dcp100168 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Petru Lificiu: Gazele s-ar putea ieftini din toamnăPreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Petru Lificiu, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că preţul gazelor naturale, care în prezent este de 102,48 lei pe megawat/oră, s-ar putea ieftini cu 3%, relateazã Agerpres. Lificiu a spus că, deşi preţul gazelor din import a scăzut, ca şi preţul barilului de petrol, nu se poate face o scădere a preţului gazelor de la 1 aprilie, pentru că ,,s-au acumulat costuri din anul trecut neplătite, sunt costuri amânate care s-au rostogolit, costuri care trebuiau acoperite'. ,,Noi am socotit în comitetul de reglementare că puteam să scădem preţul cu circa 3% încă de acum, dar acum vine vara, consumul scade, costul este mai uşor de suportat de consumatori mai ales că l-am menţinut constant, ca să-şi acopere ei, distribuitorii şi transportatorii, costurile din urmă. De ceea am zis că este mai bine să îl ţinem acum constant, poate şi la vară, iar toamna când va veni frigul, vin oamenii din concediu, vor fi cu bani mai puţini, vor începe şcolile, va fi nevoie de mai multă de energie, atunci să facem tot posibilul să coborâm puţin preţul la gazele naturale', a precizat Lificiu. Preşedintele ANRE a mai spus că cei care aşteaptă o scădere spectaculoasă a preţului gazelor naturale în viitor, cei care cred în promisiuni electorale de scădere majoră a preţului la gaze, trebuie să ştie că acest lucru nu se va întâmpla. 'Lucrul acesta nu va mai veni niciodată. Gazele naturale sunt pe sfârşite, ultima pungă de gaze s-a format acum 15 milioane de ani în Siberia, primele s-au format acum 600 de milioane de ani. Nu se poate ieftini gazul la nesfârşit pentru că acestea sunt finite, dar să recalculăm preţul se poate. La noi, dacă consumul de gaz continuă în ritmul de azi, cam în 20 de ani rezerva internă este gata', a afirmat Lificiu.http://www.adevarul.ro/articole/petru-l ... oamna.html
riaji Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Petru Lificiu, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că preţul gazelor naturale, care în prezent este de 102,48 lei pe megawat/oră, s-ar putea ieftini cu 3%, relateazã Agerpres. Lificiu a spus că, deşi preţul gazelor din import a scăzut, ca şi preţul barilului de petrol, nu se poate face o scădere a preţului gazelor de la 1 aprilie, pentru că ,,s-au acumulat costuri din anul trecut neplătite, sunt costuri amânate care s-au rostogolit, costuri care trebuiau acoperite'. ,,Noi am socotit în comitetul de reglementare că puteam să scădem preţul cu circa 3% încă de acum, dar acum vine vara, consumul scade, costul este mai uşor de suportat de consumatori mai ales că l-am menţinut constant, ca să-şi acopere ei, distribuitorii şi transportatorii, costurile din urmă. De ceea am zis că este mai bine să îl ţinem acum constant, poate şi la vară, iar toamna când va veni frigul, vin oamenii din concediu, vor fi cu bani mai puţini, vor începe şcolile, va fi nevoie de mai multă de energie, atunci să facem tot posibilul să coborâm puţin preţul la gazele naturale', a precizat Lificiu.Desigur ca nu se poate face o scadere a pretului la gaze pana la toamna.. doar tre sa-si acopere baietii cheltuielile, ce mai conteaza acu 3% pentru consumatori.. vara se consuma mai putin.. ca doar domnul Lificiu arunca cu bani din sacu lu ma`sa. Si cu siguranta ca la toamna nu va scadea pretul nici cu 1%..
George Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Sau poate e o pacaleala de 1 Aprilie Sau poate ne trage ei o pacaleala si scumpesc de 1 Aprilie cu vreo 10% si la toamna ieftenesc cu 3% si unde ajungem? ot nu castigam nimic
katman Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Gazele naturale sunt pe sfârşite Si carbunii sint pe sfirsite, si petrolul e pe sfirsite si nici eu nu ma simt prea bine... Mai sint si solutii alternative, dar cred ca trebuie sa ajunga zdravan cutitul la os ca sa fie luate in considerare cum se cuvine. De exemplu: -biogazul... Am citit mai demult de un nene care isi facuse la tara un container si producea biogaz din asta suficient pentru gospodaria lui... -Panouri solare pentru incalzit apa menajera... sint vreo citeva posibilitati, cu un sprijin financiar ar putea fi montate multe. Mai economisism gazul la centrala. -inlocuirea arzatoarelor pe gaz (aragaz adica cu plite electrice (astea merg cu curent de la parcurile eoliene ) - si daca nu si nu si nu... fasole
George Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 De ce nu se trece pe energii naturale? Din cauza intereselor. Daca s-ar trece pe energii naturale, oferite gratuit de mama natura pai ce ar mai face magnatii? Ar ajunge sa cerseasca la coltul strazii
dcp100168 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Gazele naturale se ieftinesc cu 3%, de la 1 maiPreţul la gazele naturale va scădea cu 3% începând cu 1 mai, a anunţat, vineri seara, premierul Emil Boc, precizând că a fost informat în acest sens de către preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. "ANRE a reuşit să ia o decizie foarte importantă, de a scădea preţul la gaz cu 3% de la 1 mai. M-a informat preşedintele Agenţiei că, în urma analizei pe care au făcut-o, există această posibilitate ca de la 1 mai să scadă preţul gazului cu 3%", a spus Boc, la Antena 3.http://www.mediafax.ro/economic/gazele- ... 86;4146087
dcp100168 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Pretul gazelor naturale livrate populatiei scade cu 3% de la 1 maiGazele naturale livrate populatiei vor fi cu 3% mai ieftine incepand cu data de 1 mai. Anuntul a fost facut de presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, Petre Lificiu, care spune ca ieftinirea este posibila datorita faptului ca operatorii au acceptat sa isi amane recuperarea datoriilor. "Aceasta decizie a fost luata avand in vedere evolutia pretului international al gazelor, dar motivul principal l-a constituit situatia grea a oamenilor in acest an mai dificil. Operatorii au inteles sa isi amane recuperarea anumitor datorii mai mari. Este un fel de solidaritate fata de populatie", a declarat Petru Lificiu pentru NewsIn. Premierul Emil Boc anuntase, pe 3 aprilie, ca presedintele ANRE, Petru Lificiu, l-a informat ca pretul gazelor va scadea cu 3% de la 1 mai. ANRE a majorat ultima data pretul gazelor naturale livrate populatiei la data de 1 iulie 2008, cu 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania.
katman Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Este un fel de solidaritate fata de populatie", a declarat Petru Lificiu Mi-au dat lacrimile...
George Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Este un fel de solidaritate fata de populatie", a declarat Petru Lificiu Mi-au dat lacrimile... Pomana de criza
Recommended Posts