Jump to content

Poliţiştii se dau jos din maşini!


dcp100168

Recommended Posts

Efectul restricţionării raţiei de combustibil: creşte numărul poliţiştilor pedeştri

Criza economică afectează şi raţiile de combustibil necesare poliţiştilor gălăţeni. Dacă maşinile Poliţiei şi cele ale instituţiilor conexe logistic au avut la dispoziţie în decembrie anul trecut 28 de tone de combustibil, pentru martie 2009 raţia este de numai 16 tone. Şeful poliţiei gălăţene, cms. şef Aramă, a precizat că va creşte numărul patrulelor pedestre, în schimb va asigura combustibilul necesar situaţiilor operative şi în special reclamaţiilor la 112.

Dacă până acum mai puteam vedea maşini de poliţie trecând alene şi patrulând prin cartiere, de acum înainte pulsul oraşului va fi luat mai ales "la pas", de patrule pedestre, deoarece poliţiştii gălăţeni sunt şi ei constrânşi să facă economie la combustibil şi nu numai. "Este un moment de răscruce, economic vorbind, aşa că am restructurat toate cheltuielile şi facem economie, în aşa fel încât să nu afectăm totuşi asigurarea situaţiei operative. Şi la combustibil avem restrucţii. Acestea nu afectează însă operativitatea poliţiştilor. În situaţiile în care echipajele trebuie să ajungă neapărat la o anumită sesizare, primită de exemplu pe 112, maşinile vor pleca, chiar de ar fi să le facem să funcţioneze cu apă. Dar nu vom ajunge acolo. La fel, se va asigura combustiibil pentru acţiunile desfăşurate de forţele noastre. În schimb nu veţi mai vedea poliţişti care doar patrulează cu maşina. Majoritatea patrulelor care se vor afla în stradă, printre gălăţeni, vor fi cele pedestre, alături de cele ale jandarmilor. Nu vom mai face patrulare cu maşinile, pentru a economisi astfel carburant. Asta în oraş. În ceea ce priveşte posturile de poliţie de la ţară, aici nu cred că vom avea mari probleme, deoarece mai toate primăriile ne-au asigurat că ne vor sprijini, vor oferi combustibil pentru maşinile poliţiei din zonă", a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisar şef Fănel Aramă. Poliţiştii gălăţeni vor fi sprijiniţi în ceea ce priveşte combustibilul şi de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Judeţului Galaţi, care va asigura benzina necesară celor nouă autoturisme Nubira, care vor intra din nou în patrulare.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=3

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.