Jump to content

Scăpăm de asomarea porcilor?


dcp100168

Recommended Posts

Amendament acceptat

Scăpăm de asomarea porcilor?

Amendamentele europarlamentarului democrat-liberal gălăţean Constantin Dumitriu şi ale colegei sale de partid, Maria Petre, prin care cereau acceptarea practicilor tradiţionale pentru sacrificarea mieilor şi a porcilor, au fost adoptate în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală. "Mă bucur că am reuşit să ne convingem colegii că este important ca Uniunea Europeană să respecte tradiţiile fiecărui stat membru. Aşa cum în Spania sunt permise coridele şi în România putem să păstrăm tradiţia Ignatului.

Obligativitatea unor tehnici speciale de asomare înseamnă o povară suplimentară pentru ţăranii români, într-o perioadă în care oricum trebuie să facă faţă greutăţilor impuse de criza economică. Este de datoria noastră, a celor care reprezentăm cetăţenii României în Parlamentul European, să ne asigurăm că tradiţiile, obiceiurile şi valorile noastre culturale sunt respectate.

Aşa cum am reuşit să includem Paştele ortodox în calendarul Parlamentului European, am convingerea că aceste amendamente referitoare la sacrificarea tradiţională a mieilor şi porcilor vor fi acceptate de toţi colegii noştri atunci când raportul va fi votat în plen", a declarat Constantin Dumitriu, membru în Comisia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European.

Raportul urmează a fi votat în plenul Parlamentului European în luna aprilie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Scap ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Romanii pot sa sacrifice porcii de Craciun si mieii de Pasti in mod traditional

Sacrificarea traditionala a animalelor ca parte a unor obiceiuri nationale este acceptata de noua legislatie europeana, votata miercuri de Parlamentul European, informeaza un comunicat de presa al institutiei. Altfel, legislatia prevede obligativitatea ca animalele sa fie asomate inainte de a fi sacrificate, pentru a se evita suferinta acestora. Exceptie de la regula se mai face in conditiile in care animalele sunt ucise in cadrul unor experimente tehnice sau ştiinţifice, în cadrul activităţilor de vânătoare, manifestări culturale sau sportive sau de către un veterinar, în contextul practicii sale medicale, arata Parlamentul European.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.