Jump to content

Şeful DSV Galaţi, mutat la Călăraşi


dcp100168

Recommended Posts

DSV-ul are director cu delegatie de la Galati

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Calarasi are de miercuri un nou director. Acesta este dr. Viorel Gheorghita, fost director executiv al DSVSA Galati in perioadele 1996-2000 si 2005-2009. Gheorghita a fost numit, la Calarasi, director cu delegatie pentru cel mult sase luni. Apropiat al PNL-ului, acesta a fost indepartat de la Galati, deoarece se afla de multa vreme in conflict cu membri marcanti ai Partidului Social Democrat (PSD), dorindu-se o eventuala demisie a sa. In adresa care a fost trimisa la Calarasi, se specifica faptul ca acesta este numit la conducerea DSVSA deoarece incepand de astazi pana pe 27 martie se afla in Romania o delegatie de la Uniunea Europeana care va verifica, in sapte judete din sud, modul de combatere a pestei porcine.

Viorel Gheorghita a fost acuzat ca in 2005 a lucrat cateva luni la Directia Protectiei Copilului Galati pentru a obtine statutul de functionar public, dupa care a fost numit director executiv la DSVSA. Anomalia a fost constatata de procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Bucuresti, care au inceput o ancheta la ANSVA. In dosarul penal nr.10.008/P/2005, conform cotidianului "Gandul", procurorii bucuresteni au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Viorel Gheorghita, "pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune prin folosirea de calitati mincinoase, fals in declaratii, instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice si asociere in vederea comiterii de infractiuni”. Pe langa acesta, au mai fost cercetati mai multi functionari ai DPC Galati, care au fost acuzati ca au falsificat acte pentru a-i favoriza lui Gheorghita obtinerea statutului de functionar public. Pana la urma dosarul nu a fost finalizat de catre procurorii galateni.

De remarcat este faptul ca la Calarasi postul de director executiv al DSVSA a revenit Partidului Conservator.

http://www.observatorcl.info/index.php? ... m=&ucat=3&

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.