Jump to content

Luna Pădurii, sărbătorită la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Luna Pădurii, sărbătorită şi la Galaţi

* Zeci de elevi a două unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi vor planta puieţi de salcie, salcâm şi tei cu ocazia Lunii Pădurii, sărbătoare care este celebrată în fiecare an, în perioada 15 martie -15 aprilie.

Luna Pădurii este sărbătorită şi în acest an la Galaţi. Mai mulţi elevi ai Şcolii Gimnaziale din Vlădeşti vor planta puieţi de salcie şi salcâm în Lunca Joasă a Prutului Inferior, în timp ce alte câteva zeci de copii ai Şcolii Generale nr. 5 Galaţi vor planta puieţi de tei în curtea unităţii de învăţământ. Potrivit directorului executiv al Agenţiei Regionale de Protecţia Mediului, Carmen Sandu, puieţii de tei au fost achiziţionaţi din banii obţinuti ca urmare a valorificării deşeurilor de hârtie şi carton de către copii în cadrul Campaniei "Şi tu poţi să ajuţi la salvarea pădurilor!".

În fiecare an, în intervalul 15 martie - 15 aprilie, se celebrează ”Luna Pădurii”. Sărbătoarea îşi are originile încă din anul 1872, când au fost sădiţi mai mulţi arbori în Statele Unite ale Americii, ca o consecinţă firească a accentuării despăduririlor. În România prima manifestare de acest gen s-a organizat în anul 1901.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Pomi plantaţi de pompieri

Plopii albi ai Situaţiilor de Urgenţă

Malul Siretului de lângă Barboşi îşi va schimba, în câţiva ani, înfăţişarea cheală. Alături de copiii claselor primare de la Şcoala Numărul 29 „Sfânta Ana”, pompierii conduşi de generalul Viorel Zaharia au trecut ieri, 30 martie, la plantarea a peste 9.000 de pomişori. Micuţii vor creşte pe locul salcâmilor distruşi de inundaţiile din urmă cu patru ani. „În intervalul 15 martie – 15 aprilie, pompierii desfăşoară programul ˝Luna naturii˝, aici intrând şi mesajele de prevenire la adresa populaţiei, dar şi iniţiativa de a planta 9.000 de pomişori în Galaţi, Tecuci şi Bereşti”, declară generalul Zaharia. „Noi am cerut o porţiune de pământ de la Romsilva şi ni s-a dat această bucată, lângă Siret şi lângă marele poluator, Combinatul”, remarcă, cu umor, generalul.

http://www.viata-libera.ro/articol-Plop ... nta_2.html

250 de pompieri din Galaţi au plantat 6.000 de plopi albi

Acţiune în forţă a pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Nu pentru un incendiu, ci în ajutorul naturii. 250 de pompieri împreună cu 25 de elevi ai scolii generale 29, au plantat 6.000 de plopi albi în apropierea combinatului Arcelor Mittal. Acţiunea de salvare a naturii va continua astăzi la Tecuci şi Bereşti unde vor sădi alţi 4.000 de puieţi. Doar 8,3% din suprafaţa judeţului Galaţi este acoperită de pădure, faţă de media de 23% la nivel naţional şi 32% media Uniunii Europene.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Elevii de la „Racoviţă” au întinerit pădurea de la Hanu Conachi

Miercuri, 8 aprilie, în pădurea de salcâmi de la Hanu Conachi, peste 50 de elevi, din clasele IX-XI, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” au plantat 1.000 de puieţi pe dunele de nisip de aici. Acţiunea a fost urmarea unui parteneriat între liceu şi Romsilva, având ca obiectiv nu numai plantarea de salcâmi, ci şi întreţinerea acestora, în perioada martie 2009 – octombrie 2010.

http://www.viata-libera.ro/articol-Elev ... chi_2.html

Link to comment
Share on other sites

Azi, liceenii acţionează

Galaţiul intră în curăţenia de Florii

Liceenii din Galaţi dau o mână de ajutor Primăriei ca să primenească oraşul înainte de Florii. Astăzi, 11 aprilie, de la 8,30, în jur de 400 de elevi de la 14 licee sunt aşteptaţi, pe Faleză, în dreptul Elicei. De aici vor merge în mai multe puncte din oraş, ca să planteze copaci şi, în acelaşi timp, să cureţe zonele de resturile aruncate la întâmplare de gălăţeni. Vor participa elevi de la colegiile naţionale „Vasile Alecsandri”, „Al. I. Cuza”, „Costache Negri”, „Mihail Kogălniceanu”, de la Palatul Copiilor şi elevilor, de la liceele „Dunărea”, „D. Cuclin”, „Emil Racoviţă”, de la Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic „Paul Dimo” şi de la grupurile şcolare „Gh. Asachi”, „Radu Negru”, Marină şi Metalurgic. Acţiunea de plantare şi de ecologizare este realizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi în colaborare cu Primăria municipiului.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... rii_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.