Jump to content

Ţigările se scumpesc cu 40-50%


dcp100168

Recommended Posts

JTI: Preţurile pachetelor de ţigări vor creşte cu 40-50% în acest an, ca urmare a majorării accizei

Preţurile pachetelor de ţigări vor creşte în acest an cu 40% în cazul sortimentelor premium şi cu 45-50% în cazul produselor ieftine, ca urmare a majorării accizei, potrivit companiei Japan Tobacco International România. "Per total, creşterile de preţuri vor fi de 40% la premium şi 45-50% la ieftine în acest an", a declarat directorul corporate affairs al JTI România, Gilda Lazăr, care consideră că, în aceste condiţii, contrabanda va depăşi 30% din piaţă.

Preţurile au crescut deja cu 0,3 lei la începutul lunii, pentru a pregăti majorarea accizei, iar, cel mai probabil, în aprilie pachetele de ţigări se vor scumpi cu 0,4 lei în cazul sortimentelor premium, ajungând la un preţ 7,2 lei pe pachet, conform lui Lazăr. Sortimentele de pe segmentul mediu de preţ vor costa 6,6 lei, faţă de 6,2 lei în prezent, iar cele ieftine se vor scumpi de la 5,8 lei la 6,3 lei pe pachet.

"În septembrie nu se ştie cu cât se vor scumpi, depinde de structura accizei. Ţigările premium vor ajunge la aproximativ 8 lei pachetul, iar cele ieftine în jurul a 7 lei. În ianuarie va fi tragic. În funcţie de structura accizei, se va adăuga încă 1 leu pe pachet", a mai spus Lazăr.

Link to comment
Share on other sites

N-are nimic, va creste si mai mult contrabanda cu tigari, care si acum se vand cu pana la 50% mai ieftin decat cele de la noi , iar in unele cazuri sunt si mai bune. ;) Asa ca ne vom "reprofila" si vom ajunge iar ca pe vremuri cand se luau cartuse "pe sub mana" :) Slava domnului, ca oferta este foarte variata... :lol:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.