Jump to content

Narcis Mohora, un oltean născut la Galaţi

Recommended Posts

Posted

Narcis Mohora, director pe teren şi în afara lui

Narcis Mohora este singurul craiovean care după ce a jucat la Universitatea a trecut la marile rivale Dinamo şi Rapid. Fără să stârnească scandaluri. Iar atunci când a simţit că nu mai este dorit, a plecat. S-a simţit bine peste tot, „dar în primul rând la Craiova“, susţine el, unde a evoluat, adunat, trei sezoane. „La fotbal este la fel ca într-o uzină. Unii jucători sunt muncitori, alţii ingineri, iar alţii directori. Mie mi-a plăcut întotdeauna să fie director“, recunoaşte Mohora, cunoscut ca un fotbalist căruia nu i-a plăcut niciodată să alerge. „Şi caii aleargă, dar nu dau lapte“, a fost motto-ul după care s-a ghidat gălăţeanul devenit oltean. În prezent, el este director de bază sportivă, după ce trei ani a fost director comercial la Popeci.

Este un pescar înnăscut

Nu doar fotbalul a fost însă marea pasiune a lui Narcis Mohora. Născut pe malul Dunării, la Galaţi, el a deprins de mic tainele pescuitului. „Tata a fost cel care mi-a pus undiţa în mână. Nu eram încă la şcoală. De atunci, pescuitul a devenit pentru mine un mod de viaţă. Apoi a apărut fotbalul, dar am reuşit să împac ambele pasiuni“, povesteşte Mohora. Cu toate acestea, el nu mănâncă peşte. „Nu mi-a plăcut niciodată. Din familie, doar soţia mănâncă. Eu doar îl prind. Cum ajung acasă cum îl împart la toţi vecinii. De abia mă aşteaptă cu «prada»“, spune Narcis, care se duce de cel puţin trei ori pe săptămână la pescuit.

Nu rata ocazia nici atunci când era jucător activ, el având chiar parteneri celebri. „Îmi aduc aminte că în 1998, după ce am fost scos din lotul Universităţii înainte de confruntările cu Rapid, am plecat la peşte împreună cu Silviu Lung. Şi el păţise al fel, parcă. Am stat pe baltă câtea zile şi am ascultat finala Cupei României, Rapid - Universitatea, la radio. Craiova a pierdut atunci trofeul, dar noi ne-am ales cu peşte“, îşi aminteşte Mohora.

A avut parte de două suspendări record

Din cariera de fotbalist, Narcis Mohora nu poate uita două momente. Deşi nu a fost un jucător dur, a avut parte de două suspendări record. „Eram la Rapid şi jucam cu Lyon în Cupa UEFA. La francezi evolua atunci Giuly. Şi-a bătut rău joc de noi. Nu puteam să-i luăm mingea. Atunci am răbufnit. Pe final, am băgat o alunecare de vreo 10 metri de l-au luat pe sus şi l-am aruncat pe bancă. Apoi am plecat direct la cabine fără să mai aştept decizia arbitrului. Am primit 18 etape de suspendare“, povesteşte Mohora. „A fost apoi acel incident de la Craiova între Balaci şi Huzu. Eu jucam la Universitatea. După ce Balaci l-a lovit cu gheata am vrut să dau şi eu. Pentru intenţie am primit 12 luni de suspendare“, a încheiat Mohora.

http://www.adevarul.ro/articole/craiova ... a-lui.html