Jump to content

Nu mai suportăm Talciocul!


munteanu

Recommended Posts

Buna ziua:

ma numesc Munteanu Titel , locuiesc in micro 39 C in zona Talciocului Galati si va scriu in numele mai multor locatari din blocurile noastre:

va aduc la cunostinta ca in zilele de Sambata si Duminica nu mai putem respira in zona aceasta din cauza samsarilor de masini si a comerciantilor de ocazie care-si vand vechiturile pe trotuarul din fata blocului nostru de locuinte; nu stim cu ce se ocupa in aceste zile politia comunitara de la sectia 4 dar nu ii vedem luand masuri; de asemenea in aceste zile de talcioc... de fapt incepand de Vineri pe la pranz si pana Duminica nu mai gasim locuri de parcare din cauza celor care vin sa vanda masini si le expun in parcarea din fata blocului nostru (parcarea este plina de masini cu afise de vanzare in geamuri), de fapt credem ca tranzactiile si probele la masini se fac mai mult in parcarea din fata blocului nostru decat in targ;nu mai vorbim despre mizeria,zgomotul (manele in special ) si nesimtirea concetatenilor nostri care la plecare lasa in urma un peisaj dezolant cu gunoaie si sticle goale aruncate peste tot pe jos; spatiile verzi din jurul blocurilor arata ca dupa razboi chiar daca noi, asociatia de proprietari, am plantat copaci ,gazon si flori....talciocarii urca masinile pe spatiul verde si pe trotuare; comerciantii de ocazie blocheaza pana si intrarea la gunoi...nu poate intra masina de gunoi iar locatarii se strecoara cu greu printre masini pana la tomberon; microbuzele maxi-taxi se strecoara de asemenea cu dificultate printre masinile parcate pe ambele sensuri ;nu exista de asemenea nici un WC in zona asa incat talciocarii isi fac nevoile...dupa un mic si o bere...la coltul blocului nostru.

noi cei din 39 c din cate stim platim aceleasi taxe si impozite ca toti cetatenii orasului; de ce sa suportam noi nesimtirea altora?....ca sa faca ADP-ul bani?... neinteresant pentru noi...

avem de asemenea o mare nedumerire referitoare le serviciul ADP : daca ADP-ul poate sa incaseze bani pe bilete de la oamenii care viziteaza si utilizeaza incinta talciocului...de ce acest ADP nu este in stare sa faca si o parcare pe masura in care oamenii platesc normal , fara a mai fi probleme (loc este inspre Filesti berechet)

de aceea solicitam a se lua masuri si de ce nu !? ....ca in toate marile orase civilizate talciocul si targul de masini sa fie mutate in afara orasului (asa s-ar debloca si circulatia in aceste zile de pe centura)

va multumesc si ....asteptam raspunsul urmat de masurile de rigoare.

P.S la aceasta sesizare subscriu locatarii mai multor blocuri din zona 39c si daca trebuie ....vom alcatui o petitie pe care o va semna toata lumea

Munteanu Titel

Link to comment
Share on other sites

stimate domn, aici e un forum si singurul ajutor de care puteti beneficia din partea noastra, a membrilor, sunt niste sfaturi.

recunosc ca nu as rezista (psihic) daca as fi in locul dvs.

sfat: treceti la metode de intimidare: spargeti geamurile masinilor expuse la vanzare pe locurile dvs de parcare sau pe spatiile verzi, spargeti-le cauciucurile, zgariati-le vopseaua.... doamne ce nebun sunt!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

Link to comment
Share on other sites

Instiintatii pe talciocari si comercianti de ocazie sa isi mute masinile de vanzare. La Centrul Comercial ARMONIA s-a deschis un targ auto. Expunerea masinilor este gratuita insa trebuie doar sa va complicati cu un mic telefon nu de alta, dar ca sa va rezerve locul de parcare(expunere). Distanta este la fel de buna atat pentru comerciantii de ocazie braileni cat si pentru galateni. Nu cred ca v-ar refuza doar pentru motivul ca sunteti galateni.

Adresa, Braila, Sos Focsani nr 127 ( pentru cine nu stie )

Link to comment
Share on other sites

Măi, nu mai ameţiţi omul. Soluţia cu poliţia e cea mai valabilă. În situaţie extremă, o ieşire în stradă a tuturor oamenilor din zonă.

Şi un pic de caterincă: faceţi rost de nişte var, trasaţi nişte zebre şi traversaţi încontinuu :twisted: :twisted: :twisted:

Link to comment
Share on other sites

politia nu va face nimic. pun pariu. locatarii ar trebui sa recurga la o forma de protest care sa atraga atentia autoritatilor locale.

Link to comment
Share on other sites

Nu pune pariu, că pierzi. Vor face „un dosar de cercetare...” :mrgreen:

mda... vor fi militieni cercetatori. :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Minireferendum

Se strâng semnături pentru mutarea Talciocului

„Am început, în zona Micro 39 – 38 – 40, strângerea de semnături pentru mutarea Talciocului”, a anunţat, la o săptămână de la declanşarea acţiunii, senatorul PD-L Marius Necula, care vrea astfel să-şi îndeplinească această promisiune din campania electorală. După strângerea de semnături, pe baza acestora va fi iniţiată o Hotărâre a Consiliului Local. Este de observat că această acţiune este o premieră, care poate arăta că nu numai primarul şi - doar uneori - câţiva consilieri locali pot iniţia hotărâri. Necula crede că va găsi de altfel sprijin la primarul Dumitru Nicolae pentru acest proiect, că edilul ar putea să mute Talciocul din proprie iniţiativă, mai ales că nu va fi o operaţiune scumpă. Necula a propus iniţial primarului Galaţiului mutarea Talciocului undeva spre Combinatul Siderurgic, dar acum propune un teren de pe drumul din Bariera Traian spre BILLA, într-un „no man´s land” - o „semilivadă” pe lângă Seromgal. În locul târgului de vechituri, „sursă inepuizabilă de mizerie, de zgomot şi de teroare pentru cetăţenii de acolo”, ar urma, în viziunea iniţiatorului acţiunii, să se facă o parcare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Se_s ... lui_2.html

Link to comment
Share on other sites

Instiintatii pe talciocari si comercianti de ocazie sa isi mute masinile de vanzare. La Centrul Comercial ARMONIA s-a deschis un targ auto. Expunerea masinilor este gratuita insa trebuie doar sa va complicati cu un mic telefon nu de alta, dar ca sa va rezerve locul de parcare(expunere). Distanta este la fel de buna atat pentru comerciantii de ocazie braileni cat si pentru galateni. Nu cred ca v-ar refuza doar pentru motivul ca sunteti galateni.

Adresa, Braila, Sos Focsani nr 127 ( pentru cine nu stie )

Braila nu e Galati.Aici este interes mai mare si de asta se inghesuie lumea.la Braila nu vinelumea,semn ca tot brailenii vin cu masinile aici la Galati.Am vazut ca talciocul se extinde.ceva mai jos s-a mai construit o ingraditura

Link to comment
Share on other sites

Maşini multe, idei puţine

„Nu eu am mutat Talciocul de unde era, pe vremuri, lângă Combinat, acolo, pe Drumul de Centură. Ce să fac acum? Să cumpăr terenul iniţial cu 2 milioane de euro?”, a spus primarul Dumitru Nicolae, recunoscând problemele de trafic pe care le pune amplasarea parcului auto pe marginea centurii rutiere a oraşului. Referindu-se la iniţiativa senatorului PD-L Marius Necula de a strânge semnături de la cetăţeni în vederea mutării Talciocului din zonă, primarul Dumitru Nicolae a spus că preferă ca „parlamentarii să ajute Galaţiul de acolo, din Parlament; să facă, de pildă, o lege care să interzică existenţa talciocurilor în interiorul oraşelor”.

http://www.viata-libera.ro/articol-Masi ... ine_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

, primarul Dumitru Nicolae a spus că preferă ca „parlamentarii să ajute Galaţiul de acolo, din Parlament; să facă, de pildă, o lege care să interzică existenţa talciocurilor în interiorul oraşelor”.

1.evident, in stil pur psd-ist, primarul arunca motanul in alta curte. in loc sa gaseasca solutii, cauta alte scuze

2.tinand cont ca dincolo de talcioc este o rapa apoi calea ferata si in rest....teren agricol pana la combinat, putem spune ca este cam la marginea orasului. in interior este fostul ISCL (acum o gramada de moloz langa patinoar) fostul Agrodunarea - apoi depozite Mariano (acum loc viran)..astfel ca, sa mai caute pe la marginea mijlocului

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Domnule Munteanu, locuiesc si eu in zona cu pricina - talcioc 39C - zona placuta si linistita in timpul saptamanii, insuportabila in diminetile de week-end. Am marea rugaminte sa ma contactati pe adresa de e-mail vlad_ionescu_81@yahoo.com pt a discuta mai multe referitoare la aceasta problema. Avem sprijinul domnului senator Marius Necula, al presei locale (personal am luat legatura cu cei de la Viata Libera). Va imaginati ca singur nu pot razbi. Cu cat vom fi mai multi cei care ne vom cere dreptul la liniste, cu atat vom castiga in fata nesimtirii si nepasarii . Va rog, contactati-ma cat de curand ! De asemenea, toti cei care din bun simt si solidaritate doresc sa ne sprijine in demersul mutarii talciocului, sunt rugati sa ma contacteze la adresa de e-mail mai sus mentionata in vederea semnarii unei liste pt mutarea targului auto si pentru linistea acestui cartier. Nu fiti nepasatori !

Link to comment
Share on other sites

Haos şi nebunie la Talcioc

Aşezat la capătul oraşului, pe Drumul de Centură, Talciocul ar trebui să nu deranjeze pe nimeni, ba chiar să slujească interesele gălăţenilor dornici să vândă sau să cumpere maşini ori să caute chilipiruri printre vechituri sau piese auto. Din păcate însă, comerţul din Talcioc a trecut demult de gardurile de ciment ale incintei cu aceeaşi viteză cu care a depăşit şi limitele legii, iar acum negocierile se desfăşoară chiar pe trotuarele din faţa blocurilor din zonă. Nu ar fi nicio problemă dacă în zonă nu s-ar afla atâtea blocuri, în care trăiesc în jur de 1.500 de cetăţeni, majoritatea exasperaţi de zgomotul pe care sunt nevoiţi să îl suporte în fiecare weekend.

Ca şi acum câteva săptămâni, când, însoţiţi de poliţişti comunitari, am mers în zonă, într-o acţiune ce dorea descurajarea vânzărilor de maşini pe domeniul public – adică în parcările din faţa blocurilor – şi sâmbătă, când am fost acolo, locatarii s-au ferit să spună nemulţumirile de faţă cu „preopinenţii”. „Nu mă pun eu cu samsarii, da’ ce, să-mi găsesc după aia maşina stricată sau să mă trezesc cu ceva aruncat în geam?”, este argumentul suprem pentru cei care explică de ce nu vor să îşi decline identitatea. „Cei mai afectaţi sunt cei de la C 6, C 5, C 2. Vin cu maşinile lângă blocuri, ambalează motoarele de la 7 dimineaţa, pun muzică, te face să îţi iei câmpii. Dacă ştiam, nici nu cumpăram casă aici! Am făcut credit ca să ce?, să nu mă pot odihni tot restul vieţii în weekend?”, ne spune un locatar din zonă. Omul recunoaşte că „Poliţia Rutieră mai vine aici, dar ce folos?, cum pleacă, cum vin iar cei cu maşinile aici. Mai sunt şi comercianţii de pe trotuare, e nebunie, ce mai!”.

Şirul de maşini parcate pe trotuare şi cu hârtii „de vânzare” în geam începe imediat după ce cobori de la Billa. De-a lungul Drumului de Centură, până să ajungi la Talcioc îţi faci o idee despre preţuri; cu cât te apropii de Talcioc, cu atât vei găsi maşini mai scumpe şi … parcate mai bine pe trotuar. În faţa blocurilor C 5 şi C 6 găseşti maşini tunate sau decapotabile din care se revarsă manele. Pe banchetele de mii de euro stau fetiţe îmbrăcate în „tricouri de depozit”. Deh!, fiţele sunt şi ele pe ierarhii!…

La un moment dat zărim o maşină a Poliţiei Comunitare. Nici nu am apucat să facem câţiva paşi că maşina a dispărut din zonă. După ce fac întreg „turul” zonei, înţeleg că poliţiştii comunitari au plecat, probabil, de ruşine că nu fac nimic aici, deşi ar avea atât de mult de lucru…

În afară de maşinile parcate pe orice bucăţică de trotuar liber – inclusiv cea din faţa ghenelor de gunoi! – locatarii din zonă mai au ceva de suportat: un lung şi lugubru şir al unor comercianţi de duminică, oameni sărmani, şuţi sau pur şi simplu indivizi fără căpătâi, care întind pe un scaun, un milieu sau o cutie diverse obiecte, spre vânzare. Aparate de fotografiat Smena, telefoane mobile, casetofoane, telecomenzi, căni, butelii, întrerupătoare gata folosite (după mizeria de pe ele) sau haine, pantofi purtaţi, brelocuri, iar lista poate continua ore în şir. Toţi sunt dispuşi să negocieze, dar puţini se bucură de vreo vânzare. Mulţi din comercianţi vând chiar pe treptele de la intrare în blocul C 2! E o adevărată nebunie. Oamenii aceştia îşi vând cele câteva lucruri direct pe stradă, în loc să meargă să facă acest lucru în Talcioc; acolo ar trebui să plătească o taxă. Vânzătorii ambulanţi spun că nu au bani să dea la intrarea în Talcioc. „Dar de amendă aveţi?”, întreb şi rămân fără răspuns. Oamenii se uită urât când întreb aşa ceva. Chiar aşa, de ce i-ar amenda cineva? Doar nu fac nimic rău, nu? Iar într-un sat fără câini ca Galaţiul, cine ar veni să facă ordine pe o alee, între blocuri?

De curiozitate – căci cele semnalate de locatari le-am văzut deja cu ochii mei – intru în Talcioc. Mica înţelegere nu funcţionează doar pe aleile dintre blocuri unde babele vând macrameuri, iar unchieşii, casetofoane, ci şi la intrare în Talcioc. Dacă eşti „fraier”, iei bilet de un leu, dacă nu, dai cincizeci de bani celui de la intrare şi „sănătate”! Înăuntru te întâmpină tradiţionalele manele şi mirosul de mici. Nimic nu s-a schimbat de ani de zile aici; aleile nu sunt asfaltate, ci se foloseşte „cu încredere” acelaşi pietriş. Talciocul nu s-a extins, deşi promisiunea este auzită la fiecare campanie pentru alegeri locale. Şi amplasarea e aceeaşi ca întotdeauna: de o parte maşinile, de cealaltă parte…. chestiile. Adică „ace, brice şi ibrice” şi nu exagerez cu nimic: se vând de la cazane de ţuică la discuri audio de vinil cu Michael Jackson – cinci lei! sau tablouri cu nimfe surâzătoare abia scoase de prin garaje… „Ştii ce e aia?”, aud întrebând un cumpărător vânzătorul. La negaţia omului, comerciantul continuă „nici eu nu ştiu, frate, dar dacă îl vrei, ţi-l vând!”.

Las comercianţii şi fac o plimbare şi printre maşinile scoase la vânzare. Peste tot, aceeaşi poveste: în perioada asta de criză nu se mai vinde nicio maşină străină, ci doar Daciile. Şi nu toate, adică nu Loganurile, ci alea hârbuite la 35 de milioane… Acum, o fi criză, dar şi ofertă!… Este la vânzare un Matiz din 2009 (aşa, să moară de ruşine reprezentanţii care au spus că nu se mai fabrică!) cu 3.800 de euro. Alături se vinde un Opel din 2005, cu 3.700 de euro. Mă rog, vorba românului, «nu-i prost cine cere, e prost cine dă…».

Dar să revenim la problema celor 1.500 de locatari din zonă. Oamenii spun că nimeni nu-i ajută, nici Primăria, nici poliţia şi nici cei pe care i-au ales. Dacă stai şi te gândeşti un minut, le dai dreptate. În general, din partea autorităţilor locale nu vin decât promisiuni şi câteva măsuri timide, precum cea de montare a stâlpilor pe trotuar, acţiune realizată punctual… Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco promite de aproape două luni că va prelungi şi în timpul săptămânii programul la Talcioc, în ideea că astfel va putea să „adune” maşinile scoase la vânzare prin parcările oraşului. Locatarii din zonă nici nu vor să audă de aşa ceva; ei se tem că mai rău se va face.

Oamenii vor, nici mai mult nici mai puţin, să fie mutat Talciocul de acolo. Au făcut sesizări la Primărie, iar senatorul PDL Marius Necula, ales în colegiul lor, chiar a iniţiat strângerea de semnături, pentru mutarea Talciocului în afara oraşului. „Este adevărat, am strâns semnături însă lista nu am depus-o. Mi-au promis cei de acolo că mai pot strânge încă câteva sute de semnături. Oricum, acele semnături ale cetăţenilor vor reprezenta baza în care grupul de consilieri PDL din Consiliul Local va propune un proiect de hotărâre pentru mutarea Talciocului. Acest lucru îl vom face cât de curând”, ne-a răspuns senatorul Marius Necula. Acesta a adăugat că, dacă proiectul nu va avea sorţi de izbândă, va strânge semnături pentru promovarea unei iniţiative cetăţeneşti. În concluzie, numai promisiuni, nimic concret. În acest timp, gălăţenii din Micro 39 C participă „activ” la vânzarea maşinilor şi chilipirurilor de prin Talcioc…

http://www.viata-libera.ro/articol-Haos ... oc__2.html

Link to comment
Share on other sites

Nu fac politica...dar d-l Necula chiar pare sa se implice serios in aceasta problema. Il sustinem si este singurul care a initiat un demers in sensul acesta. Am vazut cu bucurie ca d-na Mandita de la Viata Libera ni s-a alaturat. Avem convingerea ca vom fi ajutati de toata lumea pt a-i face pe cei de la Primarie sa inteleaga iadul pe care trebuie sa il suportam in diminetile de week-end... Stiu ca s-a prezentat cazul si celor de ProTv galati....sa speram ca vor face un reportaj...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.