Jump to content

Un nou furt la Combinat


dcp100168

Recommended Posts

Un nou furt de proporţii a fost înregistrat pe platforma siderurgică gălăţeană: 8,5 tone de lingouri de fontă au fost sustrase de doi tineri care sperau să valorifice marfa la un centru de colactare a materialelor refolosibile. Cantitatea de 8,5 tone de lingouri de fontă în valoare de 4500 de lei a fost descoperită de jandarmii gălăţeni, în noaptea de marţi spre miercuri, în apropierea gardului combinatului siderurgic. Principalii suspecţi sunt doi adolescenţi, de 17 ani fiecare. "Tinerii au pătruns marţi seara în combinat, au cărat lingourile cu mâinile şi le-au aruncat peste gard. Au fost surprinşi când încărcaseră deja 1,5 tone în căruţă şi se pregăteau să meargă la un centru de colectare", a declarat Barbu Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Galaţi.

Acesta este a al treilea mare furt de la ArcelorMittal Galaţi interceptat de la începutul anului. Marţi, jandarmii au interceptat un camion ce a scos ilegal de pe platforma siderurgică 40 de tone de capete de brame - semifabricate obţinute prin laminarea lingourilor de oţel, în valoare de 50.000 de lei. În urmă cu o săptămână, hoţii au scos din combinat cu un tren-fantomă 17 rulouri de tablă zincată de cea mai bună calitate. Cele 60 de tone valorau 150.000 de lei şi au fost recuperate tot după intervenţia jandarmilor gălăţeni.

Link to comment
Share on other sites

Şi încă unul, mititel :d , de la Poliţia Comunitară

La data de 14.01.2008, în jurul orelor 23.30, o altă patrulă de poliţişti comunitari, în timp ce efectua o pândă în zona Talcioc, în apropierea unei staţii de autobuz „conventie” ce deserveşte salariaţii Arcelor Mittal, a depistat pe numiţii P.Marian de 40 ani şi B. Laurenţiu de 35 ani, ambii din Galaţi, în timp ce descărcau din acesta 5 colete, ce conţineau 46 bucăţi platbandă din cupru, în greutate totală de aproximativ 50 kg. În timp ce le încărcau în autoturismul Cielo cu nr. GL06 BFC, proprietatea celui de al doilea, au fost opriţi de poliţiştii comunitari, pentru verificări. Despre provenienţa pieselor cei doi au declarat că le-ar fi găsit în apropierea staţiei de autobuz convenţie, de pe platforma siderurgică, ascunse după nişte boscheţi, şi cu aprobarea conducătorului auto le-au încărcat în acest mijloc de transport . Urma să le valorifice la un centru de colectare metale şi din suma obţinută să-i dea şi acestuia o parte din bani. S-au întocmit actele procedurale, care împreună cu persoanele în cauză şi obiectele corp delict au fost predate la Biroul Poliţiei de pe Platforma Combinatului, în vederea continuării cercetărilor.

Link to comment
Share on other sites

Opt tone şi jumătate ... doi inşi ... n-am văzut niciodată cum arată un lingou de fontă, deşi lucrez în combinat ... dar bănuiesc că nu are mai puţin de 100 kg ... nu cred că au fost singuri ...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.