Jump to content

Festival de teatru pentru liceeni


dcp100168

Recommended Posts

Festival de teatru pentru elevi

Astăzi, la ora 14.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, va bate gongul pentru startul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului de Teatru pentru Elevi "I.L.Caragiale", organizat anul acesta de Grupul Şcolar "Radu Negru". Timp de aproape o săptămână se vor juca 17 piese. Preşedintele juriului este Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic "Fani Tardini".

Link to comment
Share on other sites

Presedintele juriului e - nu-i asa? - un individ care a turnat la Secu. Cam cata credibilitate mai are individul si tot ceea ce "patroneaza"? Numai pe la Galati un turnator la Secu e presedinte al revolutionarilor... Ne cam meritam soarta.

Link to comment
Share on other sites

Pai, e foarte important. Ce incredere poti avea in astfel de oameni?

Cat despre partea cu teatru, cultura etc. vs. droguri si fumat, cred ca esti de acord ca ar fi bine sa nu fie implicati oameni deja patati. Cred ca exista oameni care se pot ocupa de aceasta latura fara a exista suspiciuni asupra lor. Aici de fapt, nu e vb de suspiciuni, e un fapt dovedit de CNSAS.

Consider mai apropiat de "partea intunecata" - droguri, fumat etc, decat de cea "alba" o persoana ca a turnat la Secu, dovedita, ajunsa in fruntea unei asociatii de revolutionari (??) si care nu a recunoscut acest lucru niciodata.

De ce consideri mai apropiata miciuna, delatiunea, dorinta de parvenire - de cultura, de arta, de frumos sau de vicii?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nici eu nu consider asta un impediment si cred ca, asa cum a spus si cathy13, are o importanta mai mare evenimentul in sine, si nicidecum ce incredere poate avea nu stiu cine in Vlad Vasiliu. Pe de alta parte, Vlad Vasiliu este un actor foarte bun, dupa parerea mea si sunt foarte multi tineri care il au ca model. Multe licee ca LVA-ul, Cuza si chiar Radu Negru (liceu care poate ca nu exceleaza la rezultatele scolare) au elevi care stiu si vor sa joace teatrul, iar pentru ei, este foarte important sa joace in fata unor somitati ale teatrului galatean cum sunt actorii de la Fani Tardini, indiferent ca au turnat sau nu la Securitate.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Festivalul de teatru al liceenilor, la Liceul de Artă din Galaţi

Astăzi, 30 martie, liceenii de la „Dimitrie Cuclin” dau startul Festivalului Judeţean de Teatru. Ediţia cu numărul şapte e găzduită, ca de obicei, de amfiteatrul Liceului de Artă, instituţie, care, în acest an, este şi organizatorul festivalului, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi. Timp de patru zile, de luni până joi inclusiv, elevii vor juca 23 de spectacole. În acest an, liceenii şi-au disputat în special piese scrise de Matei Vişniec (vom vedea nu mai puţin de patru reprezentaţii diferite), I.L. Caragiale (tot patru spectacole) şi Cehov (două spectacole). Juriul format din actori, profesori şi un reprezentant al elevilor va avea grijă să evalueze prestaţia fiecărei trupe. Festivitatea de premiere a festivalului la care "Viaţa liberă" este partener media are loc vineri, de la ora 12,00.

Ce puteţi vedea astăzi

13,30 – „Gunoierul”, adaptare Mimi Brănescu, trupa „Scaunele” (Gr.Şc. „Radu Negru”)

14,15 – „Căsătoria”, de A.P.Cehov, trupa „Na, belea” (Gr.Şc. Industrial de Marină)

16,00 – „Spectatorul condamnat la moarte”, de Matei Vişniec, trupa „Catharsis” (Liceul Teoretic „Dunărea”)

16,50 – „Take Ianke şi Cadâr”, de V.I.Popa, trupa „Speranţa” (Liceul Particular „Marin Coman”)

17,20 – „Sonet”, trupa „Cuza” (Colegiul Naţional „Al.I.Cuza”)

Programul de marţi, 31 martie

13,00 – „Unde dispare albul după ce se topeşte zăpada”, de Marcel Chirilă, trupa „Ghilgam” (Colegiul Tehnic „Paul Dimo”)

13,50 – „Cântăreaţa cheală”, de Eugen Ionescu, trupa „16+” (Colegiul Naţional „V.Alecsandri”)

15,30 – „La noi ca la nimenea”, adaptare după Cehov, trupa „Liane” (Colegiul Naţional de Industrie Alimentară „Elena Doamna”)

16,20 – „Arta lui Shakespeare, viziune personală. Ponturi pentru prima întâlnire”, de Rowan Atkinson, trupa „Duo Trantoris” (Colegiul Naţional „C. Negri”)

16,50 – „Negustorul de timp”, de Matei Vişniec, trupa „Şoc” (Colegiul Economic „V.Madgearu”)

http://www.viata-libera.ro/articol-Fest ... ati_2.html

Link to comment
Share on other sites

Vreau si eu sa vad ce fac liceenii :(.... pacat ca am ore de la 1 la 8 :|

Cuza is the best! :X

Eu stiu deja "unde dispare albul" de la Paul Dimo, e o chestie draguta.

Si de la cuza stiu ce vor interpreta, si e ceva foarte greu...adica...mie asa mi se pare. Cred ca va fi frumos.As fi vrut sa vad si eu ce fac celelalalte licee

Link to comment
Share on other sites

Astăzi

Festivalul de Teatru pentru Liceeni – ultima zi de concurs

În ultima zi a Festivalului de Teatru pentru Liceeni „I. L. Caragiale”, desfăşurat la Galaţi, au fost programate nu mai puţin de şapte reprezentaţii.

Trupa „Arlechin” de la Grupul Şcolar „C. Conachi” Pechea va prezenta „Gaiţele” de la ora 13.00.

Urmează, la 13.50, Liceul de Artă – trupa „Caragiale” cu „Five o’ clock”.

La 14.20, trupa „Retro” de la CNVA va intra în concurs cu „Dresoarea de fantome” de Ion Băieşu.

De la 15.30 a fost programată trupa „Thalia” de la Grup Şcolar CFR, cu „Îmblânzirea scorpiei”, în timp ce de la 16.20 va evolua trupa „Vii şi livezi” de la CNMK, cu o piesă de Matei Vişniec – „Ţara lui Gufi”.

Colegiul „Economic” cu trupa „Contrast” va juca la 17.10 „Doctoriţa”.

Programul va fi încheiat tot de Liceul de Artă cu piesa „O noapte furtunoasă”.

Vineri, 3 aprilie, începând cu ora 12.00 va avea loc festivitatea de premiere.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fest ... urs_2.html

Link to comment
Share on other sites

Gazdele de la „Cuclin” au luat premiul cel mare al festivalului de teatru al liceelor

* 32 de „Oscaruri” pentru o ofertă variată de spectacole * Şi „Viaţa liberă” a oferit două premii *

Deschisă de un spectacol interesant, dar în afara concursului - „Titanic vals”, susţinut de gazde, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi - ultima zi a Festivalului de teatru pentru licee „I.L. Caragiale” a însemnat mult-aşteptata festivitate de premiere. În sala de spectacole a liceului, total neîncăpătoare pentru atâţia fani nerăbdători, diplomele au fost din belşug, potrivite unei bune recolte de artişti, trupe şi regizori entuziaşti: 32! Inedită a fost acordarea Marelui Premiu… ex aequo - pentru două spectacole, dar pentru aceeaşi echipă: trupa „Caragiale” a Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, pentru spectacolele „Five o´clock” şi „O noapte furtunoasă”. De remarcat că regia a aparţinut unui profesionist – cunoscutul actor Lucian Pânzaru. Locul întâi a fost smuls de trupa „Duo Trantoris” de la „Costache Negri”, pentru spectacolul „Arta lui Shakespeare” (de Rowan Atkinson, celebrul mister Bean), urmat de locul II - „Gaiţele”, de Chiriţescu, al trupei „Arlechin” a Grupului Şcolar "Costache Conachi” din Pechea. Locul trei: „Cântăreaţa cheală”, de Ionesco, cu trupa „16+” a Colegiului „Vasile Alecsandri”. Una dintre interpretele piesei lui Ionesco ne-a spus că a auzit la radio că fiica dramaturgului a interzis montările în româneşte pentru această piesă: am văzut probabil una dintre ultimele noastre montări!

Premiul pentru regie l-a primit profesorul Gabriel Gherbăluţă, de la Grupul Şcolar Industrial de Marină, pentru spectacolul „Colaj”, din piese de Vişniec, cu trupa „Na-belea”. Premiul de originalitate, primit de Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, pentru piesa „Sonet”, nu a fost ridicat, din lipsă de… reprezentanţi.

Premiul întâi pentru rol principal feminin a fost câştigat de Raluca Zaharia, de la Liceul de Artă, urmată de Andreea Vicol, de la Marină şi Daniela Rusu, CNVA. Pentru rol principal masculin a fost recompensat Andrei Ignat, Liceul de Artă. Locul doi a fost împărţit de doi elevi-actori din spectacolul deja recompensat „Arta lui Shakespeare”, al Colegiului „Negri”: Claudiu Galeş şi Alexandru Oancă. Valentin Ioneanu a ocupat locul trei. Au fost acordate premii şi pentru locurile unu, doi şi trei în rol secundar feminin/masculin. Locul întâi a fost câştigat de Georgiana Bucătaru, Liceul de Artă, respectiv Nicolae Trandafir, Marină.

Premiul de popularitate a fost acordat lui Adrian Valentin Buţa, Colegiul Economic „Virgil Madgearu. Dar Adrian a primit ieri şi Premiul pentru prestaţie artistică în piesa „Doctoriţa”, de Paul şi Adrian Buţa - premiu oferit de „Viaţa liberă”. Ziarul nostru a mai acordat şi un premiu Gabrielei Teodoru, din trupa „Globul” a Grupului Şcolar Industrial Transporturi CFR, pentru regia piesei „Bang-bang eşti mort!”

Organizatorii, membrii juriului şi gazda – Liceul de Artă – au primit diplome de excelenţă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gazd ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Premianţii Festivalului de Teatru pentru Elevi 2013

Juriul Festivalului de Teatru pentru Elevi „I. L. Caragiale” (care s-a desfăşurat sub organizarea Colegiului „Elena Doamna”) a deliberat cu greu cui a acordat premiile după două zile de maraton teatral. 

Marele Premiu - trupa Katharsis a Liceului Tehnologic Transporturi Cai Ferate, pentru piesa Ivan Turbinca, dupa Ion Creanga; prof. coordonator Georgiana Ciobotaru;

Premiul pentru Regie - trupa Contrast a Colegiului Economic “Virgil Madgearu”, pentru piesa In cautarea sensului pierdut, dupa Ion Baiesu; prof. coord.: Eleny Cojocaru si Simona Stoica;

Premiul I - trupa Arca a Liceului Teoretic “Mircea Eliade”, pentru piesa Visul unei nopti de iarna, dupa Tudor Musatescu; prof. coord. Costica Goea;
Premiul II
- trupa Paeonia a Liceului Teoretic “Paul Bujor”, pentru piesa Harap-Alb, dupa Ion Creanga; prof. coord. Iulia Hotnog si Lucica Buzenche;
Premiul III
- trupa Skepsis a Colegiului National “C.Negri”, pentru piesa Fonofobia, dupa Mihai Maximilian; prof. coord. Valentina Brasoveanu;

Mentiuni

1. Elevul Ursache Marius de la Grupul Scolar Industrial de Marina pentru rolul Rollie din piesa Geniul crimei, dupa George Walker;

2. Elevul Paic Alexandru de la Colegiul Economic “Virgil Madgearu” pentru rolul Infirmul din piesa In cautarea sensului pierdut, dupa Ion Baiesu;

3. Eleva State Andreea de la Colegiul National “C.Negri”pentru rolul Aneta Duduleanu  din piesa Gaitele, dupa Al. Kiritescu;

4. Eleva Roibu Violeta de la Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate pentru rolul Talpa Iadului din piesa Ivan Turbinca, dupa Ion Creanga;
5.
Eleva Ivascu Claudia de la Liceul Tehnologic “Costache Conachi” Pechea pentru rolul Efimita din piesa Conu’ Leonida fata cu reactiunea, dupa I.L.Caragiale;

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unui personaj in travesti - eleva Simpetru Cristina Rita de la Liceul Tehnologic “Paul Bujor” Beresti pentru rolul Oscar din piesa Oscar si Tanti Roz, dupa Eric Emmanuel Schmitt;
Premiul Special al juriului
- d-na prof. Nicuta Blaga Ardeleanu de la Colegiul de Industrie Alimentara “Elena Doamna” pentru organizarea festivalului;

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unui personaj principal masculin - elevul Lefterache Leon Alexandru de la Liceul Teoretic “Sfanta Maria” pentru rolul Rosario din piesa Fructul interzis, dupa George Jay Smith;

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unui personaj secundar masculin - elevul George Barbalata de la Liceul Tehnologic Transporturi Cai Ferate pentru rolul Catastrofa din piesa Ivan Turbinca, dupa Ion Creanga;

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unui personaj principal feminin – eleva Tanase Iulia de la Liceul Teoretic “Mircea Eliade” pentru rolul Dorulet din piesa Visul unei nopti de iarna, dupa Tudor Musatescu;

Premiul pentru cea mai buna interpretare a unui personaj secundar feminin - eleva Andreea Birlea de la Colegiul National ”C.Negri” pentru rolul Bubulina (soacra) din piesa Fonofobia, dupa Mihai Maximilian;

Premiul Bibliotecii “V.A.Urechia” - elevei Simpetru Cristina Rita de la Liceul  Tehnologic “Paul Bujor” Beresti pentru rolul Oscar din piesa Oscar si Tanti Roz, dupa Eric Emmanuel Schmitt.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.