin de 604.871.529 RON. În ceea ce priveşte cifra de afaceri înregistrată anul trecut de colosul siderurgic, aceasta s-a ridicat la 7.170.812.866 RON, iar veniturile totale au ajuns la 8.903.051.856 RON.

Profitul net înregistrat de Combinat anul trecut a fost aproape dublu faţă de cel înregistrat în anul 2007, când s-a ridicat la 324.779.554 RON. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, şi aici s-a înregistrat o creştere în anul 2008, şi asta dacă ţinem cont de faptul că în anul 2007 aceasta s-a ridicat la 6.949.923.555 RON.

Dacă pentru anul trecut colosul siderurgic se poate mândri cu o creştere a profitului şi a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent, nu acelaşi lucru se poate spune în ceea ce priveşte numărul de salariaţi, care a scăzut faţă de anul anterior. Astfel, dacă la finele anului 2007 pe platforma siderurgică lucrau 14.394 de salariaţi, la sfârşitul anului 2008 numărul acestora era, potrivit datelor făcute publice de Ministerul Finanţelor Publice, de 13.709.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=12

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.