dcp100168 Posted May 11, 2013 Author Share Posted May 11, 2013 Ţiglina şi zona Port rămân, luni, fără apă potabilăLuni, în intervalul orar 08,00 – 16,00, se opreşte alimentarea cu apă potabilă în zona Port şi în zona Ţiglina, pentru efectuarea unor lucrări.Astfel, blocurile Brateş 1A, 1B, 2, Mălina, Jiu, Cătuşa, Olt, Mureş, casele de pe străzile Săliştei, D. Cantemir, Crişana, Mircea cel Bătrân, Ghecet, Griviţei, Izvor, Inspectoratul Şcolar, punctul termic PT P1, spălătoria Geval- str.Sulinei, şi agenţii economici Marina Prod Prest, SC Napoli, de la parterul blocurilor anterior menţionate, din Port, vor rămâne jumătate de zi fără apă din cauza lucrărilor de cuplare a conductei noi de apă din strada Sulinei la reţelele din străzile Griviţei şi Săliştei, precum şi racordarea blocului Olt, sc.5. Lucrările sunt efectuate de SC Atlas.În ceea ce priveşte întreruperea alimentării cu apă din Ţiglina 1, potrivit Apă Canal, aceasta este cauzată „de executarea lucrărilor de înlocuire a grupului de pompare cu turaţie variabilă din punctul termic SC 61”. Blocurile care nu vor primi apă sunt PS13A, PS13B, PS13C.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 28, 2013 Author Share Posted May 28, 2013 Miercuri se opreşte apa rece în Micro 16Mai multe blocuri din cartierul Micro 16 rămân miercuri fără apă rece din cauza lucrărilor care se desfăşoară în zonă. Potrivit unei informări publicate de Apă Canal pe site-ul instituţiei, apa rece va fi oprită timp de 14 ore."S.C. APĂ CANAL S.A. Galaţi aduce la cunoştinţă că în data de 29.05.2013, între orele 08.00–22.00 (14 ore) va întrerupe alimentarea cu apă potabilă a unor consumatori din cartierul Micro 16, pentru executarea de către Asocierea MAX BOEGL - TANCRAD a lucrărilor de racordare a tronsoanelor noi de conducta apă Dn400mm FD şi Dn800mm FD executate în str. Gh. Asachi, în cadrul obiectivului “Modernizare str. Oţelarilor – Stadionului - Frunzei“ (investiţia Primăriei Municipiului Galaţi pe fonduri europene).Va fi sistată alimentarea cu apă a consumatorilor casnici din str. Frunzei, str. Prisaca, str. Casin, str. Prunari, str. Porumbacu, str. A. Saligny, str. Aleea Prunari (tronsoanele situate în cartier Micro 16 între str. Prelungirea Brăilei şi str. Gh. Asachi).De asemenea, în intervalul orar anterior menţionat, alimentarea cu apă potabilă a blocurilor din cartierul Micro 16 se va realiza cu presiune redusă (de la 2.1 atm la 1.8 atm).Facem precizarea că, după repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă rece potabilă, există posibilitatea ca aspectul apei să fie opalescent; din punct de vedere bacteriologic şi calitativ, aceasta se încadrează în standardele de potabilitate impuse de legislaţia în vigoare.Pentru situaţii deosebite, S.C. APĂ CANAL S.A. Galaţi va pune la dispoziţie cisterna cu apă, cererile putând fi făcute la Dispeceratul societăţii noastre, la numerele de telefon 0236/463294 şi 0236/473380 int.133", se arată în comunicat.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 5, 2013 Author Share Posted June 5, 2013 Cartierul Dimitrie Cantemir rămâne fără apă receSocietatea Apă Canal anunţă că joi, 6 iunie, în intervalul orar 8.00 - 16.00, va întrerupe alimentarea cu apă potabilă a unor consumatori. Sistarea vine la solicitarea combinatului siderurgic ArcelorMittal, societate care urmează să execute lucrări de montare contori la Romportmet. În aceste condiţii, va fi afectată alimentarea cu apă potabilă a următorilor consumatori: blocurile din cartierul Dimitrie Cantemir, societatea Romportmet şi societăţile de agrement din zona Priza Dunării.presagalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 6, 2013 Author Share Posted June 6, 2013 Centrul Galaţiului rămâne fără apă rece vineriZonele Potcoava, Mazepa 1 şi Centru rămân astăzi fără apă rece timp de opt ore, în intervalul 8.00 - 16.00. Potrivit Apă Canal, întreruperea este cauzată de lucrările care pregătesc înlocuirea unui tronson avariat din zonă. Va fi afectată alimentarea cu apă potabilă a următorilor consumatori: blocurile: W1, W2, W3, W11, W12, C2, C3, C4, C5, C6, K, 20 apartamente, Alun 1, Alun 2; consumatorii casnici din str. Romulus; Şcoala Generală nr.26; Biserica Precista, Biserica Armeană; Piaţa, Casa de Modă, Complexul Potcoava de Aur; agenţii economici de la parterul blocurilor menţionate; punctul termic: PT W3. Pentru situaţii deosebite, se poate solicita autocisterna Apă Canal, la telefoanele 0236/463294 sau 0236/473380 int.133. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Nord-vestul oraşului rămâne fără apă în această noapteApă Canal opreşte furnizarea de apă potabilă în mai multe cartiere situate în partea de nord-vest a oraşului în noaptea de 17-18 iulie, între orele 23,30 - 03,30. Motivul este executarea unor lucrări urgente de revizii la staţia de pompare Fileşti.Astfel, nu vor beneficia de apă rece locatarii din cartierele Siderurgiştilor Vest, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39A, B, C, Micro 40, A.Vlaicu, N.Leonard, precum şi cei din cartierul Fileşti şi satul Fileşti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Fără apă rece pe 30 iulie în zona stadionului OţelulMarţi, 30 iulie, furnizarea apei potabile şi a apei calde va fi întreruptă, pentru zece ore şi jumătate în zona stadionului Oţelul. Ca atare, nu vor primi apă potabilă, în intervalul orar 7.30-18.00, locuitorii blocurilor PS1, PS2, PS1C şi PS1D, dar şi sediul societăţii Vega ’93, Hotel Galmondo şi Stadionul Oţelul. Motivul restricţionării este executarea lucrãrilor de racordare la reţeaua publică a tronsonului nou de conductă de apă executată în str.Gh.Asachi, în cadrul obiectivului „Modernizare str. Oţelarilor – Stadionului – Frunzei“ (investiţia Primăriei Municipiului Galaţi pe fonduri europene). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted October 20, 2013 Author Share Posted October 20, 2013 Gălăţenii din Micro 40 stau zilnic la coadă pentru apă potabilă* În România secolului XXI, sute de gălăţeni din Micro 40, chiar bun-platnici, trebuie să care apa în spinare * În campania electorală, politicienii le-au dat drumul la robinet, dar doar pentru a obţine voturiBătrâni cu probleme de sănătate, copii şi părinţi, cu zeci de bidoane şi căldări în spate, stau zilnic la coadă, în Micro 40, la cisternele Apă Canal, pentru a nu muri de sete, pentru a putea mânca şi pentru a avea cu ce se spăla. Oamenii sunt batjocoriţi astfel de ani de zile, indiferent că nu înregistrează debite restante la întreţinere sau sunt rău-platnici. Conducerea Apă Canal, cu girul consilierilor locali şi a primarului, sancţionează pe nedrept sute de gălăţeni de bună credinţă, care nu înregistrează datorii la întreţinere.Abuz şi facturi umflate, acuzaţiile oamenilorLa finele săptămânii trecute, mai mulţi bătrâni, uzi până la genunchi şi cu mâinile tremurânde, se chinuiau să care câteva sticle din plastic umplute cu apă de la cisternele Apă Canal. Bolnavi, neajutoraţi şi deznădăjduiţi, vârstnicii din cartierul Micro 40, alături de copii de toate vârstele şi părinţii lor, îşi luaseră „porţia” de apă, fiind condamnaţi să suporte şi ei sancţiunile aplicate de autorităţi celor care, din varii motive, înregistrează debite restante, mai mici sau mai mari la asociaţiile de proprietari. „Bun, nu s-a plătit şi s-a întrerupt apa. Am avut şi eu datorii, dar acum sunt cu plata la zi şi, totuşi, nu beneficiez de apă. Acum pe mine cine mă ajută să am din nou apă? Am şase operaţii, nu am voie să fac efort şi, totuşi, car apă. M-am chinuit foarte mult să plătesc datoriile, iar acum stau la cisternă. Suntem trataţi mai rău decât animalele. Tu încasezi şi, în schimb, mie ce îmi dai? Acum îmi cer drepturile şi eu! Noi nu mai avem niciun drept, nimic? Apă caldă nu avem, apă potabilă nici atât”, ne-a spus Săndica Nour, locatar al blocului N1 din Micro 40.Femeia a acuzat autorităţile de abuz şi a reclamat o serie de nereguli în acte la Asociaţia de locatari 600, de care aparţine, afirmând că a fost obligată să plătească şi câte 40 sau 20 de metri cubi de apă pe lună, doar pentru că înregistra debite restante către Apă Canal şi Apaterm. „În perioada sărbătorilor, dacă ne dădeau câteva zile apă, două ore pe zi, mă trezeam că trebuie să plătesc 46 de metri cubi pe lună, îmi băgau toate pierderile! Nu exagerez cu nimic. Nu mai spun cât ne-au încărcat cei de la asociaţie. Am fost plecată în Italia şi toate pierderile mi le-a trecut mie. A pus băiatul minor să semneze. Pe ei nu îi controlează nimeni? Anul trecut, pentru cinci zile cu apă, în luna octombrie, am avut 21 de metri cubi. Cineva să verifice şi asociaţiile!”, a precizat Săndica Nour.„Să ne dea drumul la apă!”Sătui de un trai mizer, oamenii le solicită primarului Marius Stan şi consilierilor locali să nu-i mai sancţioneze pe bun-platnici şi să impună reprezentanţilor Apă Canal să reia furnizarea de apă potabilă în apartamente. „Primarul este obligat să îi evacueze pe cei care nu plătesc. Eu am dat lunar câte 50 de lei în plus ca să se strângă acolo şi să primim apă. Am dat şi 100, dar nu ne-a dat drumul. Ei fac garduri, care nu ne încălzesc cu nimic, o cheltuială enormă din banii noştri. Eu nu vreau să mai suport situaţia asta! Primarul este vinovat pentru situaţia în care ne aflăm. Îmi pare rău că l-am votat. Am venit de la ţară şi nu am apă să mă spăl. Cu Dunărea lângă noi şi nu avem apă la robinet. Este mai mare râsul! Nu o să-l mai voteze nimeni pe acest primar. Nu se poate să îşi bată joc de noi în halul acesta. Cu ce facem mâncare, cu ce ne spălăm? Nu mai am de unde să dau bani pe apă plată”, ne-a spus, revoltată, o gălăţeancă, locatară a blocului I2. Oamenii, sancţionaţi pe nedrept de către furnizor, ne-au spus că nu au resurse financiare pentru a se debranşa de la reţeaua de apă comună în scopul de a beneficia de contorizare separată. „Este o tâmpenie ce se întâmplă. Adevărul este că oamenii nu mai au cu ce plăti, nu mai au bani, au datorii şi nu mai pot face faţă. Noi, în schimb, avem contorizare separată. O doamnă doctor, care are cabinet medical la parter, a propus şi am tras imediat apă, suntem contorizaţi separat. La noi pe scară nu mai sunt decât patru apartamente fără apă. Dar este nevoie de bani, într-adevăr”, ne-a spus Gheorghe Mereuţă.Tranzacţie de campanie: apă contra votGălăţenii din Micro 40 ne-au povestit cum, în campania electorală, mai mulţi activişti de partid şi-au bătut joc de ei, promiţându-le oamenilor că, dacă vor merge la vot, vor beneficia din nou, zilnic, de apă caldă şi apă potabilă. Ba mai mult, pentru câteva zile, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, Apă Canal a reluat furnizarea de apă potabila la blocurile-problemă. „Ne-au păcălit în perioada alegerilor, ne-au păcălit că ne dau drumul la apă definitiv. Ne-au dat câteva zile, după care au oprit-o din nou. Au promis marea cu sarea şi nu au făcut nimic”, a afirmat o vârstnică.„Vom ieşi în stradă”Oamenii au precizat că intenţionează să organizeze o serie de proteste îndreptate către conducerile Apă Canal şi Primăriei. „Lumea a ajuns la capătul răbdării. Veţi vedea ce o să iasă. O să ieşim în stradă pentru că ne-am săturat de bătaia asta de joc şi de atâtea abuzuri. O să fie revoluţie”, ne-a spus o gălăţeancă.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Opt ore fără apă rece în Traian NordVecinii noului mall, de pe strada Coşbuc, nu vor primi apă rece aproape toată ziua de luni. Apă Canal informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că luni, în intervalul orar 09.00–17.00 (8 ore) va întrerupe alimentarea cu apă potabilă a unor consumatori din zona cartierului Traian Nord, "pentru executarea lucrărilor de deviere racord hidrant", necesare odată cu realizarea sensului giratoriu care va asigura intrarea în Galaţi Shopping City."Va fi sistată apa următorilor consumatori: Spitalul de Boli Infecţioase, Jandarmeria, Metro, Complex Viva, precum şi consumatorilor casnici din str. Arcaşilor şi aleile laterale, cartier Traian Nord (str. Zimbrului, str. Sulfinei, str. Privighetorii, str. Căprioarei), Aleea Meteo, Aleea Shell, str. Traian (pe tronsonul str. Măcelarilor - str. Cetăţianul Ion), str. Cetăţianul Ion", se arată în comunicatul Apă Canal. De asemenea, mai precizează reprezentanţii instituţiei, în intervalul orar menţionat vor fi afectaţi prin reducerea presiunii consumatorii casnici din str. Traian (pe tronsonul str. Măcelarilor - str. Rizer), Spitalul de Psihiatrie, Brutăria Arcada."Facem precizarea că, după repunerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă rece potabilă, există posibilitatea ca aspectul apei să fie opalescent. Din punct de vedere bacteriologic şi calitativ, aceasta se încadrează în standardele de potabilitate impuse de legislaţia în vigoare. Pentru situaţii deosebite, societatea Apă Canal SA va pune la dispoziţie cisterna cu apa, cererile putând fi făcute la dispeceratul societăţii, la numerele de telefon 0236/463294 si 0236/473380 interior 133.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted November 12, 2013 Author Share Posted November 12, 2013 13 noiembrie, ghinion de apă!Mii de gălăţeni din cartierele Valea Oraşului vor rămâne fără apă rece şi caldă, miercuri, 13 noiembrie, în intervalul orar 9.00-15.00, din cauza unor lucrări de reparaţii la reţeaua de apă, informează SC Apă Canal. Potrivit societăţii, este vorba de ,,executarea unor lucrări de revizii-reparaţii la reţeaua de apă, respectiv: înlocuirea vanei Dn100mm str.Portului, bloc Siret sc.7-9, vanei Dn65mm str.Navelor, SC Proiect SA, vanei Dn150mm, str.Domneasca, bloc M (Spicu)”. În afară de consumatorii casnici vor rămâne fără apă potabilă şi trei unităţi de învăţământ, mai multe instituţii publice, precum şi o serie de unităţi de alimentaţie publică din zonă.Iată blocurile dar şi agenţii economici care vor rămâne, miercuri, fără apă rece: “blocurile: M, L, A1, B1, B2, C1, V3, V4, V5, R1, R2, R3, Siret sc.1-9, Egreta 1, Egreta2, Cocor1, Cocor 2, Cocor 3, Lebăda1, Lebăda2, N1, N2, N3, N4, N5, N6, Lăstun, Bistriţa 1A, Bistriţa 1B, Bistriţa 1C, Bistriţa 2, Mălina, Brateş 1A, Brateş 1B, Brateş 2, Cătuşa, Mureş, Jiu, Olt, A, B – str.Griviţei, Cămine WBC, Cămin SNG1, Cămin SNG2, P1, P2, P3, P4, P5, P6,P7, P8, P9, P10, P11, P12, Casa H Ştefan, Casele Muncii, Cămine Menarom; consumatori casnici din str: Dogăriei, Griviţei, V.Lupu, C.Boliac, Farului, Daciei, Dacului, Apollon, Izvor, Jupiter, Tăuni, Moruzzi, Răsăritului, Vidra, Ghecet, Sindicatelor, D.Cantemir, Crişana, Mircea cel Bătrân, Săliştei, Sulinei, Canalului, Leului, Spaniola, Sculpturii, Gloriei, A.Ipătescu, Banului, Vulcan, Vadu Cărăbuş, Olteniţei; punctele termice: PT M, PT L, PT R3, PT P1, PT P2; Şcoala Generală nr.24, Liceul de Marină, Inspectoratul Scolar al Judetului Galati, Spitalul CFR, Scoala Specială nr.2, Cantina de Ajutor Social, Curtea de Conturi, Biserica Sf.Mitoc, Biserica Sf.Nicolae ; SC Proiect SA, APDM, AFDJ, Palatul Navigatiei, SC CF Constructii Feroviare, Restaurant Panoramic, Restaurant Marco Polo, Vas Andrada, Vas Poseidon, Prutul SA, Autogara, SPIACT, Toranavis, Romtrans, Depou CFR, SC Intfor, Port Docuri, Institutul Piscicol, RENEL Ateliere, ADMET SA, Spalatoriile Autouniversal, Geval, vis-a-vis Intfor; IMH, Metacom, ILTG, Han Izvor, Icepronav, Navlomar, Hotel Vega, Hotel Mercur, Căpitănia Porturilor, Abator str.Ceres, Dana 15 - APDM”.presagalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted December 4, 2013 Author Share Posted December 4, 2013 Protecţia Consumatorilor nu îi poate ajuta pe bun-platnicii gălăţeniBranşamentele individuale, la comun, precum şi convenţiile de plată individuală par a fi cea mai bună soluţie pentru ca bun-platnicii să nu sufere de pe urma celor care nu îşi achită datoriile. Din punctul de vedere al comisarilor de la Protecţia Consumatorilor (CJPC), convenţiile individuale de plată ar putea ţine loc de contracte individuale, dacă în acestea vor fi stipulate negru pe alb drepturile şi obligaţiile consumatorului şi ale furnizorului de serviciu. Lucru avantajos, atât pentru cel care îşi plăteşte la timp utilităţile, cât şi pentru furnizorul care poate sista serviciile individual, dacă nu i se plăteşte ceea ce oferă.A vrut să depună plângere, dar nu a pututTotuşi, ce pot face, la momentul actual, cei care sunt cu plata la zi şi cărora li s-a sistat şi lor furnizarea apei, din cauza datornicilor? Deşi ar fi îndreptăţiţi să facă plângere la Protecţia Consumatorilor pentru un serviciu plătit, dar de care nu beneficiază, din punct de vedere legal, nu pot reclama nimic nume propriu.Aşa i s-a întâmplat şi lui Constantin Dumitriu (81 de ani), de la Blocul Mehid 2, care a vrut să reclame că de două săptămâni nu mai primeşte apă rece, deşi e cu plata la zi. „Am probleme medicale şi nu am apă, cum e posibil aşa ceva? Ba mi se mai cer bani de la asociaţie şi pentru branşament separat”, ne-a spus gălăţeanul. Carmen Tudor, comisar-şef adjunct al CJPC Galaţi, spune că, atâta timp cât nu există un contract individual între proprietari şi furnizor, respectiv Apă-Canal, reclamaţiile în acest sens pot fi făcute doar în numele asociaţiei, printr-un reprezentant al acesteia.Reclamaţii, dar tot degeaba?Chiar şi aşa, depuse în numele asociaţiei, plângerile bun-platnicilor nu au garanţia câştigului de cauză, pentru că furnizorul sistează apa, dacă se încalcă nişte clauze din contract, respectiv neplata facturilor. Luna trecută, la CJPC a fost înregistră o reclamaţie privind sistarea apei reci, venită din partea din partea Asociaţiei de Proprietari 601. 31 de locatari bun-platnici, branşaţi separat (dar fără contracte individuale), reclamau, prin reprezentantul asociaţiei, că Apă-Canal le-a întrerupt apa rece. Între timp, Apă-Canal a reluat furnizarea apei (cauza era demontarea şi remontarea unor contori), iar obiectul plângerii nu mai era fondat. Totuşi, conform CJPC, oprirea apei ar fi fost oricum întemeiată, deoarece asociaţia respectivă are facturi neplătite din 2007, deci nu şi-a respectat contractul, aşa cum reieşea din documentele furnizate comisarilor de către Apă-Canal.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted December 10, 2013 Author Share Posted December 10, 2013 Case fără apă receDupă ce în ultimii ani de zile conducerea Apă Canal a luat măsuri împotriva asociaţiilor de locatari rău platnice, fiind vorba de furnizarea apei reci cu program sau sistarea furnizării acesteia, măsură care a dat rezultate, la începutul acestei luni au fost luaţi în vizor şi consumatorii casnici care locuiesc la casă şi care nu şi-au achitat contravaloarea apei reci folosite.Potrivit reprezentanţilor conducerii Apă Canal, în perioada 2- 6 decembrie au fost debranşaţi consumatorii casnici care locuiesc pe Aleea Pieţii 10, Sf.Spiridon 28, Gării 49, Domnească 78, Labirint 6, Poşta Veche 19. Măsura a fost luată în vederea încasării soldurilor restante de la consumatori, pentru efectuarea plăţilor către furnizori, derularea lucrărilor de investiţii şi de mentenanţă a reţelelor de apă şi canalizare aflate în exploatare.La ora actuală se află în sistem de sistare totală a furnizării apei reci 14 asociaţii de proprietari în timp ce 17 asociaţii primesc apă rece după program, locatarii neavând apă rece între orele 6 şi 22.30, pe lista asociaţiilor figurând Asociaţia 123 (scara 1 a blocului A3), Asociaţia 525 din Micro 20 (scările 1 şi 2 ale blocului A5), Asociaţia 509 din Micro 20 (scara 1 a blocului M).Profit considerabil pentru Apă Canal Măsurile luate în ultimii 3 ani împotriva asociaţiilor datornice, care au afectat, din păcate, şi locatarii bun platnici, nu au rămas în timp fără efect. Astfel, conform topului realizat de către conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Galaţi pe anul trecut în funcţie de valoarea profitului realizat, prezentat acum circa 3 săptămâni, Apă Canal s-a situat pe locul 7, locurile anterioare fiind ocupate de firme cu capital privat. Potrivit directorului general al Apă Canal, Gelu Stan, măsurile luate faţă de asociaţiile datornice şi-au atins scopul în timp. Deşi nu s-au putut găsi soluţii pentru ca bun platnicii să primească apă rece, se încearcă acest lucru în continuare.monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 Lăsaţi fără apă în preajma sărbătorilorScandal de proporţii în cartierul micro 39. Zeci de locatari s-au luat la ceartă cu reprezentanţii Apă Canal, pentru că aceştia din urmă, au decis să sistezefurnizarea cu apă rece, din cauza datoriilor. Oamenii se plâng că datoriile nu sunt uriaşe, iar acestă decizie nu face decât să-i întoarcă în vremea comunismului. „Eu am doar 180 de lei datorie la întreţinere şi vreau să o achit până de Paşte. Nu este omeneşte să ne lase fără apă rece, când mai sunt două zile până la Florii şi alte câteva zile până la Paşte. Soţul meu cară apă cu bidonul de la ţâşnitoarea din parc, dar nici nu ştiu cum să o împart.Ce să folosesc la mancare, ce să bem, ce să mai folosim şi la toaletă. Aseară am vrut să mă spăl pe cap, dar nu mi-a mai ajuns apa decât de şamponat, când să mă clătesc mi-am dat seama că nu mai am nicio picătură”, a spus Dumitra Stanca, una dintre locatarele cartierului micro 39. Administratora asociaţiei de locatari recunoaşte că sunt datorii către Apă Canal, dar că ar fi trebuit preveniţi că rămâne fără apă rece.„Conform contractului pe care îl avem cu clienții noștri, facturile se achită în termen, maxim de 45 de zile, după care putem proceda la sistarea serviciilor. În cazul de față, această asociație a fost de mai mult timp atenționată, notificată. Au avut chiar angajamente de plată încheiate cu societatea noastră, drept pentru care au beneficiat de aceste servicii. Asociația 842 are un sold restant de 154 000 de lei. A achitat în martie 33 000 de lei. Și nu este doar un singur caz. În același cartier, Asociația 711 are o datorie de 300 000 de lei. Oricând se face plata, noi reîncepem alimentarea cu apă”, a declarat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al societății Apă-Canal. Oamenii sunt disperați, cu atât mai mult cu cât se apropie Sărbătorile Pascale.presadegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted April 11, 2014 Author Share Posted April 11, 2014 Revoltă în Micro 39 C. Au ieşit în stradă pentru dreptul la apă* Apă Canal a început să sisteze alimentarea asociaţiilor care nu şi-au respectat angajamentele de platăCâteva zeci de proprietari din blocul C120, din cartierul Micro 39 C, au ieşit ieri dimineaţă în stradă, pentru a-i împiedica pe angajaţii SC Apă Canal SA să le taie apa."Vin şi ne taie apa acum, înainte de Sărbători. Nu avem cu ce să ne spălăm, cu ce să facem mâncare. Este inadmisibil aşa ceva. Sunt printre noi foarte mulţi oameni fără datorii. Pe de altă parte, şeful ecarisajului, care locuieşte în această asociaţie, are datorii de peste 50.000 de lei. Nu mi se pare normal ca, din cauza celor din politică, noi să rămânem fără apă", ne-a spus Eugen Cuza, unul dintre cei care au ieşit ieri în stradă. De altfel, speriaţi de revolta oamenilor, cei de la Apă Canal au chemat în ajutor un echipaj de Poliţie, pentru a-şi putea face treaba.Sistarea apei, doar amânatăConform purtătorului de cuvânt al SC Apă Canal SA, Cornelia Arnăutu, procedura de sistare a apei a fost doar amânată, nicidecum anulată. "Dacă reprezentanţii asociaţiei 711 nu vin să facă plăţi conform înţelegerilor, noi nu avem altă soluţie decât cea de a continua debranşarea. Această asociaţie de proprietari avea, la data de 7 martie 2014, un sold restant de 301.576 de lei, iar într-o lună a plătit 24.303 lei. Neplata datoriilor duce la sistarea serviciilor. Asta este legea!", ne-a explicat Cornelia Arnăutu. "Celor fără datorii le rămâne soluţia de a se branşa separat în reţeaua blocului. De altfel, această soluţie a fost folosită de mai multe asociaţii din Galaţi", ne-a mai spus Cornelia Arnăutu.Administratorul Asociaţiei 711, Gabriela Paraipan, spune că are mâinile legate în această situaţie. "Avem datorii foarte mari. Într-adevăr, cel mai mare datornic este domnul Băjenaru, care nu a mai plătit nimic din 2009 şi are o datorie de peste 50.000 de lei. Noi am vorbit cu cei de la Apă-Canal, însă din cauza faptului că nu ne-am respectat angajamentele de plată ne taie apa", ne-a explicat administratorul.Pe de altă parte, proprietarii sunt terorizaţi de faptul că vor rămâne fără apă în prag de Sărbători. "Nu ne dau nicio alternativă viabilă. Suntem pensionari şi din puţinul pe care îl avem facem tot posibilul să ne plătim datoriile. Acum rămânem de tot fără apă. Ne-am pus apometre, spre exemplu, tocmai ca să plătim exact cât consumăm. Nici măcar acest lucru nu se mai poate", ne-a spus o altă locatară, Georgeta Streşnă.Pentru a avea ceva apă în casă, locatarii buni platnici au apelat la o metodă nu tocmai ortodoxă, umplând bidoane de plastic de la o cişmea din părculeţul pentru copii din apropierea blocului.Această situaţie nu este una singulară în Galaţi. Spre exemplu, tot ieri a rămas fără apă şi asociaţia 318, mai exact blocul SD 3 A. "Totul depinde de asociaţii. Prin faptul că nu încasăm datoriile, punem în pericol fondurile europene accesate prin programul POS Mediu. Această acţiune va continua în întreg oraşul", ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al SC Apă Canal, Cornelia Arnăutu.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted April 15, 2014 Author Share Posted April 15, 2014 Asociaţiile rău platnice rămân fără apă rece de Paşte!Premieră în ultimii ani la Galaţi în ceea ce priveşte furnizarea apei reci către asciatiile rău platnice care aveau apa rece sistată sau o primeau după program, însă în perioada Săptămânii Mari şi în zilele Paştelui scăpau de măsura drastică luată de Apă Canal.În anii trecuţi, asociaţiile rău platnice primeau apă rece în preajma sărbătorilor, după care sistarea furnizării apei reci era reluată, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul ultimelor alegeri locale. Măsura pusă în aplicare în ultimii ani de zile de către cei de la Apă Canal - de furnizare a apei reci cu program sau sistarea totală în cazul asociaţiilor de locatari rău platnice - a fost una care a stârnit nemulţumiri în rândul locatarilor bun platnici. Acestora le-au secat robinetele deşi nu aveau datorii, lucru care poate fi considerat nedrept, dar a avut şi efecte, în sensul în care mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor au venit şi au semnat un grafic de eşaloare a debitelor şi au achitat o treime din datorie, beneficiind din nou de furnizarea apei reci.De data aceasta, chiar dacă se apropie campania electorală pentru alegeri în Colegiul 9, unde sunt multe asociaţii care nu au apă, sau chiar dacă suntem în Săptămâna Mare, conducerea Apa Canal este decisă să nu reia furnizarea apei reci către asociaţiile rău platnice decât dacă acestea plătesc o anumită sumă de bani, societatea punând în practică o singură măsură, şi anume cea mai drastică, de sistare a furnizării apei reci.Măsura, potrivit directorului general al Apa Canal, Gelu Stan, va fi pusă în aplicare şi în continuare în cazul asociaţiilor rău platnice, nemaifiind aplicată măsura furnizării apei reci după un anumot program. „După ceea ce s-a întâmplat vineri la o asociaţie de locatari din Micro 39 care urma să rămână fără apă rece, vreau să vă spun că unele asociaţii au venit şi au plătit la sfârşitul săptămânii trecute, unii administratori găsind rapid zeci de milioane de lei vechi după ce luni de zile nu au făcut plati. Trebuie să se înţeleagă că Apă Canal nu poate face pomeni, am 1.050 de salariaţi cărora trebuie să le dau salariile şi nu sunt bani. Din fondurile strânse de la asociaţiile de locatari trebuie să plătim contribuţia la construirea staţiei de epurare a apei, care se construieşte din fonduri europene. Apă Canal a achitat contribuţia care îi revine, însă nu acelaşi lucru se poate spune în cazul UAT Galaţi, care are de achitat o contribuţie egală cu 2% din valoarea construcţiei, ceea ce înseamnă circa jumătate milion de euro. Am discutat această problemă cu reprezentanţii Primăriei Galaţi iar primarul a spus că banii vor fi plătiţi. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul Primăriei Tecuci, care nu a achitat nici ea contribuţia”, ne-a declarat directorul general al Apă Canal, Gelu Stan.Acesta ne-a mai spus că suma pe care fiecare locatar o are de achitat pentru apa rece consumată este relative mică în comparaţie cu valoarea altor utilităţi şi este normal ca orice serviciu să fie plătit. „Aşa cum se plătesc la timp energia electrică, gazele naturale sau telefonul, în caz contrar acestea fiind oprite, este normal să se plătească şi apa rece furnizată”, ne-a mai precizat directorul Gelu Stan.Punctul de vedere al conducerii Apă Canal este îndreptăţit, dar cu o obiecţiune, totuşi, şi anume că ar trebui găsite soluţii ca locatarii bun platnici să nu sufere alături de locatarii rău platnici, lucru care nu este normal.monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Derago Posted April 17, 2014 Share Posted April 17, 2014 Pai, energia electrica, telefonul, tv-ul si gazele, sunt platite la timp pentru ca debransarea se face individual. La apa se face la comun. Locatarii rau platnici merg pe ideea ca sunt destui prosti in asociatie care sa plateasca si pentru ei.Aceasta politica este imbratisata si de cei de la Apa Canal. Au un produs pe care ti-l vand vrei nu vrei. Consumi / sau nu trebuie sa platesti ca altfel nu mai primesrti de loc!Trebuie sa se schimbe aceasta mentalitate, invechita, de colectare la comun!S-au gasit bani cand apa a fost oprita!? Da! Tot cei ce platesc regulat au dat din buzunarul lor ca sa nu ramana fara apa de sarbatori! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted April 17, 2014 Author Share Posted April 17, 2014 Apă de Paşte pentru toată lumeaSe ridică restricțiile de furnizare a apei pentru toate asociațiile de proprietari din Galați, care înregistrează mari restanțe la plata facturilor.Măsura este valabilă doar pe perioada sărbătorilor pascale. Realimentarea cu apă a asociațiilor restricționate intră în vigoare în cursul zilei de vineri, 18 aprilie 2014.”Este un gest creștinesc pe care îl facem cu ocazia sărbătorilor de Paște. Am discutat cu conducerea societății Apă Canal și am căzut de acord că nu îi putem lăsa pe oameni fără apă de sărbători. Ne-am gândit în primul rând la bunii platnici din asociațiile cu datorii mari, dar și la copiii și bătrânii familiilor care au debite restante. Ei nu au nicio vină și vrem să aibă parte de sărbători cum se cuvine. Vrem însă ca gestul nostru creștinesc să fie interpretat ca atare și să nu se înțeleagă că încurajăm neplata facturilor. Orice serviciu de care beneficiem trebuie plătit”, a declarat primarul municipiului Galați, Marius Stan.În momentul de față, potrivit site-ului Apă-Canal, sunt restricționate total 39 de asociații și primesc apă cu program 23 de asociații.Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted April 23, 2014 Author Share Posted April 23, 2014 Minunea de Paşti a ţinut trei zile. Zeci de asociaţii rămân fără apă!De joi, 24 aprilie, 42 de asociaţii de proprietari din municipiul Galaţi vor reîncepe viaţa fără apă potabilă la robinet, decizia luată de SC Apă Canal, pentru a convinge asociaţiile cu datorii să îşi achite debitele restante. Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, societatea de apă şi canalizare a decis să reia furnizarea apei potabile, o „decizie creştinească”, aşa cum s-a exprimat, printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galaţi. Totuşi, ca orice minune, apa potabilă a curs la robinetul apartamentelor din cele 42 de asociaţii doar timp de trei zile. De joi, 24 aprilie, aceste asociaţii vor reveni la programul restrictiv, prin care apa potabilă li se livrează cu cisterna, în faţa blocului.În afară de cele 42 de asociaţii de proprietari care nu primesc deloc apă potabilă, mai sunt alte 23 de asociaţii care nu primesc apă potabilă în intervalul orar 6.00-22.30.Potrivit Apă Canal, „operatorul are de recuperat un sold total de 35.285.800 lei, reprezentând valoarea facturilor de apă şi canalizare neîncasate, din care 33.813.192 numai din municipiul Galati. Din acesta, soldul populaţiei se ridică la suma de 23.727.8491ei, din care asociaţiile de proprietari înregistrează 19.930.330 lei, iar abonaţii casnici 1.807 .712 lei”. Sc Apă Canal mai precizează că „majoritatea asociaţiior care au fost sistate/restricţionate au datorii mai vechi de 270 de zile de la emiterea facturii”, datoriile lor neachitate punând în pericol derularea în bune condiţii a unor investiţii importante, precum „lucrările finanţate prin proiectul derulat în cadrul POS Mediu 2007-2013”, respectiv proiectul de reabilitare şi extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Galaţi, proiect care va îmbunătăţi infrastructura de apă şi canalizare din 11 localităţi şi pentru care Apă Canal SA Galaţi a asigurat fondurile necesare cofinanţării proiectului, printr-un împrumut la BERD, de aprox.12 milioane euro.presagalatibraila.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted April 23, 2014 Author Share Posted April 23, 2014 Gestul creştinesc" al Apă Canal a expirat* Apă Canal reia sistările pentru asociaţiile care aveau apa tăiată înainte de Paşte * Lista s-a îmbogăţit cu cinci asociaţii, iar alte 23 vor rămâne fără apă potabilă peste o săptămânăDupă ce, în perioada sărbătorilor pascale, toată lumea a beneficiat de apă rece, începând de astăzi, gălăţenii care au neşansa de a face parte din asociaţii cu datorii către furnizorii de utilităţi se vor întoarce în Evul Mediu, urmând să îşi care apa cu găleţile de la cisternă.În situaţia de a nu mai primi apă rece deloc se află în acest moment 42 de asociaţii de locatari, lista acestora, precum şi lista blocurilor fiind disponibilă pe site-ul Apă Canal. "Societatea Apă Canal SA Galaţi reia măsura de sistare a alimentării cu apă potabilă în cazul asociaţiilor de proprietari care înregistrează solduri restante, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, republicată şi ale art. 16 din Contractul de furnizare/prestare perfectat între cele două părţi (Apă Canal şi asociaţia de proprietari, n.r.)", se arată într-o informare publicată pe site-ul Apă Canal.Sistări "pentru investiţii"Conducerea Apă Canal a lăsat, astfel, deoparte "gestul creştinesc" şi îşi reia programul de sistări pentru ca profitul companiei să nu fie afectat, după cum susţin mulţi dintre consumatori.Cu toate acestea, reprezentanţii Apă Canal susţin că sumele trebuie recuperate pentru a se putea continua investiţiile. "Măsura este dispusă în scopul încasării soldurilor restante, în principal pentru a nu afecta derularea Proiectului POS Mediu, precum şi a celorlalte lucrări de investiţii şi de mentenanţă la reţelele de apă şi canalizare din aria de operare. Acţiunea derulată în această direcţie de societatea noastră va fi aplicată tuturor categoriilor de consumatori care nu înţeleg necesitatea achitării la timp a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare-epurare de care beneficiază", se mai arată în comunicat.Cinci noi asociaţii rămân fără apăLista celor 42 de asociaţii care nu mai au, începând de astăzi, apă rece a fost actualizată ieri şi, foarte probabil, se va "îmbogăţi" în următoarea săptămână cu alte 23 de asociaţii. Potrivit biroului de presă al instituţiei conduse de Gelu Stan, astăzi se opreşte apa la cele 37 de asociaţii care o aveau oprită şi înainte de Paşte, dar acestora li se adaugă acum alte cinci asociaţii. Este vorba despre următoarele asociaţii: 212 - Ţiglina I (D2 sc.1,2,3,4); 502 - Micro 20 (D1 sc.1,2; G1 sc.1,2,3; J3 sc.1,2,3); 589 - Micro 21 (D19 sc.1,2); 758 - Micro 14 (B3 sc.1,2; B4 sc.1,2; L1A sc.1,2; P5 sc.1,2,3,4; S8 sc.1,6,7,8,9,10; P3 sc.1,2,3; P3A sc.1, P6A sc.3,5; S9D sc.1,2; S9E sc.1,2; B2 sc.1; S9 sc.1,2,3,4,5,6); 526 - Micro 20 (A9 sc.1).Dar asta nu e tot. Alte 23 de asociaţii, care, înainte de Paşte, primeau apă rece cu program, doar pe timpul nopţii, au fost notificate cu privire la sistarea livrării de apă rece. Deocamdată, aceste asociaţii primesc apă rece, dar este o măsură temporară, până când va expira preavizul. "Se va merge doar pe măsura sistării, nu vom mai avea restricţionări, pentru că în majoritatea cazurilor noi o închideam, apoi oamenii veneau şi deschideau înapoi vana", ne-a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al societăţii conduse de Gelu Stan.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 7, 2014 Author Share Posted May 7, 2014 Petiţie online/ Gălăţenii cer demisia conducerii Apă CanalOprirea apei reci în tot mai multe asociaţii de proprietari din Galaţi stârneşte spiritul civic al unora dintre gălăţenii corecţi. O cititoare a "Vieţii libere" ne-a semnalat că a iniţiat o petiţie online cu privire la acest subiect, prin care clienţii corecţi ai Apă Canal sunt îndemnaţi să-şi ceară drepturile. Petiţia se numeşte "Vreau să trăiesc civilizat în Galaţi" şi a fost postată pe site-ul www.petitieonline.com. "Mii de oameni din Galaţi nu au apă curentă, ca urmare a deciziei conducerii Apă Canal SA de a sista furnizarea apei potabile asociaţiilor de proprietari care înregistrează solduri restante. Consider că această acţiune este o dovadă clară a incompetenţei conducerii Apă Canal SA Galaţi", scrie iniţiatoarea petiţiei, Alina Felea. Aceasta oferă şi cinci argumente în sprijinul ideii că sistarea furnizării de apă potabilă denotă incompetenţa conducerii Apă Canal. "Decizia este discriminatorie, pentru că-i afectează şi pe cei care nu înregistrează restanţe, pe lângă rău-platnici (...). Decizia aduce atingere sănătăţii publice, fiind sistată nu doar "apa potabilă", ci şi apa curentă - în zeci de mii de locuinţe toaletele, băile vor deveni greu de utilizat, iar igiena locuitorilor poate avea de suferit, ceea ce poate duce la apariţia sau agravarea unor boli din cauza imposibilităţii asigurării unei igiene la standardele vieţii moderne (...). Măsura nu poate fi susţinută de nicio justificare economică, pentru că duce de fapt la scaderea cash-flow-ului pentru societate, prin reducerea la zero a vânzărilor în zonele unde s-a sistat furnizarea serviciului (nemaîncasându-se nici măcar acei bani care se încasau până atunci). Este ca şi cum o firmă ar avea câţiva clienţi care nu plătesc la timp servicii sau produse furnizate şi ar lua măsura de a nu mai livra nimic, niciunui alt client, chiar daca este bun platnic", sunt doar câteva dintre argumentele aduse de iniţiatoare petiţiei. "Drept urmare, eu, Felea Alina, cetăţean al municipiului Galaţi, fără restanţe la întreţinere, cu toate taxele plătite la zi, afectat de toate cele de mai sus, vă cer public să reluaţi furnizarea apei curente şi să găsiţi soluţii corecte, constructive şi eficiente de rezolvare a situaţiilor plăţilor restante, în termen de 48 ore sau, în caz contrar, să vă prezentaţi demisiile din funcţiile de conducere pe care le ocupaţi", se mai arată în petiţie.Cine doreşte să semneze petiţia o poate face accesând acest link viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 Momentan, s-au speriat de amploarea protestelor, aşa că toată lumea va avea apă începând din cursul zilei de astăzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 8, 2014 Author Share Posted May 8, 2014 COMUNICAT DE PRESĂPrimarul municipiului Galați, Marius Stan, aduce la cunoștința populației că, începând din această seară, se va relua treptat furnizarea apei potabile către cele 40 de asociații de proprietari restricționate. ”Problema apei potabile sistate pentru sute de oameni din Galați a fost preocuparea noastră constantă din ultimele săptămâni. Am avut nenumărate discuții cu conducerea societății Apă-Canal și, până la urmă, am găsit cea mai bună soluție pentru a relua furnizarea celei mai elementare utilități publice pentru oameni: apa. Nu vreau însă ca măsura pe care am luat-o împreună cu Apă-Canal să fie înțeleasă greșit. Am reluat furnizarea apei pentru asociațiile restricționate fiindcă a crescut simțitor gradul de încasări de la populație. Nu încurajăm sub nicio formă neplata. Utilitățile consumate trebuie plătite”, a declarat primarul Marius Stan.Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi Link to comment Share on other sites More sharing options...
gelu Posted May 8, 2014 Share Posted May 8, 2014 Dar imbecilii tot nu cauta o solutie la problema. Fac doar ce stiu: se joaca la robineti! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Derago Posted May 10, 2014 Share Posted May 10, 2014 Demisia conducerii Apa-Canal ar trebui sustinuta in continuare!Daca esti incapabil sa gasesti o modalitate de rezolvare, pleaca acasa!Banii, dati de Primarie, pentru acoperirea gaurilor, ar trebui sa fie folositi pentru racordarile individuale a cetatenilor buni platnici. ApaCanal, protejandu-si astfel clientii corecti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 Miercuri, se taie apa rece în Micro 19Miercuri, 18 iunie, în intervalul orar 8.00 - 18.00, se va întrerupe alimentarea cu apă potabilă a unor consumatori din sartierul Micro 19, pentru executarea unor lucrări de revizii-reparaţii la reţeaua publică de distribuţie apă. Potrivit unui comunicat remis de Apă Canal, va fi afectată alimentarea cu apă potabilă a următorilor consumatori: blocurile: S1, S2, S3, B1, B2, F2, F4, F5, F6, F7, Z1, Z2, D1, D2, L1, L2, L3, L4, O2, Q1, Q2, Q3, A, C1, C2, C3, C4, C5, V3; Şcoala Generală nr.29, Şcoala generală nr.17; Grădiniţa Codruţa, Grădiniţa Motanul Încălţat; punctul termic: SC 32 - ramura a.c.c. P+4 si P+10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted June 18, 2014 Author Share Posted June 18, 2014 Apă-Canal le taie apa şi celor fără datorii din Micro 17* Trei familii au rămas fără apă rece, deşi locuiesc pe o scară fără datorii la întreţinere * SC Apă Canal SA susţine că nu a fost înştiinţată de faptul că familiile nu au datorii către societateDisperare pentru locatarii unei scări de bloc din cartierul Micro 17. Deşi nu au nicio datorie la întreţinere, Apă-Canal le-a tăiat apa, în contul datoriilor altor scări.Costin Păun este pensionar. În urmă cu doi ani a făcut eforturi deosebite pentru a-şi achiziţiona o centrală termică, tocmai pentru a nu mai depinde pe timp de iarnă de ceilalţi locatari. Numai că investiţia de peste 10.000 de lei s-a dovedit a fi una absolut inutilă, deoarece, începând de luni, s-a trezit că nu mai are nici apă rece. Motivul este unul destul de simplu. El este unul dintre cei trei locatari ai scării 1 din blocul G4 C, situat în cartierul Micro 17, care nu şi-au făcut branşamente individuale la conducta magistrală de apă atunci când s-a putut. "În momentul în care am instalat centrala, nu am mai avut de unde să scot 2.000 de lei pentru a-mi face şi racordul individual la apă rece. Când, în sfârşit, am mai făcut rost de ceva bani, nu mai era legal să fac acest racord", spune omul. "Luni ne-am trezit că am rămas fără apă. Am vrut să mă duc în audienţă la directorul Apă-Canal, însă de la casierie mi s-a spus că Apă-Canal nu lucrează cu proprietarii, ci cu asociaţiile. Pe scară, cu toţii suntem cu datoriile la zi. Vreau să acţionez în instanţă această societate, pentru că este o prostie ceea ce ni se întâmplă. Facem eforturi deosebite pentru a ne plăti datoriile şi ei ne lasă fără apă în plină vară", a explicat Costin Păun.În aceeaşi situaţie se află şi un alt locatar al blocului. Gheorghe Crânganu este tot pensionar, iar soţia i-a fost operată recent pe cord. Deşi nu are absolut nicio datorie la întreţinere, bărbatul este obligat să facă eforturi supraomeneşti pentru a se alimenta cu apă. "Am fost tocmai până la cimitir pentru a aduce câteva bidoane cu apă. Este absolut inadmisibil, având în vedere că ne plătim datoriile la timp. Suntem doar trei familii racordate la acest sistem de pe întreaga scară. Nu avem datorii, şi totuşi îşi bat joc de noi", a explicat Gheorghe Crânganu.Proprietar în aceeaşi asociaţie este Maricica Vrânceanu. În ziua sa liberă face kilometri întregi pentru a aduce apă. "Eu am datorii la întreţinere. Aceste datorii s-au acumulat însă după ce am vrut să îmi fac racord individual la apă. Am plătit bani buni pentru proiect, iar când am vrut să îi chem să îmi facă racordul la apă, mi s-a spus că nu se mai poate. Banii aceia cine mi-i mai dă înapoi? Avem şi noi apa tăiată, dar la mine pe scară sunt, într-adevăr, datorii. Pe de altă parte, eu de ce să plătesc pentru un serviciu pe care Apă Canal nu mi-l furnizează? Şi eu vreau să îi dau în judecată. Dau sute de lei pe lună pentru apă plată, pentru că altfel nu am nici măcar cum să gătesc. Îi duc apă şi soacrei mele, care la 82 de ani nu are nicio datorie, dar tot fără apă a rămas", a spus Maricica Vrânceanu.Administratorul asociaţiei 372 este Antonia Ganea. Potrivit acesteia, Apă Canal ar fi tăiat apa la scara 1 fără absolut niciun avertisment. "Mă interesează să se rezolve situaţia exact la scara 1. Într-adevăr, alte scări au datorii, dar nu este cazul lor. Este cu atât mai grav cu cât sunt doar trei persoane care sunt încă racordate la coloana centrală. Nu ştiu care este soluţia la acea scară. Nu au venit şi nu ne-au lăsat niciun proces-verbal. Pur şi simplu au tăiat apa. Facturile sunt plătite la zi, lucru pe care l-am transmis şi celor de la Apă Canal", a explicat administratorul.Răspunsul Apă CanalPotrivit societăţii Apă-Canal, de vină pentru situaţia apărută este tocmai administratorul. "Administratorul a depus vreun act la noi? Dacă asociaţia face dovada că respectiva scară nu are nicio datorie, noi vom da din nou drumul la apă. Asociaţia 372 mai are scări cărora li se furnizează apă. Noi le-am trimis o notificare cu zece zile înainte de a se sista apa. Dacă administratorul ar face dovada scrisă că respectiva scară nu are datorii, dacă ar trece mai des pe la Apă Canal, o astfel de situaţie nu ar fi existat. Nu suntem absurzi şi nu le-am fi tăiat apa în plină vară ", susţine purtătorul de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu. Una peste alta, cu sau fără somaţie, între socotelile asociaţiei şi Apă-Canal, cei care au rămas fără apă sunt tocmai cei care şi-au plătit datoriile.viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts