Jump to content

Ana Maria Popa expune la Madrid


Recommended Posts

Expoziţie Ana Maria Popa la Madrid

Institutul Cultural Român de la Madrid organizează expoziţia de tehnici mixte (imprimeuri, colaje textile, tapiserii) „Las Puertas del Tiempo” („Porţile Timpului”) a artistei Ana Maria Popa. Vernisajul va avea loc miercuri 18 martie, la ora 20,00, la sediul ICRM (c/ Marqués de Urquijo 47, 1º dcha). Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 3 aprilie 2009 (orar: luni – vineri: 16,30 – 19,00).

Ana Maria Popa s-a născut pe 26 mai 1979, la Galaţi. A urmat a studiat la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, apoi la Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca, specializarea Arte textile – tapiserie/obiect textil, imprimeu textil. A fost profesoară de educaţie plastică la Liceul Pedagogic „Costache Negri” din Galaţi şi membru fondator al Muzeului Etnografic Corod, judeţul Galaţi. Pasiunea pentru ţesut a avut-o de mică. „Ţesutul este o tehnică bazată pe repetiţia mişcării de du-te-vino, precum schimbul dintre zi şi noapte. Rezultatul final nu se vede imediat. Pentru a vedea tot trebuie să aştepţi, aşa precum o sămânţă încolţeşte şi creşte încet, încet, ca apoi să se transforme în floare” – spune artista. În tapiserie foloseşte tehnica haute-lisse, pe război vertical, care îi permite să realizeze variaţiuni ale organizării structurale. Îi place să se joace cu volumul şi pentru aceasta foloseşte diferite tipuri de noduri: kilim, nodul turcesc (persan) sau noduri din arta populară românească. Firul este elementul activ al creaţiei sale, cu el pictează noi lumi, firul reprezentând totodată un liant între cele acestea. Fiecare lucrare are propria individualitate, Ana Maria Popa căutând noi tipuri de valori prin materiale şi tehnici folosite. Importante sunt şi culorile: nuanţele de roşu, ocru şi negru predomină în lucrările sale, dar roşul este solistul. Imprimeurile sunt realizate în tehnica batik, o tehnică migăloasă ce se realizează cu ceară. La fel ca în tapiserie, nu poţi vedea totul de la început. Trebuie să scoţi toate straturile de ceară pentru a vedea rezultatul. Efectele obţinute cu ceară sunt foarte expresive. Se începe cu nuanţa cea mai deschisă şi se termină cu cea mai închisă. Este nevoie de multe straturi de ceară pentru a realiza proiectul propus. Dar rezultatul final este spectaculos.

Expoziţii:

2002 – Expoziţie de grup, ARIADNAE, Târgul Mureş

2002 – Expoziţie de grup, Colocviul Naţional de Design Textil, Cluj – Napoca

2002 – Expoziţie de grup, Târgul Facultăţilor UNIVERSITARIA, Cluj – Napoca

2003 – Expoziţie de grup, ARIADNAE, Târgul Mureş

2003 – Expoziţia lucrărilor de diplomă la ExpoTransilvania, Cluj-Napoca

2005 – Expoziţie personală „Impresii”, Galeria de artă Mond’art, Galaţi

2008 – Expoziţie personală „Porţile timpului”, Centrul Hispano-Român, Alcalá de Henares

http://www.amosnews.ro/index.php?name=N ... me=Printer

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Expozitie de tapiserie semnata de Ana Maria Popa la Madrid

Artista romanca Ana-Maria Popa si-a vernisat luni, 18 mai, la Centrul Hispano-Roman din Alcala de Henares, expozitia de tapiserie "Portile timpului", transmite Romanian Global News, care citeaza Primaria din Madrid. Expozitia cuprinde 11 lucrari realizate in diferite perioade din viata artistei.

http://www.rgnpress.ro/Cultura/Culte/Ex ... adrid.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.