Jump to content

Clinică de chirurgie cardiovasculară şi toracică


dcp100168

Recommended Posts

Clinică de chirurgie cardiovasculară şi toracică prin parteneriat public-privat

Consilierii judeţeni au aprobat cooperarea CJ cu Asociaţia pentru Protecţia Mediului Ecosistem, în vederea realizării unei Clinici de Excelenţă pentru chirurgie cardiovasculară şi toracică la Galaţi, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Terenul pus la dispoziţe de Consiliul Judeţului, în suprafaţă de 6.200 mp, va fi dat în folosinţă gratuită pe perioada existenţei construcţiei. “Printr-un parteneriat public -privat grupul Multimedica şi-a expus dorinţa de a construi pe bani proprii o clinică de chirurgie cardiovasculară şi toracică, dar într-un loc în care să aibă şi celălalte servicii conexe. Terenul pus la dispoziţie de CJ este în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Andrei, în suprafaţă de 6.200 mp. Grupul are şi obligaţia de a construi un heliport pe clădire. De asemenea, clinica va fi legată printr-o pasarelă de spitalul judeţean”, a declarat preşedintele CJ, Eugen Chebac. Potrivit aceleaşi surse, Clinica va asigura toată Euroregiunea Sud-Est şi Euroregiunea „Dunărea de Jos”, deoarece nici aceste zone nu beneficiază de o astfel de clinică. Prin implementarea unei clinici de chirurgie cardiovasculară şi toracică la Galaţi se vrea ca toate cazurile urgente să nu mai ajungă la Bucureşti. „Vom aduce medici din Germania, Austria, Germania, Franţa sau Italia, urmând să pregătim şi specialişti români care să rămână aici”, a spus Chebac.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Centru de Cardiochirurgie în curtea Spitalului Judeţean

Prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, a mai primit un „ignore” ferm din partea preşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac. Preşedintele i-a anunţat pe aleşii CJ că printr-o adresă, instituţia prefectului solicită reanalizarea şi chiar revocarea Hotărârii Consiliului Judeţului nr. 108 pe 2009 privind darea în folosinţă gratuită a unui teren aflat în domeniul public al judeţului Asociaţiei pentru Protecţia Mediului Ecosistem, în vederea realizării Centrului de Excelenţă în Cardiochirurgie Galaţi. Prin hotărârea, pe care în aprilie anul trecut prefectul Claudiu Brânzan a avizat-o ca fiind legală, CJ dă în folosinţă gratuită Ecosistem un teren de 6.000 mp, pe care urmează să fie construit Centrul de Cardiochirurgie. Chebac a motivat de ce va ignora solicitarea prefectului: „La un an de la aprobare, prefectul Cosmin Păun ne cere să o reanalizăm şi chiar revocăm. Precizez poziţia aparatului de specialitate a CJ Galaţi şi anume: terenul în suprafaţă de 6000 de mp aflat în dispută face parte din domeniul public al judeţului Galaţi după cum se stabileşte în OG 70/2002. CJ s-a manifestat ca un proprietar, dar fără a schimba destinaţia terenului, şi fără a-l înstrăina, urmând ca pe acesta să se construiască un imobil în care să se desfăşoare tot un act medical, cu o înaltă tehnologie medicală. HCJ este temeinică şi legală. Revocarea nu mai poate opera pentru că hotărârea a intrat în circuitul civil şi a produs efecte juridice”.

Eugen Chebac a declara că prefectul a făcut demersul în virtutea unei adrese a Ministerului Sănătăţii. Preşedintele judeţului a mai adăugat că terenul de 6.000 de mp a fost scos din indiviziunea spitalului, nu mai face parte din incinta sau perimetreul spitalului. În plus, Centrul de cardiochirurgie se va face pe parteneriat public-privat. „Cardiochirurgie avem la Iaşi, Cluj şi Bucureşti. Distanţa de la Galaţi la oricare din aceste centre medicale, din Bucureşti sau Iaşi, este de 250 de km. Construindu-se acest Centru de cardiochirurgie am acoperi nu doar zona noastră, ci şi o parte din Moldova”.

Proiect aprobat în martie 2009

În luna martie 2009, Consiliului Judeţului Galaţi a aprobat cooperarea cu Asociaţia pentru Protecţia Mediului Ecosistem, pentru realizarea Centrului de Excelenţă în Cardiologie Galaţi, prin darea în folosinţă gratuită a unui teren proprietate a CJ. Fiind ONG, asociaţia respectivă poate primi gratuit în folosinţă terenul, situat în dreapta Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Andrei”, pe care îl va pune la dispoziţie unui al treilea partener, care nu are acest drept: grupul Multimedica. Pe acest teren, grupul va construi pe bani proprii o clinică de chirurgie cardiovasculară şi toracică. Grupul are obligaţia de a construi un heliport pe clădire şi de a lega clinica, printr-o pasarelă, de spital. Se doreşte astfel ca toate cazurile urgente să nu mai fie duse la Bucureşti, iar până când personalul va fi format, aici vor opera medici din Germania, Austria, Franţa sau Italia. Se va încheia un contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, care va plăti 50 sau 70 la sută din costurile intervenţiei chirurgicale, iar restul va fi suportat de către pacient.

http://www.viata-libera.ro/articol-Centru_de_Cardiochirurgie_in_curtea_Spitalului_Judetean_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Centrul de excelenţă pentru bolnavii de inimă din Galaţi mai are de aşteptat

Pe terenul pe care urma să fie înfiinţat viitorul centru nu se poate construi. Proiectul Centrului de Excelenţă în Cardiochirurgie care ar urma să fie înfiinţat în curtea Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă "Sf Apostol Andrei" din Galaţi este urmărit de ghinion. După ce în urmă cu câteva săptămâni, prefec­tul Cosmin Păun anunţase că intenţionează să reanalizeze şi să revoce Hotărîrea 108/2009, prin care Consiliul Judeţului aproba alocarea terenului, acum a ieşit la iveală alt obstacol în calea înfiinţării centrului: pe acel teren nu se poate construi, pentru că acolo au fost forate, în urmă cu câţiva ani, puţurile care să asi­gure apa necesară spitalului, pentru ca acesta să nu depindă de alimentarea din reţeaua de apă potabilă a Galaţiului.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/centrul-de-excelenta-pentru-bolnavii-de-inima-din-galati-mai-are-de-asteptat-182930.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.