dcp100168 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Cazinourile ”fentează” recesiunea* În plină criză financiară, cazinourile răsar în Galaţi ca ciupercile după ploaie. Deşi cele mai multe afaceri se îndreaptă încet, dar sigur spre faliment, jocurile de noroc aduc încă mulţi bani patronilor, dar şi statului prin impozite. Oamenii cred că principalul motiv pentru care cazinourile au încă mulţi clienţi este nevoia de distracţie tipic românească, dar şi disperarea de face baniTot mai mulţi oameni de afaceri gălăţeni îşi îndreaptă investiţiile spre jocuri de noroc, după ce au constatat că acest sector este prea puţin sau chiar deloc lovit de criză. Dacă în timpul zilei astfel de spaţii sunt mai mult goale, noaptea mii de gălăţeni îşi încearcă norocul la ruletă sau black jack. Media de vârstă a clientelei nu depăşeşte 30 de ani. Cartierul deja nu mai contează, începând din centru şi până în cele mai îndepărtate colţuri are oraşului, cel puţin un aparat de poker face deliciul celor care n-au altceva mai bun de făcut. ”Deşi nu merge ca înainte, avem profit. Afacerea aduce încă destul de mulţi bani. Oamenii, în dorinţa de a-şi rotunji veniturile apelează la astfel de măsuri. În niciun caz aici nu vin oameni care au de gând să piardă”, a declarat Gabriel Dănilă, patronului unui lanţ de cazinouri din oraş. Gălăţenii care n-au călcat vreodată în astfel de spaţii spun că cei care frecventează cazinourile urmăresc să se îmbogăţească peste noapte ori vraja aparatelor crează o adevărată dependenţă. ”Pe lângă nevoia de distracţie a celor care dispun de bani, cei mai mulţi dintre clienţi bănuiesc că se duc să câştige, nu doar să se distreze. Poate cred în noroc, ori poate este o boală. Am fost plecat înainte de revoluţie în multe ţări unde cazinourile erau o modă, însă n-am fost niciodată tentat să intru”, ne-a spus Petrică Tudosie, un bătrân din Galaţi. Cei mai mulţi dintre clienţii cazinourilor spun că nu au de gând să renunţe prea curând la această modalitate de a-şi petrece timpul liber, astfel că afacerea cu jocuri de noroc va mai fi profitabilă pentru ceva vreme. ”În fiecare dată de 15, după ce iau salariul, joc mai bine de jumătate din bani la aparate. Nu ştiu ce mă determină să fac asta, probabil că uneori, destul de rar, mai şi câştig. Am acumulat însă datorii extrem de mari”, ne-a spus un tânăr care a preferat să îşi păstreze anonimatul. Patronii nu sunt singurii care profită de pe urma dependenţei de jocuri a gălăţenilor. Şi statul are de câştigat deoarece jocurile de noroc sunt impozitate cu până la 25 %.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=2
Recommended Posts