Jump to content

Indemnizaţia de şomaj s-a prelungit cu trei luni


dcp100168

Recommended Posts

Guvernul a aprobat prelungirea cu trei luni a perioadei în care se acordă indemnizaţia de şomaj

Guvernul a aprobat prelungirea cu trei luni a perioadei în care se acordă indemnizaţia de şomaj, în 2009, dar şi măsura provind scutirea angajatorilor şi salariaţilor de la plata contribuţiilor de asigurări sociale, timp de cel mult trei luni, în cazul în care salariaţii se află în şomaj tehnic. "Persoanele ale căror raporturi de muncă sau de serviciu încetează după intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2009, vor beneficia de o prelungire cu trei luni a perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj", potrivit OUG adoptate de Guvern, informează un comunicat remis de Executiv. De asemenea, pentru şomerii, care beneficiază deja de indemnizaţie de şomaj, perioada de acordare se prelungeşte cu 3 luni, de la data până la care a fost stabilit dreptul respectiv.

Actul normativ mai prevede "scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate atât de angajatori cât şi de salariaţii care beneficiază de indemnizaţia de minim 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat - pe durata întreruperii temporare a activităţii angajatorului - pentru o perioadă de până la trei luni".

Comunicatul mai precizează că angajatorul si salariaţii sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale fără a fi afectată calitatea de asigurat a acestora.

http://www.adevarul.ro/articole/guvernu ... somaj.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.