Jump to content

Numele (inspirate sau nu) ale străzilor gălăţene


dcp100168

Recommended Posts

Străzi gălăţene cu nume aiurea

Consiliul Local Galaţi a dat, prin două hotărâri de consiliu, două noi denumiri de alei. Este vorba despre Aleea Emil Racoviţă şi Aleea Sulfinei. Amintim că personalităţi gălăţene de marcă îşi aşteaptă în continuare dacă nu bulevardul sau strada, măcar aleea! Regretatul istoric Paul Păltănea este una dintre aceste personalităţi. Cel care a scris Istoria Galaţiului n-a putut însă scrie şi... viitorul urbei. Nici fostul preşedinte al Consiliului Judeţului, Răsvan Angheluţă, de al cărui nume se leagă construcţiile de la Grădina Botanică şi proiectele de consolidare a Galaţiului, nu a dat numele nici măcar unei săli a complexului muzeal, necum vreunei alei măcar, în preajma Grădinii Botanice, lângă Liceul „Emil Racoviţă” de exemplu, că tot am citat mai sus numele... Precizăm că Emil Racoviţă nu s-a născut la Galaţi. Şi nici... Sulfina, dacă ne gândim măcar la o persoană în viaţă, Sulfina Barbu. În continuare, avem denumiri care nu înseamnă nimic, gen Fundătura Cuielor, Strada Frunzei sau chiar Strada Lupeni, chiar în centru! – denumire ce aminteşte de greva minerilor de la mina Lupeni, din 1929, la vreme de criză ca şi acum sau, cum se spunea la şcoală pe vremuri, înseamnă „lupta PCR împotriva regimului burghezo-moşieresc”...

http://www.viata-libera.ro/articol-Stra ... rea_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Anemonele din Traian Nord

Apărut ca efect al dezvoltării urbane a municipiul Galaţi, Cartierul Traian Nord riscă să devină un adevărat atlas botanic după ce mai multe străzi din zonă au fost botezate cu nume de arbori Platanilor, Castanilor, sau cu nume de flori.

La finele anului, administraţia locală a decis că artera de circulaţie cuprinsă între strada Traian la est şi proprietatea privată de la vest se va numi Aleea Anemonelor. Decizia vine ca urmare a numeroaselor solicitări ale proprietarilor de imobile din zonă care, în acest moment, sunt identificate prin număr de tarla şi parcelă. Gălăţenii au cerut alocarea de adrese poştale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.